lørdag den 2. juli 2022

Roser, liljer og deadheading

 

Sådan så rosenbedet yang ud i går, flot er det, men det er godt nok et kæmpearbejde at deadheade. Jeg kunne godt mærke, at jeg ikke havde lavet ret meget, mens Per var her. Jeg brugte 3 timer torsdag aften, og jeg var stadig ikke færdig, da jeg kapitulerede og gik ind. Det er hårdt ved ryggen at gå og bukke sig hele tiden. Det bedste er at tage dem 2 gange om dagen. Ja hvad er det dog for et fjols, som har besluttet sig for, at jeg skal have omkring 350 roser. Tja jeg har nok kun mig selv at takke for det. 

Her kommer flere roser og liljer:

Dråbebedet
her bag ved fyrretræet blomstrer Helenae Lykkefund
liljer i rosenbedet
og i nordbedet
denne står i ørkenbedet, bemærk den flotte mørke stængel
fin og sart
inden længe springer der flere liljer ud
Her er det mandstro, der blomstrer
en enkelt rhodo kan jeg også klare endnu, ja der er flere løvfældende, der blomstrer.
Dette er R. Summerduft, den står nu og dufter i nordbedet.
Alchymist
Artemis
Blanche Fleur
Comtessa
Fighting Temeraire
Giardina
Grace
Mary Ann
Centifolia en smuk mosrose
Odyssey
Sofia Renæssance
Westerland
Marie Curie
Linaria/torskemund sammen med roserne
Jeg slutter af med noget helt andet:
pæoner og hvide campanula
I må have en skøn weekend. Vi fik lidt regn igen i aftes, 3 mm blev det til. Nu skinner solen, og det blæser en del, så man kan holde ud og være derude. Jeg har inviteret gæster til at se haven her i eftermiddag. 12 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  350 roser????? Ja, da er du enda mer hagegal enn meg :)))
  Dine roser ser helt fantastisk ut!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er noget værre noget med vi havetosser :)))
   Tak
   Klem

   Slet
 2. Du gør det al`så ikke nemt for dig selv... Deadheade 2 gange om dagen????
  Liljerne er så smukke nu.. Jeg købte to pakker "sorte" liljer i foråret, den ene pakke à 3 stk er korrekt sorte, men den anden ser ud til at blive lyse af en eller anden nuance. De er ikke sprunget ud endnu, som de mørke. Skidt pydt, Så mange liljer har jeg ikke, så alle er velkomne, lige meget farve.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Nej det gør jeg godt nok ikke, jeg når nu også kun den ene gang i dag.
   Mine liljer er ikke så langt, de næste skal først til at springe ud. Spændende hvad farve liljerne bliver så, godt alle er velkomne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Jeg føler med dig; for jeg har selv været i gang med at deadheade og beskære de fleste buskroser, som har vokset sig enormt store.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie, det er jeg glad for, det er et kæmpearbejde, men jeg har jo selv været ude om det. Jeg er endnu ikke begyndt at beskære buskroserne, ja de gror godt i år.

   Slet
 4. Hej Lisbeth,
  Fantastisk smukke roser du viser, det må være et kæmpe arbejde at få dead headed så mange roser som du har, jeg synes jeg har rigeligt for der er virkelig meget pasning ved roser, men flotte er de. Skønne billeder af dine liljer, mine bliver spist af snegle, så der er ikke meget at beundre.
  Igår fik vi 6 mm regn, skønt, idag har det blæst en del men også lunt og solrigt så det har været til at arbejde ude uden at smelte, jeg bliver aldrig god til for høje temperaturer. Nu er jeg heldigvis færdig med at slå græs, bortset fra stien ned til rhodo skoven og videre ned til engen, måske i morgen. Overvejer om jeg skal køre til Jelling og opleve Tour de France, men man står i timevis og venter på rytterne og 30 sekunder så er de forbi og man når overhovedet ikke at se hvem der er hvem, så det virker lidt som tidsspild, på den anden side er det once in a lifetime at det cykelløb kommer til Danmark, og ukrudtet er der helt sikkert når jeg kommer hjem.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
 5. Hej Dorte
  Ja smukke er roserne, men det er godt nok tidskrævende at deadheade, jeg er selv skyld i det, det er ikke den bedste kombi med roser og rhodoer, begge er noget tidskrævende. Heldigvis har du flere rhodoer end mig :) Bare vent til de bliver store, og du skal pille frøstande af.
  Ja det har blæst en del i dag, jeg talte med min søn i Silkeborg, da blæste det en del. Du har også en del græs at slå, det tager tid. Per så Tour de France, han bor tæt på Nyborg, så han har nok brugt en hel dag på det. Jeg ville ikke gide, men du har ret, det er kun en gang, og ukrudtet skal nok vente på dig.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth
  Ja der skal ikke meget til før vi kommer bagud, men det er jo på en god baggrund for dig som du jo nok ikke ville undvære, ja så må der bides i det sure æble og komme så godt med som muligt. Du har jo heller ikke givet dig selv de bedste odds når der er proppet så mange roser, ja og rhodoer ind i haven, hi hi ja hvem er dog også den tosse der står bag det :-)) any way det er sgi super flot med alle de roser (og rhodoer) når det hele blomstrer.
  Her er enkelte liljer også sprunget ud, de er også ret flotte og dem behøver vi da ikke at dead heade :-)
  Vi fik også lidt regn i går, nok ca. det samme som jer.
  God nat og sov godt.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej jeg synes, jeg er bagud hele tiden, men jeg kan med glæde tænke tilbage på Per og børnenes besøg. Jeg ved da heller ikke, hvad det er for et fjols, der har lokket mig til at købe så mange roser og rhodoer, men jeg nyder dem, indtil de skal deadheades - ja også rhodoerne.
   Nu er det snart liljetid, det er også godt, især duftliljerne glæder vi os til. De lover regn igen i morgen, vi får se, det bliver mindre og mindre, de lover.
   God nat og i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Ja det giver meget arbejde men altså alle dine roser er så smukke! Flot kombination af valmuer, roser og torskemund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja det gør det, ind imellem nyder jeg det smukke syn :)

   Slet