torsdag den 6. oktober 2016

Jeg planter og planter

Efteråret er over os, og nu skal der plantes.
Jeg kan stærkt anbefale at plante Sorbus Dodong/ Høstrøn, jeg tror, jeg har lokket rigtig mange til at købe dette smukke træ, jeg er ret sikker på, at I ikke har fortrudt det, smukkere høstfarver skal man lede længe efter.
I dag har vi først haft solskin fra kl. 17, lidt sent - da vi har været i haven hele dagen på denne kolde blæsende dag. Heldigvis har jeg billeder fra i går, hvor solen skinnede.sådan en efterårsdag er nu smukkest i solskin og med blå himmel
 knap var jeg færdig med at plante det andet bed til, før Bent begyndte på et nyt bed
Det var helt hans egen idé, jeg havde ikke en gang bedt om mere plads at plante på, men nu syntes han lige, at dette bed skulle udvides, det blev det så. Vi har stadig meget, der står for klemt, så der er nok at flytte rundt med. Til jer der kender haven, kan jeg fortælle, at det er pavillionbedet ned mod ørkenbedet.
Pavillionbedet igen fra den anden side med græsser, der mangler stadig lidt planter, det kommer der mere om i næste indlæg.
 græsserne er helt bestemt kønne
og det pynter gevaldigt at få reduceret klumperne. Cecil slæber græsser hjem, hun er så glad, hun siger ja tak til alt mit overskud, det eneste hun indtil videre har takket nej til er Løvefod, dem har hun selv mere end rigeligt af.
 Denne dahlia blev flyttet, da der skulle være plads til en rose. Det var den ikke helt tilfreds med, men nu blomstrer den igen.
 Efterårsmarguritten er rigtig fin endnu, de pynter godt i haven
Det gør R. Hydon Velvet også
 Hortensiaen Ayesha har produceret en ny blomst
 Egebladet hortensia bliver smukkere og smukkere
 Newbiscus har stadig en del knopper
Der er stadig gang i roserne, her er det Aprikola
 Clair Austin
 Minerva
 Little Mermaid
 Maid Marion
 Summersong forfra
 og bagfra
Thisbe
A whiter shade of Pale blomstrer flot igen
Til slut solnedgangen fra i aftes
Næste gang kommer der lidt om, hvad der bliver plantet i de "nye" bede.
God weekend


28 kommentarer:

 1. Jeg er jo en af dem, der er totalt vild med Sorbus Dodong og ville ønske at jeg havde plads til dette smukke træ i min have. Desto mere nyder jeg at se dens smukke efterårsfarver hos dig.
  Ja, plantetid er det jo nu, mon du bare flytter rundt og deler eller har været ude at købe en masse nyt... Vi får se.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det husker jeg godt, synd du ikke har plads til den. Jeg tænkte også på dig, da jeg tog billedet :)
   Jeg flytter mest rundt, har indtil videre ikke brugt mange penge.
   Knus

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Nå så I har set solen idag. Den nåede ikke til Nordfyn men blæsende har det da været. Det har jeg så udnyttet til at få vasket tøj og fået der tørt. Så lidt gavn har vinden da haft :-)
  Er Bent gået hen og blevet afhængig af graveri eller er han bare så forudseende at han ved hvad du vil ha' :-) og Cecil får nye planter med alt det graveri og flytten rund så alle er glade.
  Nu begynder efterårsfarverne at træde frem og det er en smuk tid vi går i møde og den egebladet hortensia viser vejen men de smukke roser minder os om at sommeren kun lige er forbi. Ja det er nærmest som at årstiden skiftede på en enkelt nat.
  Minerva wauw den er smuk.
  Også en rigtig god weekend til jer. Her skal vi til 1 års fødselsdag på lørdag som ser ud til at blive den bedste dag. Nå det går nu nok der er ikke så meget der trænger sig på bortset fra at græsset er lidt lang nogle steder.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja men det var nu ikke meget, vi så til solen, desværre var det, mens jeg lavede mad.
   Jeg ved ikke helt, hvad der går af Bent, han graver bare løs og får idéer til udvidelse af bedene. Så får han jo også mindre græs at slå :)
   Ja den egebladede hortensia er bare fantastisk nu, det blev lige pludselig efterår.
   Ja Minerva er smuk og mørk.
   Jeg kommer heller ikke i haven på lørdag, men det går nok alligevel. Græsset gror heller ikke så meget mere, har Bent lige konstateret.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Det var godt, vi fik den omgang regnvejr, så du rigtig kan få din plantelyst stillet. Det flotteste billede i dag synes jeg næsten en den egebladede hortensia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var godt med regnen, for det er rarere at flytte om nu, inden det bliver endnu koldere og mørkere.
   Den egebladede er så fin med flotte farver.

   Slet
 4. Go morgen Lisbeth:-)
  Ha ha så Bent holder dig i arbejde;-) Men dejligt med de nye bede, og at få delt det der trænger. Kan godt forstå Cecil er glad:-) Det gav et helt sus i maven ved synet af R. Hydon Velvet, lækkerbisken som den står der. Måtte også google egebladet hortensia, den kunne jeg god finde plads til, men kan læse at den ofte har svært ved at overleve, hvad er din erfaring?
  Ha en god dag med vigør i haven
  Krammer Anette

  SvarSlet
 5. God morgen til de morgenfriske :)
  Ja det har jeg ikke tænkt på, nu er det Bent, der holder mig i arbejde. Det er nu ikke så meget deling, men derimod flytning og så selvfølgelig græsserne, og der er Cecil heldig, havde du været i nærheden kunne der også blive til dig. R. Hydon Velvet er stort set en lækkerbisken hele året, den er så skøn. Ja det er den egebladede også, det er 6 år siden, jeg købte den og dens makker, den enkeltblomstrede. De er meget længe om at komme i gang, og der er vist kun meget lidt liv i makkeren, men denne her er fantastisk. Sidste år blomstrede den så smukt, men i år har den sprunget over. Det er vist, hvad jeg kan sige om den, jeg skal snart besøge Anne Marie, så kan jeg spørge hende.
  Jo tak i lige måde
  Krammer Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja her er vi også morgenfriske:-) Det er pænt af dig. Næste år tror jeg at de forskellige stauder fra dig rigtigt kommer til sin ret.
   Du må meget gerne spørge Anne Marie, om den skønhed.
   Tak:-) og lige et kram mere

   Slet
  2. Ja du er altid tidligt på den, så det ved jeg, jeg er også tidligt oppe, men går som regel morgentur først.
   Jeg spørger Anne Marie.
   Kram igen

   Slet
 6. God morgen Lisbeth!

  Ja, du planter og planter, og du er da heldig som har en mann som graver bed for deg :) Sorbus 'Dodong' har jeg ønsket meg lenge, så jeg håper at jeg kan finne plass til den en gang. Rhodoene er så fine hos deg nå. Her er det for første gang på enn uke ikke frost, og det er deilig.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg er bestemt heldig, at Bent vil hjælpe med nye bede eller udvidelse af gamle. Ja du må finde plads til Sorbus Dodong, den er fantastisk. Dejligt at der ikke er frost hos jer nu, her er det koldt og blæsende, ikke noget nyt.
   Klem

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Altså wauw, hvor er Sorbus Dodong smuk i al sin efterårspraft. Jeg har lige googlet den, for jeg plejer jo at følge mange af dine anbefalinger, men den bliver vist desværre for stor til min have, så jeg må nøjes med at nyde hos dig :) Den egebladede hortensia er også en fryd for øjet - sikke farver. Det er en meget smuk tid, og jeg nyder dagligt min udsigt til skoven - håber, at bladene får lov til at blive på træerne længe endnu. Hvor er det skønt, at du har fået udvidet pavillionbedet - det skal nok blive rigtig fint, og så bliver det jo forhåbentlig også mulighed for lidt nyindkøb :) Dejligt, at Cecil kan bruge alle de overskydende græsser - du får ryddet op og hun får fyldt ud - en rigtig god ordning :) Minerva ligner sig selv nu med fyldt mørk blomst - det var godt. Synes også, den dufter dejligt. Skønne rosenbilleder som altid, hvor Summersong tager dagens pris med sin helt rigtige efterårsfarve.
  Rigtig god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja Sorbus Dodong er bare fantastisk i efterårsklæder. Synd den er for stor til din have, det må vi lige kigge på :) Ja hortensiaen er smuk, den glæder jeg mig dagligt over, fra nu af bliver det smukkere og smukkere med efterårsfarverne. Ja måske lidt nyindkøb, men det bliver nu ikke meget. Ja jeg er glad for, at Cecil kan bruge græsserne, de bliver flotte hos hende. Ja Minerva er fin, jeg har ikke haft næsen i den, den er så lav endnu. Summersong er rigtig fin, men der er kun den ene.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 8. Hej Lisbeth.Så er der gang i et nyt bed igen.
  Men dejligt at få tyndet ud i bedet med alle de stor græsser.
  Er da spændt på at se hvad du mere fylder i det nye bed.
  Men synes godt nok at det er blevet koldt derude.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja her i efteråret er der godt nok gang i den, og Bent gør det frivilligt. Ja det var godt at få tyndet ud i græsserne.
   Godt med tøj på så går det fint.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 9. Sorbus Dodong er meget smuk i efterårsfarverne. Altid skønt med et nyt bed, jeg er også i gang med et nyt bed. Du har stadig meget der blomstrer. Det er krævende at have vores nye hund med i haven, da han graver alle de forkerte steder :-) Det er svært at få koncentreret sig om andet en at holde øje med ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Giite
   Ja Sorbus Dodong er et fantastisk træ. Jeg nyder at plante de nye bede til, der er en del blomster endnu.
   Ha ja det er hyggeligt med ny hund, men hvor de graver, og din graver større huller end mine små :) vi vil alligevel nødig undvære dem.

   Slet
 10. Hej Lisbeth!

  Så trevligt att du gör lite reklam för den vackra rönnen, den är sannerligen värt det.

  Det var svensken Tor Nitzelius som någon gång under 70 - talet hämtade hem frön från den koreanska ön Ullung - Do i Japanska havet. Sedan dess har rönnen blivit väldigt populär och numera har den fått status som egen art - Sorbus ulleungensis.

  Trevlig helg!

  SvarSlet
 11. Hej Gunilla
  Det var det første lidt store træ, jeg fik i min have, jeg havde på forhånd undersøgt hvilken røn, der fik smukke efterårsfarver, den måtte jeg have.
  Det vidste jeg ikke, interessant læsning. Jeg googlede navnet, det er mest svenske hits, der dukker op. Min foretrukne planteskole Lønbæk kalder den Sorbus commixta Ullung Do, ja der er lidt forskel på sprogene også i planteverdenen :)
  Tak i lige måde.

  SvarSlet
 12. Dejlige billeder som altid.
  Altid rart med et nyt bed..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - ja det er godt med nye bede.

   Slet
 13. Hej Lisbeth

  Super at du nu har et bed i overskud - det er jo et luxusproblem:)
  Ser ud til at i har dejligt vejr - heroppe blæser det idag og bladene falder. Til gengæld er frosten borte. Såpdan er det jo.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er super og bestemt et luksusproblem.
   Her har det ikke været dejligt vejr, blæsende og koldt, men til aften kom solen. Nu er det stille, og vi er allerede nede på 8 grader.
   Tak i lige måde.

   Slet
 14. Hej igen Lisbeth!

  Här kan du läsa lite historia om din vackra rönn

  http://lindersplantskola.se/ullungronnen-har-antligen-fatt-ett-vetenskapligt-namn-sorbus-ulleungensis/

  SvarSlet
 15. Hej Lisbeth!
  Helt fantastiskt att få nya rabatter att fylla med nya växter. Rosorna är helt fantastiska.
  Ha det fint / Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja det er dejligt med nye bede, det kan vi lide.
   Tak i lige måde

   Slet