søndag den 30. september 2012

Sidste septemberdag og Anisisop

Ja så nåede vi den sidste dag i september. Igen blev vi lidt skuffede, vi havde jo håbet på lidt sensommerstemning i denne måned. Få gode dage havde vi da, men det var nu også få. Til gengæld fik vi den regn, vi havde ønsket og mere til.
Det er ikke nemt at få det, som vi gerne vil have det, i stedet må vi glæde os over, at vi har 5 dygtige haveblogkvinder, som har  lavet et blogmagasin på nettet til os, tak for det.
Det er efterår og den kommende uge bliver vejret ikke meget bedre, hvis man kigger på DMI, men vi må se, om vi ikke kan snige os ud en gang imellem og få lavet lidt af det, vi mangler at få lavet i vores haver.
Dette er det, jeg kalder mit efterårshjørne, der står rønnen Sorbus Dodong, den har de skønneste efterårsfarver. Kan I se, at den er startet på sjowet, sammen med den står to hjortetakstræer.I går viste Dorthe fra frk. Solhat sine Anisisop, så jeg fik lyst til at kigge til mine, fire forskellige har jeg, den sidste er abrikosfarvet og helt anderledes end de andre. Jeg har dem nu kun, fordi jeg har fået dem foræret af Rikke D.
Dahliaen skal igen lige med, den bliver bare ved, heldigvis
Her er min lille ydmyge glasbær, nede i bunden helt ind til grenene sidder glasbærene, de er ikke helt færdige endnu.
Her har jeg taget et billede fra mit udsigtspunkt på diget, kan I se de lysegrønne blade ca. i midten, det er trompetkronen. Jeg syntes lige, jeg skulle vise, at den kunne ses deroppe fra.
Det bliver mere og mere synligt, hvilken farve min iris får, spændende om den klarer at springe ud.
Riddersporen vil også være med, kan I se, der er en knop på vej
Lemon Queen må også lige med igen
På dette billede kan man se mit nye bed med Soir de Paris, i morgen kommer det med igen, nu med planter.

Se nu blomstrer min fine Ensian fra England, der er både hvid og blå.
Ja og så ville jeg egentlig have forskånet jer for roser i dag, men jeg fik alligevel nogle fine rosenbilleder, årstiden taget i betragtning.
 Odyssey stod lige så fint, så den måtte med

Her er Twice in af blue moon
Og Reine de Violett
 Braithwaite
 Bonita
Summerwind
Charles Austin
Så også i dag var der lidt roser at vise jer.
Fortsat god aften

22 kommentarer:

 1. Nøj, hvor har du altså stadig mange skønne roser :-)
  Vi har haft nogenlunde vejr i dag. Sol ind imellem, og tørvejr. Så jeg stod 'tidligt' op og tog på plantemarked i Lyngby. Det var rigtigt hyggeligt. Jeg mødte bla. Cugina :-) Og købte selvfølgelig også lidt planter. Men jeg havde kun 100 kr i kontanter, så det begrænsede det. Nok meget godt alligevel :-D
  De lyse anisisop, er de lyserøde eller hvide? Jeg købte en hos Marlene som skulle være pink, men jeg synes nu den er mest lilla. Den er nu rigtig køn og robust, så pyt med det. Jeg ville bare gerne have en pink eller lyserød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Jeg blev så glad, da jeg så på en anden blog, at du har været til plantemarked i Lyngby i dag, sikken en forskel det gør at vide du er rask, allerede det gør, at det går rask fremad, håber jeg. Skønt at du mødte Anne Mette, jeg havde jo set, at hun også skulle derind. Hvor er det rart at vide, at I begge er på vej ud i lyset igen :)
   Ok selvom det er plantemarked og billigt, så får man nok ikke meget for 100 kr., men der kommer også et forår, så kan du købe mere.
   Jeg mener, at de lyse anisisop er mere hvide end lyserøde, jeg skal nok lige tjekke op igen.

   Slet
  2. Hej Hanne.Vil bare lige sige at jeg var ked af vi ikke lige fik snakket lidt,men lige pludselig var du væk.Men dejligt at se at du har kræfter til at besøge plantemarkedet.Knus Jette

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Din røn står rigtig kønt, og det er netop nu, jeg holder allermest af røn. De har så kønne farver nu.
  Hvad er det for et magasin, du omtaler?
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Så har jeg selv fundet det ... undskyld forstyrrelsen.
   VH Nina

   Slet
  2. Hej Nina
   Jeg skulle lige til at linke til magasinet, men du fandt selv ud af det, det var godt.
   Du har helt ret i, at røn er aller skønnest om efteråret.
   Vh
   Lisbeth

   Slet
 3. Rønnebærtræerne er blandt mine favoritplanter om efteråret. jeg synes bare, vi mangler noget sol og tørvejr for virkeligt at nyde dem og alle de andre planter med x-factor på den her tid.Trompetkronen ligner en solstråle midt i beplantningen; men var det ikke en rødbladet type, du købte?

  SvarSlet
  Svar
  1. Rønnebærtræerne er rigtig kønne lige nu, men du har ret, det ville pynte gevaldigt på dem med sol.
   Jo det var en rødbladet tompetkrone, jeg købet, det sagde Linda i hvert fald, jeg regner med, at det er fordi, det er nye blade. Stænglen er i hvert fald mørk. Den mørke skulle være mere hårdfør blev der sagt.

   Slet
 4. Som altid gode billeder.
  Hvor har du dog endnu mange smukke roser.
  Ha` en dejlig søndag aften.

  SvarSlet
 5. Ja efteråret er kommet med regn og rusk , dog har vi haft en forrygende solskinsdag ☀de sidste hindbær er plukket,
  Smukke roser du stadig har , her er der nogle i sprødt fægtning 🌹🌹🌹

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har haft ok vejr til kl. 16, så blev det gråt men ikke til regn, men ligefrem forrygende solskinsdag, kan jeg vist ikke kalde septembers sidste dag.

   Slet
 6. Ja, hvor er det dejligt med det blogmagasin :o)
  Smukt efterårshjørne, du har.
  Dejligt, at dahlia'en bliver ved med at blomstre.
  Jeg venter spændt på at se din iris. Ved du, hvad den hedder?
  Jeg glæder mig også til at se dit nye bed med planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christel
   Ja det er en rigtig god idé med blogmagasinet. Jeg har nu ikke rigtig haft tid til at kigge endnu, det har været plantevejr i dag, så jeg har plantet mit nye bed til.
   Jeg har plukket dahliaer ind i dag, så kommer der nok nye, der er mange på vej. Irisen er sprunget lidt mere ud i dag, desværre kender jeg ikke navnet på den. I aften kommer der billeder af mit nye bed.

   Slet
 7. Godaften Lisbeth.Ja! det er blevet lidt sent.Men der har været så meget i dag.Som du kan se af billederne fra plantemarket har vi haft flot vejr i dag.Spændt på om din iris når at springe ud.Og sikke et fint bed Bent
  har gjort klart til dig.Glæder mig til at se hvad der skal i det.Godnat herfra Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja i aften kan du se bedet, så kommer der nyt indlæg.
   God dag til dig.

   Slet
 8. Ja det var en overraskelse at 5 havebloggere sådan sprang ud af skrive-skabet!
  Det skal nok blive godt, der vil blive nok at følge med i over vinteren.
  Vejret i dag var dejligt - ikke varmt - men solen tittede da frem, og snakken den gik!
  Jeg tror nu nok din iris skal nå at springe ud inden frosten. Sjovt med riddersporen, den har da taget fejl af årstiden.
  Nå det er sengetid - John har fri i morgen - så vi kan sove længe!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det var en af de gode overraskelser, men jeg har ikke rigtig haft tid til at kigge i dag, jeg har haft travlt med at plante, for vi har heldigvis haft tørvejr i dag.
   Jeg tror også, at irisen når det, der er tre knopper i alt, det er da flot. Der er meget, der har taget fejl af årstiden, jeg har en rhodo, der blomstrer på flere knopper, men kun halvt.
   Heldige dig, Bent havde ikke fri, så jeg var oppe kl. 6., derfor går jeg tidligt i seng :)

   Slet
 9. Kære Lisbeth. Ja det er da utroligt som dine roser stadig blomstrer - gør du noget særligt ved/for dem. Mine er næsten færdige.

  Lige nu er det dejligt havevejr her, så jeg er i gang med at lave "nyt" staudebed og flytte andre stauder. Men ind imellem må jeg lige have en lille pause, og så kan jeg jo passende besøge dig:)

  Ha´ en dejlig dag.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Ja jeg er også imponeret over mine roser, men der er nu mange, der er stoppet med blomstringen, og mange hvis knopper er rådne. Jeg viser jo kun dem, der er i blomst. Jeg gør ikke noget særligt, udover at jeg som sagt har sprøjtet to gange i maj og i juni.
   Jeg har også været i gang med nyt staudebed, mit er nyt :) Dejligt at du kiggede forbi hos mig i pausen.
   Fortsat god dag.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Dejligt du viser Anisop i flere udgaver. Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke vidste hvordan sådan en ser ud og har ikke set den på blog før nu. Det er vist en rigtig god bi og sommerfugle urt.
  Det er da spændende med irisen, skønt den lige vil vise sig her i høsten, og ridderspore men der er vist et stykke vej endnu, bare den nu kan nå det inden frosten. Jeg kiggede til mine Juleroser i går og der er blomsterknopper på vej til at springe ud. Og mit tulipantræ (busk er den vel egentlig i størrelse) er sprunget ud igen med seks blomster.
  Det bliver dejligt, at se det nye bed med planter i.
  Odyssey er bare skøn og minder mig egentlig lidt om en pæon.
  Ja, det er rigtig spændende med det flotte nye blogmagasin som de fantastiske fem Q'er har tryllet frem til os læselystne :-) og der er allerede nyt læsestof igen i dag!
  Kh
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Godt du lærer lidt ved at kigge på bloggene. Anisisop hedder også indianermynte, jeg har haft en i flere år, som jeg syntes var kedelig, men så fik jeg flere forærende, nu synes jeg ikke, det er kedelige længere. Ja bier og sommerfugle er glade for den.
   Ja irisen skal ikke høre noget for, at den vil blomstre nu, men riddersporen tror jeg heller ikke når det i år.
   Blomsterknopper i juleroserne, ja det overrasker mig, jeg har mest påskeklokker, det varer noget endnu inden de viser sig. 6 blomster i tulipantræet ja men dog. Er det så det ægte tulipantræ, eller er det en magnolie, jeg gætter på det sidste.
   Ja lige om lidt kommer der billeder af det nye bed.
   Du har ret i, at Odyssey kan minde om en pæon, f.eks Do Tell.
   Jeg har ikke nået at se, at der er nyt i dag igen i blogmagasinet. Jeg har været i haven hele dagen og plantet.
   Kh
   Lisbeth

   Slet