lørdag den 9. august 2014

Regn og blæst

Det første er godt, det sidste er jeg ikke glad for. Desværre blev det kun til knap 4 mm, nu er det klaret op igen, men stadig med masser af blæst. ØV
Nå men det skal ikke forhindre mig i at sætte nogle daggamle billeder ind, det har ikke været til at tage billeder i dag, på grund af blæsten.
I aftes var det derimod dejligt stille vejr, så jeg tog lidt billeder
Klokkeranken sidder højt oppe, så den kunne jeg ikke have taget billede af i dag.
 Clematis Huldine er også højt oppe, det gør ikke så meget
men Flammula er også højt oppe, det er lidt ærgerligt, for der er duft i blomsten, den får jeg ikke rigtig glæde af, men det er en god klatrer. Den er ikke i blomst endnu, men det varer ikke længe.
 frøstandene på clematis er nu også smukke
dette er frøstande fra Jan Lindmark i dejligt modlys
jeg viste en græs i går, her er den i sollys
En hostablomst med besøg
 magnoliaen her har remonteret

Desværre faldt den lynhurtigt, nok på grund af varmen og tørken
min ældste og førstblomstrende magnolia har det flottest lyse løv, bladene er lækre bløde
 Det lykkedes mig at holde liv i denne phlox, som står meget tørt.

Den mørke pileurt er i blomst, det hjalp, at den fik noget vand. Jeg har vandet den med vandkanden et par gange.
 kæmpeverbena står fint i bedene
Marieklokkerne har remonteret

sommerfuglebuskene blomstrer stadig fint i rosenbedene
Scabiosen er blevet ret høj, den når mig til brystet
Pavillionstaudebedet
Vinterasters
 Skæbnetræet er stort og flot med masser af blomster
Sequoiadendron Giganteum havde vissent løv efter vinteren, nu står den heldigvis flot igen


De syriske roser står godt, de kan bedst lide tørken, ellers klapper bladene sammen til en klistret masse.
Rosenbilleder er der ikke mange af i dag

så her er et par stokroser
 Barock
 Valencia
og til slut lidt solnedgang fra i aftes
Med hensyn til spam i mail indbakken, har jeg møjsommeligt gået ind på hvert enkelt indlæg, hvor jeg en gang har sat flueben hos I andre, og slettet fluebenet igen, så nu kommer der ikke længere så mange spam mails. Det er så vidt vides den eneste måde, man kan slippe af med dem.
Rigtig god lørdag med forhåbentlig mere regn, til os der har tørke i haven.

24 kommentarer:

 1. Ja regn er godt - men blæsten er ikke go ;-(
  Vi får også vand her - men nu krydser jeg fingre for tørt på næste lørdag. Det skulle da være ÆRGERLIGT at det regnede når vi nu inviterede gæster i haven.
  mange hilsner Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susan
   Ja mere regn og mindre blæst, det kan vi lide, det er fælt som det blæser.
   Hvis vi får masser af vand hele ugen, så vil jeg krydse fingre for tørvejr til dig og din åben have, for du har ret, det er ærgerligt, nå I har inviteret gæster i haven.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Jeg troede ikke mine egne øjne da jeg kom hjem i dag og så min magnolie stod og blomstrede, noget så smukt...men nu kan jeg j se at din gør det samme.
  Paradistræet bliver da smukkere og smukkere og hvor er der bare gang i remonteringen hos dig efter i har fået vand.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja der er to blomster i min, så det er ikke det store, men når man intet har ventet, så er to jo meget :)
   Paradistræet, som altså hed skæbnetræet :) er godt nok fint nu. Vi har nu ikke fået ret meget vand, så jeg tror, det er den varme sommer, som har sat gang i remonteringen, det er dejligt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Tutto bellissimo! Certo che ne hai di piante poco comuni o rare ;) Bellissimo il sequoiadendron! Ne ho uno grande uguale, spero che cresca veloce come il tuo :) un saluto!

  SvarSlet
 4. Ciao
  grazie così speriamo che la vostra Sequoiadendron sarà altrettanto veloce come il mio maggiore. La mia ho avuto l'anno scorso :) un saluto

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth

  det er jo fantastisk med din remonterende Magnolia, det er vist ikke noget man tit ser?

  Og så har du fået regn - det er da alletiders.

  Måske kan vente endnu mere remontering udover dem du allerede flasher:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Jeg har set flere på fb, som har vist remonterende Magnolia, så det er åbenbart ikke så sjældent i år.
   Den smule regn er hurtigt væk, når det blæser ½ pelikan.
   Ja jeg har mere remontering i ærmet, men skal lige være helt klar :)
   Tak i lige måde.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Status her kl 16.30 sol og blæst 4 mm er hvad det er blevet til og det er jo næsten blæst tørt igen for hold da op hvor det stormer krukker og andre løse genstande ligger ned rundt omkring. Det er da højdespringerne du har fundet frem idag. Det er da surt når det er noget med duft der kravler så højt op :-( tilgengæld kan du da nyde frøstandene de er superflotte :-) Den fine græs tager sig godt ud i sollyset. Godt at du har holdt liv i Phloxen for den er utrolig smuk. Alle mine er heldigvis også stadig i live men meget visne i bunden. Billedet med sommerfuglebusken og pavillonen i baggrunden er så flot. Det fangede øjet med det samme :-) scabiosen er da helt enorm. Bliver den altid så høj? De syriske roser er på det højeste nu men regn og rusk er ikke noget de bryder sig om. Den flotteste hos mig er den hvide da den står lidt i læ ved et af træerne.
  Nu vil jeg gå i drivhuset og plukke tomater vi kan næsten ikke spise os ud af dem i øjeblikket. Der har den solrige sommer virkelig gjort gavn :-)
  Fortsat god dag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er en dårlig status, vi fik en smule mere end jer, men blæsten ødelægger det hele, det er så trist, og slet ikke opmuntrende at komme ud, så kunne jeg bedre lide det i aftes. Jeg har heldigvis fundet en enkelt gren af clematissen i næsehøjde, så måske får jeg alligevel duften, når den blomstrer. Ja løvet på phloxene er meget vissent, men heldigvis blomstrer de. Scabiosen er lidt højere i år, end den var sidste år.
   Mine tomater er også godt med nu, jeg kan bedst lide dem på friland, de smager af mest.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Det bliver lige en dobbeltkommentering, for det var vel nok spændende at høre om Fnuggis mor og hendes evner med saksen - lærken blev rigtig flot! Også fantastisk smukke roser med dugperler - ja, i år tager roserne prisen hjem med stor blomstring - glæder mig så meget over de mange knopper og udsprungne :) Træls med al den spam, der giver dumt og irriterende ekstraarbejde! Her har det også regnet, men vi har ikke fået ret meget, og som hos dig blæser det helt vildt, så det nytter nok ikke alverden. Jeg fik ordnet en del i går i haven og i formiddags, men der er ikke meget ved at være ude nu i blæsten. Flot med den remonterende magnolie - det har jeg ikke hørt om før. Jeg har noteret de syriske roser i ønskebogen, men er nok ikke så heldig at få fat i en tofarvet - hvor er de flotte! Den mørke Pileurt, kan jeg se, er også et must - kunne være det nye bed. Ja, din Scabiose er bare helt vild i år - husker den godt :) Flot solnedgangsbillede. Billedet af stærene er helt fantastisk - det burde du sende ind til en fotokonkurrence eller måske til et blad for fugleinteresserede - jeg er sikker på, at du kunne få penge for det.
  Hav en rigtig dejlig aften - lad os håbe, vinden lægger sig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja jeg savnede også en kommentar fra dig i går :) omkring det med Fnuggis mor. Det var rigtig spændende, jeg håber på at lære lidt om at klippe hos hende. Roserne er skønne, lad os håbe vi slipper for mere blæst, så de ikke bliver ødelagt. For du har ret, der er ikke meget ved at være ude, når det blæser så meget.
   Det er åbenbart meget almindeligt, at magnolia remonterer, har jeg lige set på fb, der var mange, som var vant til, at deres blomstrede flere gange om året. Fnuggis mor er god til at lave stiklinger, så mon ikke vi kan lave en til dig også, så kan det være, den bliver tofarvet :) Tak for ros til stærebilledet, måske kan det bruges i en konkurrence, men jeg får nok ikke sendt det ind.
   De lover heldigvis, at vinden skal lægge sig, men regn får vi vist ikke meget mere af, desværre.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth ja man er nået dertil på sommeren hvor vi nyder remonteringerne. Jeg har haft en del i Magnolia Soulangiana , jeg ophede dem sent da de alle sad højt oppe. Derudover bliver min Alchymist ved med at fremtryllet enkelte roser. Det er jeg slet ikke ked af. Skøn solnedgang. Håber blæsten har lagt sig hos dig! Fortsat god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Ja hvis det er et højt magnolia træ, kan jeg godt forstå, at man ikke lige lægger mærke til det, mit er ikke så højt endnu. Det kan da godt være, jeg skal kigge ekstra på min Alchymist, men jeg tror nu ikke, der er remontering i den. Blæsten er nok knap så slem mere, men der er stadig noget.
   Tak i lige måde.

   Slet
 9. Ja, det havde været bedre omvendt med rigeligt vand og moderat med blæst. Det er rigtigt, at man skal huske at kigge op, hvis man ikke vil gå glip af noget af blomstringen. Vores vinterasters ligger desværre hen ad jorden, fordi jeg har plantet dem for tørt. Flotte syriske roser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det kunne vi bedre lide, men så heldige var vi ikke. Regn får vi desværre ikke meget af. Ja når det klatrer eller træerne er høje, så må man huske at kigge op, for pludselig er der blomster. Hvor ærgerligt med jeres vinterasters, jeg har ikke vandet mine, men jeg kan godt se, at knopperne er tilbøjelig til at tørre ud. Ja de syriske er fine nu.

   Slet
 10. Som altid fine billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 11. Dine syriske roser er utrolig vakre! Jeg har også cobea i år og den har klatret opp til taket. De vokser noe helt vilt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja i år er de syriske roser særligt fine, fordi det ikke regner. Jeg har en cobea, som vokser helt op i toppen af et lærketræ, jeg ved ikke, om der er blomster :)

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Hov den første kommentar forsvandt, så jeg prøver lige igen ;)
  Regnen er så hjerteligt velkommen, men den forbistrede blæst kan godt blive væk. Her har vi også fået regn idag 15 mm ;)
  Ja her er det ikke noget problem at nyde klokkerankerne i år, da de ikke er blevet særligt høje, blæsten har desværre ødelagt samtlige blomster idag.
  Dejligt du stadig kan finde så mange smukke motiver i haven ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Det samme skete, da jeg kommenterede hos dig, det må være blogger.
   Ja I fik noget mere regn end os, men I var vist også langt bagefter. Blæsten er vi ret trætte af, ærgerligt med dine klokkeranker.
   Ja det er jeg heldig med :)

   Slet
 13. Godmorgen Lisbeth.
  Din Scabiose er rigtig fin, er den hvid eller lysegul?
  Men hvad er nu det?? Kan du kommentere på italiensk??
  Ja, vejret kan vi ikke gøre noget ved, så det må vi tage som det kommer. Når du har så stor en have, kan du nok lettere finde noget at glæde dig over.
  Ønsker alle en rigtig god søndag.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Min scabiose er nærmest cremefarvet.
   Jeg bruger google oversætter :) jeg kan ikke et ord italiensk.
   Nej vi må bare håbe på, at vejret bliver, som vi gerne vil have det, men det gør det sjældent :) Der er heldigvis en del i min have endnu.
   Tak i lige måde
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet