fredag den 20. januar 2012

En solopgang og forårstegn

Formiddagen var skøn med solskin, men der havde været frostgrader i nat, jorden var lidt frosset.
Bent nåede at tage et billede af solopgangen, mens jeg gik med hunde.
Bagefter var jeg ude og grave en påskeklokke op, den stod nærmest og soppede i vand, så jeg tænkte, at det var måske ikke så sundt for den, så den blev flyttet. Jeg fik også gravet nogen rodskud af  Diervilla sessilifolia Dise op de blev alle pottet, så hvis nogen er interesseret i sådan en, er jeg leveringsdygtig.

Den har gule blomster og har flotte nyskud og kønne efterårsfarver.
 Diervilla
Jeg fandt også en del skønne forårstegn Erantis
Bent fandt denne her, vi hørte nu ikke den lille stær, men den var der da.
Primulaen tog jeg billede af
Spejlingen kunne jeg heller ikke stå for


Eller mosset
Eller græsset


På en mark et stykke væk fra os er der gæs og svaner, så Bent var henne for at fotografere dem.
Sådan nogen larmer meget, vi kan høre dem helt hjem til os, og der flyver ofte flokke hen over haven.
Rigtig god weekend

16 kommentarer:

 1. Jamem, er det da ikke til at blive i godt humør bare ved se at der er liv i haven.
  Hvis du stadig har for mange aflægge af Diervilla vil jeg da gerne modtage en.
  Det er en skøn farve.

  Hilsen
  Ole

  SvarSlet
 2. Som altid gode billeder.
  Jeg kan rigtig godt li billederne af svanerne, gæssene og den enlige stær. Er det ikke tidligt at stæren er her?
  Smuk spejling.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 3. Jeg tænkte også lige at det var tidligt stæren er kommet. Men alt andet er jo også tidligt på den, så hvorfor ikke :o)
  Dejlige billeder fra din have...

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth. Tak for kigget. Jeg blev også overrasket over, at der var en stær? Det var spændende læsestof i dit forrige indlæg. Jeg havde glædet mig til at læse 2.del og det var rigtig interessant og sjovt at se husene og haverne. Jeg skal love for, at der er sket stor forandring i jeres nuværende paradis!

  SvarSlet
 5. Hej Ole
  Ja det er rigtig dejligt at se det liv, der er i haven.
  Tror du jeg bare kan sende et rodskud til dig i en konvolut+ Jeg er bange for, det bliver for dyrt, hvis jeg skal sende potte og det hele. Hvis jeg pakker den ind i våd køkkenrulle, mon så ikke det går. Du har jo erfaring med den slags :o) fra udlandsture har jeg set.
  Hej Aase og Bettina
  Jo det er meget tidligt med stæren, men det kan jo være den var på træk, så den er smuttet igen. Jeg nåede kun at se den på billedet :o)

  SvarSlet
 6. Hej Birgitte
  Ja mærkeligt med en stær nu. Jeg er glad for, du fik læst 2. del af min føljeton, det kunne jo nemt smutte, når jeg lægger et nyt indlæg ind :o)
  Ja der er sket lidt af hvert her i og omkring huset.

  SvarSlet
 7. Sikke mange forårstegn! Hos os har det sneet i aftes og frosten ligger hen over det hele. Men der har været dejligt solskin hele dagen.
  God aften
  Skipper

  SvarSlet
 8. Lækker billedeserie at starte weekenden op med.

  Jeg er netop ved at afprøve den busk du nævner - Diervilla sessilifolia Dise - jeg håber, at den kan etablerer sig i tør halvskygge under nogen fyrtræer. Jeg plantede en i sommers, hvis den klare sig godt, skal jeg have en større mængde. (hvis jeg altså ikke får en ny idé inden da).

  God weekend.

  SvarSlet
 9. Hej Skipper
  Ja der var en del forårstegn. Jeg kan godt lide at følge med i, hvordan vejret har været i resten af landet. Så I har haft solskin i Frederikshavn.
  Jeg var i Frederikshavn for 2 år siden, fordi min søn blev sergent, desværre blev det regnvejr, mens vi var der, men jeg fik da set en masse bl.a. rhododendrondalen og spaltebedet. Meget spændende men så kom regnen :o(

  Hej Hanne i Tilst
  Jeg tror sagtens Diervilla kan etablere sig i tør halvskygge, den breder sig ivrigt der hvor jeg har den. Jeg har prøvet at flytte et rodskud til meget våd jord, det går ikke helt så godt, den ser halvdød ud nu. Men pyt jeg har som sagt mange, så må jeg sætte nogen et andet sted.

  SvarSlet
 10. Fine små forårsbebudere du viser.
  Svanerne og gæssene er også flotte at se :-)

  SvarSlet
 11. Samsø er i sandhed et skønt sted :)

  Jeg har megen læsestof til gode hos dig - det ser meget interessant ud med dine barndomshaver, det må jeg vende tilbage til.

  Ha' nu en god uge.

  Knus Ulla

  SvarSlet
 12. Hej Ulla
  Hvor er jeg glad for, at du lige nåede at se, der var noget med barndomshaver hos mig, så når du nok at se det, når du er hjemme igen.
  Endnu en gang god ferie.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 13. Ah, dit indlæg dufter virkelig af forår. Med stær og det hele, wow :-)
  Solen kiggede også lidt frem her ind imellem. Og jeg havde faktisk tænkt mig at gå i haven idag, men så ombestemte jeg mig. For det er altså koldt, når solen ikke rigtigt når herned.
  Istedet ordnede jeg lidt frø, og fik sået de første. Nu lover de jo kulde et stykke tid, så må vi se hvordan det går med foråret.
  God weekend til jer :-)

  SvarSlet
 14. Hej Hanne
  Vi havde kun sol i formiddags, og jeg havde flere lag tøj på for at holde varmen. I eftermiddags blev det kun til en hundetur. Dejligt du fik sået frø, gad vide hvordan det går med mine. Jeg har sået hostafrø, ved du hvor meget de skal dækkes, foreløbig kan jeg se dem ovenpå jorden, det er da nok ikke godt.
  Også god weekend til dig med hygge og frø såning :o)

  SvarSlet
 15. Hold da op - man skulle tro foråret ligger på Samsø. Stæren på denne tid!?! Det er da helt ude i hampen. Men nogle skønne billeder som sædvanligt.

  SvarSlet
 16. Hej Bente
  Ja og vi har set stæren i dag igen, den sad og spiste af fuglekuglerne.

  SvarSlet