tirsdag den 19. august 2014

Havebesøg

Til morgen syntes jeg, at det var noget efterårsagtigt i vejret, jeg kunne såmænd godt have brugt både hue og handsker, da jeg gik morgentur, men ihukommende den varme vi havde for 14 dage siden, lod jeg dem ligge i skuffen lidt endnu.
Udsigten var der ikke noget i vejen med, solen skinnede, men blæsten var noget hård.
I går havde jeg flere besøgende i haven:
Er den ikke fin, selvom den ser lidt sur ud. Den sad pænt model for både Bent og mig, det plejer guldsmede ellers ikke, måske syntes den, at det var koldt.
Som I ved, havde jeg besøg i haven i går, vi var så heldige, at det holdt tørvejr, og solen skinnede.
En lilje var indkøbt til lejligheden og stod og duftede i pavillionen, da vi holdt kaffepause. Der var heldigvis lunt og godt derinde, solen havde varmet den op.
 Se hvor de kigger interesseret de to, der var mange spændende planter at se på
 hvem kan det mon være
jo det var såmænd søde Anne Mette og hendes mand Michael fra bloggen Cugina. Et besøg jeg har set frem til længe, godt det endelig lykkedes. Tak for besøget - jeg håber at se jer igen herovre, når rhodoerne blomstrer. Jeg tror Anne Mette tog lidt alfestøv med sig hjem, for de to blev lidt optaget af de skønne anderledes rhododendron, der er i min have.
Jeg forsøger efter bedste evne at omvende enhver besøgende til at kunne se skønheden i mine rhododendroner. De helt almindelige som man kan købe mange steder er kun kønne, når de blomstrer.
 men disse her med smukt indument på bagsiden og fine nye skud er noget særligt hele året rundt, de ser lidt støvede ud, så det var nok noget af det Anne Mette fik med hjem :)    (R. Golfer)
R. Hydon Velvet praler ligefrem af det smukke gyldne indument på bagsiden af bladene. Det føles blødt som et katteøre at røre ved.
R. Orbiculare med den lyse farve og de runde blade lægger mange mærke til
R.  Cinnabarinum med duft i løvet og blålige grene
R. Ponticum Variegatum med brogede blade
Anne Mette var meget fascineret af kæmpebladene på denne hybrid R. Phyllis Korn
 det er nemt at finde fine motiver (drejeblomster)
når solen skinner som her. Staudelathyrus og clematis Jackmanii
 Acer Dissectum
Mamelukærmebusk
Echinacea Vanilla Cupcake

Endnu en iris er i blomst
 Rævehalen er groet godt, det er en fornøjelse at se, hvordan stauderne retter sig op igen efter regnen. 18 mm er det blevet til i alt. Der loves mere i aften.
Kasmirsk røn har fine hvide bær nu

Jeg er i den heldige situation, at jeg har hele tre Odyssey, her er de to af dem, den sidste er ikke nået til 2. remontering endnu
 Burgundy Ice står så flot nu med mange blomster, men det er en kunst at tage billeder i det blæsevejr
 Graham Thomas
I år er der ekstra gang i Frühlingsdufts remontering, aldrig har der været så mange blomster i 2. blomstring


Mine syriske roser har gjort det fantastisk i år, de kan lide varme og tørke
Lige nu er det flot med græsserne som spejler sig i bassinet, det er et fint spejlbassin i en god størrelse. Det kan købes her
Fortsat god tirsdag, blæsende hilsener fra Samsø.


30 kommentarer:

 1. Du tager altså nogle flotte himmelbilleder, Lisbeth!
  Hyggeligt med besøg af Anne Mette + mand :-)
  Jeg er helt vild med din syriske rose. - Den tror vist den har været i Syrien i denne sommer ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Nana.
   Ja det var et rigtig hyggeligt besøg.
   Ja den syriske rose har nydt den danske sommer :)

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Godt du har haft besøg, og godt du fortæller om rhodoer, de er meget smukke dem du viser/har.
  Orbiculare har også fine nye blade hos mig, men min Phyllis Korn er sølle, d, jeg har klippet i den, og den skyder så ud igen, men jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal gøre med den.
  Det er jo så flot al det du viser, dine syriske roser er meget flotte og spejlbassiner er også fint ud.
  hilsen jessie
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja vi er heldigvis nogen, som kender rhodoernes kvaliteter, og der er også nogen, som kan se det smukke i dem.
   Ærgerligt med din Phyllis Korn, min står ret mørkt, det kan de måske godt lide. Hvis den skyder igen, er det vel godt nok?
   Tak skal du have.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Ja, pludselig føles varmen langt væk og sensommeren har overtaget. Det er næsten ikke til at forstå jeg min ferie sluttede for kun 1,5 uge siden.
  Hvor var det et hyggeligt besøg du havde - jeg tænker ofte på hvordan det går hos Anne Mette:-)
  Jeg ved jo af erfaring at du gør dit for at vise andre sider af rhododendron end bare blomstringen og dem du har med her er bestemt også spændende at se på.
  Hyg dig:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh tak, det går fint hos mig, søde Lisbeth, jeg har 'bare' holdt mig til på Instragram i løbet af sommeren, det har været lidt mere 'overkommeligt' :)

   Slet
  2. Hej Lisbeth
   Ja det er utroligt, at vi fik for varmt for 14 dage siden.
   Jeg kan bekræfte, at det heldigvis går godt med Anne Mette, jeg var så glad for besøget.
   Ja du har også været her, så du ved, hvad det drejer sig om :) jeg fandt selvfølgelig nogen af de fineste til lejligheden.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Mig behøver du ikke at omvende til rhodofan, for det er jeg allerede, og jeg har det nogenlunde som dig, at planten skal have mere at byde på end smukke blomster, før den får en plads i indkøbskurven. Flot billede du starter med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej du kender heldigvis også til rhodoernes kvalitet, der skal nemlig mere til end smukke blomster, løvet skal også være noget særligt. Tak skal du have.

   Slet
 5. Tak for i går, kære Lisbeth, det var nemlig så dejligt at det endelig lykkedes. Og ja, vi blev (begge to) så forelskede, i meget faktisk (dog ikke helt lejrskolebørn:). Men i Samsø (så vi kommer tilbage), i rhodo'er (flertal, for hvor er de smukke, du har helt ret), i de blomstrende iris, der er ubeskrivelig fine, i roserne (igen i flertal) kort sagt, i hele jeres have, som er så skøn. Og så blev vi også lidt små-forelskede i både Vicky og den lille charmetrold Schippo :)
  Tak igen - knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Anne Mette, det var hyggeligt, men alt for kort, så godt I kommer igen. Dejligt at I blev forelskede, I skulle have haft tid til en tur mere, så I kunne opdage noget nyt.
   Schippo er en pokkers karl, synes han selv, vi har lige været til hundetræning, hvor han prøvede at tæve hunde, der var tre gange større end ham selv :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth, via dine smukke billeder laver du god reklame for dine rhodoer. Jeg har fortalt Peter om jeres sti i skoven hvor i bl.a har rhododendron, vi glæder os til at gå den tur. I det hele taget til at se jeres have. Håber ikke båden vipper for meget i morgen.
  Knus Hanne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Det lyder godt, jeg glæder mig til at vise jer haven på torsdag. Heldigvis varer sejlturen kun en time, så det går nok, den er ikke så slem. Færgen er pænt stabiliseret.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Ja, der skal vist mere til at overbevise mig om rhodoernes skønhed.
  Men din iris er smuk og selvfølgelig Odyssey. Og nu kommer påskeklokkerne snart, dér er jeg solgt.
  Fortsat god aften.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Jeg har opgivet at overbevise dig, når du ikke brød dig om dem i rhododendronhaven, så er du ikke til rhodoer, det er helt fint, jeg har heldigvis noget for enhver smag :)
   Påskeklokkerne er også dejlige, men det varer længe endnu, inden de kommer hos mig.
   Tak i lige måde
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Puha hvor har det dog blæst men på dit første billede ses det jo ikke. Det ser ud som om der er en rigtig dejlig dag i vente. Vi har også af og til besøg af guldsmede. I sommerferien fik jeg også et billede af en der også sad pænt model måske den havde fået hedeslag :-) Nogle dage senere fløj der en ind i stuen. Sikken en larm sådan en kan lave selv Emil blev bange og han plejer ellers at fange efter alt hvad der bevæger sig. Godt at det var tørvejr da du havde gæster igår. Fin lilje du havde købt til lejligheden i Netto måske ligner dem jeg købte i lørdags. 30 kr så kan alle være med :-) Hvis jeg havde plads er jeg sikker på at jeg havde brugt en mindre formue på rhodoer for hold da op hvor har du vist mange flotte. Dem du viser idag der kan man da ikke undgå at blive forelsket i :-) Endnu en smuk Iris. Hvis jeg skulle købe lidt af dem hvilken slags skal jeg så vælge for at få 2 gange blomstring? Iris ved jeg ikke så meget om. Den Kasmiske Røn er rigtig fin. Det er rigtig flot med græsser ved spejlbassinet er sikker på at det også vil se flot ud når det bliver vinter.
  Nu har vinden lagt sig noget men den vender jo nok tilbage i morgen kunne se på den lokale vejrudsigt at det vil fortsætte resten af ugen øv øv.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan se at Hanne kommer på besøg imorgen. Hils hende fra mig.

   Slet
  2. Hej Anne
   Ja det er et forfærdeligt blæsevejr, det kunne vi godt undvære. Det er sjældent guldsmedene sidder stille, så både du og jeg har været heldige. Ja det var billigt for en lilje, og sikken en duft, der er i pavillionen.
   Der skal lidt plads til rhodoerne, så det kan godt være, at du må nøjes med at nyde dem hos mig.
   Det er ikke ret tit, at iris blomstrer igen, men de to iris, der blomstrer her er Germanica.
   Hvis du vil købe, vil jeg anbefale dig at købe hos Jan i Spanien, han har mange flotte og det er billigt. Han er dansker, her er hans side http://elviloselliris.blogspot.dk/
   Ja græsserne står også flot til vinter, så må vi se med bassinet, det kommer an på vejret :)
   Ja det skal såmænd blæse hele ugen :(
   Hanne kommer først her i haven torsdag.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Herligt med besøg i haven igen for dig og dine gæster, for de får virkelig en dejlig og spændende oplevelse - og jeg kan jo se, at der kommer nye gæster i morgen :) Billedet med guldsmeden er så fint - utroligt, at den blev siddende! Skønne billeder af rhodoerne med det fine indument - jeg er sikker på, at du får omvendt en masse mennesker, der ligesom jeg troede, at rhodoer "bare" var noget med store blomster 14 dage om foråret. Rævehalen er så fin - måske vover jeg at så den til foråret. Smukke, smukke Odessey - hvor er du heldig med tre :)
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er altid godt med besøg i haven, men allerbedst hvis det er ægte havenørder :) Det er Hanne, men hun kommer først torsdag.
   Ja mon ikke jeg får omvendt en del til rhodoer, eller i det mindste til at kunne se, at de er flotte.
   Rævehalen er nem at så, du kan få frø af mig.
   Ja jeg er heldig med 3 Odyssey, det er jeg også glad for.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth

  det ser ud til at have været et rigtig hyggeligt besøg.
  Og du har da ret regnen har fået meget til at ranke sig og vise at det stadig kan!
  Lækker iris og Odyssey præsenterer sig stadig flot!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var et dejligt besøg, som jeg havde set frem til længe.
   Ja man kan godt se, at der er kommet regn til vores haver, hvis vi så kunne slippe for blæsten, så ville alt være godt.
   Ja de to er fine.
   Tak i lige måde

   Slet
 11. Næh... hvor hyggeligt med besøg af Anne Mette :) Kan sagtens se hvor interesseret hun og manden blev i jeres have.
  Du har helt ret i rhodoerne med de spændende indument og nyvækst - jeg er helt vild med dem.
  Guldsmeden er bare flot - godt "skudt".

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var rigtig godt med besøg af Anne Mette, de var også gode besøgende, det er rigtige havenørder jo :)
   Ja dig har jeg vist ikke overbevist om rhodoernes fortræffelighed, den havde du fundet ud af, inden vi mødtes :)
   Det er ikke så vanskeligt at tage billeder af en guldsmed, når den sidder helt stille, jeg begyndte langt væk og zoomede ind, det var ikke nødvendigt :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Hei Lisbeth

  Hageverden er ikke stor, for jeg tror at henne du hadde på besøk har jeg som "venn" på Instagram :-)
  Gullsmeden/øyenstikkeren din er virkelig flott! Jeg klarer aldri å få de til å sitte stille, så de er umulige å få tatt bilder av...

  Dine rhododer er så flotte med de nye skudd. De har et flott bladverk selv uten blomster. Odyssey er jeg bare så misunnelig på ;-)

  Ha en deilig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det er rigtigt, at Anne Mette havde skrevet på instagram, at hun tog til Samsø :)
   Jeg har heller aldrig set en guldsmed sidde stille så længe, at jeg kunne nå at tage et billede.
   Tak - ja jeg er vild med det nye løv på mine rhodoer. Jeg ville ønske, du kunne få fat i Odyssey, jeg kan godt forstå, at du er misundelig.
   Tak i lige måde

   Slet
 13. Ja der er godt nok blevet et andet vejr, men jeg vil heller ikke helt accepterer at det ikke er sommer længere, jeg har også læst et sted, at sommeren måske vender tilbage, lad os håbe det .....
  Birgitte og jeg har meldt os til et kursus hos Staudefeen og det er vist ikke ret langt fra JAS, så nu skal han besøges.
  Dejlige billeder, og hvor er rododendronerne flotte, ja man skal bestemt vælge dem med de specielle blade, ellers bliver de for kedelige en stor del af året.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Jeg håber også på lidt sommer igen, men vil meget gerne have mere regn først og selvfølgelig slippe af med alt det blæsevejr.
   Godt at høre, at I skal besøge Jas, nyd det han har mange skønne roser.
   Ja rhodoer med specielle blade er de mest spændende.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth..Utroligt flot billede det første du viser.
  Og sikke et dejligt havebesøg du havde.
  Savner også Annet Mette............længe siden sidst.
  Noget af et scoop med det bilede af guldsmeden.
  Utroligt at du stadig har iris i blomst.
  Og dine roser blomstre da ogå fint endnu.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skal du have, billederne derfra bliver næsten altid gode.
   Det var rigtig dejligt med besøg af Anne Mette.
   Ja roserne er fine endnu.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet