søndag den 24. juli 2022

Jubii - vi fik regn.

 Ja det har faktisk regnet det meste af dagen i går, 8 mm er det blevet til. Til gengæld blev det ikke til meget havearbejde, skidt pyt det går nok. I dag er jeg i fuld gang med cirkelhakken, desværre er det lidt hårdt for hænderne, men det er tiltrængt. Inden regnen kunne jeg ikke have gjort det, men nu er jorden til at arbejde med igen.

Her kommer så billederne jeg har taget fredag og lørdag:

Beviset for regnen lørdag, smukke comtessa.
Clematis:
Etoile de Violette
Emilia Plater har jeg fået foræret af Ulla og Mr. M. 
Jackmanii
Purpurea plena Elegans
Hageliljer i blomst
her den hvide, som ses i baggrunden på billedet ovenover
Portalen med kaprifolien, som er fugleskjul for små skovspurve. Rosen er A shropshire Lad
Hortensia Bluebird
en smuk hostablomst, hostaen hedder Stiletto.
Nu kommer der liljer, alle med duft, men uden navne:Dejlige duftende liljer, der kommer flere i næste indlæg, det går stærkt nu med at springe ud.
African Queen er meget høj der i rosenbedet
men den røde melde er højere, nu skal den snart rykkes op, der er mange frø, som snart er modne.
Rhododendron:
R. bureavii
R. fictolacteum
R. Hydon Velvet
og den brogetbladede sammen med en hosta. Rh. ponticum Variegata
Her mellem bænken og hostaen er resterne af det store fyrretræ, Bent fældede sidste år. Jeg er begyndt på et nyt bed der med små rhododendron.
Roser:
Extravaganza
Geoff  Hamilton
Solens stråler ramte Leonardo da Vinci
Mme Louis Levique
til sidste solen bag skyerne fredag aften.
Det er en noget anderledes dag i dag søndag, den startede med stille vejr, nu blæser det som sædvanlig. 
Fortsat god søndag.
16 kommentarer:

 1. Til lykke med de 8 mm, de har garanteret været tiltrængt. Jeg håber, mandag bliver rigtig våd, men man kan jo aldrig vide, hvad det ender med, selvom prognosen lover regn. Leonardo da Vinci er flot i år og holder blomstringen længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Tak for det, ja det var fantastisk, nu er det til at hakke i jorden igen. Vi håber på mere i morgen, desværre er det ikke noget de lover her, kun 3 mm. Ja den er flot og minder meget om Lise Nørgaard med små buketter.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Her fikk vi også 8 mm med regn på fredag. Det er bedre enn ikke noe. Nydelige roser og liljer!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er jo ikke meget, men vi er taknemmelige for lidt, så tørt som det er.
   Klem

   Slet
 3. Vi fik 5mm i går, lørdag. Og kors hvor jeg klapsede snegle.
  hosta Stiletto er så fin, jeg begriber ikke dem der klipper blomsten af hosta. Den er da bare et ekstra plus. Men hvor storbladet er den Stiletto?
  Sjovt med rød melde. Jeg ved den siges at sprede sig godt og grundigt. Men som andre "nem spredende" er den ikke spor nem i min have. Til aften har jeg gået og drysset digetalis rundt. Men jeg sår osse nogle i bakke for en sikkerhedes skyld.
  Et rigtig aftensolskybillede du har fanget .
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja så kommer der gang i sneglene. Jeg kan se, de har været ved nogle af hostaerne, men jeg møder sjældent nogle, undtagen når jeg går tur på golfbanen, der vader man rundt i dem.
   Det må være fordi, du har plantet tæt, der er jo ikke tæt mellem mine roser, hvis jeg ikke hiver melderne op nu, får jeg mange næste år. Digitalis rykker jeg op for ikke at få for mange.
   Ja sådan en fin himmel har vi ikke i aften, det er helt gråt, men ingen regn.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Vi måtte nøjes med 4 mm - jorden blev knap nok våd. Flot med et kig gennem portalen. Der må være et liv uden lige med skovspurvene. Så mange fine roser du har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja det var ikke meget, jeg troede, at I fik mere ovre ved jer, ja så behøver jeg ikke være misundelig. Ja der er meget liv, vi har mange skovspurve, de bygger rede under taget, så der er en pippen uden lige.

   Slet
 5. Det regnede det meste af dagen i går, men det var så fin en støvregn, at det nærmest kun var en tung tåge. 1 mm kunne det blive til, så det var til at overse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Her startede det også med støvregn, men senere blev det til byger, der gav lidt. 1 mm er som ingenting, 8 er bedre, nu i aften kunne jeg arbejde med jorden i rosenbedene.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Tillykke med regnen selv om det ikke var store mængder er jeg misundelig, her var det vi fik ikke rigtig målbart. Håber nu på at mandagen er lykkens dag også selv om jeg har ferie. Jeg ofrer gerne en hel dag til regn i rigelige mængder :-)
  Dejlige billeder du disker op med idag, billeder man kun kan blive i godt humør af.
  Hageliljerne er så fine, jeg måtte lige kigge til mine igen og sørme om der ikke er knop på vej i den lyserøde.
  Den er da så smuk hosta blomsten, fatter ikke at nogle kan finde på at fjerne dem.
  Ja det er med at få fjerne frøspredere inden de smider det hele, jeg har ikke rød melde men jeg har træspinat som er lidt i samme kategori. Ja og så selvfølgelig må valmuerne også tyndes voldsomt ud, og lige meget hvor hårdt der bliver gået til dem så er der masser af nye spirer næste år igen.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak for det, jeg kan godt forstå, at du er misundelig. Jeg håber dog også på i morgen, men jeg tror desværre ikke på det, foreløbig siger de 2 mm, så vi skal bare være heldige, hvis de lægger en sky hen over os ligesom i går.
   Ja hageliljerne blev også beundret i dag af havegæsterne. Ja der er mange smukke hostablomster, det er kun kendere, der fjerner blomsterne med det samme. Mange af mine er ved at være grimme nu, så skal de væk.
   Ja vi skal passe på frøsprederne. Jeg har også rykket de fleste af valmuerne op nu. Det varer ikke, inden de drysser.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth,
  Hvor er det et flot billede af rosen Leonardo da Vinci, i øvrigt en dejlig rose som jeg synes er hårdfør. Flot aftenhimmel du viser, mange flotte liljer og dejlige rhodoer.
  Her kunne man spise udenfor i går aftes der var kommet 2-3mm regn i løbet af dagen. Heldigvis er der nu kommet 19mm ved 13 tiden og det regner fortsat godt. Det regner endnu mere ved Holstebro, men vi trænger også til regn her på de lette jorde, så jeg vil bare nyde eftermiddagen indenfor for der er ikke rigtig noget man kan lave udenfor i det vejr.
  God dag til dig.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Så blev jeg da lige misundelig, vi har ikke fået regn i dag, men håber på noget ved 15 tiden, for her trænger vi også, trods de 8 mm i lørdags. Men jyderne bliver nok også denne gang tilgodeset, men godt du skrev det, for vi kan ikke følge med på radaren på DMI i øjeblikket. Du finder nok på nogen indenfor og ellers må du bare slappe af. Jeg vil tage på plejehjemsbesøg.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Tillykke med regnen! 8 mm er ikke alverden, og alligevel ser de grønne farver friskere ud og blomsterne lyser midt i det grønne. Vi måtte vente til i går aftes hvor vi fik 11 mm, hvilket er udmærket - og højst tiltrængt! Nu kan man trække vejret lidt friere.

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak for det, det er desværre alt for lidt, vi fik to mm i går, det var alt, de 8 var i lørdags, jeg tror, I har fået mere end os i den sidste tid, men alting hjælper, i hvert fald alting over 2 mm. Til gengæld blæser det en ½ pelikan igen igen, så holder det ikke længe.
   Knus

   Slet