lørdag den 7. januar 2012

Rhododendronfane

Endelig blev jeg færdig og i kan læse om mine rhododendron her
 Jeg håber  I er nysgerrige, for som sagt var det et stort arbejde, men jeg kunne lide det. Jeg troede, at jeg havde 184 rhododendron, men ved nærmere gennemgang og mit regnearks hjælp blev det til 188 stk. Så er der ikke langt til de 200 :o)
Husk hvis I vil over og se de fleste af dem blomstre, så er det den 19. maj, det foregår, du må meget gerne skrive dig på i øverste højre hjørne af min blog, hvis du allerede nu ved, at du vil deltage. Men det kan sagtens vente.
God læselyst

21 kommentarer:

 1. Sikke en stor og fin samling! Det må være smukt når de alle blomstrer!
  God weekend
  Skipper

  SvarSlet
 2. Hej Skipper
  Ja det er meget smukt, når de blomstrer, så er det svært at løsrive sig haven :o)
  Også god weekend til dig.

  SvarSlet
 3. Hold da op en stor samling rhododendron du har. Det bliver jeg nødt til at opleve, så håber fortsat, at jeg kan få det til at passe d. 19. maj :-)

  Ang. link til fanen, så skal du gå ind på fanen og kopiere (ctrl c) adresselinien. Gå tilbage til dette indlæg og tryk rediger. Øverst på siden findes en 'knap' som hedder Link, som du klikker på. Nu kan du indsætte (ctrl V) adressen fra adresselinien og derefter klikke på 'ok' i venstre nederste hjørne. Vupti, så skulle du gerne have indsat et link - ganske nemt og god fornøjelse :-)

  SvarSlet
 4. Det er da godt nok noget af en samling.

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Tak for hjælpen, jeg havde prøvet det flere gange, men ikke trykket på ok. Det blev nu ikke helt som jeg gerne ville have det, ved I andre er der et highlightet her, hvordan gør man det?
  Jeg håber også du kan komme d. 19.5.

  SvarSlet
 6. Var lige inden og kigge i din nye Rhododendron-fane........og er du gal et stort stykke arbejde Lisbeth.
  Sikke en masse - ja 188 som du fortæller.
  Det syn vil jeg også rigtig gerne opleve d. 19. maj - deværre kender jeg ikke min vagtplan så langt frem endnu :o)
  Kh

  SvarSlet
 7. Det kan jeg godt se - undskyld. Jeg glemte at skrive, at når du er i redigér indlæg, skal du markere det ord, som skal føre til siden - i dit tilfælde 'her' - og derefter klikke på Link og OK. Håber det virker nu :-)

  SvarSlet
 8. Hold da helt op, Lisbeth, hvor har du mange skønne rhodoer. Jeg tror at jeg ville sove i haven, når de blomstrer :-D
  Hvad er bedst hårdførhed 1 eller 2?
  Jeg kan da godt se at jeg nok må have en eller to mere i min have. Men jeg vil helt sikkert vente og se dem IRL hos dig først, så jeg kan vælge de rigtige.
  Det er et flot stykke arbejde du har lavet med fanen. Man kan godt se at det er udført at en rigtig rhododendron-nørd, og det er en kompliment :-)

  SvarSlet
 9. Hej Hanne
  Ja det har jeg også lyst til, altså at sove i haven, når de blomstrer :o)
  Du har ret, det glemte jeg at skrive. 1 er den mest hårdføre. Jeg skriver det lige på i morgen. Håber du kommer over og ser dem IRL
  Jeg tager det helt sikkert som en kompliment. Efterhånden ved jeg en del om dem, vil jeg sige, uden at det skal lyde som pral :o)

  SvarSlet
 10. Tillykke, Lisbeth - med din rhododendron-oversigt :) Flot arbejde og flotte planter, som jeg glæder mig til at se den 19. maj.

  Vi har kun været i Rhododendronhaven én gang, men jeg skal helt sikkert derned for at købe de (sølle) 4 stk. som jeg kan få plads til i min have i år.

  kh Ulla

  SvarSlet
 11. Hej Helle
  Håber du kan bytte dig til en fridag d. 19.5. :o) eller endnu bedre, at du har fri.
  Tak Ulla
  Ja måske kan du finde inspiration her hos mig til de fire, du skal købe. Jeg er glad for, at du helt sikkert kommer og ser dem IRL :o)

  SvarSlet
 12. Lige hjemkommet måtte jeg da bare lige kommentere.
  Sikke en samling du har, jeg er imponeret. Jeg sad også og spekulerede, men du har jo svaret. Fandt nemlig 2 i hårførhed 3, som jeg synes var helt bedårende, så de er selvfølgelig sarte og ikke at jeg har plads - men drømme kan man jo altid.
  Kæmpearbejde - men dejligt, for nu kan vi jo bruge dig som rhododendrunleksikon, smart!

  SvarSlet
 13. Jeg er godt nok også imponeret.
  Sikke en samling og sikke et arbejde.
  Tillykke med fanen.

  Kh. Karina

  SvarSlet
 14. Hej Lisbeth.
  Respekt - jeg er imponeret over det store arbejde du har lagt i dette indlæg.
  Ønsker dig en god dag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlet
 15. Sikke en samling, det må være et stort arbejde. Nu glæder jeg mig til mine egne blomstre for så kan jeg sikkert qua din fane finde ud af hvad mine egne hedder.

  Mange hilsner
  Anne-Mette

  SvarSlet
 16. Det er da en en helt fantastisk samling du har - jeg kan se at du må have udlevet din samlermani i mange år - hvor mange?
  Jeg kender jo nu til at sidde og se på hybrider af mine egne yndlinge Iris sib. og daglijer og så tænke "den mååå jeg bare eje".
  Jeg har sat kryds i kalenderen 19.maj og håber at det lykkes mig at komme med til blogtræf hos dig.

  SvarSlet
 17. Hej Bente
  Ja sådan er det altid, de skønneste er de mest sarte. Det er ligesom det, der smager bedst, det er også det, der feder mest :o)Du har ret drømme er ikke forbudt. Hvis du har god læ i din have, går det måske også an med en 3 er.
  I er velkommen til at bruge mig som rhododendronleksikon, det kan jo være, jeg kan svare :o)
  Tak Karina og Hanne Bente
  Ja det var et stort arbejde, men nu er det gjort, og egentlig var det spændende at finde billeder til dem alle sammen.
  Hej Anne-Mette
  Jeg håber, du kan finde navnene på dine ved at kigge på min fane, ellers må du sætte et billede ind, så kan det være jeg kan, man ved aldrig.
  Hej Berit
  Det var et godt spørgsmål, jeg tror jeg startede så småt i 2001, ja og så greb det om sig. Det er spændende at samle, især når man bliver grebet af det. Når jeg går rundt og skal kigge efter nye rhododendron i rhododendronhaven, kigger jeg efter smukke knopper og blade. Jeg kan komme med en liste over nogen jeg vil købe og kommer så hjem med nogle helt andre :o)
  Det vil glæde mig, hvis du kan komme med d. 19.5.

  SvarSlet
 18. Spændende med en rhododendronfane. Den vil jeg studere nærmere senere.

  SvarSlet
 19. Sikke en samling - står de også samlet eller har du dem fordelt mellem andre planter (jeg har sikkert læst om det på et tidspunkt, men glemt det lige nu) Det er et flot arbejde du har gjort med den fane - nu kan man lige gå ind og se:)

  SvarSlet
 20. Hej Birgitte
  God idé at vente til senere, den kræver god tid eller også må du nøjes med at scrolle hurtigt igennem den.
  Hej Lisbeth
  De står samlet i forskellige grupper sammen med andre planter. En del i min lille skov sammen med skovplanter og ellers rundt om mellem træer og buske.
  Ja jeg håber mange kan få fornøjelse af min rhdododendronfane, men det er en lang omgang at komme igennem. Den må gerne tages i etaper :o)så I ikke bliver trætte af den.

  SvarSlet