mandag den 10. september 2012

Gule blomster

Flere har skrevet om de gule, så nu har jeg taget tråden op. Jeg har jo nærmest ingen gule blomster i min have lige nu. Eller har jeg? Jo jeg tror alligevel, at det blev til nogle stykker.
Leucanthemum Banana Cream, den er da sød
 Og lad os få det overstået med det samme, jeg har også den gule fredløs, som I kan se, er den sat ud på et sidespor sammen med brændenælder og små selvsåede træer, den står to steder mere i haven.
Gyldenris ja dem har jeg også mange af, og de gror som ukrudt. Lige nu er de fine, men de bliver hadet væk, når de er afblomstret.
Bronzefennikel er så fin med de gule skærme
Dagliljen Stella d´oro blomstrer stadig flittigt som den sidste af mine dagliljer
Gåsefod er remonteret flot, da jeg klippede de visne af.
Staudesolsikken Lemon Queen blomstrer ikke så meget endnu, men den har mange knopper.
Det gør denne staudesolsikke også, den breder sig voldsomt, så den må også hades væk, men smuk er den lige nu.
Kaprifolien blomstrer også igen
Lupinerne remonterer også
Potentilla er en af de første buske, jeg anskaffede til haven.
Dagøje med brogede blade fra Susannes Blomstercafé
Tusindstråle er denne købt for at være, den er jeg ikke så begejstret for, jeg kan bedre lide den, jeg ser på andre blogge. Denne er lille i forhold til de andre, men på skiltet stod der tusindstråle.
Denne gule plante tror jeg er ukrudt, jeg kender ikke navnet på den.
Purpursolhat Sunrise
Nøkketunge
Og en lille stedmoderblomst

Først nu kommer de gule roser
 Crocus Rose
Crownprincess Margaretha
Graham Thomas
 Sofia Renæssance
 Teasing Georgia
 Kronprinsessen igen
 Pat Austin
Pegasus
Ja det er rigtig mange gule, jeg har i min have, så vi bryder det lige lidt med nogen høstanemoner :o)

I må have en fortsat god aften.

25 kommentarer:

 1. Det var slet ikke så få af de gule - jeg nød især roserne Din tusindstråle har tilnavnet pilebladet og er ikke nær så livskraftig som storesøsteren, men jeg synes nu godt om den bortset fra, at man er nødt til at klippe de visne blomster væk for at holde blomstringen ved lige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej det var faktisk temmelig mange gule lige nu. Ja roserne er skønne,godt du nyder dem. Tak for navnet på min tusindstråle, så blev jeg så klog, og ja jeg er ikke så flink til at klippe de visne væk, der er langt derned. Desuden står den ved siden af Leucanthemum Broadway Lights, det skæmmer den noget, fordi den har en helt anden gul farve. De klæder faktisk slet ikke hinanden, så der skal nok en flytning til.

   Slet
 2. Godaften Lisbeth.Vi har lige overlappet med vores indlæg.Har været hos Lille Marlund med Gitte.Kan forstå at der har du været nogle gange.Men det er også en skøn have at besøge.Mit indlæg viser også vores besøg på Fyn,hvor vi mødte andre bloggere.Sjovt at du viser gule blomster i dag,for en del af mit nye bed skal være gul/hvidt,og lidt grønt.Mange dejlige blomster du viser i gult,specielt banana cream som er rigtig sød.Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette.
   Ja men så må jeg ind og kigge hos dig, jeg er spændt på at se billederne fra jeres dag i går.
   Der er dejligt i Lille Malund, jeg kommer der mindst en gang om året.
   Ja så kan du kigge lidt på mine gule blomster og se om der er nogen af dem, du kan lide.
   Banana Cream har jeg købt som plugs hos Odenia, det blev en succes, men desværre er sneglene vilde med dem, heldigvis har de overlevet.
   I lige måde.

   Slet
 3. Som altid gode billeder.
  Du HAR da mange smukke gule blomster.
  Jeg synes gul farve lyser op i haven.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have, ja der var flere gule end jeg lige regnede med. Du har ret i, at de lyser op i haven.
   Selv tak og i lige måde.

   Slet
 4. Jeg er også kommet til at holde meget af de gule blomster. Den har ellers været et sjældent syn hos mig før, men heldigvis er vi påvirkelige af andres gode argumenter og billeder ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ina
   Du har helt ret, vi påvirker hinanden meget her på bloggene. Min orange solbrud har jeg kun fordi Hanne i haven har solgt sit orange bed godt :)

   Slet
 5. Godt at "møde" andre, der tør lukke de gule blomster ind i haven. Jeg synes altså også, at de gule er skønne, glade blomster.
  Jeg er meget glad for min staudesolsikke 'Lemon Queen', som står så fint nu med de sartgule blomster. Og så har jeg byttet en del planter med Susanne fra Blomstercaféen, heriblandt den brogede dagøje, som jeg glæder mig til at få.
  Jeg er meget misundelig over, at dine gule lupiner remonterer. Det gør mine ikke :(
  Leucanthemum Banana Cream er nuser. Er det en væltepeter, eller står den fint af sig selv? Jeg er nemlig lidt (meget) træt af min farvegåseurt, der er smuk, men vælter til alle sider.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte
   Ja nogen af de gule er fine blomster, som lyser op.
   Lemon Queen er rigtig fin, men blomstrer ikke så meget endnu. Dejligt at bytte planter, jeg glæder mig til min brogede dagøje bliver lidt større, der er kun en blomst i i år.
   Jeg tror også min gule lupin remonterede sidste år, det har alle mine lupiner gjort i år.
   Banana Cream står fint selv, både den og Broadway Light holder sig selv fint oppe.
   Min gåseurt vælter også rundt, og jeg må sige, at jeg var ret træt af den, inden den begyndte at blomstre, men de fine gule blomster, som kom igen og igen hver dag, var en formildende omstændighed, og at den også har remonteret, er jo også en god ting. Det skal siges at under gåsefod er plantet en sommermargurit, det gør ikke indtrykket dårligere, dens blomster er lidt mere gule.

   Slet
 6. Gule blomster har på en eller anden måde altid hørt forår og tidlig sommer til.
  Gult har i en del år været "yt" hvilket er lidt uforståligt, det kan jo ikke kun være hvidt og pastel det hele!?
  Kan godt li din rose "Pegasus"

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Ja især den netto gule er kraftig udskældt, men hver farve har jo sin charme og heldigvis er det forskelligt, hvad vi kan lide, så vi ikke alle har det samme i haverne.
   Pegasus er også en af mine yndlinge.

   Slet
 7. Ja hold op du har jo rigtigt mange gule. Ikke alle jeg kan lide og her er gyldenris og gul fredløs på en samlet førsteplads.
  Ellers har du mange nuancer indenfor det gule spekter.
  Dine lupiner og den lille stedmoder er til gengæld meget smukke. Ja sådan er vi da heldigvis forskellige og det er jo det, der gør det hele værd, at besøge hinandens blogge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Nej de to du nævner kan jeg absolut heller ikke lide, de breder sig for meget og er ikke til at slippe af med igen.
   Ja netop vi lærer noget nyt hele tiden, nogen planter kan vi lide, andre ikke, nogen gange kommer vi til at kunne lide nye planter, men vi to kommer ikke til at kunne lide gyldenris og gul fredløs.
   Jeg skal ud og slagte mine nu, men jeg er bange for, at det er for tørt, må nok vente til der kommer regn.

   Slet
 8. Du har da mange gule planter :) (Men du har jo mange af alt, ved du nok...)

  Jeg tror jeg vil gå efter staudesolsikken Lemon Queen i stedet for de sommerblomstrende, den ser meget fin ud. Også dejligt med de lysegule lupiner, og endda remonterende... Jeg har planer om den lysegule Chandelier i mit gule bed til næste år.

  Roserne er skønne, nu vi er ved gule roser, så kunne Teasing Georgia og Crocus Rose nemt matche min Charlotte og Graham Thomas - tror du ikke??

  Ha' en dejlig dag. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg har mange af alt, det må jeg tilstå.
   Lemon Queen er rigtig fin, Staudestedet har en anden staudesolsikke, som også ser fin ud. Hun er der på søndag, du kan evt. forudbestille den til afhentning søndag. Jeg har forudbestilt en del planter, så sparer jeg portoen. Jeg er rigtig glad for at mine lupiner remonterer ikke mindst den gule.
   Jeg tror helt bestemt, de to kan matche de andre, jeg har også forskellige gule lige ved siden af hinanden. Graham Thomas og Crocus står tæt på hinanden, ja og Teasing Georgia og kronprinsessen står op af samme pæl, jeg synes, det ser fint ud.
   Du må også have en dejlig dag.
   Knus

   Slet
 9. Mmm, det var dejligt med en tur solens farver :-) spændende at se de forskellige nuancer af gul. Jeg kan bedst lide de varme. Det er godt at gemme Gyldenris lidt ude på sidesporet, før den overtager det hele - på motorvejen mod københavn, blev jeg nu alligevel glad ved at se den rigtig mange steder langs autoværnet. Det gjorde da den tur mere spændende!
  Hav endnu en dejlig lun efterårsdag.
  Kh
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Ja jeg glemte også at skrive, at der var gult solskin i går :o)
   Ja langs motorvejen er det ok med både lupiner og gyldenris, men i haven bliver der for mange gyldenris, hvis vi ikke luger væk.
   I lige måde.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 10. Ja ja Lisbeth lidt gult kunne du da præstere..:O)
  du har mange gyldne farvet roser dem har jeg faktisk ingen af, de har først rigigt gjort sig bemærket over for mig her på det sidste.
  Mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Ja en smule er der da :o)
   Det må blive det næste du skal samle på, altså gyldne roser :o) Der er mange skønne.
   Jeg lavede mit gyldne rosenbed først, derfor har jeg mange gyldne. Der kan være rigtig mange roser i begge bede.
   Hvad så, du som suser rundt, skal du ikke til Århus på søndag, for så kunne det jo være, vi mødtes :o)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Ingen grund til at bryde det gule - der er mange smukke blomster imellem. Hvis du får frø i overskud af den gule lupin, er jeg meget interesseret :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil gerne tage frø af den gule lupin til dig. Der er ikke andre, som har bedt om det, så det kan ikke være noget problem :o)

   Slet
  2. Tak, søde Lisbeth :o) Er du evt. interesseret i frø fra Papaver paeoniflorum 'Black Paeony', når de engang er klar? Ved ikke, om du har den i forvejen?

   Slet
  3. Selv tak Christel. Jeg vil gerne have frø af Papaver paeoniflorum 'Black Paeony', når de er klar, jeg har den ikke. Jeg har godt nok snart fået mange forskellige valmuefrø, men man kan ikke få for mange valmuer, hvis de har den rigtige farve :)
   Lupinerne er heller ikke klar endnu, så vi bytter senere.

   Slet