tirsdag den 24. januar 2012

Solopgang og troldnød og påskeliljer

Igen i dag startede dagen med en smuk solopgang, så den slipper I ikke for. Det er svært at vælge de smukkeste billeder ud, for jeg tager jo mange for at være sikker på, at der er et par gode.


Sådan så himlen ud i dag, forskellig for hver dag.

Sådan ser mine rhododendron heldigvis ud i frostvejr. De hænger med bladene for at standse fordampningen.
I går købte jeg denne smukke chrysanthemum, jeg havde den med hjem på cyklen, det ser ud til, at den overlevede kulden.
Jeg købte også de første sovende påskeliljer, 11 stk. for en femmer. Dejligt med lidt forår ind i stuerne.
Jeg plukkede nogle grene ind, så var der til to vaser :o)

I går var der, en som gerne ville se min troldnød tættere på, værsgo Bente, jeg tror det var dig :o)
Jeg fangede lige et billede af en flok svaner, som var på vej hen til svanemarken.

Vi havde besøg af spurvehøgen, den nåede jeg også at tage et par billeder af.

Det var billederne fra i dag, I må have en god aften.

18 kommentarer:

 1. Det er altid spændende at se dine billeder... det er sådan en go pose blandede bolsjer :o)
  Skønne solbilleder som sædvanligt, er ret vild med din troldnød, og gode billeder af spurvehøgen - selvom den ikke er helt så velkommen... ikke i min have i hvert fald :o)
  Vi har også haft livlig svane-trafik hen over haven, men det er ikke lykkes for mig at få billeder af dem...

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth. Tak for de dejlige billeder. Tænk, at du fik taget et billede af spurvehøgen. Jeg er ikke særlig glad for rovfugle, men de skal jo også være her og overleve i kulden! De kommer vist ret ofte i villahaverne, hvor spurverne selvfølgelig opholder sig!

  SvarSlet
 3. Med sådan en solopgang kan man da umuligt blive liggende og snue.

  SvarSlet
 4. Fint billede af spurvehøgen :-)

  SvarSlet
 5. Kan ikke sige andet end: der er SÅ dejligt ude på landet!

  SvarSlet
 6. Hej Bettina
  Ja når jeg selv skal sige det, er jeg ret god til blandede bolsjer :o)
  Spurvehøgen er heller ikke velkommen i min have, men den spørger ikke om lov, så kunne jeg jo lige så godt tage et billede af den.
  Hej Birgitte
  Jeg synes mine småfugle er gode til at gemme sig for spurvehøgen, jeg ser den ret ofte.
  Hej Ole
  Det har du helt ret i, så jeg står op kl. 6 :o)så har jeg god tid til at nå ud og fotografere.
  Tak Vivi
  Marianne:
  Hyggeligt du kigger forbi, du har ret: der er SÅ dejligt ude på landet.

  SvarSlet
 7. Det er netop én af fordelene ved de digitale kameraer - at man kan tage mange billeder uden det koster en krone :-) Jeg tager også altid en stak billeder af det samme motiv og så øver jeg mig i at slette de billeder, som ikke er værd at gemme (så de ikke fylder på PC'en).

  Dín troldnød er flot. Jeg havde én i den tidligere have og det er da ret fantastisk, at de blomstrer på nuværende tidspunkt.

  SvarSlet
 8. Tak for dine dejlige billeder.
  Smuk solopgang.
  Fine og billige påskeliljer.
  Dog holder jeg allermest af billederne med spurvehøgen. Godt fanget. Det er ellers en meget sky fugl.

  SvarSlet
 9. Sikke nogle skønne solopgangsbilleder. Det har været en flot dag idag, med strålende solskin. Men hold fast, hvor var/er det koldt. Det er vi jo slet ikke vant til i denne vinter. Alt er totalt frosset her. Der ser ikke helt så koldt ud hos dig.
  Det er flotte billeder af spurvehøgen. Den har jeg heldigvis ikke. Men til gengæld har jeg jo fiskehejren. Men ja, rovfuglene skal jo også leve, og det er flotte fugle.
  Jeg holder lidt blogfri ind imellem for øjeblikket, så jeg får ikke kommenteret så meget. Bare så du ikke bliver urolig for mig :-D
  Godnat her fra Sjælland.

  SvarSlet
 10. Tak for billede af troldnøden. Ja Lisbeth det var mig der ønskede det. Den lyser flot op må jeg nok sige. Modigt med chrysanthemum på cykel. Godt den overlevede frosten.
  Uf spurvehøgen kommer også her ind imellem. Men husene her står tæt, så den dykker bare mod sit offer og flyver med det samme. Flot taget og en majestætisk fugl.

  SvarSlet
 11. Hej Susanne
  Det har du ret i, man kan bare fyre løs, men bagefter skal man alligevel vælge, hvad for et er det bedste, og skulle de nu ikke også lige se det :o)ja og slette, det er også svært, jeg øver mig også i det. Det er nok tidligt med troldnøden, tror vi var hen i marts sidste år, inden den blomstrede.
  Selv tak Aase
  Spurvehøgen er fotograferet inde fra, hvis jeg havde lukket døren op, var den fløjet.
  Hej Hanne
  Ja der er været et par dage med flotte solopgange, men i dag tror jeg ikke, der bliver noget særligt. Jorden er også frosset her, så jeg har et problem, jeg synes jeg skal være ude i sådan et fint solskin, men hvad søren skal jeg lave der ude? Så det bliver lidt ekstra gåture med hundene. Det er de selvfølgelig glade for.
  Tak for oplysningen om blogfri, selvfølgelig var jeg ved at være lidt urolig :o)
  Hej Bente
  Selv tak for troldnøden,håber du var tilfreds med billedet :o)
  Jeg har en cykeltaske, jeg kunne have blomsten i, det var nok derfor, den klarede det.
  Jeg har aldrig set spurvehøgen har haft fangst her hos mig, men nu sidder jeg jo heller ikke og holder øje med fuglebrættet hele tiden, så det har den jo nok. Selvom vi ikke kan lide den, er den en meget flot fugl.

  SvarSlet
 12. Smukt Lisbeth......og dagen i dag starter lige så smukt....det ser lovende ud for resten af dagen ;09

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 13. Tak Dorthe
  Den startede ikke helt så smukt hos os, men det lykkedes mig da at få et par solopgangsbilleder i dag også. Jeg har lige været på cykel til vandet, det var lidt uroligt i dag, så jeg tror der er forandring i vejret. Solen skinner her, men der er mange skyer.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 14. hold da op et vildt flot skud du fik af den spurvehøg ...

  SvarSlet
 15. Hvorfor jeg skrev det med den chrysanthemum, var fordi vi inden jul købte en orkide til min datter i Alderhvile Planteskole, og hun blev ved med at sige pas nu på kulden. Desværre fik hun ret, for den havde fået kulde og klaskede sammen. Vi var endda i bil. Men lavede et par svinkeærinder undervejs, og det kunne den ikke tåle!

  SvarSlet
 16. Hej Bente: Den selvsamme historie hørte jeg i går, inden jeg cyklede hjem. En dame som havde fået en flot dyr orkide forærende. Desværre havde de båret den i frostvejr fra blomsterbutikken til hendes hjem, ca 10 minutters gang. Næste dag tabte den blomster og knopper, ærgerligt. Du har altså prøvet det samme, helt så følsomme er crysanthemum altså ikke, det var jeg heldig med :o)

  SvarSlet
 17. Det er da nogle utrolig smukke foto. Tak for den Rhododendron- kavalkade du viste, den får mig til at overveje, om jeg måske skulle forsøge mig med et par Rhododendron mere, selv om de to lange og kolde vintre tog hårdt på nogle af dem jeg har. Det er spændende med det foto af spurvehøgen. Og så liljen Sweet Surrender.

  SvarSlet
 18. Hej May
  Velkommen her og så endda en mere fra Lolland, vi har da nogle stykker med fra de kanter.
  Jeg er glad for, at du kan lide mine fotos, og at du lægger en kommentar. Jeg kan kun anbefale dig at forsøge med flere rhododendron, de er så skønne, og så har de også blade på om vinteren. Liljer har jeg masser af, der kommer flere billeder i løbet af de næste dage. Med den kulde er vi nødt til at tage af arkiverne.
  Jeg kigger ind på din blog senere.

  SvarSlet