søndag den 12. januar 2014

Sol, blæst og en lille byge, planter med E

Og der blev lys, den store lanterne på himlen blev endelig tændt, med længsel var det ventet. Så ud med kameraet, det var nu godt nok lidt koldt, men en befrielse med lyset og solstrålerne.

Dejligt at se den igen, selv vandpytter ser godt ud i solskin

Kejserbusken har mange blomster, det går nok galt, når frosten rigtig kommer. I øvrigt var der på lavere steder rim i græsset her til morgen. De sarteste planter er blevet dækket i dag, så er der bare at håbe, at de klarer det.

Græsserne ser stadig fantastiske ud i solskin
Vintergækkerne er godt på vej. Læg mærke til de hvide spidser, som tydeligt viser blomsten. Flere er tilbøjelige til at tro, at narcisserne er vintergækker, men vintergækkerne ser anderledes ud, når de kommer op. Ofte kommer narcisserne først op af jorden, det er lidt underligt, når det er vintergækkerne, som blomstrer først.
I dag er det planter med E.
Jeg har en del forskellige Echinacea.

Nogen ved jeg, hvad hedder andre ikke, for de har det med at krydse sig. I sommer holdt nogen af dem flyttedag, nu er jeg spændt på, om de vil bo der, hvor jeg har sat dem. Flere blev indkøbt til plantemarkeder, det bliver nok ikke de sidste. De er gode til at så sig selv hos mig, så måske bliver der basis for lidt salg. Der kommer en afdeling mere af dem under S, for mange er arkiveret under solhatte.
Den smukke elefantgræs, måske er det Dronning Ingrid, græsserne har jeg desværre ikke styr på, hvad angår navne.
Emodium Pelargunium/Hejrenæb
 Trollius
 Engblomme

 Engblommen/Trollius er jeg ret vild med, den er meget smuk
Her har vi Trollius Alabaster, fin og sart i farven
Rosen i dag er Charles Austin, jeg har to ved siden af hinanden
 10.7.
31.7.
7.9.
 17.10.
26.11. med frost, men smuk alligevel
I år var der ikke så mange blomster i remonteringen, endnu engang på grund af rådyrene.
Fortsat god søndag

32 kommentarer:

 1. Vi havde også noget sol i dag og ikke alt for meget blæst. Den store vinterdækning aflyste vi indtil videre, fordi byvejret siger temperaturer lige omkring nul. Græsserne står fint, men vores elefantgræsser er allerede begyndt at drysse blade ud over haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Godt I også havde sol i dag, men også heldigt med ikke så meget blæst, det havde vi. Jeg havde ikke hørt, at frosten var aflyst, så jeg har vinterdækket lidt, ikke så meget. Jeres græsser drysser tidligt, det kan jeg godt huske, du skrev om sidste år også.

   Slet
 2. Hej Lisbeth.Solen tittede da også lidt frem da jeg var ude og dække de sarte planter til.Men det var måske slet ikke nødvendigt?
  Mit kamera er stået af...........så nu må jeg ud og kikke mig om efter et nyt.Er også vild med alle de smukke græsser.

  Men dine solhatte er nu også flotte.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Godt at høre, at I også havde lidt solskin. Nej det kunne tyde på, at det endnu ikke er nødvendigt at dække planter, jeg gjorde det også.
   Hvor ærgerligt med dit kamera, det kan du ikke undvære.
   Ja græsser og solhatte er flotte, men dem har du jo også, mon ikke du også skal have flere.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Jeg får håpe du ikke får så hard frost hos deg. Her er det -11 akkurat nå med 2 cm med snø på bakken. Så den får jeg ikke mye hjelp i fra.
  Vakkert med sol hos deg, det var det her også i dag for første gang på lenge. God aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit
   Det var da noget hård frost, I har hos jer, 2 cm sne er for lidt mod så meget frost. De lover ikke noget særligt frost her mere, vi må se hvad der sker.
   Frost giver heldigvis sol, så lyser det lidt op hos jer.

   Slet
 4. Ja, det var skønt med solskin og højt til himlen i dag!

  SvarSlet
 5. uf, det ser koldt ud på de to første billeder, så er det straks lunere at se på dine Solhatte, de er bare så dejlige - alle farver og former :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Det var også koldt, men flot. Ja solhatte er skønne, dem kan vi lide :)

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Åh, den lille rose med frost, hvor er den SØD!

  God søndag
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja den er sød, frost pynter på en rose, så længe det ikke er tøet.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Her har det også været solskin idag men vinden kold. Fik vasketøj tørret ude idag det er snart længe siden sidst. Solhatte er jeg også rigtig glade for men jeg syntes ikke at de er flinke til at så sig her hos mig men det er hvis heller ikke alle slags der kan frøformeres. Engblomme er en staude der er dobbelt velkommen her for det er mandens yndlingsplante. Alabaster fik jeg på plantemarked i sommers ellers har jeg kun haft gul og orange. Har ikke så meget erfaring med græsser men det ser ud til at de et til glæde det meste af året måske jeg skal se efter et par stykker. Første forsøg bliver takket være dig fontænegræs så må jeg se hvordan det går. Atter en flot rose også med rim på.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var dejligt med solskin, men koldt var det. Der kom småbyger ind i mellem, så det kneb lidt med vasketøjet. Jeg tror heller ikke, der er mange steder, hvor solhattene frøformerer sig som hos mig, det er helt vildt, mon ikke du kan få lidt med hjem, når du kommer på besøg. Hos os er det lupiner, der er mandens yndlingsplante, men jeg tror nu også godt, han kan lide engblomme. Det eneste han ikke kan lide er roser, for de stikker. Græsser er efter min mening en vigtig plante i haven, men jeg har nu heller ikke haft så mange førhen. Ja du må starte med fontænegræs og se om du bliver afhængig :)
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 8. Næææ var det sol idag? Hvor ser det dejligt ud - jeg har siddet/ligget med nedrullet gardin og lyttet lydbog.
  Echinacea kan jeg ikke undvære i haven og idag kunne jeg have brug for den i dråbeform:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak ja der har været sol i dag, men du har nok ikke været frisk. God bedring til dig.

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Ja, hvor har det været dejligt med solskin og lys over land i dag - humøret stiger automatisk, og elregningen bliver mindre, så det har mange fordele :))
  Jeg er vild med solhatte, men har ikke det store held med dem - de forsvinder simpelthen fra jordens overflade, så jeg må gøre noget forkert - måske er vores jord for mager.
  Det har nu ikke forhindret mig i at prøve igen i sommers, hvor jeg var heldig at få fingrene i både hvide og rosa på plantemarked her i Silkeborg på Havens dag - og til en yderst fornuftig pris. Der var ikke planteskilt ved ud over solhat, så hvad det er for slags, ved jeg ikke.
  Til gengæld ved jeg, at jeg også næste gang skal til plantemarked, for der var både et flot udvalg og hyggelige mennesker, der gerne gav gode råd.
  Græsser er et ukendt område for mig, men det må jeg tænke ind, når nye bede graves ud til forår :)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var rigtig skønt med solskin igen, det blev nydt, selvom det var koldt.
   Jeg tror bestemt ikke jeres jord er for mager, det vil de gerne have. Måske planter du for tæt, de skal have god plads til at komme op, hvis de står for presset, når de begynder i foråret, kan de godt finde på at gå deres vej :)
   Skidt med navnet på dem, det er først, når man rigtig samler, at det er interessant. Plantemarkeder er skønne at komme til, der kan man møde mange hyggelige mennesker og købe billige planter, ja planter man slet ikke kan leve uden.
   Græsser må du også have ja, de er skønne om efteråret og vinteren.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth
   Ja, det er dejligt med solen, og det pynter da også på billederne.
   Det er dejligt at se de små spirer, og flotte billeder af dine græsser.
   Også fine sommerbilleder.
   hilsen jessie

   Slet
  3. Kære Jessie
   Ja det var skønt at se sol i dag, det blev nydt selvom det var koldt.
   Tak skal du have.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Ja det er bare så livsbekræftende at se solen, vi har også nydt den her ( var ude og plante et paradisæbletræ). Hvor er den fin din kejserbusk, vi må håbe blomsterne ikke bliver svedet helt af.
  Dine vintergækker er godt nok også langt fremme, jeg må ud og se til mine - fin beskrivelse om vintergækker og narcisser.
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Ja rigtig skønt at se solen. Dejligt at det er til at plante endnu, så I fik plantet et paradisæbletræ. Nu har de jo næsten afblæst frosten, så mon ikke jeg får mere glæde af kejserbusken.
   På bloggen Hortofilia så jeg vintergæk i blomst, så er mine ikke lange.
   God aften

   Slet
 11. Det kunne meget vel være årsagen, for med små bede og lille have, er jeg nok slem til at plante for tæt - tak for råd :)
  Hav en god dag i morgen - kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en begynderfejl med solhatte, som vi er mange, der har prøvet :) selv tak.
   Også god dag til dig i morgen.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Dejlige solskinsbilleder.
  Her har vi også haft en del sol.
  Kl. er nu 22 og det fryser 1,6 grad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er dejligt med solskin. Vi har stadig + grader, men det varer ikke længe 0.3

   Slet
 13. Ja det er skønt, når solen er på :-) Vintergækkerne er efterhånden godt på vej, her skyder de også op overalt i bedet. Selvom der er frost i nat, ser vejrudsigten ret mild ud i den nærmeste fremtid, så det varer nok ikke længe før de første forårsbebudere for alvor begynder at folde sig ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det er det, men det varer nok længe, inden vi ser den igen :( Ja så må vi trøste os med, at forårsbebuderne kommer det hurtigere.

   Slet
 14. Hej Lisbeth

  Det var da nogle dejlige solskinsbilleder og vinden lagde sig ud på eftermiddagen - super!
  Så kan vi lige klare lidt frost de næste daqge - hvis det da ikke bliver helt aflyst, altså vinteren?
  Festlig guldbasse du har der på den ene Echinacea - den ser nærmest kaleidoskopisk ud Hov det staves vist med j og ikke i:)
  Kan iøvrigt godt lide den hvor kronbladene hænger lidt - er det Echinacea pallida?

  Ha en dejlig nat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var dejligt med lidt solskin, inden den næste omgang regn begynder. Der bliver ikke meget frost i denne omgang, desværre.
   Ja det er Pallida, jeg tror det er den, der hedder Hula, hula :)
   God dag til dig, det bider godt i kinderne til morgen, dejligt forfriskende. - 1 grad her til morgen.

   Slet
 15. Hej Lisbeth.
  Fine billeder af den smule sol vi fik i går, men man fik virkelig lyst til at fange lyset.

  Kh Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak - i dag kan jeg så tage billeder af snestormen, så længe den varer :)
   Kh Lisbeth

   Slet