søndag den 29. januar 2012

Sne og liljebilleder

Ja så nåede sneen også til Samsø, da vi stod op i morges var der hvidt overalt. Det er en god ting, for så kan sneen isolere og beskytte planterne, når nu vi skal have frost hele næste uge også.
Til gengæld er jeg ikke vild med sneen på vejene, det er svært at gå tur med to hunde, hvis det er glat. For to år siden faldt jeg og brækkede håndleddet, så jeg er absolut ikke vild med glatføre. Det var fordi, der var is nedenunder sneen, det er lumsk. Heldigvis gik jeg sammen med den ene af mine sønner, så han kunne passe på mig på vej hjem :o)Snebilleder fra min have
Og her et af naturens undere, det er såmænd Eglantyne
Jeg tror den hedder Triumphator
Lollypop
Rosseau
Sweet Surrender

24 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth, sikke en masse fantastiske liljer du har. Det virker næsten som om du har mange af alting - hvor er det skønt for dig og for os andre at følge med i. Jeg kommer helt til at tænkt på den mail du tidligere sendte mig med link til lilje-plantemanden - det må jeg vist snart til at se lidt nærmere på.

  Pas nu godt på ude på de glatte vinterveje.

  kh Ulla

  SvarSlet
 2. Hej Ulla
  Ja du har ret, det har jeg også fundet ud af ved at kigge i mine billeder. Jeg har mange af alting, gad vide hvorfor? En af grundene er jo nok, at jeg har god plads til det hele, og så kan jeg åbenbart godt lide at samle.
  Jeg har lige været inde at kigge på hans side, det ser ud som om det stadig kan lade sig gøre at bestille.
  Du kan tro jeg passer på :o)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Smuk liljekavalkade. Hvor præsenterer de sig flot og frodigt som solitærplanter mellem alt det grønne. Et virkelig smukt syn.

  SvarSlet
 4. Tak May
  Ja det tænkte jeg også, da jeg fandt billederne frem. Nogen gange får man øje på andre ting, når man ser billederne længe efter og har god tid til det.

  SvarSlet
 5. Neeeeej nu sidder jeg jo og savler totalt ned i tastaturet ;-D
  Er du færdig den lilje, lige neden under rosen, den er FLOT!!! DEN gad jeg godt, at eje. Også den der Lollipop... nøj nøj nøj.
  Hvor har´ du altså mange smukke blomster :-D
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 6. Vi har også fået sne her på Fyn, og her er meget koldt. Det ser ud til, at vi skal have vinter den kommende tid.....

  Vidunderlige liljer :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. Flere af de smukke liljer, det er umuligt at bestemme sig for hvilken der er favorit. Måske er det den problematik der har gjort dig til samler uden du vidste det... ;o)

  Jeg håber også vi har fået det sidste sne så vejene kan blive ordentlig ryddet. Så må det for min skyld da godt ligge i vores haver :o)

  God aften til dig.

  SvarSlet
 8. Hej Marlene
  Lad os bare få den vinter overstået 1. marts så ønsker vi forår. Så tager vi lige en slapper her i korte februar.

  SvarSlet
 9. Jeg tror egentlig du har ret fru Friis, det er fordi jeg ikke kan få nok. Jeg vælger alle de smukke ud og så køber jeg bare løs, men jeg kigger også på prisen, er de for dyre, så køber jeg dem ikke.
  Ja sne i haverne, men ikke hvor vi skal gå og køre, det kan vi lide.
  Jeg har set, at du skriver om beskæring af clematis. Alle dem med beskæringskode 3, skal klippes nu her i januar februar. Hvis ikke du kender beskæringskoden, skal du kigge efter, hvornår de blomstrer. Er det efter 1.7. så er det kode 3 og altså nu. Dem der blomstrer 2 gange, skal ikke beskæres. Dem der blomstrer tidligt skal heller ikke beskæres. Hvis du har navnene på dem, kan du kigge på clematisdanmark, der kan du slå dem alle op og se beskærings koden.
  Jeg kunne heller ikke finde ud af det til at begynde med, men nu går det meget godt :o)
  Håber ikke du blev mere forvirret.

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth. Tak for dit svar, jo jeg kan godt huske dit indlæg, men blev pludselig i tvivl om hvornår man sætter løgene. Jeg fandt dengang en anden side med kongeliljer, jeg må se, om jeg stadig kan bestille. Det er nogle meget smukke liljer, du viser. Din have må være meget sund, for den er meget blomsterrig. Liljerne ser i hvert fald ud til at trives rigtig godt!

  SvarSlet
 11. Hej igen. Jeg har lige tilmeldt mig havebloggertræf den 19.maj. Jeg glæder mig!

  SvarSlet
 12. Hej Birgitte
  Jeg ved ikke om min have er sund, men det gror godt derude, det er en dejlig ting. Jeg tror sagtens du kan bestille liljer nu.
  Godt du har tilmeldt dig havebloggertræf, så har niecen bestemt sig for at holde fødselsdag en anden dag, det var dejligt :o)
  Glæder mig til at se dig og forhåbentlig flere andre.

  SvarSlet
 13. Hej Marianne
  Ja de er skønne mange af dem, men lad nu være med at savle mere i tastaturet :o) Kommer du ikke med over og kigger d. 19.5.?

  SvarSlet
 14. Kære Lisbeth
  Sikke mange flotte liljer du har, jeg siger som frk. Anemone du har mange af alt;) - Hvordan har du det med liljebiller? Jeg har nogle hvide liljer som har besluttet sig for at blive store og flotte de senere år, jeg husker ikke hvornår jeg har sat dem, men de er velkomne, men hold op hvor de lijlebiller æder alt det grønne, det er rimelig irriterende....

  SvarSlet
 15. Ja så slap vi ikke helt uden om vinteren - men mig gør det ikke noget. Jeg elsker den lydisolerende dyne der ligger sig over landet. Et par uge må det gerne fortsætte :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 16. Hej Lisbeth
  Ja jeg har mange af alt, jeg bliver som jer andre fristet hele tiden, og så køber jeg, hvis det ikke er for dyrt. Jeg har også liljebiller, de er kønne, men jeg slår dem alligevel ihjel, for jeg hader deres klamme larver i deres eskrementer. De sidder bare der og guffer løs af de grønne blade, det pynter ikke. Men de holder sig til nogle få, som så bliver mega grimme, resten får jeg lov at beholde i fred. Sådan har det været de sidste år, jeg håber, det bliver ved på den måde.
  Hej Dorthe
  Ja nu blev du glad, og nu kan jeg ikke lave noget i haven, men pyt jeg er ved at vænne mig til det. Det ser jo fint ud så længe, det er frostvejr, og den næste uge fortsætter det i hvert fald.
  Knus

  SvarSlet
 17. Ha ha jeg tror da også du er lidt af en samler... men liljer er heller ikke det værste at samle på :o)
  Mindst lige så skønne billeder som igår... tak for det :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 18. Ja Bettina jeg må nok bryde sammen og tilstå. Uden at vide det er jeg blevet en samler af alle mulige planter. Selv tak for billeder og også god aften til dig.

  SvarSlet
 19. Hej Lisbeth,
  Lige en hilsen søndag aften.
  Flotte liljer du har.
  Den der Lollipop er meget smuk. Den kunne måske også passe hos mig :-)
  Kommer din liljer fint igen år efter år?God uge.
  Kh anne

  SvarSlet
 20. Skønne skønne liljer, jeg bliver jo simpelthen nødt til, at besøge dig i maj og se dem live. Hold nu op jeg troede jo kun de var mest rhododendron du havde, men du har mange yndlingsblomser. Spændende.

  SvarSlet
 21. Hej Bente
  Ja jeg har mange yndlingsblomster :o) Men jeg må nok skuffe dig, liljerne blomstrer først senere, jeg håber du kommer alligevel :o)
  Du er også velkommen senere på sommeren for at se liljer, desværre er det så dyrt at komme herover, så det er ikke lige noget man gør flere gange i løbet af en sommer.

  SvarSlet
 22. Som altid gode billeder.
  Endnu flere af dine smukke Liljer.
  Jer har da nogen stykker men nu kan jeg se, at jeg må på jagt efter endnu flere. Jeg har tænkt på at sætte Liljer imellem mine Iris.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 23. Hej Aase
  Det vil da helt sikkert blive flot med liljer mellem dine iris. Og de fleste iris er jo afblomstret, når liljerne begynder.
  Selv tak

  SvarSlet
 24. Faldt lige over en haveudsendelse på TV2 nord, hvor en gammel havemand med liljer i massevis fortalte, at han holdt billerne væk ved at sætte hvidløg mellem liljerne.
  Det skal da prøves ved min Lollipop.
  Anne Marie

  SvarSlet