tirsdag den 25. september 2012

Efterår og sneglereder

Regn og rusk og ind i mellem tørvejr, så det er lykkes mig at komme lidt i haven. Jeg har klippet de lange nye skud ned på roserne, som alle er i en sørgelig forfatning efter gårsdagens 20 mm og megen blæst.
Se bare her, nu er der ikke meget at vise frem, det er et sørgeligt syn, disse var dem. der så bedst ud.

Det er gået lidt bedre med dahliaerne, nogen af dem i hvert fald

Der er da stadig skønne blomsterhoveder på, men også mange som var færdige.
Da jeg var færdig med roserne, gav jeg mig til at klippe vanskud på frugttræer, mens jeg gjorde det, fik jeg øje på en masse græs, som var groet ind i bedet mod skoven. Jeg begyndte at trække det op, og hvad fandt jeg der? Mindst 10 sneglereder på rad og række fyldt med klamme modbydelige æg. Jeg forsøgte at samle dem i en skål, men det var ikke nemt, så forsøgte jeg at knuse dem på jorden, det var heller ikke nemt, til sidst måtte jeg knuse hvert enkelt mellem fingrene (jeg havde handsker på) hader vi snegle og snegleæg, ja DET gør vi. Jeg søgte flere steder, men fandt "kun" de 10 eller hvor mange der nu var.
Den lupin der skulle være blossum er kommet med en ny blomst.
Efterårsfarver til venstre troldel og til højre blåbær
Og på den egebladede hortensia
Endelig lykkedes det mig at få et godt billede af himlens 7 sønner, den blomstrer nu og dufter.
En enkelt hvid floks er stadig i blomst
Ny blomst på Limelight
Pfauenauge vil altså blomstre nu.
Her i forgrunden ses en ny indianermynte, som jeg har fået af Rikke D.
 Sølvlys
Og den grønne sølvlys/Cimicifuga, den hedder White Pearl
 Stien den anden vej ind i bedet med blåbær i forgrunden
Græsserne og pavillionen, her kan I se, hvor meget det blæser
Her er en anden sti, når jeg ser billederne, kan jeg godt se, at der er ved at være en del græsstier i haven, det lægger jeg ikke så meget mærke til, når jeg går derude.
Til slut et billede af min sumphibiscus, som forbereder sig på blomstring.
Jeg synes ikke, der var meget at tage billeder af i dag, men det blev alligevel til nogle stykker.
God dag til jer derude.

28 kommentarer:

 1. hej Lisbeth.Ja! man kan godt se på haven at efteråret er sat ind.Men du har da mange fine blomster endnu.Flot at du har en lupin der blomstre.Jeg priser mig lykkelig for at jeg ikke har nogle snegle.Her hos os har det været fint vejr.Vindstille og med lidt sol.Vi holdt fri idag og tog til Kbh,og så Den skaldede frisør.Dejlig film.God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja efteråret er sat ind, men ja der er lidt fine blomster endnu. Og flere blomstrende lupiner. Jeg kan godt forstå, at du er glad for, at du ingen snegle har. Jeg har også hørt fra Bente, at det har været fint vejr hos jer i dag. Det har det så ikke vest for storebælt.
   God aften.

   Slet
 2. Jeg kan ikke lide efterår, fordi vi så går mod vinter, men jeg elsker høstfarverne :) Der er rigtig mange fine, når man først får øjnene op for dem.
  Her samles der også snegleæg. Jeg har inddraget en teske til formålet. Så samler jeg dem sammen i en mælkekarton el.lign. og hælder kogende vand over. Hårdkogte snegleæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla J
   Ja jeg holder også meget af høstfarverne, der er nemlig mange skønne, bagefter må vi så tage vinteren, enten vi kan lide det eller ej.
   God idé med en teske, det vil jeg huske, for en graveskovl er ikke god at samle med, dem jeg fik op med skeen, blev også hårdkogte :)

   Slet
 3. Du kan da stadig vise gode billeder af dine mange fine blomster.
  Vi har heldigvis KUN haft ganske få dræbersnegle i år.
  Hvor er du altså flittig.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja der er heldigvis lidt fine blomster endnu. I er heldige, at I kun har få dræbersnegle.
   Lidt fik jeg lavet i dag.
   Selv tak og i lige måde.

   Slet
 4. Du har tydeligvis også haft det blæsende og vådt. Adr for nogle klamme dyr de er de snegle, og i det vejr, vi har lige nu, trives de vel ekstra godt. Din have er stadigvæk mest grøn, men høstfarverne begynder også at sætte deres præg på omgivelserne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja også i dag var det blæsende og vådt. Ja sneglene er klamme og der var en del her til aften :(
   Ja også her er der ved at være høstfarver.

   Slet
 5. Kære Lisbeth. Åh nej altså de snegle, den havde jeg ikke klaret, handsker eller ej. Der er jeg altså for pivet. Hader dem også.

  Skønne blomster igen. Den der De 7 sønner er jeg begyndt at kigge lidt på. Den er jo skøn.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Når man er desperat nok kan man godt klemme snegleæg med handsker på, men nu lærte jeg et nyt trick af Ulla J, en teske selvfølgelig.
   Tak og ja himlens 7 sønner kan jeg godt anbefale. Jeg har set den som stor meget stor hos Anne Marie, Lønbæk, den er meget skøn.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 6. Selvom du har fået meget regn, ser det da ud til at det trives hos dig. Skønne billeder.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ole
   Så er det ved at være efterår, og du er på bloggen igen. Det er da hyggeligt. Alt trives godt her det kan jeg heldigvis ikke klage over. Tak for hilsen.
   Havehilsener
   Lisbeth

   Slet
 7. Den sølvlys er flot , jeg havde den også i haven på Stevns.
  Det har vist været et godt år for snegle, det er ikke just det vi plages med her :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Sølvlys er skønne, men det går vist ikke i Spanien, der er for tørt både for den og for sneglene. Den der ibiriske skulle da ellers komme fra Spanien, men det er ikke der, hvor du er så :)

   Slet
 8. Hvor er det spændende om Sumphibiscus'en når at komme i blomst. Det er ihvertfald nogle flotte knopper.
  Jeg kan godt se at I har haft heftig regn, stakkels blomster.
  Men jeg synes stadig at din have ser skøn og frisk ud, når man tænker på at vi snart er i oktober :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Ja jeg kan huske, at vi sidste år ikke troede på, at den nåede at blomstre, men det gjorde den, så mon ikke den klarer det i år også.
   Det har ikke været godt for blomsterne de sidste dage, men det er rigtig, min have ser stadig frisk ud, og nu er der kun 6 dage til oktober.
   Ih hvor jeg nyder, at du er med her igen en gang imellem :)

   Slet
 9. Hej Lisbeth.
  Ja, det er sørme rigtig blevet efterår. Jeg var også lige ude en halv times tid imellem bygerne i dag. Meget er blæst omkuld, og det hele er noget smat. Heldigvis er der stadig også meget der blomstrer. Det vidner billederne fra din have også om.
  Ulækkert med alle de snegleæg. Men et eller andet sted også fedt at finde dem, så de ikke når at blive til snegle. Sumphibiskus kender jeg ikke. Skønt der stadig er noget, som står på spring.
  Du lyder næsten undskyldende over, at du har fået mange græsstier i din have. Det er da ellers dejligt. Så kan man nysgerrigt følge dem, der hvor de leder en hen. Samtidigt er den grønne farve frodig og rolig op imod bedenes farver.
  K.H. Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Dette ruskvejr er hårdt ved haven både planterne og den våde jord. Ja der er heldigvis meget endnu, jeg tror også stadig, der kommer nye roser, men ikke så mange, der er mange hvor knopperne er visne eller rådne, desværre.
   Du har ret, jeg var også glad for, at jeg fandt alle de snegleæg, jeg skal nok ud og lede videre i morgen, hvis vejret tillader.
   Det var ikke min mening at være undskyldende omkring stierne, jeg havde bare ikke tænkt på, at det ikke kun var i skoven, der var stier, det er der jo også i haven. Men du har ret, det ser godt ud, fordi græsset er frodigt og grønt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Åhhh hvor er det øv, at alle dine fine roser er blevet så medtaget af al den blæst og regn. Føj føj hvor er det bare ulækkert med sneglereder på rad, godt gået at du fik dem bekæmpet, ligger de direkte på jorden eller ? har ikke set en sneglerede før, men da vi for første gang, har haft snegle i haven i år, er det jo rart at vide hvad jeg skal være på udkig efter, du tog vel ikke billeder. Ellers er det nogle skønne høstfarver du har i haven ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det var træls med roserne, men lad os nu se, om der ikke kommer nogle nye, der er stadig mange knopper.
   Snegleæggene ligger i græslommer, dvs. når man ikke har kantet, og græsset er groet ind i bedet, og det har jeg nok ikke fået gjort meget ud af i det bed, så kan jeg lære det. Desværre ingen billeder, men måske finder jeg flere i dag, jeg er i hvert fald på udkig, så jeg skal nok tage billeder.
   Tak ja høstfarver er skønne.

   Slet
 11. Ja det er kedeligt som den regn har ødelagt mange blomster.
  Kan godt forstå du glæder dig over "Himlens Syv Sønner". Håber du har givet den god plads, for den er pladskrævende da den vokser hurtigt. Især når den får så meget vand som nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helga
   Ja det var synd, at regnen ødelagde mange blomster, men vi trængte til vand, så jeg må ikke klage.
   Jeg har set store eksemplarer af Himlens 7 sønner hos Anne Marie i Lønbæk, så jeg ved, den er pladskrævende. Jeg har kun mindre stauder rundt om den, den står i mit staudebed, så jeg håber det går an.

   Slet
 12. Ja føj for noget skidt du fandt i haven i dag!! Yak! Dem kan vi ikke lide!!
  Har du læst Helle Havetrolds gode råd med kaffe (skal være brygget) og cacaoflis, som også skulle virke som gift for de slimede?
  Nå men du har da alligevel en masse at vise frem, og himlens 7 sønner står flot lige nu! Mine limelight har takket af for længst og din står så fint! Så nogen ting elsker regnen, og den har vi ikke fået så meget af. Men i morgen skulle der også komme til os!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Nej snegle og æg kan vi ikke lide, men jeg er glad for, at jeg fandt dem. Jeg har kigget med hos Helle, nu må vi se, hvor slemt det bliver næste år.
   De fleste af mine limelight er heller ikke kønne mere, men der var lige en nyudsprunget på min mindste limelight, der er kun den ene blomst på, men til næste år, bliver den nok større.

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Det var slet ikke så slemt her som hos dig. Sikken hærgen i haven!
  Heldigvis viser du skønne sager alligevel :-) Roserne er bare dejlige.
  Egebladet Hortensia kendte jeg ikke og sikke dejlig farve baldene også har.
  Sølvlys fanger du godt med kameraet. Bedene ser jo bare fantstiske ud og kigget ned imellem er super.
  Jeg har ikke set snegle æg på det sidste ( men de skal jo nok være der!) til gengæld så jeg firbenet havde et par æg ved sig i drivhuset. Sidste år dukkede der også pludselig en lille flok baby-firben op derinde :-)
  Kh
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Du er heldig med, at det ikke er så slemt hos jer, her regner det også i dag, godt nok ikke så vildt som hos jer, men nok til at jeg holder mig inde og leger her ved computeren :)
   Jeg har ikke haft blomster i min egebladede hortensia endnu, men nu har jeg haft den i to år, så forhåbentlig næste år. Jeg har købt den på Lønbæk Planteskole. Sølvlys er meget fotogen, hvis man kan få den til at stå stille :)
   Jeg ville have set efter flere snegleæg i dag, men som sagt, det regner.
   Spændende at at du har haft baby-firben, som du har set.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 14. Forfærdelig regn og rusk, vi har haft. Det er jo ikke til at komme udendørs i det vejr.
  De røde høstfarver er flotte, og dine Dahlia er vel nok smukke.
  Øv for snegle.
  Spændende med den sumphibiscus. Sådan én har jeg aldrig set før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det har ikke været det bedste havevejr de sidste dage. Jeg holder også meget af høstfarverne ja og af dahliaerne.
   Men snegle kan jeg ikke lide.
   Jeg har købt en sumphibiscus mere i dag :)

   Slet