onsdag den 27. august 2014

Endnu en solskinsdag

Dog med lidt mere vind hos os, men solskin kan jo altid glæde.
Vi har ryddet op og gjort klar i pavillionen, så det er muligt at trække derind, når det bliver for køligt. Vi skal grille med nogle venner i aften, mon ikke det er sidste gang i år?
Gæsterne kommer tidligt, så vi først kan gå rundt og nyde alle de dejlige blomster:
 Aster Marina Wolkonsky
 Dahlia
Echinacea Vanilla Cupcake forandrer sig fra dag til dag
 Jeg glæder mig til at vise dem mine iris, det er jo ikke lige den årstid, man plejer at se dem
En lupin har remonteret her ved den mørke blærespirea
Lige ved siden af står hjortetakstræerne med flotte blomster, dem skal man holde i ave, der er rodskud mange steder.
Malus Sargenti har fine røde bær
Læbæltet ud mod vejen er ved at blive skovagtig
Vandgranen i midten er allerede ved at tabe nålene, det bliver tidligt efterår :(
Blød ene har en flot grågrøn farve, den er god i juledekorationer, siges der

Penstemon Raven blomstrer mere og mere
Himlens 7 sønner er netop begyndt sin blomstring på en enkelt gren.
 I pavillionbedet blomstrer Aconitum/stormhat, jeg har lige fundet ud af, at den hedder oktoberstormhat, derfor den sene blomstring
Vinterasters blomstrer flere steder i bedet, nogen af dem er lidt tørre, de mangler regn.
Peace, bemærk at løvet ikke er så pænt, sådan ser flere af roserne ud, jeg ved, det er stråleplet, men har opgivet at gøre noget ved det.

 Compassion
 Crocus Rose
 Jayne Austin
Sofia Renæssance
Summer song
Sådan ser Jacqueline du Pré ud i knop
 Rose de Rescht
 Eden Rose
 Ghita Renæssance
 Händel
Wild Edric
 Penny Lane er så småt i gang igen
Queen of Sweden er meget fotogen sammen med pavillionen
 her kan Morten Korch
 også være med, jo der bliver noget at nyde i aften
Hvis vi også får en flot solnedgang og lidt stille vejr som i aftes, kan det ikke være bedre
Fortsat god dag18 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Ja det er vidunderligt vejr i dag og bestemt lige vejr til gæster og grill. Vinden lægger sig nok, det gør den jo ofte ved aftentide. Vinterasterne breder sig godt på trods af vandmangel. Blød ene er flot i farven, jeg købte en i foråret. Skøn malus og er hjortetakken ved at få sine eftersfarver? Mit gik ud så jeg er glad for rodskuddene nu. Roserne remonterer flot, din gode jord har jo været til stor hjælp kan jeg forstå. Blodgræssen jeg fik af dig er så smuk og er vokset godt til.
  Hav en hyggelig aften!
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Ja det har været dejligt vejr i dag, men det var lidt bedre i går, vi havde dog en dejlig aften, og vi var glade for at vi kunne trække ind i pavillionen senere på aftenen. Godt at høre at blodgræsset er vokset godt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Jeg har nydt dine dejlige billeder, mon ikke dine gæster nyder at se dine mange smukke blomster.
  Ha´ en go grill aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre Aase - jo du kan tro gæsterne nød mine blomster.
   Tak for det.

   Slet
 3. Håber at dine gæster og I hygger jer sammen i denne skønne aften... (nu vil jeg blot lige nævne at det virkelig styrtregner her - det skulle så gerne komme til jer i nat, ikke?)
  Der er også stråleplet i mange af mine roser, svært at undgå.
  Vanilla Cupcake er da bare for lækker :)

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jo vi har rigtig hygget os, og ja vi fik også lidt vand.
   Ja det stråleplet er ikke nemt at undgå, men roserne er heldigvis alligevel kønne.
   Vanilla Cupcake er meget lækker, vi må håbe, at Anne Staudestedet har flere af dem.
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Man kan ligesom ane, på dine smukke billeder, at det er ved at være sensommer, Jeg har rigtig nydt det skønne solskin og den lune luft i dag, man ved ikke hvor mange flere af den slags dage vi får i år

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Ja sensommeren er over os og snart efteråret, vi må nyde det skønne solskin, det har du ret i.

   Slet
 5. Ja , som vanlig når det blåser litt her så blåser det mer hos deg :) Deilig med solskinn, men det er kjølig om morgenen og kvelden. Godt at dere har paviljongen! Den hvite fylte solhatt ønsker jeg meg, men ingen har den her. En venninne av meg skal til DK i weekenden, så hun skulle lete etter den. Den er så vakker!
  God grillaften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Heldigvis blev det stille til aften, men du har ret det er køligt morgen og aften, vi var glade for pavillionen her til aften. Den fyldte solhat har jeg købt hos Staudestedet.
   Tak for det

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Det ser da godt ud - og vejret er ideelt til en lille grillfest!

  Jeg kendte ikke det danske navn for Aconitum carmichaelii men Oktoberstormhat er da ektstra attraktiv et år som i år!

  Jacqueline præsenterer sig flot - også før hun springer helt ud! Er der en smule pink tone i det hvide?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Aftenen kunne ikke være bedre valgt, det var dejligt stille. Jeg så ved Thyboesminde Stauder, at der var en som hed oktoberstormhat, så jeg regnede med, at det var den, jeg har jo fået den forærende, så jeg har ingen navn.
   Ja Jacqueline er rigtig smuk, også inden hun springer ud, ja hun har en svagt lyserød tone i det hvide.
   Tak i lige måde.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det har været en dag med meget smukt sensommervejr. Her er der dog dukke nogle skyer op her til aften. Så også i vejrudsigten at de i Middelfart havde fået en byge med 15mm på en halv time. Det fik vi dog ikke noget af. Det er skønt at I har pavillonen at trække ind i og den forlænger jo også sommeren :-) Måske der også kan grilles i næste uge så at det kunne blive op til 25 grader tirsdag/onsdag. Der er jo meget dine gæster kan nyde i haven Vanilla Cupcake er rigtig fin og dine Iris vil nok overraske dem. Hjortetakstræet er et flot træ og jeg kan rigtig godt lide dens spir. De er for øvrigt også fine at bruge i dekorationer ligesom blød Ene.
  P. Raven bliver da flottere og flottete. Penstomon er ikke noget jeg har ret meget erfaring med. Mogens kom hjem med er par stykker for et par år siden og kun den ene er i live en lav rosa en. Den er meget sød men er afblomstret. Ærgerligt med stråleplet men det er jo ulempen ved at ha' have alle mulige sygdomme og skadedyr ligger på lur og venter bare på at indvandere os men som du skriver er der jo nogle ting vi må lære at leve med.
  Idag har jeg gjort et kup. Jeg har manglet en bænk men har været lidt nærig men da jeg var inde i Kvickly på vej hjem fra arbejde havde de sørme sat den sidste bænk de havde tilbage ned fra 600 til 250kr. Så slog jeg til :-)
  Håber I har hygget jer med dejlig grillmad. Super flot solnedgang mon ikke den har været flot i aften også.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var en dejlig dag/aften, men også her kom der lidt skyer, det var ok. Vi nød pavillionen, da det begyndte at mørkne. Ja måske kan der også grilles i næste uge, men så er jeg alene, så griller jeg ikke, det hører I nok mere om. Jeg vidste ikke at hjortetakstræet kan bruges i dekorationer, det er jo ikke noget jeg gør så meget i.
   Ja P. Raven er rigtig fin, ærgerligt at dine ikke klarede det. Heldigvis er roserne kønne selvom løvet er grimt.
   Ja det var da noget af et kup med den bænk, tillykke med det.
   Jeg fik ikke taget billeder i aften, der var ikke så meget solnedgang, så kameraet kom ikke frem.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Jeg håber I nød aftenen, de sidste to aftener har været helt fantastiske her nord for fjorden og jeg har fået lavet rigtig meget. Gad vide om det også er billetklip jeg har i min chili, den er helt hullet i alle blade, men den vokser godt og sætter frugt! Det er den eneste plante, jeg har det problem med, selvom den står sammen med andre. Jeg er meget imponeret over dine roser, at de står så flot. Jeg tænkte: Kan det være rigtigt?, da jeg så din hængende hosta med den tørre jord. Det var et sørgeligt syn, men jeg tror, at hosta er ret tørketålende. Nu lover de regn igen i weekenden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det har virkelig været skønne aftener og her til morgen er det også skønt. Der er huller i mange planter i år, synes jeg, de kan meget vel være, det er billetklip. Der er meget forskel på jorden i min have, nogen steder er det knastørt, andre lige tilpas selv uden regn. Jeg glæder mig til regnen, de lover vist fint vejr bagefter, det kan vi lide.

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Man kan jo godt blive lidt vemodig på denne tid af året med efterårsfarver, der stille og roligt overtager, og den - måske - sidste grillaften i haven - godt, at I havde en dejlig aften :) Her er det en skøn morgen - koldt, men med lyseblå himmel og solskin, og jeg har arbejdet så meget de tre første dage, at jeg kun skal afsted 2 timer - du kan tro, dagen skal nydes i haven :) Et Paradisæbletræ har stået på min ønskeseddel længe - faktisk fik jeg et af nogle kolleger til min 50 års fødselsdag, men det gik desværre ud - jeg bliver nødt til at prøve igen. Flot som din Oktoberstormhat blomstrer - mine har stadig kun knopper - håber, de når det - det gjorde de ikke sidste år. Her er også meget stråleplet i løvet på roserne - det ser træls ud, men påvirker heldigvis ikke blomstringen, så det er om at nyde de skønne roser lige nu. Det skovagtige læbælte ser dejligt ud - det kunne være skønt med en tur der :)
  Som sædvanlig et forrygende flot solnedgangsbillede.
  Hav en rigtig dejlig dag i haven!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja man kan godt blive lidt vemodig, men det er så smukt derude i dag, så det er ikke ret længe, det må bare nydes, at det er sådan en dejlig dag. Godt du kun skal arbejde et par timer, så du også har chancen for at nyde dagen. Håber du kan få et paradisæbletræ til at gro hos dig, mine er fine på flere forskellige tidspunkter af året.
   Ja en skam der er så langt i mellem os, ellers kunne du jo sagtens gå en tur i skoven og i haven i det hele taget.
   Også dejlig dag i haven til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet