fredag den 21. oktober 2016

Så kan jeg lære det

Regn, regn, regn hele dagen, siden før jeg stod op i morges og indtil nu. Det regner så meget, at det ind i mellem drypper ned på køkkenbordet, så vi må have et fad under, de må vi vist have en mand til at kigge på, når det bliver tørvejr. Absolut ingen udendørsbilleder i dag og ingen havearbejde. Godt jeg har billederne fra i går, for ikke nok med at det regner, det blæser også en del, så kan bladene hurtigt falde af.
 Det er simpelt hen fantastisk med den japanske ahorn
den lyser op i bedet, flytningen har ikke generet den, ser det ud til.

Tulipantræet og ahornen er så flotte sammen
Aroniaen i regnvandsbedet står så smukt, hvorimod dem der står i læhegnet allerede har mistet det meste af løvet, der har nok været for tørt.
her i læhegnet er det mere bærmisplen/Amelanchier, der lyser op, den har også fine efterårsfarver
 Hjortetakstræet er flot mod den blå himmel
Den mellemste af mine Sorbus dodong har fået flotte farver nu
her er det klatrehortensiaen, som jeg kan se fra pladsen her ved min computer

 tulipantræet/liriodendron i modlys
og i medlys
lidt andre farver
Enzian/Gentiana
 og glasbær/Callicarpa
her er det fontænegræs/Panicum Elegans der lyser op i regnbedet
 Der er ild i papegøjebusken/Parrotia persica
 paradisæblerne/Malus står også smukt mod den blå himmel
Pebermyntebusk Prostanthera cuneata blomstrer stadig
også Penstemon Raven kan være med endnu

 i skoven lyser den mindste af mine Sorbus dodong op
til højre er det R. luteum som viser smukke høstfarver
Roser ja dem er der ikke mange af i dag
 Mary Magdalen har besluttet sig til at blomstre endnu en gang, stadig med herlig duft
og en blæsende Souvenir de St. Anne
Til slut et billede mere af gårsdagens solopgang.
Rigtig god aften, jeg lover ikke at komme igen i morgen, hvis det stadig regner, er det ikke til at tage billeder, og det er desværre, hvad de lover.

29 kommentarer:

 1. I formiddags var vi ude, til vi var våde, så gik vi ind og lavede regnskab - og så skinnede solen! Sidst på dagen gik vi ud igen...til småregn! Til gengæld blev vi igen ved til det var mørkt, det bliver sen aftensmad i dag! Men dine billeder er godt nok skønne - smukke farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja sol har vi ikke set her, kun regn og atter regn. Flot at I arbejdede i regnen, det havde vi ikke lyst til. Ja der var smukt derude i går.

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Wauw, siger jeg bare til de smukke efterårsfarver - utrolig flotte billeder, du har taget! Der er simpelthen for mange favoritbilleder i dag, men jeg bliver da nødt til at nævne Hjortetakstræet, klatrehortensiaen og Papegøjebusken i flammer - det er så smukt :) Flot, at din Penstemon stadig blomstrer. Min sagde tak for i år for 3 uger siden, men den er jo også fra denne sæson. Jeg er spændt på, om den klarer vinteren her - tror du, jeg skal dække den til? Også skønne billeder fra skoven - kan godt forstå, du tog mange billeder i det skønne vejr i går :) Her regner det pænt nu, men ellers har det bare været støvregn, koldt og blæsende. Sikke en fantastisk finale fra Mary Magdalene :) Smuk, smuk solopgang!
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var helt fantastisk i går, og de fleste af træerne jeg viser er bare så flotte. Jeg blev også helt forundret over penstemon, jeg havde ikke set, den blomstrede endnu. Den er lidt sart, jeg ved ikke, om det hjælper at vinterdækket, det er da et forsøg. Ja her har det som sagt været meget regn hele dagen, ikke noget støvregn her. Ja det er en fin finale Mary Magdalene præsenterer, solopgangen var så skøn.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Nydelig soloppgang hos deg igjen og igjen! :)
  Det regner mye her også, men heldigvis kommet det ikke inn gjennom taket ;)
  Dodong er helt fantastisk flott!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Heldigt for dig - det er ikke rart når det regner gennem taget :) Ja det er den.
   Klem

   Slet
 4. Smukke, smukke høstfarver. Det fåes bare ikke bedre, - nå ja, lige til vi kommer til foråret og jubler over de spæde grønne farver. ;o)
  Æv, med fontæne på køkkenbordet. Håber I har en hurtig handyman på øen. ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Tak skal du have, det var helt fantastisk i går, foråret er også smukt, men det her kan godt slå det.
   Ja det er ikke så godt med dryp på køkkenbordet. Bent har sat stigen op, men ventede på tørvejr, det kom så ikke, vi må se, om han er handyman nok :)

   Slet
 5. Mange dejlige solskinsbilleder. Her har der været kunder hele dagen, men ikke andet end finregn, så det gik fint.Skal hilse fra Dan.Øv,med utæt tag. Her kom tømren og tog mål til en ny ladeport, der var sunket sammen i går. Nu bliver det vist koldt, så jeg skal til at tænke på at dække småplanterne ned. Hyg jer. Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Tak skal du have. Godt I har haft bedre vejr så, jeg har "snakket" med Dan og hørt, hvor meget der kom med hjem :) Ja det er øv med taget, men også surt med en ny ladeport. Jeg har lige set TV2 vejret, det bliver bedre igen efter tirsdag, så går vinden i vest.
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Det gør da en så glad at kigge indenfor hos dig og se alle de smukke solbeskinnede billeder for hold da op for en dag. Sjældent har det da regnet mere og det har da skulle være meget vigtigt hvis man skulle bevæge sig udendørs. Strikketøjet og kaffekruset har været mine venner idag :-) Pebermyntebusken er så fine. Har tænkt på om den dufter af Pebermynte og deraf har fået sit navn.
  Skoven er så smuk på en solskinsdag. Det er sådan noget efterår vi vil ha' så vi må håbe på bedre tider også hvad jeres tag angår. Jeg kan nærmest få ondt i maven på jeres vegne. Jeg har noget med indtrængende vand som kan gøre mig helt dårlig. Det stammer tilbage fra 2007 hvor det regnede nærmest hele tiden og vi måtte pumpe vand op fra vore krybekælder de første 6-7 måneder af året. Grundvandet stod så højt at bare den mindste byge fik vandet til at trække ind.
  Fortsat god danse aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi trænger til solskinbilleder ovenpå sådan en dag, jeg var ude med hundene i morges, det var slemt, Bent var til aften, det var også slemt. Computeren har været min ven i dag (også i dag) Ja den dufter af pebermynte.
   Ja mere solskin tak, men det var jo lige før de lovede det fra i næste uge, vi får se.
   Ja det er bestemt ikke sjovt med indtrængende vand, her kommer det heldigvis kun fra oven, men det kan også være galt nok.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth Sikke noget med alt det vand tillige indendørs . Her har det også bare silet stille og roligt ned. Det eneste positive er at man ikke skal vande. Jeg nyder dine efterårs farver, jeg må have noget mere med røde blade det er så flot. Jeg har lige set det "lille" tulipantræ på tilbud. Men jeg har desværre ikke plads, åh bare jeg havde er så forelsket i det træ. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja godt nok har jeg ønsket mig regn, men nu må det godt stoppe - også indendørs. Tænk hvis jeg kunne invitere til blogtræf en solskinsdag i oktober, men man kan jo aldrig være helt sikker på solen, det er så flot nu. Hvis du ikke har meget plads dur det ikke med tulipantræet, det bliver jo kæmpestort. Papegøjebusken kan nok bedre gå eller måske en busk som Birkebladet spirea, den får også fine efterårsfarver, men det er selvfølgelig ikke det samme som et træ.
   Har du klatrehortensia, de bliver også smukke.
   Knus

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Ja det må man sige, noget af en kontrast til igår!
  Men det går nok - hvis taget ellers er tæt. her skal det regne igen imorgen mens det holder tørt i nat. det måtte egentlig godt have været omvendt:)

  Kunne godt finde på at prøve dodong sagen i Sverige!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja det var en vild kontrast, i dag skal det nok regne næsten lige så meget, så vi må hellere lade fadet blive stående :( Du har ret hellere regn om natten, men sådan skal det åbenbart ikke være.
   Rigtig god idé med dodong i Sverige, Gunilla har den vist også, der har du også masser af plads.
   Dejlig dag til dig.

   Slet
 9. Næ hov, regnvejr skal holde sig udendørs! Åh jeg hader vandskader og tanken om fugt i konstruktionerne, håber det kan fikses nemt. hjortetakstræerne er så flotte nu! Jeg kan godt se at jeg har få for få løvfaldsfarver i haven, nå jeg kører forbi haver og hegn i denne tid. Heldigvis lyser naboens enorme kastanje op lige nu, så må jeg låne dér. Jeg var forbi nonnebo planteskole i går, de har 50 % på ALT, og der er store planter til ' ingen' penge - også specielle slags. Jeg kom til at købe en Chimonanthus, kender du den? Tørvejr nu til morgen - forhåbentlig også i dit køkken. Go weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hortha
   Ja det synes jeg også, det regner kun ind, når der er slagregn. Her kommer store sorte skyer igen, jeg håber vandet bliver udenfor. Ja efter min mening er det vigtigt at have løvfaldsfarver i haven, jeg er vild med dem, men det må heller ikke blive for meget, som jeg så forleden på et billede på fb. Godt du kan låne naboens kastanie. Nonnebo Planteskole kender jeg ikke, det lyder godt med 50 % på alt og store planter. Der ville jeg gerne hen, men jeg er for langt væk. Nej jeg kender ikke Chimonanthus, den ser spændende ud, kan læse at den er i familie med kanelbusken. Jeg kiggede på Lønbæk men den er der ikke en gang, det var mærkeligt. Tak i lige måde.

   Slet
 10. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth!
  Det är grått hos oss, och bara någon grad varmt, lite regn. Skönt att få hålla sig inomhus. Så vackert med de fina höstfärgerna speciellt den röda vackra färgen.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Også her er det gråt og det regner en hel del, så det er bedst at blive indendøre. Det er dejligt med høstfarverne, men jeg savner tørvejr, så jeg kan komme ud og nyde dem.
   Tak i lige måde

   Slet
 12. Koldt, blæsende og dryppende, sådan er vejret her til formiddag, indbyder mere til krydsogtværs end havearbejde. Uf til regnvand i køkkenet. Den slags skader kan godt være tricky at udbedre; men Bent kan jo lidt af hvert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det samme her, det er ikke kun dryp desværre, men det er dog ikke så slemt at det regner ind. Havearbejde bliver det ikke lige til, heller ikke nye billeder. Ja så må vi se, om han kan finde problemet her, han har prøvet flere gange.

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Her lever jeg stadig højt på torsdagen :o) idag skal jeg på arbejde, men pyt med det for det regner igen.
  Det var godt du fik taget en masse billeder i torsdags. Nu varer det ikke længe før det hele er bart.
  Nå men i næste uge har Karsten jo bestilt indian summer, så kan det være vi skal have sommertøjet på igen og at du kan få lappet hullet i taget så det ikke regner ind på jer.
  Ellers smart med regnevand til indendørs planterne :o))
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er vi nok flere, der gør. Her regner det også, så jeg kan ikke tage flere billeder, desværre det er ellers smukt endnu.
   Ja og på TV2 i aftes lovede de bedre vejr fra onsdag, fordi vinder kommer i vest, så måske får han ret den gode Karsten.
   Ja det kan være, jeg skal sætte en plante under :)
   Knus

   Slet
 14. Wauw :)
  Du har så mange smukke efterårsplanter, så det er virkelig en fryd at kigge med.
  Æv med vand indenfor, det lyder som et håndværkerbesøg.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Ja jeg har mange i efterårsfarver i haven nu, synd du ikke kan se det i virkeligheden.
   Ja det er ikke så godt med vand indenfor, Bent prøver vist selv først.
   Knus

   Slet
 15. Håber i får styr på utætheden.
  Gode billeder som altid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det gør jeg også.
   Tak skal du have.

   Slet