mandag den 10. oktober 2016

Regn, regn og atter regn

Nej tag ikke fejl, jeg er helt tilfreds med regnen, nu behøver jeg ikke at vande, men det bliver lidt kedeligt i længden at sidde herinde. De sidste to dage har det ikke været vejr til at komme ud, så jeg savner at få rørt mig lidt. Heldigvis tog jeg billeder mellem bygerne i søndags. De kommer her:


Igen må jeg vise billeder af høstrønnen også kaldet Sorbus commixta Ullung Do, sådan kalder Lønbæk Planteskole den.
Men der er også andre efterårsfarver i haven
 Bispehue/Epimedium får de flotteste farver
 også blåbærrene er smukke
 og Hjortetaktræet / Rhus typina
 Viburnum plicatum Mariesii er meget rød
og bærmisplen/Amelanchier følger efter
 R. Irene Koster
og R. Soir de Paris er også ved at være klar med efterårsfarverne
endnu en med flotte farver R. Glowing Ember
mens andre er i blomst
 R. Norfolk Candy - nu er den vist ved at være færdig med blomstringen, men den har gjort det godt.
R. Songbird
 Nordbedet ser fantastisk ud i dette lys
 R. Hansel
 R. Velour
R. Wiltonii
lige nu viser mange af rhodoerne sig fra deres smukkeste side
Blomster er der også derude
 denne asters er en af de fineste jeg har, når det bliver tørvejr flytter jeg den til græsbedet
 Den gule buddleja har gang i genblomstring efter nedklipning
 også dahliaerne blomstrer lidt igen
 dahlia og rudbeckia
en enkelt gladiolus blomstrer også endnu
roser
 Bonita Renæssance har fået en enkelt blomst
 Comtessas holder længe
 mon ikke Graham Thomas er ved at være færdig med sin blomstring (jo for nu blev den plukket ind)
Lady Emma Hamilton
Scentsation
Café
Ingen solnedgang selvfølgelig
men græsset her er også fint
Jeg var en runde i haven, inden mørket sænkede sig, jeg tror, regnen har gjort godt, efterårsfarverne er rigtigt på vej nu.
Fortsat god aften

35 kommentarer:

 1. Jeg er også godt tilfreds med regnen - så behøver jeg ikke vande alt det jeg har flyttet rundt med i weekenden! Fine efterårsfarver der kommer nu - de har deres hel egen charme. Du har stadig mange blomster - Det er helt godt i oktober!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er godt med regn, når vi lige har plantet om. Det er skønt med efterårsfarver, ja der er en del blomster endnu.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Ja selv om regnen er velkommen så er det jo trist ikke at kunne komme ud når du nu har hele dagen til rådighed. Det gør jo ikke noget for mig da jeg jo alligevel bare skal være på arbejde. Vejret kommer jo så os tilgode for så holder du jo ikke fridag på bloggen :-)
  Flotte rødt efterårslook du viser og nordbedet er nu altid flot :-)
  Det ser da ud til at det er en gevaldig genblomstring Buddlejaen har gang i det er godt nok flot. Jeg skal efterhånden være hurtig hvis jeg skal nå en runde efter arbejde men kan da stadig nå en runde inden arbejde. Dejligt at du stadig har roser og ovenikøbet har så du kan plukke ind. Det er ikke muligt her.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var godt med regnen, men bare en halv time med tørvejr, ville have gjort underværker, men mon ikke det lykkes i morgen. Du har helt ret, så fik jeg tid til at blogge :)
   Ja det var et helt fint billede af nordbedet. Buddlejaen er næsten begyndt forfra. Jeg forstår godt, at det ikke er nemt at nå en runde efter arbejde og slet ikke, når det er mørkt hele dagen som i dag, men godt du så kan nå det inden arbejde. Ja nogle få roser kan jeg plukke ind endnu.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Ja vi trænger godt nok til vandet, så ingen klage over det😀 Her har det kun regnet i formiddag, hele eftermiddagen har der været tørt, men godt nok koldt.
  Hvor er de forskellige rododendroner flotte og du har da stadig masser af blomster, selvom der også er meget der er ved at skifte til efterårsdragten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja det gør vi, men I har vist ikke fået så meget regn, som vi har, her har det regnet hele dagen. Ja der findes mange flotte rhodoer, jeg forsøger på at finde de bedste :) blomster klarer vi også sammen med efterårsfarverne.

   Slet
 4. Heldige deg som har fått regn i to dager! Her kom det litt i går, men ikke nok til å dekke behovet.
  Flotte roser med regndråper på!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er dejligt med noget regn, jeg håber, der snart bliver noget til dig også.
   Tak ja de er fine.
   Klem

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Her har det regnet siden kl. 11, og det er ikke stoppet endnu - vi fik også meget i nat, så nu vil jeg gerne have en tørvejrsdag, så jeg kan få plantet mere. Sikke skønne efterårsfarver, du viser, så selvom overgangen fra sommer til efterår var lidt voldsom i år, så er jeg klar til at nyde efteråret. AT Bispehuen fik så fine farver, vidste jeg ikke. Flotte billeder af rhodoerne - faktisk utroligt, at der så stor variation i bladformerne - flot er det! Og det er Nordbedet også uanset årstid :) Du har stadig mange blomster at vise frem udover roserne, og tænk, en gladiolus i blomst på det her tidspunkt - det er der ikke nogen af mine, der har præsteret. Skidt med solnedgangen, når du forærer os så smukt et billede af den regnvåde græs :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Og her siden i morges, til gengæld er det stoppet her nu. Det ser ud til at blive tørvejr i morgen, så vi kan komme ud og bestille noget igen. Jeg er sikker på, at jeg kan tage mange flere smukke billeder af efterårsfarver i morgen, det nåede jeg lige at se, da jeg gik rundt i regnen her til aften. Ja rhodoerne er helt utrolige, så forskellige som de er. Jeg har mest den almindelige Bispehue, men det er ikke ligegyldigt, hvor den står. Denne her ved bænken får altid fine farver. Ja der er pænt med blomster endnu, jeg har jo også vinterasters.
   Det regnvåde græs er rigtig fint ja.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Godt du har fået lidt mere vand. Jeg ved ikke hvor meget det er blevet til her men om formiddagen var det nogenlunde tørvejr. Om eftermiddagen kom der lidt så da sad jeg nede i griseskuret og bandt halmkranse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja jeg er glad for det regn, vi har fået, men det er kedeligt ikke at kunne komme ud. Jeg kan jo ikke binde kranse :)

   Slet
 7. Jag säger bara - lyckliga du som får nederbörd och får njuta av de vackra höstfärgerna. Här fäller träden sina löv i förtid trots att vi ännu ej har haft frost.

  Allt gott Lisbeth!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Jeg håber, at du snart får noget regn, så du også kan nyde høstfarverne, inden de helt taber løvet.
   I lige måde

   Slet
 8. ak..ja.. regnen sætter sin begrænsninger på haveaktiviteterne, og det sker også hjemme hos mig, lidt træls, for jeg har ellers mange projekter i haven som jeg gerne skulle have færdig inden jul :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Ja det gør den, men i dag er det tørvejr, så nu skal der ske noget.

   Slet
 9. Kære Lisbeth,
  Jeg synes da, at din smukke have er sluppet meget godt fra al den regn. Stadig mange ting, der står flot i blomst - selv rosenhovederne har klaret det flot. Smukke høstfarver. Jah - der er jo lidt til enhver årstid - selvom forår og sommer stadig er mine favoritter :-)
  Kh. Bonnie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bonnie
   Billederne er fra før regnen, jeg skal ud og tage nye, selvom det ikke er solskin. Jeg tror, der er flere smukke farver nu. Jeg har forår og efterår som favoritter :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Samsø og Salling har tit forskelligt vejr, og i går fik vi således ikke regn overhovedet. Tværtimod var vejret perfekt til at få krydset opgaver af på to-do listen. Det flotte rhododendronløv har selvfølgelig været der hele tiden, men opleves nok som mere iøjnefaldende nu, hvor blomsterne er på tilbagetog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har jeg også observeret. Så var det jeres tur til tørvejr, så I kunne få krydset opgaver af på to-do listen. Jeg skal i gang med mine nu.
   Ja rhodoløvet er fantastisk nu, vi lægger mere mærke til det, når der ikke er så mange blomster.

   Slet
 11. Hej Lisbeth

  Jamen tillykke med den gode regn.
  På andre tider ville man nok ikke glædes sådan over regnvådt løv:)
  Her er det knastørt og ingen regn i prognoserne...

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Karsten
   Ja jeg har hørt fra vores nordiske venner, at der stadig er tørke hos dem.
   Tak i lige måde

   Slet
 12. Uh, jeg har lige været en uge i Italien, så jeg skal love for at vejret er slået om mens jeg har været væk. Nu må der tændes for radiator og findes sokker frem. Men til gengæld kan man nu flytte planter med god samvittighed, og der er også ' en smule' tulipaner der skal lægges. Kolde hilsner fra Fyn

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Horta
   Jeg har da også undret mig over, at der ikke kom små hilsener fra dig længere. Her var så forklaringen. Det er lidt af en omvæltning at komme hjem i kulden så. Godt der er lidt arbejde til dig til weekenden :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Endnu fremtryller du mange smukke blomster billeder.
  Her har det også regnet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Aase. I dag har det ikke regnet hos os.

   Slet
 14. Hejsa Lisbeth!
  Du ved....der har været en smule travlt. Også i dag, men jeg har fulgt med i udvidelsen af pavillon bedet, tommel op det ser godt ud, også med græsserne, og den anden af dine egebladet<3 lige hvad jeg kan komme i tanke om nu;-)
  I dag har jeg været i Århus hele dagen, og der har været tørvejr, også i billigblomst. Dagende inden har det stået ned i stænger fra morgen til aften, det var tiltrængt-for havde fået flyttet en masse.
  Ha en dejlig aften
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja jeg ved, at du har travlt nu, men godt at høre, at du følger med, og det gør du jo, kan jeg se. Godt du synes om det, jeg har lavet.
   Det har regnet meget de sidste par dage, det er godt, når vi har flyttet rundt med planterne. Fandt du noget spændende i Billigblomst?
   Tak i lige måde
   Kram

   Slet
  2. God morgen Lisbeth:-)
   Der var meget i billig blomst, men jeg var nødt til at gå hurtigt igennem haveafdelingen:( om end det slet slet ikke var nemt, at forsøge sig med skyklapper.
   Så det "eneste" jeg købte var til butikken, ifht til det kommende binderi.
   Også er det utrolig sjovt at se hvor blomsterglad vores datter er, tror ikke jeg kender andre unge mennesker der har sådan en trang til at fylde hjemmet med blomster og grønt, og som passer det godt.
   Har aldrig været i billig blomst på denne årstid, jeg/vi blev fuldstændig blæst bagover af alle de juleting der er nu, ha ha, altså jeg var overvældet...
   Ha en rigtig god onsdag
   Kram Anette

   Slet
  3. God morgen Anette :)
   Uha det må have været svært. Cecil har været der for ca. 14 dage siden, hun sagde, at der ikke var noget at komme efter, og at det der var ikke var billigt.
   Dejligt at have fået en blomsterglad datter, ingen af mine sønner ej heller svigerdøtre er haveinteresserede.
   Jeg har været i Billigblomst for ca. 3 år siden ved denne tid, der var ganske rigtig mange juleting.
   Tak i lige måde, jeg skal på tur, kan du læse i mit nye indlæg :)
   Kram

   Slet
  4. godt at vide jeg nok ikke gik glip af det store i billig blomst:-)

   Slet
 15. Hej Lisbeth. Hvor er det hyggeligt at læse dine indlæg, jeg var kommet lidt bagud:) Men nu er jeg med igen. Her regner det mest om natten, så jeg får lavet lidt i haven hver dag - der er faktisk meget der skal nås. Dine rhododendron er sørme flotte i løvet nu. Min James Galway er fuld af blomster, den vil jeg vise en af de nærmeste dage. Den har remonteret for 3.gang og jeg var noget spændt på om knopperne nåede at springe ud. Det gjorde de heldigvis! Jeg er blevet overbevist om, at det er en meget grokraftig rose!
  Dit nye bed bliver nok rigtig godt. Det er en supergod idé at bruge alunrod til at dække bunden, de står jo med løvet hele vinteren, så der stadig er noget flot at se på sammen med rhodoerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Godt at se dig igen, jeg ved du har haft travlt, så der er ikke noget at sige til, at du er bagud. Dejligt at du stadig kan nå lidt i haven, jeg har også nået en del i dag.
   Ja James Galway er fantastisk til at blomstre, min er dog noget senere end din, så den er kun ved 2. blomstring. Det er en meget grokraftig rose, ingen tvivl om det, høj og stabil i stænglen.
   Ja alunrod er god i bedene, den pynter hele vinteren.

   Slet
 16. Kære Lisbeth Dejligt at komme en tur i Høneballehaven igen. Der er rigtig kommet skønne efterårsfarver i jeres have. Det ser dejligt ud. Jeg glæder mig også over vandet selvom jeg nu er startet med at cykle til mit arbejde. Jeg var også træt af at vande og vandet fra oven er nu noget andet. Jeg er snart færdig med min hjemmeside så regner med at vende blog stærkt tilbage. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Hyggeligt med besøg af dig og kommentar. Ja nu er der ved at være gang i efterårsfarverne. Ja det er dejligt med regn, når man trænger til det, som vi gjorde, men det er ikke så sjovt at cykle i regn. Det lyder godt, at du snart er færdig med din hjemmeside, så du kan vende blogstærkt tilbage. Du er savnet.
   Knus Lisbeth

   Slet