lørdag den 1. september 2012

Septembers himmel er så blå

Og vi må da sige, at himlen er smukt blå i dag. En dejlig men lidt blæsende dag. Jeg har haft besøg kl. 11 i formiddag af en sød dame, som var meget haveinteresseret, Måske får hun gode idéer her hos mig. I eftermiddag var et ægtepar på besøg, de var også glade for at se min have, og konen ville gerne have sådan en pavillion, men han bliver vist ikke nem at overtale :o)
Til trods for, at han så denne skønne udsigt, men den følger jo heller ikke med, hvis de køber sig en pavillion :)
I går var vi i en genbrugsbutik og købte disse søde lamper, så nu er der lidt mere lys i pavillionen. I aftes sad jeg derude til computeren ikke havde mere strøm. Lamperne giver også lidt varme derude, og månen skinnede så fint ind til os. Den var fuld, men mon ikke I har bemærket det.
Den sidste blomst for i år i dagliljerne
Penstemon Raven er ikke helt så overdådig mere, men den blomstrer endnu.
Mit yndlingsmotiv er stadig smukt
Også disse tre rhododendron hører til blandt mine yndlingsmotiver
Et kig ind i skoven
Staudesolsikken Lemon Queen er netop gået i gang med at blomstre
Spireaen Anthony Waterer blomstrer fint nu sammen med de storkenæb, som er groet op i den.
En spydverbena har sået sig et andet sted i haven, godt placeret uden min hjælp
Den syriske rose har mange smukke blomster nu, men også mange visne. De rådner, når det regner, det ser ikke pænt ud.
Sumphibiscus, snart kommer der kæmpestore pink blomster i den.

Ja og så er der roserne:
 Blue Perfume
Gertrud Jerkyll
 Crownprincess Margareta
 Flora Danica
Graham Thomas
 Dronning Ingrid
 Lady Emma Hamilton
Westerland

Fortsat god dag og god søndag.

16 kommentarer:

 1. Som altid gode billeder.
  Hvor har i en smuk udsigt ud over haven fra jeres pavillion.
  Det ser også rigtig hyggeligt ud med jeres 2 ny petroleumslamper.
  Den gamle grønne petroleumslampe ser rigtig fin ud. Sjældent man ser dem SÅ fine.Tillykke med dem.
  Du har vel nok mange besøgende i din have. Rart. Her kommer desværre ikke så mange forbi. Vi bor jo også lidt fra vejen. Mange overser vores skilt, måske fordi vejen svinger lige hvor man kører op til os.
  Dine roser er bare smukke.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja der er en rigtig dejlig udsigt over haven fra vores pavillion.
   Petroliumslamperne var et godt køb, og de lyser fint op derude.
   Vi bor heller ikke sådan ved vejen, men efterhånden ved folk, at vi er her. Der har også været stille her længe. En artikel i avisen virker godt, det har du også haft, men vi kan jo ikke få dem til at skrive om os hvert år, desværre.
   Tak og også god aften til dig.

   Slet
 2. Godaften Lisbeth.Dejlige billeder fra din have.De ranunkler synes jeg er utroligt smukke.Desværre blev dem jeg havde sat ikke til noget.Og hvor ser det bare hyggeligt ud med lamperne i jeres pavillion.
  Hvad er der for en sølvfarvet rhodo du viser?
  Her hos har vejret bare været hels skønt-vindstille det meste af dagen.Vores træ blev fældet i dag,men sikke en gang oprydning.Vi er ikke færdige endnu-vores rygge kunne ikke mere efter 7 timers arbejde.God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette. Tak skal du have, ja ranunklerne er så fine, så husk at glemme dine indtil juli, så kommer de måske op. Vi er glad for at vi har købt lamperne til pavillionen, de lyser dejligt op.
   Den sølvfarvede rhodo hedder Golfer. Den er meget smuk og har lyserøde blomster, som falmer til hvide. Nyskuddene er smukt hvide, de første år ligner de blomster.
   Det er hårdt at rydde op efter træfældning, men nu er det i hvert fald fældet, så får I nok ryddet resten op i morgen.
   God aften Jette.

   Slet
 3. Ååååh jeg er da helt pjattet dine fine fine Ranunkler, mine blev desværre heller ikke til noget i år. Dejligt i har fået petroleumslamper så i kan forlænge jeres aftner ude ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Dejligt at du er pjattet med mine ranunkler, det er jeg også :o) derfor viser jeg dem tit. Husk at glemme dine til næste år indtil juli, så kan det være, at du har lige så meget held med dem.
   Det er nemlig dejligt med petroleumslamperne, men det hjælper desværre ikke på strømmen til computeren, så i aften er jeg gået ind :)

   Slet
 4. Hej Lisbeth. Dine ranunkler kan jeg også rigtig godt lide. Jeg læste med stor interesse dit indlæg om dine roser - det var spændende. Der har været et fantastisk vejr de sidste par dage og jeg har nydt aftenerne ude i haven med lugning og andre projekter. Det har været dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja mine ranunkler er skønne. Jeg er glad for, at du har læst mit indlæg om roserne. Jeg har sendt et link til rosertilhaven.dk så de kunne læse det, men har ingen respons fået, lidt skuffende. Måske kommer det senere.
   Vi har heldigvis haft dage med godt vejr, så det er dejligt, du har kunnet nyde aftenerne. De er jo ikke så lange mere, kan vi godt mærke.

   Slet
 5. Kære Lisbeth.
  Dejlige billeder du igen viser, det er nogle søde lamper du der fik!!!!! sikkert hyggeligt med dem tændt!!!
  Billedet af de 3 rhodoer er flot især er der jo fint indument på den ene -----
  Også flotte roser --- jeg kan godt lide farverne------
  Der ser hyggeligt ud i din pavillon----
  Dejligt for dig Lisbeth, med havegæster!!!!!
  god søndag
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja lamperne er rigtig gode og søde, og det er hyggeligt at sidde derude også når de er tændt.
   Ja jeg viser altid de tre rhodoer som et godt eksempel, når jeg viser haven frem.
   Heldigvis har jeg så mange roser, at alle kan finde en farve de kan lide :)
   Ja det er godt med havegæster, det er hyggeligt.
   Også god søndag til dig.

   Slet
 6. Smuk september dag, smiler af den herre der sikkert ikke var så nem at overtale til at anskaffe sådanne have pavillon som din, og nej udsigten følger ikke med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Ja det har været en smuk septemberdag. Jeg gjorde mit bedste for at overbevise ham for konens skyld, men nej den gik ikke. Jeg sagde endda, at jeg ikke fik procenter :)

   Slet
 7. Ja det blev en dejlig sommerdag med lidt blæst og en enkelt byge.
  Jeg kan jo ikke forstå, hvorfor de ikke vil skrive om jeres have hvert år i avisen. Når der kommer turister, er det da rart at vide, hvor der er en besøgshave.
  På Bornholm udgiver de en turist-avis, hvor de annoncerer om alt mellem himmel og jord. Det synes jeg, er en udstrakt service til besøgende på øen. Vi har ihvertfald benyttet os af mange gode tilbud i den avis.
  Skønne lamper I har fået fat i, de lyser godt op og I kan sidde og holde mørkning. (synes jeg min Mormor kaldte overgangen mellem dag og aften.)
  Vi har været ude og sejle på Lyngby Sø med vores yngste barnebarn. Skøn tur og det er dejligt, så opmærksom hun er, på det der sker omkring hende.
  Du har stadig mange skønne blomster at vise frem!
  Nåe ja og godt du fik det foldede foldeblad allerede. Jeg anede ikke, hvad det blev sendt som, gik blot på Posthuset og lod dem afgøre forsendelsens måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Hos os var der kun blæst, ingen byge. Nej jeg synes også godt, de kunne skrive om vores have, så turisterne kan se, at der er flere attraktioner.
   Jeg kan også komme i turistavisen med annonce, hvis jeg vil betale for det. Det vil jeg ikke, der skal komme mange for at få annoncen betalt, og det har jeg ikke lyst til. Når jeg bruger en time på rundvisning, når jeg ikke noget andet. Jeg synes, det er hyggeligt, men jeg skal jo også passe haven.
   I aftes sad jeg og holdt mørkning, i aften har jeg ikke siddet derude, det var ikke helt så indbydende vejr i aften.
   Dejligt med en sejltur med barnebarnet.
   Foldbladet er plantet og vandet, så nu må den bare gro :o)

   Slet
 8. Skønne blomsterbilleder Lisbeth, men jeg kan ikke forstå at der er så mange blomster i din syriske roser. Mine to små buske har knopper, men ligner bestemt ikke noget der er på vej til blomst.
  Rigtig hyggeligt med lamperne i pavillionen og når du så også har fuldmåne er det jo fantatisk. Månen gav et helt utroligt lys i haven i nat, det er bare så smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Tak skal du have, det undrer mig, at dine syriske roser ikke er på vej til at blomstre, du må lige fortælle dem, at det er NU, de skal blomstre :o)
   Ja det var så fint med måneskinnet, hjemme på Bakken ved mit barndomshjem, kunne man se Kerteminde fjorden, det var så smukt, når månen skinnede i den. Slut med det nu er vi ikke der mere, siden min mor kom på plejehjem. Det var lige lidt nostalgi.

   Slet