lørdag den 16. august 2014

Roser, solnedgangsbilleder og vanding.

Til morgen har jeg vandet og vandet og vandet. I to stive timer stod jeg med slangen, det var koldt, for det blæser som sædvanligt. Især i skoven hvor vinden kommer lige ind fra vest, var det en kold fornøjelse. Nu skinner solen, det er fint, for jeg venter et par gæster til rundvisning.

I aftes trak der mørke skyer op, da vi kørte ind for at handle. I Tranebjerg kom der regn - ikke meget men det kom da. Da vi kørte hjemad var vejene våde indtil kort før Langemark, så blev de tørre, ingen regn til os, men så kunne vi da gå ud og tage billeder af solnedgangen.


Det var smukke skyer, på et tidspunkt lukkede de en anelse vand ud, og himlen blev endnu flottere
De to sidste billeder er himlen mod øst.
Vi får desværre ikke meget regn, men må i stedet glæde os over smukke solnedgange.
Farverne trådte mere frem i den belysning
også her på Summerwine

Også i år remonterer lupinerne lidt.
I går fik jeg pakke fra Ole med bloggen Oles Have.
Der var spændende sager i af nogen af hans frøplanter, dette kyskhedstræ fik jeg i sidste pakke, det er groet godt, siden jeg fik det.
Perlekurv /Anaphalis blomstrer nu, men er næsten hel dækket af en Salvie, der har bredt sig voldsomt.
Kattehale Maidens Blush blomstrer endnu
Min kuglekastanie har sat en frugt, det er første gang, den har gjort det.
Nordbedet skal vandes i aften, det får regnvand, da beholderen er tæt på, den er selvfølgelig slet ikke fyldt, men der er da til det bed og lidt flere.

Willestrups Eden Rose er meget smuk
 Acapella
Gertrud Jekyll
 Ghita Renæssance
James Galway
 Rose Mary
Redouté
 Sophia Renæssance med guldbasse
og til slut den lille havfrue, hun er bare fantastisk. The little mermaid
Fortsat god lørdag

18 kommentarer:

 1. Sikke nogle fantastiske himmelbilleder!
  Tak, og god rundvisning og lørdag aften til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Nana, rundvisningen gik fint :)

   Slet
 2. Halløj fru Høneballe. Det er længe siden jeg har været inde forbi, så jeg vil lige surfe lidt rundt og se om du har lavet nogle "ulykker" siden jeg var her sidst... ;o)
  Skal også lige se om du har ordkode på, det mener jeg at læse et sted at du gjorde nu.
  Som altid skønne billeder af både planter og solnedgang, men det er dog utroligt at I stadig ikke har fået ret meget vand.
  Masser af havehilsner fra fru friis :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Halløj fru Friis
   Ja det er længe siden, jeg har hørt fra dig, men hyggeligt at det sker nu :) Jeg har vist ikke lavet nogen ulykker siden sidst, men ordkode det har jeg fået på, det var nødvendigt.
   Ja utroligt men sandt, stort set ingen regn her, mens I må gå rundt i gummistøvler næsten altid :)
   Havehilsener tilbage.

   Slet
 3. Hej Lisbeth. Jeg stemmer også i og synes solnedgangsbillederne er helt fantastiske. Jeg tænker på dig og ingen regn og al det vanding du er nødt til. Men her må jeg også, selvom det har regnet meget, ud at vande, for det blæser en halv pelikan og krukkerne tørrer hurtigt ud! Jeg håber, det var hyggeligt med dine gæster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det var en dejlig solnedgang i aftes. Ja det er hårdt med al det vanding, to timer i formiddag så jeg orkede ikke at forsætte i aften, så det må blive i morgen. Ja det blæser frygteligt meget, og de lover desværre ikke andet. Ja men det var da hyggeligt med gæsterne.

   Slet
 4. Hej Lisbeth.Smukke solnedgangsbilleder du viser i dag.
  Her har vejret været fint.............men ikke så varmt.
  Vi har heller ikke fået så meget regn.............lidt surt.
  Men synes du stadig har mange smukke roser.
  Utroligt flotte remonterende lupiner du har.............mine har været slut længe.
  Og det er da vigtigt at nordbedet bliver vandet...........for det er et af de flotteste bed i din have.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skal du have. Nej det har nærmest været hundekoldt her, ikke meget sommerligt. Og regnen savner vi i den grad, det er kun syd og sønderjyder, der får nok.
   Ja roserne er ok, og der kommer mange flere.
   Der er nu kun de to lupiner jeg viser, men de er da meget fine.
   Ja det er vigtigt at vande, nordbedet bliver ikke snydt, det er lige ved siden af palletanken med regnvand.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Sikke en skøn kavalkade af den smukke solnedgang flottere kan det hvis ikke blive :-) Fine lupiner frøene af den gule fra dig er blevet til nogle pæne planter nu. Dejligt med en plantepakke indholdet hører vi vel om senere. Kyskhedstræet lyder spændende sådan et har jeg aldrig hørt om. Maidens Blush er rigtig køn mon ikke det er en kattehale? Jeg har kun den i pink og den er ikke blevet til så meget i år. Står også på et meget tørt sted. Nordbedet ser rigtig flot ud. Her bag skærmen kan vi ikke se at det mangler vand. De der guldbiller har jeg aldrig set her. Hvis de er specielt glade for roser er det nok derfor.
  Her har jeg været på lugearbejde idag desværre har det blæst en halv pelikan det er simpelthen til at blive ør i hovedet af :-(
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg tænkte, at nu måtte I hellere få en masse billeder af solnedgangen, den var så flot. Så Bent og jeg for ud og ind og tog billeder. Godt de gule lupiner er godt på vej. hos dig. Jo selvfølgelig er det en kattehale, jeg husker altid forkert.
   Ja efterhånden som planterne bliver mere synlige, skal I nok få at høre om dem. Min står også tørt, men det har tilsyneladende ikke generet den. Nej det kan ikke ses, jeg mangler vand, men damerne der var på besøg i dag kunne godt se det. Det vrimler med guldbasser her hos mig, ok lidt overdrevet, men der er mange.
   Det er strengt med den blæst, jeg bliver deprimeret af at se på det, og de lover ikke andet den næst uge :( og måske lidt regn i morgen, men tror vi på det.
   Tak i lige måde
   Kus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Mon ikke vi får ønsket om regn opfyldt, de lover jo heldagsregn i et par døgn fra en gang imorgen tidligt!
  Men jeg har nu også vandet idag. Jeg bilder mig ind at jorden tager bedre imod når den i forvejen er lidt fugtig?

  Spændende med din "kuglekastanie" Den må være sjælden! Aesculus x mutabilis "Induta" sælges af Lønbæk herhjemme -men det vidste du jo nok:)
  Og derudover kun af et par hollændere og tyskere. jeg har ikke kunnet finde ud af hvad for en hybrid det er... Men den er oftest podet på en fremmed rod og det er det der styrer væksten.

  Og Ja, "The little mermaid" har både form og elegancen med sig!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Jo lad os da håbe, at vi også snart får del i regnen, men jeg er pessimist, for hvor mange weekender er det, at de har lovet os regn? Jeg tror, du har ret i, at jorden bedre tager imod, man kan jo også vælge at vande, mens det regner eller lige efter, det er svært at vande knastør jord.
   Nej det vidste jeg faktisk ikke, har ikke kigget efter den hos Lønbæk. Jeg har for en del år siden købt den på en planteskole ved Klovborg, der hedder Landlyst. De har specialiseret sig i små træer og heksekoste og lignende, de har mange spændende planter, men de er lidt for dyre for mig, så jeg har aldrig købt andet der. Jeg troede, jeg kunne finde den på nettet, men det lykkedes ikke. Billedet hos Lønbæk ligner fuldstændig min, jeg kan også huske, den hed noget med Induta.
   Ja Little Mermaid er rigtig fin, den sidste blomst springer ud i morgen.
   Tak i lige måde.

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Sikke nogle smukke billeder af himlen, men regn havde Været bedre. Jeg forsøger at skrive fra Johns tablet, for vi er i Viborg til åben have hos Susan.
  Det er fantastisk så mange roser du stadig har.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Tak skal du have, ja det var en smuk himmel, men du har ret, jeg ville hellere have regn. Det går fint med at skrive fra Johns Tablet. Håber I har hygget jer i Susans have.
   Ja jeg har mange roser, og der kommer mange flere.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 8. Hei Lisbeth

  Så vakre solnedganger du har hos deg! Det er synd at du ikke får noe regn. Det er kjedelig å måtte vanne så mye som du må, men du har jo ikke noe valg. Her er det kun 10 grader nå, og det er like før jeg tenner opp i ovnen ;-)

  Ha en deilig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit
   Ja på det punkt er jeg meget heldig, men med regnen er jeg meget uheldig. Så nu skal jeg ud og vande nordbedet.
   Det er også blevet meget køligere her, det er vi jo ikke vant til :)
   Tak i lige måde.

   Slet