torsdag den 16. januar 2014

Hårde tider for Peter og vinter kontra forårsbetragtninger

Vejret er om muligt endnu dårligere i dag, det regner og blæser ret meget. Så i dag gav fru Høneballe sig til at lukke vinduer op og støvsuge Peter og hans afkom væk. Det er ikke nogen nem sag, for de klistrer sig fast i karmen. Nu er de væk, vinduerne blev pudset med det samme. Men vi har mange vinduer, så der er arbejde til flere dage endnu.
Udendørsbilleder blev der ingen af i dag, dertil kommer der for meget regn og slud.
Jeg fortsætter lidt endnu i geranier
 her er et andet billede af den meget tidligt blomstrende geranie
 Southcombe Star
 blomstrer lystigt rundt om i skoven og krydser sig flittigt, så flot blomstrede de 18.11.
Oxianum gætter jeg på, billedet er taget 2.11.
Ikke flere geranier for denne gang
 Geum Mai Tai har jeg vist mange gange, dette er et forårsbillede
og her et efterårsbillede, skøn plante.
Jeg synes ikke, jeg har ret mange gladiolus, men det blev alligevel til mindst 5 forskellige, da jeg kiggede på billederne


Det er alle sammen nogen, som har  overvintret i jorden, dem jeg satte i foråret nåede ikke at blomstre.
Apropos foråret, så vil jeg gerne slå et slag for vinteren. Jeg ser både på bloggene og på facebook mange som sukker efter foråret. Jeg glæder mig også til foråret, men januar og februar er vintermåneder, og  det ok, at forårsblomsterne lader vente på sig, og at der kommer frost, gerne med sne til at dække de sarte planter. Jeg glæder mig også over hvert lille forårstegn, selvfølgelig gør jeg det, men jeg kan godt vente. Fra 1. marts derimod, ja så sukker jeg også efter foråret.
Lige nu får jeg afløb for længselen ved at kigge i mit arkiv, i haveblade og bøger.
Husk at det er dejligt at have noget at glæde sig til.
Hvis vi ikke får vinter og frost vil mange af os nok komme til at sukke over snegle, liljebiller og andet småkravl. Så frost, sne, solskin og høj klar himmel NU vil være ok for mig, men nej tak i marts som sidste år.
I øvrigt kiggede jeg tilbage til januar 2012, da var jeg i haven et par timer en hel del dage, og hvilken sommer havde vi i 2012? Den var meget våd, der var vi mange, der sukkede :)
Nå det var et sidespring, her kommer flere plantebilleder:
 I efteråret blev glasbær meget in på bloggene, har I set nogle smukke blomster, den har
og efterårsfarver
 Noget af det bedste jeg ved i foråret er når granerne får nye skud, denne her har fået fine grønne skørter.
Nogen har nok bemærket, at jeg er ret vild med græsser, en forholdsvis ny lidenskab :)Det er fantastiske motiver i efteråret
Til sidst vil jeg præsentere dagens rose, den har mange navne, på denne blog hedder den Common Moss, da jeg så den på Alices blog faldt jeg pladask for den, den måtte jeg eje. Den gav ikke mange blomster, men de få der var blev fotograferet mange gange, se bare her:Den blomstrer kun en gang, men det bliver til fulde opvejet af rosens skønhed. Jeg har en svaghed for mosroser, her kan du læse mere om Centifolia rosen. Jeg glæder mig til forhåbentlig mange flere roser til sommer. Den er desværre rådyrføde, men Bent har lavet en indhegning til rosen, så jeg håber, det holder rådyrene væk.
Fortsat god torsdag, nu nærmer weekenden sig med raske fjed.

40 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth. Sikken energi du har med rengøring, men ved også godt at så snart vejret hedder forår, så sker der ikke mere herinde end der er nød til. Jeg kigger også billeder, sorterer og smider væk af dem der står uden navn og ikke kan genkendes. Ja, jeg kan også blive edderspændt, når aviser og TV slår det op som store sensationer, fordi det bliver snestorm, ved da godt, at det er træls for dem der skal langt væk fra hjemmet hver dag, men der er nu engang vinter i Danmark og hurra for det, det ville være kedeligt, hvis vejret var ens hver dag. God håndbold aften til jer. Hilsen Ulla Milbak

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er nu ikke noget, jeg ynder, men en gang i mellem så må vi vel i gang, til foråret bliver det ikke i hvert fald.
   Vi er helt enige, hurra for Danmark og de skiftende årstider, jeg kunne ikke drømme om at bo andre steder end i Dk.
   Tak i lige måde, jeg er nu ikke til håndbold, så jeg tager bonderøven i stedet.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbet
  Jeg er enig med dig i, at det er godt vi har skiftende årstider.
  Alle årstider har sin charme, også vinteren. Jeg har ikke glasbær i min have, men måske skulle jeg prøve- de ser smukke ud!
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Dejligt at høre, at du er enig med mig. Glasbær er en skøn opfindelse, den kan anbefales.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Blæsevejr og regn idag men heldigvis ikke så meget som lovet kl18 havde vi fået 5 mm måske der kommer mere i aftenens løb. Så vil jeg også hellere have lidt frost for som du skriver overlever alt krybet jo sneglene tror jeg nu er ligeglade de frygter hvis mere en tør sommer. Vinteren bliver også brugt til at læse haveblade og finde ud af hvad jeg ikke kan undvære i det nye haveår. Der er lige føjet en ny til listen idag har kikket på den lille Mai Tai de gange du har vist den. Med det billede du viser idag er jeg solgt. Den er simpelthen en lille skønhed. Der er godt nok blevet tilføjet mange must haves i den til jeg har fulgt dig men noget må undværes pga pladsmangel. Jeg har også nogle gladiolus som kom igen efter sidste vinter så mon ikke de kommer igen efter denne også. Godt man ikke hedder Peter hjemme hos dig. Flotte græsser og mosrose. Kan godt forstå at de hører til dine farvoritter.
  God aften her tager jeg håndbolden og manden zapper nok mellen den og bonderøven.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg har faktisk glemt at se efter, hvor meget vand vi har fået, men du har nok ret i, at det ikke er så meget, men lige ubehageligt var det at komme ud i. Godt at høre, at du også gerne vil have vinter til krybene og så du kan læse haveblade :) Mai Tai er rigtig dejlig, den er købt hos din næsten nabo Staudefeen. Både græsser og mosroser er jeg glad for, men Peter må finde et andet sted at bo :)
   God håndboldkamp, jeg tror i øvrigt din mand kan nå begge dele, det regner Bent med, at han kan.
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Tak for oplysningen om Mai Tai så må jeg på besøg hos Staudefeen til foråret. Hun plejer at have åbent et par gange i løbet af foråret. Sidste år var jeg til havedag hos hende hvor hun havde samlet nogle som også solgte halveting og der var foredrag. Det var et fint arrangement. Det var også der jeg så hendes flotte orangeri.
   Knus

   Slet
  3. Selv tak - jeg håber, hun har den i dette års sortiment også. Jeg kan godt huske, at du skrev, du havde været hos hende. Det gik vist desværre ikke så godt med orangeriet.
   Knus

   Slet
 4. Hei Lisbeth

  Det er godt å få gjort litt rent innimellom. Det har vært skikkelig snøvær her i hele dag, og jeg var ute i to timer og måket snø.
  Dine glassbær fikk så fin høstfarge! Gress har jeg ennå ikke fått dilla på, men den dillen kommer nok ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit
   Ja og skal vi gøre rent skal det være om vinteren, om sommeren bliver det ikke :) Snevejr hos dig, det er da dejligt, her er det bare koldt, blæsende og vådt.
   Ja glassbæren fik fine høstfarver. Det varer ikke længe, inden du får dilla med gress også :)

   Slet
 5. Godaften Lisbeth.Dit første billede er bare så smukt.Gladiolus har jeg aldrig haft.........men flotte er de.Jeg er også blevet vild med græsser..........de gør sig godt i bedene.
  Glæder mig til at se efterårsfarverne på min nye glasbær.
  Er spændt på hvordan vejret bliver i næste uge.Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God afte Jette
   Tak skal du have, ja de er ret kønne de tidlige storkenæb. Nå du har ikke haft gladiolus, det er i grunden mærkeligt. Græsser er skønne i bedene ja og gode at tage billeder af.
   Ja det er spændende med vejret i næste uge.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Her har du mig tilbage... ;) efter en masse net bøvl er jeg endelig blevet online igen.
  Nu har jeg ikke fået læst op på dine indlæg endnu, men er det dine nullermænd du kalder Peter - her kalder jeg dem englenes hjemmesko så dem skal man værne om ;)
  Jeg kan kun være enig med dig i at lidt vinter og frost er ønskelig nu og ikke til marts. Men efterhånden er alt så langt fremme i haven, så barfrost kan ødelægge en masse.
  Dejlige sommerbilleder du viser, lige til at blive glad af ;). Smukke blomster glasbærene har, dem vil jeg glæde mig til synet af.
  Godt gået med køkkenskabene, det er da bare et hadejob ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Jeg kan næsten høre dig synge det :) hvor må det have været træls at være uden net, det kan man næsten ikke bære, slet ikke her om vinteren.
   Nej det er ikke nullermænd jeg har fjernet, men små sække med edderkoppeunger i vinduesfalserne.
   Det er rigtigt, at alting er for langt fremme til barfrost, derfor ønsker jeg også sne først :)
   Ja man bliver glad af sommerbilleder :) Jeg havde også glemt, at glasbær blomster var så fine.
   Køkkenskabe rengøring - ja det er et hadejob, det er alt med rengøring, hvis det ikke er i haven :)

   Slet
 7. Selvfølgelig bør vi da have noget vinter, det er meget mærkeligt som det er lige nu. Lad det bare ikke blive langvarigt... ;)
  Og du har så inderlig ret med snegle og biller som vi ikke gider til sommer, ej heller en lang, våd sommer så det hele glider sammen i en pærevælling. Hvad skulle vi da gøre hvis ikke vi havde vejret at tale om.... !? Nå jo! Planter!!!! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej fru Friis
   Ja godt vi er enige, vinter skal være nu og slutte til 1.3. Heldigvis kan vi tale om andet end vejret, nemlig planter :)

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Ja, vi må have noget frost. Her hos os kommer der vist meget sne senere i aften/nat, så gad vide om jeg skal med bussen i morgen tidlig! Jeg synes, det optimale ville være frost og 5 cm let sne, så behøver det ikke blive alt for besværligt. Jeg frygter også snegle og andet kryb og dem så vi jo ikke så mange af i sommers. Jeg håber det fortsætter sådan!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja I skal have sne nu, de er også begyndt at love sne i næste uge, vi må se, hvordan det går. Det er ikke rart at cykle i i hvert fald. Frost og 5 cm sne vil være fint, og ingen kryb til sommer.

   Slet
 9. Birgitte har fat i noget rigtigt, synes jeg :) ... en 5 graders frost, 5-10 cm sne og så i øvrigt sol og blå himmel - det er hvad jeg ønsker mig fra nu af og til 1. marts. Derefter forår for fulde gardiner. Vejret i dag var aldeles rædselsfuldt og min cykeltur til og fra arbejde en pine...

  Mosrosen er virkelig smuk, kan godt forstå at du måtte eje den. Det er også dejligt med alle dine geranier.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg tror at vi tre er enige, sne og frost nu med sol og blå himmel og forår fra marts, mon vi kan få vores vilje, når vi er flere, der er enige :) Men det er ikke just det, de lover. Til gengæld kan vi roligt sætte os med havebøger og blade :)
   Nej det har da ikke været rart at cykle i dag, det forstår jeg godt, det har nok pisket lige ind i ansigtet. Jeg fik lokket Bent til at tage bilen, det er noget, der sjældent eller næsten aldrig sker. Han havde haft modvind hjem, så han var godt tilfreds med at jeg lokkede :)
   Mosrosen er så skøn, jeg er ikke lige vild med alle mine geranier, men så er der jo noget at forære væk af :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Tusind tak for tilbud om aflægger af storkenæb - det tager jeg imod med stor glæde :) Hvor er de bare fine, dem du viser i dag!
  Du er altså en gæv kvinde, sådan først at ordne køkkenskabene for at gå direkte til angreb på vinduer næste dag, men når vejret ikke rigtig er til andet, kan man lide så godt få det ordnet.
  Du har så inderligt ret i, at årstidernes skiften er noget af det dejligste ved at bo i Danmark - jeg kunne heller ikke bo andre steder. Alle årstider har deres charme, og jeg hygger mig også med haveblade - og bøger i den mørke tid samt dejlige blogs og hjemmesider - alt sammen er jo med til, at drømme om nye projekter måske kan realiseres i den kommende havesæson, og det er altid godt at have noget at se frem til.
  Sikke en skøn rose, du viser i dag - jeg har nok lidt en forkærlighed for de gamle, historiske - også selv om de kun blomstrer én gang - duften er som regel fantastisk, og blomsterrigdommen stor.
  Tak for skønne billeder - kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja der er mange storkenæb at tage af, så vi må se på det, når du kommer. Dem jeg viser i dag, har jeg mange af, så det kan du sagtens få.
   Noget skulle jeg jo lave, men jeg ville nu hellere have læst i havebøger :) og om sommeren får jeg bestemt ikke ordnet vinduer.
   Ja det er dejligt med årstidernes skiften, jeg rejser heller aldrig til udlandet, det gør du måske heller ikke, når du ferierer på Samsø hvert år.
   Common Moss er en dejlig rose, men som sagt et nyt bekendtskab, jeg håber, at den bliver stor og flot gerne i år men i hvert fald ad åre.
   Selv tak
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Vi tager sjældent til udlandet og i hvert fald aldrig om sommeren, for de lyse nætter og dansk sommer med jordbær og nye kartofler er det bedste, der findes - synes vi :)
   Kan godt forstå, du hellere ville læse havebøger - mine vinduer ser forfærdelige ud, men det bliver først i uge 5, hvor jeg afspadserer - om jeg så også får overtalt mig selv til at tage køkkenskabene, er jeg ikke helt sikker på, men de trænger til en omgang - ingen tvivl om det:)
   God dag i morgen til dig - Kh Linda

   Slet
 11. Hej

  Jeg er desværre en af dem der sukker... Glæder mig til foråret. Dejligt du kan lide græsser, jeg er vild med dem. Desværre er de lidt dyre, og det tager lidt tid før de bliver til noget. Skønt med billederne.

  Maria
  Den eksperimenterende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria
   Jeg så godt, at du var en af dem, der sukker, men du står da ved det :) Inderst inde ved du godt, at vinteren skal overstås først, jeg glæder mig også til foråret.
   Græsser er meget dyre i indkøb, jeg starter i det små og køber dem hos Staudemarken og Staudestedet, så er de ikke så store, men de kommer jo og er ikke dyre.

   Slet
 12. Hvor er du dog altid flittig. Jeg har ikke lavet ret meget i dag. Set på haveblogge, hørt musik og fået lidt af strygestakken væk
  Tak for dine dejlige billeder. De liver op på sådan en våd og blæsende dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder da også hyggeligt Aase, det var ikke lysten, der drev værket hos mig.
   Ja godt med sommerbilleder, der liver op i dette kedelige vejr.

   Slet
 13. Hej Lisbeth

  Ja, vi havefolk er ikke nemme at gøre tilfredse, og du har ret vi kan ikke altid få det hele!
  Jeg tror at de meget få liljebiller sidste år skyldfes den ekstreme marts, og mon ikke også det at dræbersneglene kom så sent også må ses i det lys - kombineret selvfølgelig med at vi havde en kanon tør sommer, hvor al ledig tid gik med at vande, og erller vånde sig i heden....
  nej, vi kan ikke få det hele!
  Nu tyder alt på at vi her østpå faktisk får en slags vinter og pænt med sne!
  Det skal være velkomment - jeg synes de grå dage har varet længe nu:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nej det er det jeg mener, når det er vinter, kan vi ikke regne med forår lige med det samme, selvom det er hyggeligt med forårstegn. Sneglene blev helt sikkert i mindretal p.gr.a. tørken, billerne ja det er nok den hårde frost.
   I er heldige at I får lidt vinter, grå dage er ikke lige vores favorit heller.
   Tak i lige måde og sov godt.

   Slet
 14. Kære Lisbeth
  Du har da godt nok mange Geranier, de er så søde.
  Ja, jeg synes også græsser er flotte, når de stor der og vejrer i vinden, så dem må vi have nogle flere af.
  En flot rose du viser, håber du får lov til at beholde den for dig selv!
  Og så har du været flittig i dag, -- du er en flittig kone, Lisbeth.
  Hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja jeg har mange geranier, du må komme og besøge mig, så kan du få et udvalg med hjem :) Græsserne er meget fine, ikke til at undvære, når man først er startet.
   Bent har buret rosen inde, så jeg håber, jeg får den for mig selv, den er jeg godt nok vild med, ja det er jeg med mange.
   Flittig njah det vil jeg nu ikke sige :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth, selv om vi sukker efter forår, så kan vi jo ikke undvære vinteren, ikke bare pga. af utøj og snegle, nej i ligeså høj grad fordi vi skal have tid til at planlægge næste overdådige sæson. Hvis vi ikke havde det mellemrum til fordybelse, fortabelse, forgabelse, forståelse og forelskelse i de drømme vi har om den kommende sæson, ja så stod der nok kun tre mælkebøtter i min have ;-). Der er her vi kommer videre, samler kræfter, kigger på sidste sæsons havebilleder og resonere over vores have og så og så og så.........vi ved jo godt vi ikke når alle planerne, men pyt, vi når det vi når og turen var det hele værd :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg enig, lige mine ord:o)

   Slet
  2. Hej Bruuns Have
   Vi er to x Lisbeth som er helt enig med dig, det er netop dejligt med den afslapning med at læse havebøger, planlægge og fordybe, mens vi venter på, at det hele starter forfra.
   Tak for din kommentar, dejligt at vide at nogen er enige med mig :)

   Slet
 16. Det er en god fornemmelse efter sådan en omgang udluftning og aftørring og nye små spindere skal nok finde ind igen nu hvor du har ryddet til dem:o)
  Den lille Geum Mai Tai er vel nok sød, jeg har en hvid 'Alba' som jeg er meget glad for, men jeg nå have nogle i andre farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja de nye spindere skal nok finde ind igen, men det varer nok lidt, inden der bliver lige så mange :)
   Jeg har slet ikke været til Geum, men den fulgte med i en pakke fra Staudefeen, det er jeg meget glad for nu :)

   Slet
 17. Så kom vinteren og med den rengøring. Ja Peter har det med at gemme sig, de mest finurlige steder så må man på jagt!
  Jeg er stadig helt vild med din mosrose. Den er da et kapitel for sig. Selvom jeg har fået en rose, der skulle ligne en mos-rose, er det altså ikke helt det samme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja når det er vinter er der ingen undskyldning for at slippe for rengøring, Peter er sikkert ked af, at jeg har tid til de nu.
   Ja det er en skøn mosrose, men de er ikke ens alle sammen, så måske er det en forkert du har fået, der er mange forskellige.

   Slet
 18. Hej Lisbeth.
  God arbejdslyst. Det er også utrolig hvor meget "Peter " kan svine.
  Hilsen Bente.

  SvarSlet
 19. Hej Bente
  Tak for det, ja det har du helt ret i.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet