fredag den 14. oktober 2016

De nye planter i haven

Jeg tror ikke, jeg kommer til at fortryde, at vi flyttede denne japanske ahorn her til det nye bed, hvor solens stråler rammer den så smukt.
 Sorbus dodong igen igen
Her i den gamle have, blev vi enige om, at bedet godt kunne udvides lidt. Oprindelig stod kæmpeskælhoved i det, men den blev flyttet, og Bent gravede lidt mere græs af.
Her blev så plantet en af prøveplanterne Ilex verticillata, den kan ses her
I baggrunden ses denne her Cladrastis lutea, guldved, den kan ses her, det var en af dem, jeg købte.
Her er en prøveplante mere Hydrangea Seemanii, en stedsegrøn klatrehortensia, her kan I læse mere om den. Jeg håber, den vil klatre op og skjule den grimme vandtank.
Mit andet køb var denne her, jeg så den forleden på fb og faldt pladask. Jeg købte kun et lille bitte eksemplar, da den ikke var helt billig, så jeg må vente på, at den bliver større.
Jeg tog et billede af den i Anne Maries have (jeg tror i hvert fald, at det var den), som I kan se, får den flotte høstfarver, det kan jeg jo ikke stå for.
Den sidste prøveplante var denne her, en meget spændende plante, som blev plantet foran græsserne i pavillionbedet.

Anne Marie havde selv sået Rodgersia, det var gået så godt, at hun havde mange planter i overskud, Cecil og jeg fik hver et par stykker med hjem.
Som I kan se, var jeg meget heldig at få så fine spændende planter med hjem.
Lidt billeder fra haven i går:
 Gunneraen står flot endnu
 også den lyserøde hortensia er fin endnu, her et kig jeg ikke viser så tit. Jeg har prøvet at lave stiklinger af hortensiaen, jeg håber det lykkes.
 Himlens 7 sønner
 med de fine lyserøde blomsterstande/Heptacodium miconioides
 En hortensia har fået en ny blomst
og endnu en hosta er ved at blomstre
 Kornus Florida Daybreak får hele tiden flere farver
 Viburnum plicatum Mariesii, skønt så længe den bevarer løvet, måske husker I, at den har været rød meget længe.
 Røllike
Roserne holder længere i kulden, hvis ikke blæsten ødelægger dem, til gengæld er de også længere om at springe ud:
A whiter shade of Pale
 Aprikola
 Astrid Lindgren
 Comtessa holder rigtigt længe i blomsten
 James Galway
 Louise Bugnét
 Morten Korch
 William Shakespeare
Zonta med en ny blomst
 lidt fra vindueskarmen, en orkidé og en lille potterose :) de er fine sammen, synes jeg.
Solnedgangen taget fra 1. salen
Rigtig god weekend
29 kommentarer:

 1. Jeg blir helt mørkegrønn av misunnelse over alle de flotte trær og busker du kan ha hos deg! ;)
  Sorbus Dodong skal jeg ha meg, men den evig grønne klatrehortensia er nok ikke noe her. Så at unge planter skulle beskyttes fra -5, og det sier meg at den ville nok ikke overleve uansett. Virburnum plicatum Mariesii har jeg også lyst til å prøve. Så flott høstfarge den har!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg er heldig, at jeg kan have så spændende træer og buske.
   Sorbus Dodong er noget af det flotteste nu. Klatrehortensiaen går nok ikke hos dig, men Vib. plicatum Mariesii kan nok bedre gå an, den har fantastiske farver.
   Klrm

   Slet
 2. Hej Lisbeth. Det er nogle spændende planter, du har fået med hjem. Jeg tænkte "godt gået" at du har lavet stiklinger af hortensiaen, jeg håber, du lykkes med dem. Det er spændende i hvert fald. Dine roser er som sædvanligt meget flotte. (Jeg stemte på dit billede i går). Rigtig god fredag aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er meget spændende planter, jeg håber, de klarer det. Det er nemt nok at lave stiklinger, spørgsmålet er, om de bliver til noget. Tak fordi du stemte på mit billede. Tak i lige måde.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Fine planter du har fået og som Marit skriver så bliver vi grønne af misundelse :-) jeg bliver dog kun lysegrøn da min nogenlunde sunde fornuft siger ar min have er alt alt for lille. Rodgersia uh-ha dada den ser fin ud. Den farve er jo så flot :-)
  Hosta blomster nu er jo flot. Jeg blev noget overrasket da jeg fik øje på blomster stand i en af mine. Jeg var så sikker på at de alle var ved at gå til eftetårs hvile.
  Zonta er så fin. Den er jeg så glad for. Min har blomstret rigtig meget og løvet er stadig flot og uden sygdomme. Lidt duft så ville den være helt perfekt.
  Pyha nu er der dans. Er kommet lidt bagud da vi lige skulke ud til min svoger og svigerinde med en fødselsdagsgave til deres svigersøn som skal holde 30 års fødselsdag i morgen men vi kan desværre ikke være med til fest da vi skal på det årlige weekendophold.
  Ha en rigtig god weekend
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er fine planter, så må vi se, om de klarer det her. Også jeg er ved at have begrænset med plads, men jeg har jo noget mere end dig. Rodgersia er bare så fin, de to har lidt forskelligt løv.
   Ja det var da fint, at du havde hosta i blomst. Zonta er en rigtig skøn rose, jeg blev overrasket, da jeg så, at den ville blomstre igen.
   Ups ikke godt du er bagefter, men mon ikke du når det meste alligevel. Nå er det nu, du svigter i kommentarerne, så må jeg hellere holde fri i morgen :)
   God fornøjelse
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Sikke spændende planter du fik med hjem - det bliver spændende at se, om de alle vil trives på Samsø! Imponerende med alle de smukke roser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er spændende planter, jeg har fået med hjem, håber de vil trives, man kan aldrig vide.
   Ja det er fantastisk med roserne, men nogle år har der været flere på denne dato.

   Slet
 5. Dejligt at se du har fået plads til de nye ting.
  Spændende om Kinin-hortensien kan klare sig hos dig. Jeg har kun haft den i koldhus, hvor det kan fryse 10grader.
  God aften til jer.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja jeg har fået dem placeret rundt omkring. Det bliver spændende med Kinin-hortensiaen, jeg håber, jeg har fundet et godt sted til den. Jeg kunne jo også tage den ind i pavillionen??
   Tak i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Super med nye spændende planter! Og det er unægtelig nogen man ikke ser ofte!
  Fin ny blomst på Zonta, plejer den ikke at være mere gul?
  Flot dyb farve i Hostaen - ved du hvad det er for en?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er spændende planter, som man ikke ser så ofte, de kommer også fra os med de sjældne planter :)
   Nej Zonta plejer at se sådan ud.
   Desværre ved jeg ikke, hvad det er for en hosta, jeg har ikke alle navnene og nogle er delt så ofte, at navnene er gået fløjten, desværre.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Altid dejligt med nye planter.
  Flot solnedgang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja det er skønt med nye planter.

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Det ser spændende ud med alle de nye planter, og godt, at der kunne graves mere ud, så der var plads til dem :) Dejligt med ny blomst i både hosta og hortendia, selvom vi er langt henne. Også fine roser i blomst - her vil de jo ikke rigtig mere, og knopperne rundt omkring tror jeg ikke bliver til noget. Det ser godt ud med rose og orkidé sammen, det har du ret i. Fantastisk flot solnedgang - du får dem da også lige på kornet :)
  God dag i morgen!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Der var gravet ud, inden jeg havde købt planterne, i hvert fald i bedet ved siden af nordbedet, så jeg måtte jo finde nogle planter i onsdags :)
   Ja det er utroligt med nye blomster nu så sent på året, og jeg kan stadig finde lidt roser derude, så må vi se med knopperne hos både dig og mig. Jeg synes, det er så flot med rosen og orkidéen, din tiltrækker sig opmærksomheden, derfor billedet :) Ja solnedgangen var helt fin :)
   Tak i lige måde, de lover meget koldt, så du må hellere hygge dig indendøre med drengene.
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Altid skønt, når man nærmest er presset til at købe nyt ;) Det er en rigtig fin udvidelse af bedet - fin form, som på alle dine bede :)
   Knus

   Slet
  3. Ja Bent er god til former på bedene :)
   Knus

   Slet
 9. Den ser spændende ud virburnum furcatum - både med blomster, bær og høstfarver! Ikke dårligt! Go weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Horta
   Ja det synes jeg også, da jeg så den på fb.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth!
  Det er spændende at læse om dine nye planter og den guldved er godt nok smuk af flere omgange. Interessant med den stedsegrønne hortensia, og hvordan den vil det hos dig.
  Jeg kan også mærke at jeg skal holde mig selv i stramme tøjler for ikke at dykke ned i de spændende træ/busk vækster. Men så kan jeg da beundre, dine/andres:-)
  Ha en god dag
  Blæsende hilsner og kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Det er jeg glad for, du synes. Den guldved er slet ikke til at stå for, Anne Marie har et kæmpetræ så smukt, min er bare en pind nu. Ja det er meget spændende med den stedsegrønne hortensia.
   Jeg glæder mig til at se din have, så jeg kan se, hvorfor du skal holde dig selv i stramme tøjler :) Det er jo med til at gøre en have spændende, med anderledes træer og buske. Men du må gerne beundre hos mig :)
   Blæsende hilsener og kram tilbage til dig
   Lisbeth

   Slet
 12. Vores Dodong mistede jo toppen, så Søren har mest lyst til at grave den op, men jeg protesterer, for resten ser sund ud. Det kan selvfølgelig godt være, det bliver et underligt træ. Det var rart ikke at skulle flytte rundt med en masse planter for at få plads til de nye.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Øv hvor ærgerligt at Dodong mistede toppen, farverne bliver nok flotte alligevel, men derfor kan det godt være, det bliver et underligt træ. Kan I ikke klage, der hvor I har købt det?
   Ja det var lidt nemmere at plante denne gang.

   Slet
 13. Hej Lisbeth, det har da været en god føjtetur hvor der igen er gjort nogle gode fund til Høneballehaven. Bent er god til at få gjort plads til det alt sammen.
  Gunneren står stadig flot, der kunne da godt blive til et par fuglebade mere.
  Der er lige kommet et par roser mere på ønskelisten..:o) herligt at se hvilke roser der blomstre nu.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var noget af en føjtetur, men flere har troet, at det var dig vi besøgte, så de kunne ikke helt forstå, at vi kunne nå både Sjælland og Holstebro :)
   Igen kom der gode fund ind i haven ja, og Bent er super til at finde plads til dem eller lave plads.
   Ja det kunne der godt, men Rikke synes, bladene er for store, så hun venter på at få nogle et andet sted.
   Flere roser på ønskelisten, har du set, at Bilka har roser for 30 kr. på netbutikken i denne weekend? Det slutter i morgen.
   Kram Lisbeth

   Slet
 14. Godaften Lisbeth.Så er der gang i et nyt bed igen.
  Men med alle dine nye planter kræver det jo noget plads.
  Her har det også været koldt og blæsende.
  Men håber da på nogle gode dage i næste uge ,så jeg kan få plantet det sidste ud og lagt løg.
  Skønne roser du har der stadig blomstre........her er det kun få der blomstre
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette
   Ja en udvidelse af et bed i hvert fald. Ja der skal noget plads til, sådan som jeg køber ind.
   Det er rigtig grimt og blæsende, men de lover bedre vejr i næste uge, så vi kan komme i haven igen.
   En enkelt rose hist og pist er der i blomst ja, og så er der lige A whiter shade of pale, den kan bare noget.
   Knus Lisbeth

   Slet