søndag den 23. oktober 2016

En bilfuld planter

For en gang skyld var planterne ikke til mig, men fra mig
 Cecil gik bestemt ikke tomhændet herfra
Er der noget at sige til, at hun ser glad ud :) Der blev gravet og gravet, meget forsvandt - men rolig nu, det kan knap nok ses. Dejligt når nogle vil aftage de planter, jeg ikke har plads til.
kvæden her kom med Cecil hjem, Cecils have er mest til spiselige planter. Hos mig fyldte den for meget og lavede en masse rodskud. Men jeg kommer til at savne de smukke lyserøde blomster, den starter med til foråret
Så må jeg ud til Cecil og tage billeder
kvæden klemte bl.a. den pilebladede pære, som nu har fået mere plads. Jeg er sikker på, at Cecil har haft travlt med at plante her i eftermiddag.
 R. eximium har stået lunt og godt i pavillionen, den har endda fået nye skud, men da det var en testplante fra Rhododendronhaven, måtte jeg pænt plante den ud i et bed, hvor den kan stå beskyttet.
Her under en større rhodo blev den plantet, vi krydser fingre for, at den klarer vinteren, den er så smuk i løvet.
Nu skal vi have nogle gyldne farver
 For tiden ses den i hele haven, den mellemstore Sorbus Dodong
 også her
og her gennem papegøjebusken
 her er det den store Sorbus, en aronia og den gule sommerfuglebusk, der fanger blikket
I dag fik jeg uventet besøg af en nytilflyttet dame, som gerne ville vide, hvad det var for et smukt træ, der stod for enden af læhegnet. Hun stod uden for hegnet og spurgte, så hun  blev inviteret ind i haven, det var første gang, hun var her, men jeg er ret sikker på, at det ikke bliver sidste gang. Herligt med en haveinteresseret i vores lille by.
og her er det tulipantræet og dværgsyrenen, der fanger
 i skoven er det R. luteum
også her
 bærmisplen
 og den lille sorbus
her er et fint billede fra læhegnet. Flotte kontraster der kommer frem nu.
Den lille tretorn som jeg selv har sået står også i læhegnet.
Rudbeckia har fået besøg
Roserne:
 Audrey Wilcox
 Grace
 ukendt rose, sandsynligvis Freesia
 James Galway
 Lady Emma Hamilton
 også her
 Sofia Renæssance
 Susan William-Ellis blomstrer igen, den er først anskaffet i sommer.
 The Generous Gardener
Zonta
Det sidste billede i dag skal være af disse her, som stadig venter på solen, jeg tror nu ikke, at det hjælper :)
Fortsat god aften32 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Der findes næsten ikke noget bedre end biler, der er proppet til bristepunktet med nye haveglæder - ikke noget at sige til, at Cecil ser så lykkelig ud :) Kvæden er bestemt yndig i blomst og dekorativ med frugt, men jeg måtte lægge hele stendiget/bedet om pga. kvæder, så den har adgangsforbud her for altid. Flot med det nye skud i R. Eximium - det bliver spændende at følge den fremover, hvis den klarer vinteren, men du har plantet den beskyttet, så mon ikke det går. Herligt billede af Rudbeckiaen med gæst :) Skønne efterårsfarver og smukke roser - Susan William Ellis er jo en favorit her - mine blomstrer stadig. En meget sund rose.
  De lover faktisk sol i morgen, så måske får den rødmen frem på tomaterne :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Nej det er bedre end juleaften, det tror jeg også, at Cecil synes. Der er vist forskellige kvæder, jeg vidste ikke, at denne ville lave alle de rodskud, det gør din måske også? Ja det bliver spændende med R. eximium, den er så smuk, ellers må jeg købe en ny til indendørs brug i pavillionen. Ja jeg synes, den gule rdubeckia var så fin. Susan William Ellis er jo kun lillebitte hos mig endnu, men håber den bliver flot som din.
   Ja de lover sol i morgen, det bliver dejligt, men jeg tror nu ikke tomaterne modnes alligevel :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Der var oprindeligt to på toppen af stendiget, og de lavede så mange rodskud, at diget faldt sammen, så nej, de er her ikke mere og kommer heller ikke ind på matriklen igen, for det er en ordentlig omgang at opbygge et stendige :)
   Knus

   Slet
  3. Det er nok en anden slags end den jeg har købt hos Anne Marie i sin tid, men din lyder da noget vild. Ja det er ikke bare lige at bygge et stendige :)
   Knus

   Slet
 2. Sikke en bilfuld - skønt for Cecil, kan godt forstå hun ser glad ud. Jeg har 2 kvæder, som jeg klipper i facon - de er egentlig fine nok, men de der rodskud, de er ikke populære! Mine er plantet midt-80erne, jeg tror ikke, jeg selv kan grave dem op. For nogle år siden forsøgte jeg at få bondemanden til at fjerne dem, men det mente han ikke, han kunne (pga. bygninger, som står i vejen for de store maskiner) - så jeg hænger vist på de 2! Heldigvis er de smukke, når de blomstrer:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja Cecil har snart arvet mange planter her, dejligt at have nogle at give overskuddet til. Godt du kan klippe dine kvæder i facon, når du nu hænger på dem. Det er nu forbavsende med opgravning af planter. Vi havde også en lille sumpcypres som var næsten umulig at få op, fordi den havde pælerod, hvorimod kvæden der har stået der i 6 år og en viburnum, der var meget større nemt kom op. Ja du må glæde dig over de smukke blomster :)

   Slet
 3. Det er vist ikke tit, at din bil drager af sted fyldt og vender hjem tom:-)Det er rart, når man har gode overskudsplanter, som andre gerne vil overtage. Aronia står i grunden mange steder rundt omkring og pynter i den grad for tiden med løv og bær.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej det sker ikke ret tit :) Dejligt at give overskudsplanter væk i stedet for at smide ud. Vores aronia i læhegnet har allerede smidt det meste af løvet, jeg tror, de har fået det for tørt, de plejer at stå smukt.

   Slet
 4. Er det en kvæde du har fået af mig med de rosa blomster? Lidt mærkeligt med de rodskud, min har aldrig sat et eneste skud de 10 år jeg har haft den.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja jeg købte den hos dig første gang vi besøgte dig, du priste den meget, blomsterne er også kønne, men jeg har ikke tal på alle de rodskud den har fået gennem de 6 år.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Jeg skal da lige love for at Cecil fik læs på bilen :-) ikke noget at sige til at der er glæde hos hende. Det er jo godt at der er nogle til at aftage planter der blir tilovers eller for store.
  Det bar da dejligt med en ny have entusiast i byen og godt med nye bekendtskaber.
  Den gule sommerfuglebusk stjæler helt sikkert billedet lige som så meget andet hos dig så ikke noget til at hun blev nysgerrig på den god måde :-)
  Jeg var lige rundt i haven imens det var tørvejr (regnen begyndte sidst på eftermiddagen) for at se lidt på mind rosers formåen men der var ikke så meget at komme efter. De ser ud til at være ved at slutte sæsonen men så bliver dine nydt :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja der var godt nok læst på bilen, det kneb noget med pladsen til sidst :) Dejligt at hun vil have det, og ikke mindst at hun har pladsen til det. Meget bliver sat i skellet ud til marker, så det kan holde ukrudtet lidt var.
   Ja skønt med en ny haveentusiast, så håber jeg ikke, at jeg bliver skuffet, det er sket før.
   Hun havde ikke forventet at blive inviteret ind, det var bare et navn, hun var ude efter.
   Dine roser skal nok komme efter det, de er jo unge endnu, og jeg har mange. Der er mange af mine, som heller ikke blomstrer mere, men så længe nogle gør, kan jeg stadig vise jer dem.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Du har jo et stort hjerte for dine plantevenner.
  Spændende med R. eximium, den ser ud til at kunne blive en flot plante.
  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ole
   Man kan lige så godt dele ud af sit overskud.
   Jeg havde også ondt ved at plante R. eximium ud, den er så fin, håber den klarer det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Så godt å se at andre får med seg planter fra deg! Kveden har så vakre blomster, men den kan nok være ganske vill med rotskudd.
  Flott rhodo!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja man kan lige så godt dele ud af sit overskud. Ja det er mest blomsterne som er skønne ved kvæden, denne her skulle slet ikke få rodskud.
   Tak
   Klem

   Slet
 8. God morgen Lisbeth:-)
  Sikke en bil fuld, jeg forstår som alle andre også det lykkelige smil på Cecil:-)))
  Vi havde også kvæder af en eller anden art på vores sidste sted-der var de også meget meget villige til at sætte rodskud-og jeg var så uvidende at jeg bare ville have dem til at brede sig;-) pgu af de smukke blomster-og de vidunderligt duftende kvæder.
  Vi snakker også om at fjerne tomaterne fra drivhuset nu-for tror heller ikke at de kan nå at få sol nok i år.
  Ha en god dag
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Anette
   Ja det er noget af en bilfuld, godt Cecil har god plads i haven. De kvæder har åbenbart drillet mange, dette her er en anden slags, alligevel fik den rodskud.
   Ja det er vist sket med tomaterne :)
   Tak i lige måde
   Kram

   Slet
 9. Godmorgen Lisbeth

  Det var noget af et læs Gecil drog afsted med - alletider!
  R. eximium ser spændende ud, den har ry for at være sart, og flot;)

  Ha en dejlig solskinsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja der var lidt af hvert i det læs, vi har ventet på vand, så hun kan få det plantet.
   Jeg havde også ondt ved at plante R. eximium ud, håber den klarer det, jeg er vild med den.
   Tak i lige måde - månen er fremme her til morgen.

   Slet
 10. Hvor er du gamvmild ,dejlig at få planter hvis man har plads til det. Vores roser er helt færdige for i år, måske er det på grund af vestenvinden. Utrolig at du stadig har så flotte roser. Hygge herfra og ønsker jer en god ny uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Ja rart at kunne dele ud af sit overskud, når Cecil har plads til det.
   Det er skønt med lidt roser endnu.
   Hygge til dig og i lige måde.

   Slet
 11. Stadig mange smukke roser.
  Forstår godt at Cecil ser glad ud. Skønt med så mange ny planter til haven.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja Cecil var meget glad, i dag skal der plantes. Det er godt med nye planter i haven.
   Tak i lige måde

   Slet
 12. du er da også så gavmild :) :) - jeg må indrømme da jeg så billedet med bilen tænkte jeg straks på Malene og Helle som havde været forbi hos dig :) :) (griner....)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Ja ikke :) ha ha det var ikke dem denne gang

   Slet
 13. Hej Lisbeth!

  En bil full med plantor, förstår att din väninna är lycklig över sådana gåvor.

  Och igen ser jag en spännande Rhododendron, okänd för mig är den vackra R. eximium. Vet du något om härdigheten?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Ja det er ikke så galt at få sådan en bilfuld planter, hun var glad.
   Det er ikke godt med härdigheden på R. eximium, den skal helst være i koldhus, der var den også, men det er en testplante for Rhododendronhaven, så den skal være ude. Nu har jeg plantet den under et par store rhodoer, så må vi se, om den klarer det. Den er så fin.

   Slet
 14. Det var noget af en bilfuld Cecil fik med hjem :o) jeg forstår godt hun ser glad ud.
  Uha, hvor jeg bare syntes det går alt for stærkt efteråret og løvfald lige nu. Høneballehaven er som altid smuk, den forstår at klæde sig :o)
  Du har stadig mange roser :o) dejligt.
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var det, hun har haft travlt med at plante, kan du tro. Ja det går stærkt, men vi synes at beholde det smukke løv lidt længere herovre, det er dejligt.
   Ja nogen har jeg endnu.
   Knus

   Slet