fredag den 22. juli 2022

Så blev det køligt igen - og duftliljerne begynder deres blomstring

 Desværre blæser det stadig temmelig meget, og vand fik vi ikke noget af. Det er trist at gå rundt derude og kigge på den tørre jord, og løvet der allerede er ved at være slidt af blæst og tørke.

Det skal dog ikke forhindre os i, at nyde de smukke liljer og de tilbageværende roser:

African Queen svæver over roserne
denne er næsten magen til, men slet ikke høj, den står i ørkenbedet.
Bent er stoppet med at slå græsset i grøften, det er bierne glade for
Havekig med
den flotte hortensia Ayesia
et kig til liljen Eyeline
Hemerocallis:Hosta Praying hands er blevet stor, den klemmer, rosen der står lidt for tæt på
hostablomster er så fine, jeg klipper dem ikke af som mange andre.
Indianermynte har slået sig ned ved havedøren
Roser:
Big Purple
Imagine
Madame Anisette står flot ved terrassen, en fin udsigt når vi spiser, men i dag blev vi inde.
en ordentlig buket Anisette.
Midnightblue
Morten Korch
Persuan Mystery
Salet
Lucifer er en lille hilsen til Gunvor, den har stået der i flere år, og er ikke blevet invasiv 
solnedgang for et par dage siden.
Jeg ønsker jer alle en rigtig god weekend, der kommer stadig flere liljer, så I kan roligt kigge med i næste indlæg også.


15 kommentarer:

 1. Synes du viser os flotte frodige billeder trods tørke og blæst. Jeg har ikke liljer i haven men jeg bliver fristet af dine billeder. De er så elegante og iøjnefaldende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Jeg viser vist kun det pæne, tager ikke billeder af det grimme. Liljerne er dejlige, hvis man kan holde liljebillerne fra dem. Du kan købe hos Lenesliljer.dk hun har tilbud, 25 kr. for et løg nu.

   Slet
 2. Ja dum blæst. Den tørrer endnu mere ud. Det er så trist at se planterne hænge selvom det er blevet meget kølige, dejligt.
  Og duften må da osse blæse væk fra dine eventyrlige liljer. orv hvor er de skønne.
  Du godeste kan Hosta Praying Hands blive så stor at den presser andre planter?. Jeg var ellers så stolt af min. Den er blevet en lille bitte smule større end da den blev plantet for 2 år siden, hihi.
  Tak for Lucifer blilledet. Og jo jeg skal vist kikke efter den når jeg kommer til en plantepusher. Skøn farve, og hvis den så holder sig lidt i skindet, ulig min orange vildbasse, så er den bare perfekt i mit varme bed.
  hilsner Gunvor  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er så deprimerende med den blæst, for planterne bliver kedelige at se på. Ja man skal have næsen helt ned og så bliver den gul :) for at få duften.
   Min Praying hands har også været lille, men i år er der kommet andre boller på suppen.
   Hvis du har kigget på Hortofilia, har du set, at det ikke passer, at Lucifer ikke breder sig, så måske skal du holde igen. Min er plantet mellem nogle sten, måske er det derfor, den ikke er så vild. Når noget skal holde sig i skindet, planter man somme tider i en potte, måske kan det begrænse den?
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Det er også min erfaring, at praying hands vokser godt til. Jeg vil give dig ret i, at løvet hos en del planter er begyndt at få et præg af efterår, og det er da alt for tidligt. Du har mange fine liljer allerede. Vi har kun en enkelt ude i bedene, som er sprunget ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja Praying hands har taget et ordentligt hop i år. Ja det er alt for tidligt med efterår, derfor hader jeg tørke og blæst, det hele bliver så kedeligt. Liljerne liver op, jeg har mange og lige bestilt 3 mere. Sjovt for du plejer at være før mig med mange ting.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Dine liljer er så fine. Her trives ikke liljer så godt. Kulden om vinteren har skylden for det. Imponerende høyde!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er de, synd du ikke kan have dem. Jeg har købt nogle pottede, som kan sættes her i august og nå at blomstre, siges der. Det bliver spændende.
   Klem

   Slet
 5. Åbenbart skal vi hver sommer igennem disse hændervridende tider, hvor alt ser ud til at miste modet og livslysten. Det er et tilbagevendende tema: hvornår kommer regnen? - og kan det virkelig passe vi allerede skal se på halvvissent løv? Jeg er da bange for det er blevet et vilkår. Fremover er vi havedyrkere nødt til at forstærke vores nerver for at kunne holde spændingen ud.
  Og trods alt finder du stadig de fineste motiver i haven, hvor man som udenforstående faktisk ikke kan se hvad problemet er. En overflod af skønne blomster og dejlige partier i havens bede, og en flot solnedgang til sidst! Godt Bent er holdt op med at slå noget af græsset! Hvad skal han dog også ned i grøften for:)

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
 6. Hej Ulla
  Ja det har jeg også lige tænkt på, det er det samme hvert år, meget deprimerende. Vi får regn nu, ikke de store mængder, men det kan nok hjælpe lidt, da jeg vandede i aftes - bare en brøkdel af rhodoerne. Jeg tror også, at det er vilkårene nu om stunder, tørke og for lidt regn nærmest hver måned.
  Ja heldigvis er der fine motiver endnu. Ja jeg er også glad for, at Bent er holdt op med at slå helt så meget græs, han er lidt vild med det, det er fjollet. :)
  Knus

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth
  Så blev det ferie og straks er damen ustabil 🙂 håber du bærer over med mig. Ja når det ikke er over 30 graders varme så blæser det, nå men at varmen er faldet bekommer nu mig meget godt. Det kunne så godt regne lidt istedet, desværre bliver det ikke rigtig til noget. Idag fugter det lidt men ikke rigtig noget der kan måles 🙂 så kan vi da så glæde os over alle de smukke liljer der er i blomst.
  Mange af hostaerne er også blomst nu og jeg kunne heller ikke finde på at klippe dem af, jeg syntes at de er flotte og jeg er da heldigvis i stand til at nyde både blade og blomster samtidig.
  Jeg har også Lucifer, skulle den være invasiv? Her står de i et hjørne af haven (den er jo lidt skrap i farven :-)) og passer sig selv og det har den gjort i mange år og jo den er da vokset men ikke til noget vildt.
  Nå så Bent er igang med lidt “vild med vilje” ja det er jo aldrig for sent at blive moderne 🙂
  En rigtig dejlig dag til jer
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej det er da heller ikke til at have folk, men ferie skal du nu have lov at have. Ja godt det ikke er så varmt mere. Her er det lidt mere end fugt, vi har da fået 4 mm, ikke meget men bedre en ingenting, nu kan jeg måske oven i købet komme til at rode lidt i jorden, når det bliver tørvejr. Her til morgen har vi rimet fryser af, det skal jo også gøres, dejligt når det er gjort.
   Ja hostablomster er fine, vi er nogle, der kan nyde begge dele. Det er åbenbart kun hos Marie, at Lucifer er invasiv, det må være stedet, hvor den står, der gør forskellen. Den har en klar rød farve, så den er ok. Bent har fået sine ordre, ikke så meget faren rundt med plæneklipperen, Ida har talt ;)
   Tak i lige måde og god ferie.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Det føles virkelig koldt - nu havde jeg åbenbart vænnet mig til varmen ...
  Hvorfor skulle man klippe blomsterne af hosta? De er da det kønneste ved den art planter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja vi har vænnet os til varmen, jeg synes også, det er blevet koldt.
   Mange kan ikke lide blomsterne på hosta, de har dem for bladværkets skyld. Jeg synes, de fleste af dem har fine blomster, men jeg holder af begge dele.

   Slet
 9. Det er den tid på dagen. Mine planter skal marineres, tak skæbne for din haveblog. Uden din ekspertise i rodondendron ville jeg være fortabt. ses høne

  SvarSlet