søndag den 16. oktober 2016

Blæsende efterårsbilleder

Billederne er fra fredag, hvor det blæste temmelig meget, men det var ingenting mod, hvad det har blæst lørdag. Jeg har kun været en rundtur i haven og ellers gået en lang tur med hundene, det var kun dem, der blev luftet, kameraet blev indendøre. Regnen startede ved 16 tiden, vi fik 9 mm.
 Endnu en gang Sorbus Dodong og smuk blå himmel, det var svært at få, for når jeg gik ud, var solen væk.

 når vi kommer oppe fra byen ser det ud som om, der er ild i træet
her er den sammen med hjortetakstræerne i det, jeg kalder mit efterårshjørne

 der er masser af vind i græsserne
 den gule vandgran lyser op i hele haven
 læhegn med bærmispel, hvide birkestammer og clematis frøstande
her i læhegnet står det lille træ, jeg købte i foråret i Peters Planteskole
Regnvandsbedet tager sig ret godt ud i solskin
lidt underligt at sommerfuglebusken blomstrer igen
pæonerne er blevet klippet ned, men denne var så flot i farverne, så det kunne jeg ikke nænne. Jeg har læst, at der kan gå virus i dem, hvis man ikke klipper bladene af om efteråret, nogle af dem var begyndt at vælte, så de blev klippet nu.
 Klokkelyngen blomstrer fint
 R. calophytum står flot med store knopper
mens R. Soir de Paris har fået flotte efterårsfarver
Rozanne blomster stadig flot
Roserne:
 Little Mermaid mod den blå himmel
 A whiter shade of Pale har stadig en del knopper, her får I en enkelt udsprunget
 Braithwaite
James Galway
 Johan Wolfgang von Goethe har jeg ventet længe på, jeg håber, den når det

 Louise Bugnét
 Mary Rose
 Morten Korch
 Prosperity
 Lady Emma Hamilton
Scentsation
Til sidst noget helt andet, er den ikke flot. Enzian eller Gentiana, det er noget tid siden, jeg købte den, men den kan endnu.
God søndag

22 kommentarer:

 1. Godmorgen Lisbeth

  Jo, det må man sige, den er imponerende flot! Og det lilla indslag tydeliggør det rene blå!
  Og ja, gartnerene har travl med at fortælle om hvad der kan gå galt hvis man ikke gør sådan og sådan, Godt planterne i naturen ikke hører efter så ville det da se forfærdeligt ud:)
  Flot bladværk og knop på R. calophytum, jeg har noget at se frem til!
  Er træet fra Peters Planteskole en Tsuga?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak ja det var skønt at se, at den fik en ny blomstring.
   Ja det har du nok ret i, der er nu mange tilbage rundt omkring endnu.
   R. Calophytum er efterhånden blevet meget flot her, håber den springer ud og at det ikke bliver for koldt for den, den blomstrer tidligt.
   Ja det er lige det, at det er.
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Godmorgen Lisbeth (eller er der formiddag nu?)
  Skønne billeder af de flotte efterårsfarver i din have. Vandgranen er så smuk, og det fremgår tydeligt af dit billede, at det blæste godt, da du tog det. En gran med sus i skørterne :) Det samme gælder græsserne, men de er jo også mere letbevægelige. Hvor er din Goethe flot i løvet. Jeg købte et skrællingeksemplar af samme for 3 uger siden på vores planteskole og bad om rabat og fik det, så nu er jeg spændt på, om den kan vokse sig pæn - hvad er din erfaring med rosen? Supergodt tip med nedklipning af pæoner. Købte frem hos Staudemarken i foråret, og der skulle da nødig gå virus i dem. Endelig er der vindstille her med vandmættet luft - det føles helt lunt ovenpå de sidste par dages blæsende kulde. Ensian er faktisk rigtig flot med den gennemtrængende blå farve - den lyser fint op på denne årstid.
  Rigtig god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja nu er det snart middag her :) Tak skal du have, ja både vandgran og græsser er fine nu. Goethe har ikke blomstret meget her, jeg var forbavset over, at den satte knopper så sent. Spændende om din bliver god, min er fra Jas selvfølgelig. Tja Karsten syntes vist ikke det tip var så godt. Vindstille næ ikke her, det er meget koldt, og det var ikke mindre koldt ved vandet i Ballen, det blæser stadig en hel del her. Lige nu er Ensian ret flot, nogen gange synes jeg det blå er lidt for skrapt, men på denne tid er det ret godt med lidt blå farve.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Fik min Goethe til 55 kr, så det går nok, hvis den altså bare kommer sig :) Er enig med dig i, at det er ren ret skrap, blå farve på Ensian, men den gør sig da her i gråvejret. Mon der kommer billeder fra Ballen?
   Knus

   Slet
  3. Nå ok det er ikke så galt så. Ja Ensian har en skrap blå farve, men de er vilde med den på fb. Nej det var så koldt dernede, så ingen billeder. Har du ikke set min mail?
   Knus

   Slet
 3. Det var vind her også i går, og det var så surt og kaldt med bare 3 grader! Kan tenke meg det blåste mye hos deg da, ja. For det er alltid sånn at blåser det her, så blåser det virkelig mye hos deg ;)
  Skjønne roser du har, og A Whiter Shade of Pale er bare så vakker! Du er heldig som får ha de så lenge i blomst.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var da koldt, her er der kun 8 grader i dag, og det blæser stadig, så det er koldt.
   Tak ja A Whiter Shade og Pale er jeg meget glad for, jeg har haft fornøjelse af roserne længe.
   Klem

   Slet
 4. Hej Lisbeth:-)
  Ja det var lidt af en gyser i går, ligefør de lange underbukser skulle under. Bortset fra det er der mange smukke farver nu. Jeg har bærmispel to steder, det ene af stederne gløder de, det andet er de bladene gule...
  Ja regnvandsbedet dit er flot, og lækkert frodigt. Er noget imponeret over alle de roser du har i blomst endnu, men du har selvfølgelig også mange. Her er der kun en trofast rose i blomst, og endda med flere:-)
  Ha en hyggelig eftermiddag
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var det i hvert fald, i dag er det nu også meget koldt, så jeg har regnbukser udenpå, de er vindtætte, det hjælper. Ja de forskellige træer og buske opfører sig meget forskelligt, men det går stærkt nu, jeg sidder og kigger ud på min klatrehortensia, nu er den ved at være flot, det må jeg huske at tage billeder af. Det er jo kun enkelte blomster, der er i mine roser, og som du siger har jeg jo mange, det er nok derfor.
   Tak i lige måde
   Kram Lisbeth

   Slet
 5. wauuw sikke en blå farve den Enzian har - fantastisk dejlig at se på

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth
  Ja det var godt nok en blæsende omgang igår. Heldigvis var de fleste af dagens aktiviteter indendørs :-) idag var vi på gåtur rundt i Bogense og der var det helt anderledes stille vejr dog en anelse diset. Vi har idag også været på besøg på Harritslevgaard hvor vi fik en rundvisning med guide så vi også fil hele slottets historie. Den næststørste riddersal på Danmarks slotte findes det, 400m2 Ja nærmest en hel have for mange husejere :-)
  Ja det er ret imponerende at sommerfugle busken blomstrer igen og det er jo ikke bare en enkelt blomst. Flot.
  De blå farver lyser godt op imellem efterårsfarverne. Ensianen er meget blå og jo nok derfor at den er populær da ikke mange planter har så blå blomster. De vil ikke rigtig gro her hos mig.
  Fortsat god søndag aften
  Min kommer til at foregå i sofaen. Er sørme lidt træt.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var slemt, godt I skulle være mest indendøre. I var ikke så langt væk denne gang, kan jeg forstå, men I har oplevet spændende ting.
   Jeg ved heller ikke, om Enzian vil bo hos mig, den er jo ny, jeg har ikke haft succes før med mine køb.
   Ja sådan dagen derpå kan man godt være lidt træt, det er bedre at sove i sin egen seng.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth. Hvor er der mange flotte farver i din efterårshave og flotte kombinationer med farverne. Ja, det blæste kraftigt i går. Den blå blomst er meget flot blå. Jeg har ikke set ret mange blomster, der er så blå.
  Her har vi ikke set solen i nogle dage og det lader vist ikke til, at det bliver de næste dage heller.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det ser rimeligt ud med efterårsfarver i haven nu, men lidt sol ville gøre det hele smukkere, men du har ret, det lover de ikke meget af. Vi har heller ikke set noget til den de sidste dage. Enzian har en flot blå farve ja.

   Slet
 8. ja, blæsten var strid i går - til gengæld har det været helt vindstille her i dag, heldigvis. Det har dog været tungt og det blev ret vandkoldt sidst på dagen, men kaffen fik vi dog udendørs!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja den var strid i går, vi har desværre ikke haft vindstille i dag, det føles noget koldere, når det blæser.

   Slet
 9. Dejlige billeder.
  Stadig smukke roser.

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth
  Træerne i dit efterårshjørne er smukke og også farverne i regnvandsbedet:-) Åh jeg er ikke glad for den blæst, så jeg holdt mig inde det meste af weekenden.
  Jeg var ikke klar over det med pæoner og virus - det er ikke så godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er om at nyde efterårsfarverne, det varer ikke længe, før det hele er gråt. Jeg synes også, at det var koldt i weekenden, det frister ikke til at gå ud. Jeg har indtryk af, at Karsten mener, det er noget sludder, jeg har klippet det af, siden jeg læste det i en plantebrevkasse. Men du er jo gartneruddannet, så hvis du ikke har hørt det, er der måske ikke noget om det?? Jeg har googlet det, men kan ikke finde noget om det.

   Slet