onsdag den 26. oktober 2016

Jeg kunne ikke lade være

Derfor har jeg igen været ude med kameraet, de lover sol igen i morgen, så jeg kan lige så godt fyre billederne fra i dag af, jeg håber, I vil nyde dem.
Morgenen startede med nogenlunde stille vejr, men op på dagen blev det gråt, så jeg måtte lysne billederne lidt. Jeg nåede dog at komme ud i solskin, denne gang tog jeg billeder udefra og ind i haven.
 Nu er også ahornen ved at få gyldne farver
træerne på gårdspladsen plejer at få smukke efterårsfarver, men i år taber asketræet bladene, inden de når at blive smukke. Birken derimod ser fin ud.


 Bøg, bærmispel og hjertenød
 Egetræ
 Paradisæbler
 Benved
 kig ind i skoven
kig fra diget og ind i haven
 En lille japansk ahorn har fået efterårsfarver, den er så lille, at man kun lægger mærke til den forår og efterår.
 Klatrehortensiaen er noget så smuk
 papegøjebusken er fantastisk nu
tulipantræet igen igen
her er mit køb fra i går, som I kan se, er det meget beskedent i forhold til, hvad jeg plejer at købe. De "tomme" potter i forgrunden er trillium, som nu er plantet i det nye bed ved tulipantræet. Rhodoerne er også plantet nu. Der er selvsagt ikke så mange navne, da de jo er såede eller stiklingeformeret. Nu håber jeg ikke, jeg har skrevet noget forkert :) Ja og så håber jeg, de alle klarer sig. De mindste er sat i større potter og sat i pavillionen.
Her kommer lige Kai´s hilsen fra forrige indlæg:
Jamen Selv Tak da for besøget Cecil og Lisbeth. Det er altid dejligt at møde mennesker man deler interesse med. Tak for alle de flotte kommentarer, dem er vi glade for. (Vi skal nok give Dragen sin del af Takken også!) Alle der har lyst skal være velkomne til at komme og besøge vores have. Den er nu nok smukkest om foråret under blomstringen, eller når nyvæksten giver os den 2. blomstring. Hvis der skulle være en kvinde eller mand, der har lyst til at besøge Nepal og Sikkim til næste år i 3 uger, så ring endeligt til os på +45 40408232. Vi har få pladser tilbage før vi er de 12 personer vi max. skal være. Mange hilsner Lilian og Kai Overgaard. Hermed er invitationen givet videre. 
R. eximium har allerede fået den første skade, en eller anden har taget en bid af et af de nye blade, det er rigtig ærgerligt.
Alle roserne fra Bilka er også plantet i dag, det har været en travl dag, hvor jeg har fjernet
alle disse asters i stenbedet, det var hårdt.
Roserne:
 A whiter shade of Pale
 Astrid Lindgren
 Audrey Wilcox
 Her er det en ny rose Bitten Clausen, som har en enkelt blomst, den er købt hos Jas
 Mary Rose
 Mary Magdalene
 Pat Austin
 Redouté
 Scentsation
Susan William-Ellis
til slut et billede af Besser kirke med de smukke læhegn, som er her rundt omkring.
Fortsat god aften

23 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Det er da skønt, at du ikke kunne lade være :) Vi har slet ikke set solen i dag og lige nu regner det kraftigt, men så længe det bare er om natten, er det ok. Skønne indkig i din have - der er jo ikke noget at sige til, at forbipasserende bliver draget som af en magnet :) Ærgerligt med asketræet på gårdspladsen - husker jo flotte billeder af den. Klatrehotensiaen er bestemt smuk :) Glæder mig til, at mine to tager ved - den ene er japansk og noget mere langsomt voksende. Træls med skade i R. Eximum - gad vide, hvad der har bidt den? Rigtig spændende med de nye rhodoer og fin hilsen fra Kai - er sikker på, at deres have er et helt fantastisk syn om foråret - kunne være spændende at se! Det har da været noget af et arbejde at fjerne alle de asters - er de ligeså stride at få op som Duehoved? Skønne roser - du kan da bare blive ved :)
  Rigtig god dag i morgen!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Det tænkte jeg nok, at I ville synes. Her regner det også, og meget sol blev det ikke til. Jeg ser ikke, hvor mange der kigger ind, men der er altid to små sorte hunde, som sørger for at få opmærksomheden. Ja det er ærgerligt at asketræerne ikke får høstfarver i år.
   Asters er ikke så stride at fjerne som Duehoved. de fleste var ret nemme, det var mest fordi, der var mange, at det var hårdt. De kommer alligevel igen næste år. Ja nu har jeg fyret alle roserne af i dag, så må vi se, om jeg finder på noget i morgen :)
   Tak i lige måde
   Godt du kan lide billedet af Besser kirke :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. PS Dejligt gensyn med Besser kirke :)

  SvarSlet
 3. Flotte farger hos deg! Det er jo så fint ute nå med alle bladene i forskjellige farger. Nydelige roser også, og jeg savner min A Whiter Shde of Pale. Den hadde så mange knopper, men nå er den brun og trist etter at frosten tok den.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja det er flot med efterårsfarverne og jeg er vild med dem. Det kan hurtigt blive forbi med roserne, men jeg deler gerne med jer, så længe jeg har nogle :)
   Klem

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Nå der var du heldig at se solen :-) her har det været gråt hele dagen og i morges tåget. Med de farver din have byder på ja så må motiverne stå i kø. Det er så smukt :-)
  Begrænsningens kunst er ikke nemt for de små planter syner jo ikke af meget nu men det kommer de jo til og nye roser ja der skal jo være plads til det hele.
  Nå så blev det vidst sengetid
  Sov godt
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Anne
   Ja jeg var heldig, men det var nu kun kort, vi så den, det blev mere og mere gråt i løbet af dagen, så må vi se, om Karsten indiansummer holder i dag, foreløbig er der ikke tegn til solopgang.
   Det er rigtigt, at de små planter bliver store en gang, gad vide hvor de så skal være. Ja der bliver mindre og mindre græs tilbage, det kender du jo.
   God dag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Sikken noget med R. eximium, at noget har forgrebet sig på den!
  Jeg er ellers ret begejstret for disse klyngeblomstrende Rhodoer!

  Flotte kig i din efterårshave - og nu skal vi have sol!

  En superdag herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var et sørgeligt syn, at der var taget en bid af det smukke løv. Ja de er fine.
   Solen er lige kommet igennem her, den skulle jo gerne blive - 10,6 grader i morges, så her comes Indiansummer :)
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Nåh, ja, selvfølgelig. Det er Karstens indian summer, der lige nu er ved at melde sin ankomst uden for vinduet. Godt at rhodoerne ikke smider bladene ligesom de løvfældende. De stiklingeformerede planter kan vel godt navngives; for de er jo identiske med moderplanterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det må være det, her skinner solen i hvert fald helt vildt. Ja det er godt, rhodoerne beholder løvet, de løvfældende har nu heller ikke smidt det endnu.
   Jeg købte flere, hvor der ikke var navn på, så er det jo svært at vide, hvad det er. Jeg har heller ikke styr på, hvad der var stiklingeformeret og hvad der var sået eller podet. Det er jo lidt af en jungle at finde rundt i.

   Slet
 7. Hej Lisbeth!
  Vackra höstfärger, som piggar upp i det gråa vädret. Solen börjar visa sig, så det blir nog en fin dag.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Jeg håber, at I også får solskin i dag.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Her har vi sørme en anelse sol af og til idag. Det er helt vildt hvilken forskel det gør på ens humør.
  Jeg har dog lang arbejdsdag, så når ikke rigtig at komme ud i det tørre vejr...satser på tørvejr i weekenden, hvor der kun står have på programmet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Dejligt med sol, det må nydes. Håber den også vil skinne i weekenden, så du kan komme i haven.

   Slet
 9. Dejlige billeder som altid.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth
  Godt du ikke kunne lade være, det er en fornøjelse at kigge på dit festfyrværkeri af høstfarver ;)
  Tror da også du har behersket dig med ny indkøb, men spændende med nye trillium og små rhodoer.
  Her er solen også fremme idag og tænk vi rundede de 13 grader over middag, det er så dejligt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Det er jeg glad for, at du synes :) der er i hvert fald knald på farverne :)
   Ja jeg beherskede mig meget, men de bliver jo store med tiden, det kræver mere plads.
   Det samme her, dvs nu er der skyer, men vi var også over 13 grader til middag, jo Karsten forstår at spå om vejret :) Indian summer.

   Slet
 11. Fantastiske billeder,jeres træer har mange blade endnu synes jeg. Det er et smukt kig der er til jeres hus fra haven,ren idyl.Hygge herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Det er først i dag, træerne er begyndt at smide bladene. Tak skal du have, hygge til dig med.

   Slet
 12. Dejlige efterårsfarver og flotte rosenbilleder. Synd med det "gnav" i din nye plante, men Ih.. hvor jeg kender det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ole, ja det er meget irriterende, hvem mon gør det, ved du det?

   Slet