mandag den 31. oktober 2016

Glødende farver og sidste dag i oktober

Ja det vil sige, billederne er nu fra i går, det ser stadig fantastisk ud derude, hvor er vi heldige, at bladene bliver så længe på træerne. Jeg forstår slet ikke sangen Nu falmer skoven, er der noget den ikke gør, så er det da at falme.
 morgenen startede godt, så jeg fik travlt med at komme ud

Da vi jo havde stillet uret,  passede det med solopgangen på morgenturen, så jeg tog mange billeder, det var så smuk en himmel. I dag er det gråt, men stadig stille vejr, så længe det varer.
 smukt ser det ud med den fine ahorn
også asketræet bag redskabsskuret har fået en lysere farve, hvorimod den på gårdspladsen har smidt hvert et blad, kan I se på billedet ovenover.
 frodigt og farverigt
 er det de fleste steder endnu, her er det en fuglekirsebær


 Tupelo, græsser og blå himmel er et smukt syn
 Papegøjebusken tæt på
 og langt fra, den kan vist ikke vises for tit i øjeblikket.
R. Luteum i modlys er også smuk
men også i medlys er den smuk
 Kigger man op ser man toppen af de smukke egetræer mod den blå himmel
her er det en rødeg, foran står Hjertetræet helt uden blade
Mon I husker, at vi flyttede Liquidamber sidste år, fordi vi havde fået at vide, at den havde det for godt, der hvor den stod. Her er til gengæld tørt, så det er spændende, om der kommer gyldne farver, inden løvet falder af.
De stolte kavalerer jeg fik af Anne, kan lidt endnu.
Roserne:
 Jeg håber, at Bitten Clausen når at springe noget mere ud
 Café nåede det
 Audrey Wilcox er færdig for i år
 Minerva
 James Galway
 Lovely Green - Anne satte et flot billede af sin på fb, den havde en blomst og to smukke knopper, denne her har ikke blomstret meget i år
 det har derimod rosen Mia, desværre må den have støttepind, det pynter ikke på billedet.
 Scentsation
 Scepter de Isle
og til sidst Zonta
De sidste æbler venter på silkehalerne, der var rigtig mange Ingrid Marie æbler i år. Der er foreløbig set 38 silkehaler herovre, jeg håber de lander her i vores restaurant :)
I må have en god sidste oktoberdag

22 kommentarer:

 1. Flotte trær hos deg med løvet på! Her er det meldt om vinter fra fredag, så nå er det slutt på utelivet. Hos deg blir det nok ikke så slemt, så du kan fortsatt nyte blomster og blader :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja jeg nyder dem endnu, her hos os kan jeg nok nyde blomster lidt længere end du kan :)
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth, WOW sikken nogle super flotte billeder af en skøn solopgang. Og så an jeg se at du også har været i haven og tage billeder fra nye vinkler :o) Jeg forstår altså heller ikke den sang og da slet ikke når man ser dine billeder.
  Knus og god dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tak skal du have, ja det var en fantastisk solopgang, ja jeg har også prøvet det med de nye vinkler, men det er ikke nemt, når jeg tager så mange billeder i forvejen. Ja det er en underlig sang i forhold til virkeligheden.
   Knus og i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Sikke en fantastisk solopgang, her har det bare været gråt og trist de sidste dage.
  Ja det er da helt galt med den sang, det burde jo være nu gløder skoven...især på Samsø ;)
  Vi og roserne er heldige med det milde vejr, så vi kan glædes over de fine blomster så sent på året.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Tak ja den var flot, vi var heldige med solopgangen i går, men solen forsvandt til middag. Nu gløder skoven trint om land, ja det passer fint, det gløder i hvert fald her omkring :)
   Ja det er dejligt med roserne, men nu ikke noget nyt, jeg plejer at have enkelte roser helt hen i december, hvis vi ikke får kulde og sne.
   Knus

   Slet
 4. En skikkelig rødglødene soloppgang. Vakkert !
  Det er bare å nyte resten av høstfargene så lenge de varer:-)
  Ha en fin kveld.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eirin - ja den var flot.
   Jeg nyder virkelig høstfarverne, men det gør vi alle nok.
   Tak i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 5. Det er fantastiske, som dine fotos viser glødende farver og lyset på Samsø.Den gule sommerfuglebusk er helt fantastisk. Min Ambra, der har stået tørt, har været vild flot i år. En anden har slet ikke skiftet farver endnu.
  Hilsen herfra
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja jeg finder de glødende farver i haven, de er et must, men det er de også i din have, husker jeg. Ja det er utroligt med den gule sommerfuglebusk, har du den eller skal du have en stikling, når vi ses? Det er meget forskelligt som planterne opfører sig i år i forhold til sidste år. Min ambra har da vist ikke skiftet farve.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  En fuldstændig fantastisk solopgang - der er jo ild i himlen :) I dag er det Papegøjebusken og i særdeleshed R.Luteum, der i den grad stjæler billedet - hold nu op, sikke farver! Jeg er også meget imponeret af den gule sommerfuglebusk - bliver da vist nødt til at anskaffe mig en, men først til foråret! Her har det været gråt og mildt hele dagen. Lige nu regner det. Er ikke så glad for vintertid, for det var mørkt, da jeg var færdig på arbejde, så havearbejde måtte jeg skyde en hvid pind efter i dag.
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Undskyld jeg kom til at springe dig over. Nej det gjorde jeg for resten ikke, der gik kuk i min google konto her, så er kommentaren smuttet, for jeg kan huske, jeg svarede. De glødende farver i papegøjebusken og R. luteum er fantastiske. Mon ikke vi kan lave en stikling til dig af sommerfuglebusken, det tror jeg, vi kan finde ud af. Anne har jo lavet en til mig. Regn har vi ikke noget af her. Ærgerligt at du ikke kan komme i haven efter arbejde mere.
   Sov nu godt
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Godmorgen :)
   Jeg ville elske at få en lille stikling af den gule :))) Den lilla, du gav mig i sommers er vokset rigtig fint :)
   God dag til dig!
   Knus Linda

   Slet
  3. God morgen
   Det får du bare :) jeg tænker, Cecil har lavet nogle, men jeg kan ikke huske det.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Der fik jeg da lige lyst til en tur i botanisk have deres Liquidambar må da være på vej med lidt farver også - de står jo iøvrigt helt nede ved den gamle voldgrav.

  Nu lover de jo frost, og jeg ser at om en uge er der vildt koldt en -15 ved huset i Sverige. jo i år får vi vel lidt vinter?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Spændende med et besøg i Botanisk have, det vil jeg gerne høre om.
   Ja de lover jo kulde, ikke hos os men andre steder, ja det er spændende, om vi skal have vinter, bare det kommer inden 1. marts er det fint med mig.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Nøøj, hvor det gløder derude - så smukt! Håber du når at fange et øjebliksbillede af silkehalerne, når de lander i din restaurant. Nu vil jeg lige lede efter det blogindlæg, med besøg af Signe, som jeg må være gået glip af. ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Dejligt med besøg af dig, der skulle en solopgang til at fange dig og måske et nyt billede af fru Høneballe :) Det bliver nok Bent, der skal fange billedet af silkehalerne, så må vi håbe, de kommer her forbi. Sig til hvis du ikke har fundet indlægget, så finder jeg det til dig.

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Den solopgang løfter da lige stemningen temmelig meget. Idag har jo bare været en stor grå masse. Eneste lyspunkt har været den svage vind. Mørkt er det nu når jeg har fri så have/plante kiggeriet skal nu forgå i morgentimerne. Må nok se i øjnene at havearbejde er bed at være slut for denne sæsson.
  R. Luteum må fremhæves idag, fantastisk orange farve :-)
  Skønt der stadig er fine roser at vise frem. Jeg opdagede lige nye knopper i min Nigrette som jeg klippede tilbage og flyttede i sommers. Spændende om den når at blomstre. Nu begynder de jo at snakke om frost og slud.
  Fortsat en god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var en skøn solopgang, den kan vi godt leve på et par dage, det bliver vi nok også nødt til, for solen ser vi ikke meget til. Ja det er nok ved at være slut med havearbejdet for jer, der arbejder, jeg kan nok nå lidt endnu, hvis ikke der kommer frost i jorden, vi får se.
   R. luteum var bare så smuk, så der måtte billeder til.
   Hold da op knopper i Nigrette, det tror jeg ikke, at der er i min, den er forsvundet i jernurt, jeg må huske at kigge i morgen. Det er ikke sikkert de sidste rosenknopper når det, de er længe om at springe ud nu. Frost og slud er for tidligt endnu.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Kære Lisbeth Tak for at du satte uret så tidligt for det var da helt vidunderlige billeder du. Viser. Jeg synes efteråret er og har været ekseptionelt smukt i år, ikke mindst hos dig. Hvor har det været en god afløser til sommeren. Hils Bent mange gange knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Selv tak - det gjorde jeg nu ikke, jeg står altid tidligt op og solen står først op efter klokken 8 nu, så passede det med gåturen :) Ja efteråret har været fantastisk smukt i år, og det holder ved lidt endnu heldigvis. Det har ganske rigtigt været bedre end sommeren.
   Jo tak, du må også hilse Hans.
   Knus Lisbeth

   Slet