onsdag den 19. oktober 2016

Flere smukke efterårsmotiver

Her kommer så næste afdeling af billederne fra i går:
Blomstrende clematis kan vi også klare
 Jackmanii
Xerxes
 Aster Marina Wolkonsky ser forrygende ud sammen med de gyldne græsser, den klarede flot flytningen for 14 dage siden.
selvsået bronzefennikel, den store er klippet ned, så jeg ikke får flere.
Smukke gule hostaer


I år er deres forfald helt fantastisk synes jeg, ikke noget med at de bare falder sammen og rådner.
 Ginkgo Biloba er grøn endnu, men bladene er blevet lysere
 Pagodebusk/Enkianthus
jeg har to forskellige, kan I se her
 En ny Rudbeckia blomst
og Tropelium
så flot den breder sig her foran blåbærbusken
 Her i pavillionbedet står R. Double Dots
 og R. Princess Maxima, bemærk deres flotte knopper
R. Soir de Paris er den smukkeste af de løvfældende nu.
Lidt roser var der også i går, i dag har vi fået knap 10 mm, det har ikke pyntet på dem.
 Teasing Georgia
 Crownprincess Margareta
 Morten Korch i fint selskab med Tulipantræet
 Souvenir de. St. Anne har også smukke omgivelser
Thisbe
Til slut to at de smukkeste træer i haven
 Tulipantræet/Liriodendron
og selvfølgelig Høstrøn/Sorbus Dodong
Fortsat god aften

30 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth. Jeg skal da lige love for, at motiverne står i kø, billeder til to indlæg! Den dodong er bare så flot. Din vase ved døren blev rigtig fin. Ja, det har ikke været så godt havevejr i dag. Her har det regnet hele dagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det gør de, jeg kunne endda have sat flere ind :) Ja Dodong er ret fantastisk. Tak skal du have, nej vejret var ikke til udendørsfornøjelser i dag, her har det også regnet hele dagen.

   Slet
 2. Hostaerne er virkelig skønne i disse dage, jeg nyder dem i fulde drag, lige pludselig klasker de jo sammen. Skønne blå farver i clematis og asters. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nøj du er med en gang til i dag, det er dejligt. Ja hostaerne er smukkere i år, synes jeg. Ja det ser godt ud med de blå farver nu :)

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Regn regn stort set hele dagen og ret heftigt ind imellem. Ikke særlig opløftende men så er det jo dejligt at du har 2. afdeling af flotte efterårsbilleder klar :-)
  Flotte clematis der trodser efterårets regn og rusk. Tropeliumen ser ud som var det stadig sommer :-) men høstrønnen siger jo noget andet. Smuk som bare pokker.
  Så har jeg fri resten af ugen men det blir vidst ikke havevejr.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er kedeligt med alt det regn, nu kan vi klare os et stykke tid, men det stopper nok ikke lige. Godt jeg kan glæde med lidt efterårsbilleder, nu må vi se, om jeg får nogle i kassen i morgen, hvis det regner gør jeg ikke.
   Ja de clematis er flotte, selvom der kun er de to blomster tilbage. Høstrønnen er fantastisk, men jeg synes også at det er flot med tropeliumen.
   Håber du kan hygge dig indendøre med strikketøjet, hvis det ikke bliver havevejr, men lad os nu se.
   Tak i lige måde og god ferie
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Ja, det er ret vildt hvor mange farver, der stadig er i haven her midt i oktober.
  jeg blev helt forbløffet, da jeg opdagede, at mine "lille" gule potterose, jeg en gang købte til en tier, stod med mange blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja heldigvis er der mange farver endnu, så vi kan nå at nyde dem. Det var da forbavsende med din gule potterose, ja så må du nyde den også.

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Her er der dårligt nok kommet en mm - men der har ligesom været vand i luften hele dagen, og nu til aften landet noget af det som regn:)
  Forfaldet har sin egen uafvendelige patos - det fanger du rigtig godt på dagens billeder!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja sikken en forskel, det har ind i mellem regnet kraftigt her, så havearbejde har ikke været fristende.
   Ja det har du helt ret i - tak skal du have og dejlig aften til dig med.

   Slet
 6. Her har det regnet hver dag siden søndagog det skal visst bare fortsette i mange dager til. Deilig! Jeg har aldri sett det så tørt som nå i høst, så jeg nyter lyden av regnet selv om det ikke kommer så mye hver dag. Tenk at du har clematis som blomstrer fortsatt, og flotte roser også! Det er deilig å se dine bilder :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Dejligt at du endelig har fået regn, ja man nyder at høre regnen, når det er så tørt derude. I dag nyder jeg solen, det er længe siden, vi har set den. Ja det er utroligt med både clematis og roser. Godt du nyder billederne :)
   Klem

   Slet
 7. Kære Lisbeth - jeg havde besøg af min søster i går! Tusinde tak for dine fine planter - nu vil jeg plante - mit bed ved pergolaen bliver vist et søster-Samsøbed! For udover planterne fra dig, har jeg også fået en del fra min søster, som er plantet dér.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Endelig har du fået planterne, det er godt. Det lyder fint med et søster-Samsø bed. Det glæder jeg mig til at se.

   Slet
 8. Hej Lisbeth, det er utrolig uanset årstid ,så finder du flotte motiver,som inspirerer og fornøjer sjælen. Din R. Soir de Paris dufter den måske lige som pafumen ved samme navn ? Hygge herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Dejligt at høre at du nyder mine billeder :)
   Jeg ved ikke hvordan parfumen dufter, men R. Soir de Paris dufter fantastisk og kan duftes langt omkring i haven. Hygge tilbage

   Slet
  2. Pafumen dufter fantastisk. Men det kan nok ikke slå den rigtige vare. Hygge til dig/jer.

   Slet
 9. Dejlige billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 10. Flot med græsserne og asters sammen - og dine dodong, selvfølgelig!rigtige efterårs farver! ( men nu må regnen godt liiige) holde en pause, tak! Hilsner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Horta
   Ja de klæder hinanden og efterårsfarverne er forrygende. Regn ikke her, vi har solskin, det bliver nydt :) Hilsener

   Slet
 11. Hej Lisbeth!
  Så fint med klematis i blom sent på året.
  Vackra höstfärger, med rött och gult.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja det er skønt med clematis i blomst nu, og høstfarverne er fantastiske.
   Tak i lige måde

   Slet
 12. Kære Lisbeth
  Hvor er det bare dejlige billeder af de skønne efterårsfarver, som det gælder om at nyde - der kan hurtig komme en storm og pille alle bladene af træerne. Fantastisk, at du har blomster i Jackmanii nu. Min har været færdig længe, men den er også kun et år gammel. Marina wolkonsky er en af yndlingene - det ved du :) Hvis hun engang skulle finde på at brede sig som de gamle asters, og du alligevel hiver totter op med strittende hår, ja, så må du meget gerne gemme en tot til mig :) Dejligt, at Blomsterkarsen kan endnu. eg glæder mig også over mine små solskinspletter her og der. Har besluttet at så dem igen til næste år - minus Cherry Rose og Purple Emperor - de var alligevel for anderledes :) Soire de Paris har så fint efterårsløv - vidste ikke, den duftede. Hvordan mon det går med Thisbe i konkurrencen. Skal nok gå ind og stemme på dig igen i dag :) Håber, du vinder en prømie, for det er et meget fint billede.
  Fortsat god dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære LInda
   Tak skal du have, ja det er om at nyde dem nu, og det gør jeg i den grad, så der snart er taget 100 billeder i dag, men pyt de lover regn i morgen igen. Jackmanii har haft nogle enkelte blomster hist og pist, men denne var vist den sidste. Marina er desværre ikke sådan en der breder sig, men jeg skal nok se efter, om den kan gro så meget, at der kan blive en tot til dig. Ja blomsterkarsen er så fin nu, jeg skal love for, at den gror, mon ikke den lægger frø, så den sår sig næste år. De fleste af mine løvfældende rhodoer dufter fantastisk. Det er jo derfor jeg har valgt dem. Sidst jeg kiggede lå den på 4. pladsen, der er et par stykker som har flere til at stemme end jeg har, forstå det hvem der kan :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Tror bestemt, den sår sig selv. Nej, det er ikke til at forstå :)
   Knus

   Slet
 13. Det gælder om at tage billeder af efterårsfarverne, mens det ikke er blæsevejr. Ellers forsvinder motiverne jo. Dit tulipantræ er foran vores, som indtil videre kun har gule blade inderst ved stammen. Din plejer vist også at være foran.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er jo det, så jeg har også taget rigtigt mange i dag. Det er sjovt, du plejer at være foran med alt næsten, men ikke med at få gule blade på tulipantræet.

   Slet
 14. Der er bare altid noget at glæde sig over i haven, og din efterårshave er pragtfuld !
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er der heldigvis, tak skal du have, ja jeg ville ønske jeg kunne invitere til blogtræf en solskinsdag i oktober :)
   Knus

   Slet