torsdag den 13. september 2012

En dejlig dag

Fra i dag af er jeg holdt op med at sukke efter regn, jeg har vandet rhododendron hele formiddagen og glædet mig over det skønne solskin, der har været hele dagen. Lige nu kommer der skyer, men lad os nu se, om de giver vand her på øen.
Da jeg stod op i morges, var det køligt mellem 8 og 9 grader. Hortensiaerne stod og lyste derude i halvmørket. Snart stod solen op og sendte sine varme og livgivende stråler ud over havenJeg kan da ikke tillade mig at klage med sådan en skøn morgen og solskin. Desuden kom jeg i tanke om, at roserne ikke står nær så smukt, hvis de får en masse regn.
Derfor får I nu et sandt orgie af rosenflor :)

 Astrid Lindgren
Buff of Beauty er lige startet med en ny blomstring

Mme Alfred Carriere med sol på
 Scepter d´isle
 Souvenir de Malmason
 Penny Lane
 Et kig på rosenbedet med jernurt højt svævende over roserne
 Partnere
 Nærbillede partnerne


Sofia Renæssance

På min tur frem og tilbage med vandkanderne faldt mit blik på mange smukke kombinationer, og egentlig gik jeg og nød turen, for jeg fik endnu en gang øje på alle de skønne planter i min have.
Det sidste billede af roser jeg tog i dag var dette her, det var længe efter, jeg havde taget de andre billeder:
En utrolig smuk knop, det er Sutters Gold med en dejlig duft og en uordentlig blomst, når den er helt udsprunget.
Nu til lidt andre billeder fra morgenen
Sidste år udryddede jeg alle asters i min staudebed, troede jeg :( men de er ikke sådan at slippe af med.
Clematis Flammula blomstrer stadig højt oppe i grantræet
Gladiolus blomstrer også fint nu
Limelight
Rhodoen Goldflimmer er fin med sit brogede løv
Der kommer stadig lidt nye hortensiaer
Også penstemon Raven blomstrer lidt endnu
Og Sølvlys står  fint

Med sådan et blomsterflor kan man ikke tillade  sig at klage over vejret. Her til allersidst har jeg gemt endnu en rose
Pegasus
Fortsat god dag til jer alle.

23 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå, at du glæder dig over dit blomsterflor, så smukt det er, og selvom din have trænger til vand, og det må være et kæmpe arbejde for dig at vande, skal vi huske at nyde disse sidste varme solskinsdage. Jeg stod i morgensolen og plukkede brombær til min morgenmad og tænkte: Hvor er det dejligt at være menneske :o)
  Hortensiaen på billede nr. 26 er det en serrata?
  Hvad er det med de asters? De er da fine :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christel
   Ja det er dejligt at have så fint et blomsterflor endnu, selvom vi trænger til vand. Jeg gik godt nok nogen gange frem og tilbage med vandkanden, men på grund af det dejlige vejr, var det ok. Så jeg nød det. Nogen gange sætter vi en slange på og vander, men i dag og i går var det vandkanden.
   Du har helt ret, i dag kan vi godt tænke, hvor er det dejligt at være menneske.
   Jeg ved faktisk ikke, hvad min hortensia hedder, den er købt før jeg gik op i navne.
   Jeg fik lagt staudebedet om sidste år, fordi det var helt tilgroet med asters ud over det hele. Jeg har ikke tal på, hvor mange stængler, vi gravede op, men det var ikke nok, kan du se. Så asters er en hadeplante her, selvom den er køn lige nu.

   Slet
 2. Nemlig man kan ikke klage over vejret i dag, ☀smuk havevandring ,takker for turen rundt ,smukke roser, jeg har også været i haven , fik skåret buske ned , en hel trailer fuldt Stoppet med top, Ipsen kørte alt afklippet på genbrugspladsen med det Samme , så er det væk , i morgen er der varslet storm og regn, så dejligt. Vi kunne nyde det. Gode vejr i dag.....☀

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt der er andre end mig, som har haft godt vejr. Det troede jeg faktisk ikke, da der var mørke skyer til alle sider. Selv tak, godt I fik beskåret buske, det er godt at have overstået.
   Regn i morgen er fint, men ikke storm.

   Slet
 3. Nej, så smuk en dag kan man ikke klage over. Hvis bare vi kunne få den lille grundige byge hver nat, så ville havelivet da være perfekt :-) Sikke skønne blomster du viser, sikkke det hele trives derovre på din lille lune ø. Og så skønne dine roser stadig er. Min sølvlys er slet ikke sprunget ud endnu. Jeg har lige checket den idag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Godt at se dig her. Dejligt at høre, at det også var smukt vejr hos jer. Ja regn om natten og sol om dagen, det kan vi bruge.
   Ja det trives fint på vores lille lune ø. Så har du heldigvis noget at glæde dig til med sølvlys, når den kommer.
   Min sumphibiscus står med store knopper.

   Slet
 4. Ja, hvorvhar det været en dejlig dag i dag. Jeg mangler to slags roser til mit rosenbed og du gør det altså ikke nemmere at vælge ved at vise alle de smukke billeder, smiler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla J
   Gad vide om det har været godt vejr i hele landet, det kunne det tyde på, det er super godt. Ha ha jeg troede det blev nemmere at vælge roser så, men hvis du kun skal have to og kunne tænke dig flere af dem, jeg viser, så er det selvfølgelig et problem.

   Slet
 5. Godaften Lisbeth.Det er da utroligt hvad du har der blomstre i din have.Jeg har også et lille hjørne hvor de asters kommer hvert år,men jeg har vænnet mig til dem.Vejret har også været fint her hos os.Men de har lovet et værre vejr i morgen når vi skal køre til Århus.Nu skal jeg have pakket færdig til turen.Utroligt som vi farer omkring.Men jeg glæder mig til at se dig igen,og også de andre bloggere.
  Jeg ringer når vi er ankommet.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Ja der er meget, der blomstrer endnu. Det er fint med asters, hvis de ikke gror ind i andre stauder, det gjorde de hos mig.
   Godt I også har haft fint vejr.
   Det er fint, det gør du bare.Det bliver hyggeligt at ses igen denne gang i Århus.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Her har vi også haft et fint efterårsvejr.
  Tak for rundturen i din smukke have.
  Som altid gode billeder.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 7. Smukke solopgangs billeder. Ja, det var koldt i morges. Jeg var glad for at jeg havde taget vanter på, da jeg cyklede til arbejde.

  Er det en sølvlys, der har så mange blomster?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Gitte. Ja vanterne er ved at være nødvendige.
   Det er en sølvlyst, der har så mange blomster.

   Slet
 8. Ja en helt vidunderlig dag, men skøn solskin. Det klager vi ikke over, og regnen kommer i morgen også hos dig, er jeg sikker på!
  Ja sikke en masse dejligheder du har endnu. Gladiolus'en i en lækker farve. Rhodoen med de flammede blade. SKØN! og den Penstemon R er også lige i øjet, og har vel nok blomstret længe!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det var godt med en skøn solskinsdag inden det hårde vejr i morgen. Bent siger også, at der kommer regn her, så jeg må nok tro på jer :o)
   Ja Penstemon Raven har blomstret i omkring 2 mdr. nu, fantastisk for 40 kr.

   Slet
 9. Kære Lisberh.
  Igen dejlige billeder af både have og blomster - hvor har du dog mange -
  Jeg kan godt forstå, du nyder at gå rundt i haven ---- på alle tider af døgnet!!!!!!
  Det er bare så smukt!!!!!
  mange hilsner jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja der er mange endnu, jeg nyder at gå rundt, men ikke så meget i dag,for det stormer da noget. Regn kommer der vist ikke meget af, desværre.
   Tak Jessie

   Slet
 10. Sådan skal det lyde, vi kan jo ikke fremtvinge regn alligevel, med mindre vi er som kineserene under OL i Bejiing og fyrer en masse raketter af;)))) Men jeg forstår godt din frustration over tørken jeg havde det også sådan da jeg gik runden forleden dag.
  Og du har ret, dine roser er simpelthen så smukke og det er dine udsigter over haven også:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Du har ret, vi kan ikke fremtvinge regn, men det er nu alligevel lykkedes her :o) det regner endelig her og har gjort nu ½ time, det glæder jeg mig over. Så må vi se, hvor længe det varer, og jeg vil så også glæde mig over, at jeg fik gjort rent lidt bedre end jeg plejer :)
   Tak skal du have.

   Slet
 11. Hej Lisbeth. Sikke dog en dejlig dag du har haft. Jeg er imponeret over dit rosenflor. Sikke flotte blomster der er i dem. Heroppe har regnen øset ned næsten hele ugen med lidt ophold ind imellem. I dag øsregner og blæser det, så vejret er mest til indendørs hygge. Man kan godt se på vores roser, at de har fået en masse regn, de ser ikke ligeså sunde og smukke ud som dine, men der er dog en del stadigvæk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det var en skøn dag til forskel fra i dag. Vi har lige fået 5 mm, det er det hele i denne uge. Det blæser ½ pelikan, men det må vi tage med, så jeg har fået gjort rent og ellers siddet her bag skærmen.
   Det er heller ikke alle mine roser, der er lige kønne, nogen af dem har en vissen kant rundt om sig, så de ikke kan lukke sig op. Og vi har jo ikke fået meget regn, men vejret har nok alligevel været for fugtigt for dem.

   Slet
 12. Ja en virkelig smuk morgen i går - i dag har vi så fået efterår ;-)

  Jeg kom til at tænke på med dine asters; de kan også have sået sig selv. Lige den type som du viser, selvsår sig overalt nede i min "jungle".

  Rigtig god weekend :-)

  Kh. marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene
   Ja til forskel for i dag, hold da op.
   Det kan godt være, de har sået sig selv, men de har også underjordiske rødder ud over det hele. Jeg forsøger at klippe dem ned, så snart de er visne. De får aldrig lov at stå vinteren over.
   Det er nogle gamle, som jeg har fået fra en anden have herovre, så det er meget tænkeligt, at det er samme slags.
   Kh
   Lisbeth

   Slet