torsdag den 28. august 2014

Invitation til en morgentur i min eventyrhave

Billeder uden ord fra en fantastisk morgen i min have.


En fortryllende morgen var det, og det skønne fortsætter hele dagen. Dejligt stille vejr og høj sol.
Grillaftenen var en stor succes, vi kunne sidde i solen og nyde maden. Da der kom skyer, og det blev lidt køligere, gik vi en tur rundt i haven. Min sandten om ikke skyerne begyndte at give vand, så vi rykkede ind i pavillionen til desserten. Regnen trommede på taget, mens vi spiste den, det var så hyggeligt. Alle glædede vi os ved tanken om regnen til vores tørre haver. 4 ½ mm blev det til, og de fastholder, at der kommer mere i weekenden, hvilken glæde.
 Acer Negundo Flamingo har rettet sig, den har fået flere kander vand, og nu lidt fra oven
 Fyrretræerne leger efterår og får gule nåle
græsserne i solen
Kæmpeverbena
 De gule vinterasters og Loberia Hadspen Purple
 Sumphibiscus er ved at vise farve
i pavillionen står en stikling af en syrisk rose. Egentlig har jeg bare klippet den af for at bruge den til støttepind til andre planter, men den har slået rod.
 Solbrud en solsikke og blærespirea
Spejlbassinet var pyntet op i dagens anledning
De løvfældende rhododendron er ved at få efterårsfarver
Roser med regndråber:

Håber I nød mine billeder, det var skønt at gå rundt og tage dem.
Fortsat god torsdag

33 kommentarer:

 1. Ja, sikke et fuldstændigt eventyrligt lys. Det er særligt for denne årstid at lyset kan falde sådan. Det var en dejlig tur rundt i din have. Nu vil jeg gå ud i min egen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det var eventyrligt i morges, lyset var helt fantastisk, sensommeren er dejlig, når det er stille vejr og solskin efter tåge.

   Slet
 2. Det ser jo helt eventyrligt ud der i morgendisen hvor solen kommer igennem :-) Spindelvæv er også særlig smukke om morgenen på denne årstid :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det gør det lige præcis, ja spindelvæv er så smukt i sensommeren :)

   Slet
 3. Hej Lisbeth ja det ser helt eventyrligt ud med lyset på de første billeder. Sikke en skøn dag og aften I har haft. Hvor står dine roser flot helt uden rust!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Ja det har været en fantastisk dag. Der er nu lidt pletter på bladene, men pyt bare blomsterne er smukke.

   Slet
 4. Dejlige billeder som altid.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth
  Skønne billeder på en smuk morgen de kræver ingen tekst. Dug i spindelvæv er så smukt :-)
  Nå så var i sørme heldige at få en byge i aftes ikke meget men lidt har jo også ret det kan da lige friske lidt op på det forskellige. De lover jo mere fra imorgen og i weekenden lidt surt når man har fri men vi mangler jo stadig både her og hos dig. Hvis det så bare vil lade være med at blæse er det OK. Får fyrretræerne altid gule nåle på denne tid eller er det pga. tørken? Græssen er super flot der i solen det er fontænegræsset også her så det har jeg også nydt disse solfyldte morgener. Fin syrisk rose du har fået lavet billig måde at få flere på :-) Flot med blomster i spejlbassinet ja det er dejligt at pynte op indimellem. Flotte roser det sidste med vanddråber er rigtig smukt. Her har jeg fået en rose mere i haven. Jeg har fået samlet min bænk og den har en fin udskåret rose på ryggen :-)
  Billedrundturen blev nydt i fulde drag TAK for det.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej jeg syntes heller ikke, at de billeder krævede tekst, de skulle bare nydes.
   Ja tænk vi fik en byge, så vi kunne rigtig nyde det. Ikke meget tyder på regn i morgen, men forhåbentlig kommer det alligevel. Det er lidt træls, at det altid skal være i weekenderne, men vi trænger vist så meget, så vi må acceptere det. Ja blæsten gider vi ikke. Græsser er dejlige i solen. Ja det var smart med den syriske rose, især når det slet ikke var meningen.
   Ja en rosenbænk :) vores er sat i skammekrogen i regnvandsbedet, Bent synes, at den er grim.
   Dejligt at du nød turen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Fantastisk smukke morgenbilleder fra din skønne have - det er den slags billeder, der skal huskes, når det bliver rigtig koldt, mørkt og surt, og man trænger til alle de opmuntringer man kan få. Her er det også begyndt at blive tørt igen, så det er godt, at der er lovet regn. Det så lidt træls, at weekenden skal gå med det, men så må jeg jo bare tage mig sammen og få gjort grundigt rent :) Dagen i dag er blevet brugt ude - ikke at jeg har fået lavet alverden, men nusseri er også godt. Der røg en del billige forårsløg i kurven, da jeg var på indkøb:) Hvor ser det fint ud med blomster i spejlbassinet, men egentlig behøver du ikke at pynte, for haven er så fin i sig selv. Det var da en dejlig overraskelse med den syriske rose :)
  Håber, du får vand fra oven i morgen!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have kære Linda
   Jeg tænkte, at du nok ville nyde dem. Ja dejligt med regnen, hvis der kommer noget, det bliver hurtigt tørt igen, men ærgerligt at det skal være i en weekend, men sådan er det jo desværre tit. Så må vi ty til rengøringen, selvom vi ikke gider. Jeg har vist også nusset rundt i dag, man kan ikke andet i sådan et fint vejr, det må nydes. Ja det var lidt af en overraskelse med den syriske rose.
   Ja lad os håbe på vand i morgen, i hvert fald til mig :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det var da en helt eventyrlig morgentur, du inviterede os med på. Der er nu noget helt specielt over disse fine sensommer morgener hvor solen står lavt og de smukke spindelvæv glitrer som var de fyldt med diamanter.
  Hvor dejligt at i fik lidt regn i aftes, det må ha været rigtigt hyggeligt at sidde i pavillonen mens det regnede og høre planterne juble.
  God ide med blomster i spejlbassinet, det ser super godt ud ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Godt du nød den eventyrlige morgentur, det er nemlig helt specielt med sensommer stemningen.
   Du kan tro, det var hyggeligt at sidde i pavillionen og høre det regne. Det var værst for Bent, han måtte servicere vi andre :) jeg sad med hunden.
   Det blev egentlig ret flot med blomster i spejlbassinet, der skulle bare have været flere, men der skulle mange til :)

   Slet
 8. Jeg nød billederne virkelig meget - det var en helt magisk morgen - ja, faktisk har hele dagen været pragtfuld, og det selvom jeg slet ikke har været udenfor i dag.
  Dejligt med lidt vand til jer også.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Dejligt at du også nød mine billeder, dem kan vi trøste os med, når nu det regner i weekenden :) Du har ret, hele dagen har været pragtfuld, synd du ikke har været ude, men godt du har haft en dejlig dag alligevel.
   Ja det var skønt med lidt vand.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Jamen ja det har da været en fantastisk dag - kun for kort:)
  Men dagene har ikke samme længde længere og vi nærmer os jo også næste måned hastigt - nå ja, hvad er det nu den hedder?

  Nå pyt, jeg så godt DMIs radar billeder igår, der var også lidt torden, og jeg tænkte ved mig selv at "så fik Lisbeth og Samsø også et kvæt vand". Alletiders at det stemte!
  Og til de næste par dage holder de jo fast i at hele landet får! Især på søndag!

  Iøvrigt er det da på denne tid mange fyrretræer smider et sæt nåle, det er ikke altid de har mere end 2 generationer siddende:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det har været en dejlig dag, og du har ret - lidt for kort, men jeg holdt nu ud til 20.35, sneglene kom nemlig frem.
   Det kan vist ikke passe, at du ikke kan huske, hvad september hedder :) den første efterårsmåned ak ja.
   Ja det stemte, at vi fik regn og torden, det var nu kun lidt buldren, men regnen var også det vigtigste.
   Lad os bare få mere i weekenden, det ville være fedt, og så solskin igen bagefter, så forlanger vi ikke mere lige med det samme.
   Ja fyrretræerne taber nålene hvert år ved denne tid, det har jeg også bemærket. De første år, troede jeg, at der var noget galt.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Sikke en stemning du tryller frem "på lærredet" Det er også det mest fantastiske vejr her. Jeg glæder mig til weekenden og det gør ingenting hvis jeg skal springe ud og ind mellem bygerne, men kun hvis det er den ene dag, for jeg har meget, jeg skal nå!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det var en dejlig stemning i morges og dejligt vejr hele dagen. Nu mangler du nok heller ikke så meget vand som mig, så du må godt slippe den ene dag :)

   Slet
 11. Smukke skønne billeder. Hvor har de travlt derude, de søde feer og der jo også alfer kan jeg se :) Jeg tror vi har haft et par stykker med fra Samsø, der sker ting derude i min have, som jeg ikke helt har styr på... Knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for besøget søde Anne Mette, jeg vidste, du kunne se både alfer og feer :) Dejligt hvis du fik nogen med hjem og de får gjort gode ting i din have :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Det er jo flott at du fikk litt regn
  Her er det veldig tørt, og i dag måtte jeg vanne flere planter som hang med hodet. Så fint vannspeilet ditt var med pynt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var dejligt, i dag får vi forhåbentlig mere. Der er hele tiden noget som hænger med hovedet, så trist. Ja det ser godt ud med blomster i spejlbassinet, men der skal mange til :)

   Slet
 13. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de dejlige stemningsbilleder fra din have.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak kære Eliane
   Håber du har det godt.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth!
  Og jeg nød turen i din have, utroligt dejlige og stemningsfulde billeder, og roserne lige til at stikke næsen i;-) Jeg er også helt pjattet med det lys og den stemning der er nu, fortættet og intim. Glæden er da til at spore ved det vand i fik, og forhåbentlig får meget mere af. Her regner det allerede, og der er jo lovet heldagsregn, og jeg har planlagt en havetur til Vemb, ja det er ikke vejret den er planlagt efter, men en dag der var ledig:-)
  Ha en god dag
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. PS jeg kunne ikke læse koden(utydelig), og skrev bare et eller andet, vil sige det virker, mon andre også har den oplevelse?

   Slet
  2. Hej Anette
   Det glæder mig, at du nød turen i min have, i dag er den ikke så spændende, det er så småt begyndt at regne, så nu håber jeg på rigtig meget :) God tur til Vemb trods regnen.
   Det med koden har jeg også oplevet på andre blogge, man kan ikke læse, hvad der står, men det gør åbenbart ikke noget, for det virker alligevel.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth.Eventyrlige billeder fra din have i morgen dis.Dejligt at i kunne nyde jeres grilaften ude..................og dejligt at i kunne trække i læ da regnen kom.
  Nu kan man godt se på haven at efteråret er på vej..................men du har jo stadig smukke roser at nyde.
  Her på matriklen har jeg travlt med at male alle de udvendige døre.
  Og har også indkøbt et lager af løg der skal i jorden.
  Et nyt bed står også på dagsorden..................så jeg keder mig ikke.
  Der er godt nok mange der har fået kode på deres blog................måske er det derfor at der ikke er så mange der kommenterer?ikke at jeg skal klage.
  God dag Knus Jette  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skkal du have, ja det var en dejlig morgen med dis. Vi var meget heldige med datoen for grill aften. Ja efteråret er på vej, det må vi tage med, jeg nyder roserne så meget desto mere.
   Du er så flittig, godt at få malet dørene. Jeg har nu ikke indtryk af, at du keder dig, der er altid gang i dig :)
   Nej du skal ikke klare, der er rigtig mange, som kommenterer hos dig. Hos mig er det de samme, som har gjort det længe, det er fint, men der er mange som læser med uden at kommentere, det har jeg det fint med.
   Også god dag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet