mandag den 24. oktober 2016

Endnu en solskinsdag og en pakke

Vi havde den dejligste solopgang til morgen, den vil jeg dele med jer.
Jo Cecil og jeg fik pakke i dag, nej vi fik tre, gæt hvad der var i dem.
Ja rigtigt der var roser, jeg stod for de 7, resten blev delt mellem flere andre. Bilka holdt udsalg på roser forrige weekend, det var der rigtigt mange som benyttede sig af. Det uheldige var, at de blev sendt af sted i torsdags og var ikke særligt godt pakket, så de var noget tørre efter at have stået over hele weekenden. Godt de var billige (ca. 30 kr. pr. rose), vi håber, de klarede det. Ikke nogen god idé at sende plantepakker på en torsdag. Nu kan de stå og trække vand et par dage.
Her kommer lidt blandede billeder:
 Japansk blodgræs
 Blærespirea Physocarpus
 Calycanthus Hartlage Wine
 clematis med efterårsfarver
 en godt gemt birkebladet spirea
 kig ind i haven
 her med zoom, bemærk Himlens 7 sønner til venstre
I forgrunden kan havefuchsiaen ses
 Magnoliaen har også smukt løv
 skoven stråler med sine gyldne farver
Tretornen/Gleditzia triacanthos Sunburst er så småt ved at få gule farver, sidste år sprang den over, forståeligt nok, for den skal jo stå i sol, den kommer slet ikke til sin ret her, men den er desværre blevet for stor at flytte.
 Bagved den i læhegnet er der også flot det mørke træ er rød paradisæble
Bærmispel og Hjertenød
 og den lille ahorn
 Efter kvæden blev gravet op i går, har den Pilebladede pære/ Pyrus salicifolia fået meget bedre plads.
 Sorbus dodong kan ikke vises for tit, tror jeg
 ej heller tulipantræet/liriodendron
Gul kvalkved/Viburnum opulus Xanthocarpa
 A Whiter shade of Pale
 Buff Beauty
 Graham Thomas
 Hot Chocolate er på vej med nye knopper
 James Galway
 Mia
Souvenir de st. Anne
Solen skinnede det meste af dagen, men der kom skyer inden solnedgang, så dette er også fra i morges.
Fortsat god aften - i morgen tager Cecil og jeg på tur igen, så sandsynligvis ingen indlæg i morgen.

30 kommentarer:

 1. Som I da kan, Cecil og dig! Det er vist godt, at Cecil fik gjort indhug i dine planter den anden dag - for nu skal der vist fyldes lidt op igen, eller? Ærgerligt med Bilkaroserne - jeg håber, de kommer sig, så du kan få glæde af dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja nu er der tid, så er det om at benytte sig af det. Nej jeg tror ikke, jeg skal købe ret meget i morgen, det stod tæt i forvejen. Ja lad os håbe, at roserne klarer sig.

   Slet
 2. Hej Lisbeth. Det er fantastisk, at Cecil fik en hel bilfuld og så kan det næsten ikke ses i haven bagefter:) Sorbus Dudong er bare så flot, det er dejligt, at du viser mange billeder af den. Tak for det. Farverne er så flotte. 30 kr. for en rose er billigt og jeg håber de kommer sig, når de har fået noget vand. Det tror jeg, de gør. Rigtig god fornøjelse med at plante.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det står tæt her, så man skal vide, hvor det stod for at se, at noget er væk. Jeg kan slet ikke lade være med at vise mange billeder af Sorbus dodong. Ja den er smuk, så det gør jeg gerne. Ja 30 kr. var billigt, så jeg håber, de klarer det. Tak for det.

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Hvor skønt, at solen har skinnet på jer! Her lå tågen til kl. 11, hvorefter solen kun skinnede en times tid, og i da var jeg på arbejde, men måske er vi heldige i morgen :) Det er så dejligt at få pakker med planter i - jeg nød også min rosenpakke fra Bilka. Der er rigtig mange gode drømme knyttet til de små kviste, og prisen var jo absolut til at have med at gøre, så jeg forkøbte mig vist lidt :) Solen giver lige et ekstra pift til de mange smukke efterårsfarver i din have. Er især vild med billedet af Magnolien - så fint, som lyset spiller i bladene. Sorbus Dodong er bestemt også en favorit. Du kan bare blive ved med roser - tror, I har det lidt varmere om natten - vi får ned til frysepunktet i nat. Bliver meget misundelig på solopgangen - godt, jjeg kan nyde den hos dig. Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja der var vi heldige, synd I ikke fik så meget sol, det undte jeg jer gerne. Vi håber på i morgen i stedet. Ja vi har det med at forkøbe os i roser :) især når de er billige. Det er så smukt, når solen skinner, så det er svært at lade være med at tage billeder eller at stå stille og nyde. Ja det bliver knap så koldt hos os, så roserne kan måske lidt længere end hos jer.
   Jeg deler gerne solopgangen med jer, ved du.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth, jeg kan se I og roserne nyder godt af det milde klima på den grønne ø i Kattegat. Egentlig ret træls ar bilka sender roser på den måde, det er vel faktisk en mail værd til deres kundeservice. Billig skal jo helst ikke betyde døde, de er vel ikke ligefrem markedsført som drifttilskud til Bilka, uden vækst.
  Nå men vi må jo vente og se. Smuk solopgang.
  venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik
   Ja roserne nyder godt af det milde klima, vi er heldige på vores grønne ø. Ja det er træls, at Bilka laver det nummer, jeg synes faktisk også vi skulle klage, men det er Cecil, der har fået dem hjem, så jeg må have hende til det, det tror jeg ikke, hun gør.
   Ja vi får se, tak.

   Slet
 5. Ja, du skal endelig blive ved med at vise Sorbus Dodong, tulipantræet, Aronia, blærespirea osv.
  Altså hvor I kan med pakker, de roser skal nu nok blive til noget, når de får kyndig pleje. Tænk, jeg nåede slet ikke at opdage at der var billige roser i Bilka, men nå - jeg har jo heller ikke alverden af plads.
  Tusind tak for den smukke solopgang.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det skal jeg nok, jeg ved jo, at mange nyder dem og specielt dig, og jeg kan ikke lade være med at tage billeder, det kender du.
   Ja det er lidt vildt, vi er nemme at lokke, godt du ikke så det, når der ikke er så meget plads.
   Selv tak, den blev nydt her.
   Knus

   Slet
 6. Det er da ikke god kundeservice at sende roser på en torsdag, der skal til Samsø :o) jeg håber de overlever og jeg glæder mig til at høre hvad du har købt.
  Dig og Cecil i forstår da at hyggesolde :o)
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Nej det er det ikke, det er faktisk ret dårlig stil. Jeg håber også, de klarer det.
   Ja vi nyder det rigtigt, nu hvor der er tid :)
   Knus

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja endelig en fin solskinsdag også her og så skulle jeg på arbejde :-(
  Håber sørme at roserne klarer skærerne og et par dage i vand hjælper på det. Blodgræssen er super smuk. Det jeg fik med fra dig i sommers står stadig i en potte og hygger sig i drivhuset da jeg ikke turde plante det ud da der ikke var så meget rod på og det var jo skrækkeligt tørt. Mon jeg skal lade det stå i potten i drivhuset vinteren over eller kan jeg vove at plante det ud nu. Nu med fare for at det drukner :-)
  Havefuchsiaen er stadig rigtig fin. Glæder mig til at der forhåbentlig kommer blomster i min næste år.
  De rød-gule farver er bare fantastiske at se på dem kan man da kun blive i godt humør af.
  Nå så I skal ud og flagre, jeg skal da lige love for at I har travlt for tiden :-) det hører vi nok mere om.
  I må ha en rigtig god tur. Håber I får godt vejr
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var dejligt med solskinsdag, bare ærgerligt at du skulle på arbejde igen.
   Jeg tror, jeg ville lade blodgræsset blive i potten i drivhuset til foråret, så vil jeg tro, at det nok skal gå. Havefuchsiaen skulle da gerne gro godt til i foråret, så den kommer til at blomstre, du fik jo et stort stykke, så det må den gøre.
   Jeg nyder altid min have, og endnu mere nu i efteråret, det er så smukt derude, så man får åndenød, når solen skinner :)
   Ja nu har vi tiden, så er det med at benytte sig af det. Ja kameraet er klar.
   Tak skal du have.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Sorbus Dodong er bare så fin, ja, og kan ikke vises for ofte :)
  Her drukner vi i regn, har ikke sett solen på over en uke.
  Ja, du må nok bare kjøpe mer roser mens du kan før vinteren kommer! :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Dejligt at du også er glad for at se Sorbus Dodong, for jeg viser den tit. Ja så længes man efter solen.
   Hvem siger vi får nogen vinter, vi får se :)
   Klem

   Slet
 9. Det er så inspirerende med alle dine træer, min Sorbus dodong er først lige begyndt at skifte farve. Hvordan klarer din tretorn det med vinteren, jeg er lidt spændt på om min klarer forårs nattefrosten her hos os

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jeanett
   Dejligt at det er inspirerende med træerne, jeg elsker mine træer især på denne årstid. Det er sjovt så forskelligt det er med, hvornår de skifter farve. Jeg har ikke haft problemer med tretornen, vi har haft den i mange år, det eneste den ikke kan tåle er at stå vådt, det første år var den ved at dø for os, men så flyttede vi den, desværre har den så fået en mere skyggefuld plads. Der er jo så også mildere hos os.

   Slet
 10. Hej Lisbeth

  Så godt at Bilka havde roser på tilbud. Det var vist mest "historiske"?
  Ikke smart at sende torsdag, men de burde nok kunne tåle den ekstra tid. Måske det var roser, der i forvejen var udtørrede?
  Flotte kig i din efterårshave!

  Ha en dejlig tirsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nej det var nu meste storblomstrende og buketroser. Nej det var dumt at sende på en torsdag, de polske var også længe undervejs, men de var pakket til det, det var disse ikke. Ja man ved det ikke, vi må se om de klarer sig.
   Tak for det
   Dejlig aften til dig.

   Slet
 11. Der er stadigvæk flotte efterårsfarver og roser i din have. Her så vi solen i går efter mange dages fravær, det gør en verden til forskel. I nat har vi været meget tæt på frysepunktet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ja det er der, glæder mig til at komme ud og nyde det i morgen. Solen gør en verden til forskel for både mennesker og planter. Det var også koldere her, men ikke så koldt.

   Slet
 12. Hej Lisbeh.Hvor har du bare mange mukke træer og buske.Og den Sorbus dodong er bare så smuk i efterårets smukke farve.
  Men billedet af den fine blodgræs synes jeg også om.
  Håber da at dine roser klarer sig.Har heler ikke været opmærksom på at Bilka havde billige roser.
  Vi havde fin vejr i går......så jeg fik klippet min store japanske pil ned.
  Cecil og dig i flyver da afsted hele tiden........men god tur.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja der er mange smukke træer og buske lige nu, Sorbus slår vist alle andre. Blodgræs er også fin ja.
   Ja jeg håber også, at roserne klarer sig, det var kun på nettet, at de var billige.
   I dag har det knap været så fint vejr.
   Jo tak det var sidste tur i år.
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth!
  Vackert med alla färgglada bladverk. Silverpäronet är fint, är frukterna ätbara?
  Fortsatt fina rosor.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel
   Ja det er skønt, pærerne på Silberpäronet er ikke ätbara nej.
   Tak i lige måde

   Slet
 14. Hvor er din Japansk blodgræs flot.
  Dejlige billeder som altid.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja den japanske blodgræs er rigtig fin.
   Tak skal du have også god aften til dig.

   Slet
 15. Hej Lisbeth
  Allerførst må jeg da lige sige, at det er totalt uprofessionelt af Bilka at sende barrods roser afsted en torsdag. Der kunne de godt tage lære af alle de gode netfirmaer der kun sender man/tir så planter kan nå at komme frem og ikke strande i postsystemet en lang weekend;(
  Jeg håber roserne klarer det, ellers må i klage også selvom de er billige ;)
  Fantakstiske solskinsbilleder og sikke smukke motiver du er omgivet af i disse dage. Glæden over de smukke høstfarver bliver jo ikke mindre når solen endelig skinner ;)
  Spændende hvad i skulle på tur efter idag ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det har du helt ret i, i det mindste kunne de have pakket dem ordentligt ned. Ja lad os håbe, at de klarer det, ellers klager vi.
   Det er helt fantastisk, når solen skinner på høstfarverne, vi nød også turen i dag, men der var desværre ikke meget sol på turen.
   Alt om turen kommer nok i morgen :)

   Slet