tirsdag den 17. januar 2012

Tanker på en dejlig dag

I dag var der ikke nogen særlig solopgang ej heller solnedgang, men det blev det skønneste vejr i formiddag. Både fuglene og jeg legede forår, fuglene sang og jeg gik i haven. Jeg har været i haven i ca. 3½ time i dag. Det var så skønt. Jeg har også cyklet mig en tur og gået en længere tur med hundene, mon jeg så ikke kan slippe det kilo, jeg tog på i weekenden :o)
For øvrigt kiggede jeg til georgin knoldene i går, de havde det fint, bortset fra en enkelt, som var ved at blive lidt blød i det. Heldigvis ligger de alle hver for sig i potter, så jeg tror ikke, der sker noget ved det.

Nå men nu til mine tanker: Vi synes jo alle, at det er rigtig skønt, at alle forårsblomster og løg allerede titter frem. Det er dejligt livsbekræftende at se på, og jeg tror vi er i underskud ovenpå den sommer, vi ikke havde sidste år. Godt nok var vores haver frodige, men mange solstråler fik vi ikke.
Pludselig tænkte jeg, hvad nu hvis alle træerne begynder at springe ud sidst i marts? Ville vi alligevel ikke synes, at det var for tidligt. Mange af os kan huske, at bøgen i gamle dage først sprang ud til maj, men i de sidste 10 år er det blevet tidligere og tidligere, at den springer ud, men så tidligt skal det da ikke være, synes I det? Hvad tænker I om det?

Jeg tager lige fat på lidt rhododendron igen, denne gang om azaleaer.
Her er Homebush som er løvfældende, men inden den smider løvet, får det den skønneste efterårsglød.
Viscosum har også smukke efterårsfarver
Jack A. Sand er helt forrygende i farverne og beholder bladene rigtig længe

Og det er den jo også i blomsten
En japansk azalea Conny, den står stadig med smukke farver.
Endnu en lav rhododendron Lemon Cloud, den har også et fint løv og fine knopper lige nu.
Königstein har også smukt løv, her sammen med heuchera og husløg.
Her en samling små rhododendron fra venstre: Schneeperle, Shamrock, hvidbroget pieris, bagved impeditum med blålige blade og duft.

I dag er vi blevet fristet med roser hos Helga i Idéhaven, mon ikke I også kan blive lidt fristet til at købe en enkelt rhododendron :o) Nej, nej jeg sælger ikke og får ikke procenter!!!

Rigtig god aften.

18 kommentarer:

 1. Kloge tanker, Lisbeth. Jeg hører til dem, der elsker de 4 danske årstider, incl. sne og frost med fare for at få hele blog-panelet på nakken...:)), men som da også nyder en mild vinter.

  Bøgetræer skal springe ud i maj og ikke i marts og sommersol skal være om sommeren og ikke den første weekend i oktober, som I måske husker at vi havde for nogle få måneder siden?

  Ha' en dejlig aften.

  knus Ulla

  SvarSlet
 2. Nej Lisbeth , det er ikke godt vi allerede her i Januar sukker efter forår og spejder efter forårsblomster,men mon ikke det er fordi vi ikke har haft sne endnu , vi tror det er forår, og helt sikkert kommer der hård frost i februar eller marts, sidste forår ødelagde frosten alle de fine æbleblomster, det ønsker vi ikke i år,,, Så selvom jeg hader vinter så skulle vi gerne ha vinter så vi får balance igen....

  SvarSlet
 3. Også jeg synes det er dejligt med den milde vinter vi har, men men men jeg synes dog også at sne og frost hører til vinter... og det skal nok komme. Bare de fire årstider ville holde sig til det de sku, på det tidspunkt de sku :o)
  Så ja jeg synes også at bøgen skal springe ud i maj som den altid har gjort... vi har et efterhånden stort bøgetræ i haven, og det er bare noget helt specielt når den springer ud - men det må gerne vente til maj :o)
  Skønne billeder du viser af azalea... man ku nemt fristes ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 4. Heldige jer med det gode vejr. Det var så gråt og trist her. Var en tur og rydde lidt op i haven. Men kom hurtigt ind igen. Uf det var råkoldt. Solen får straks en i bedre humør.

  SvarSlet
 5. Hej Ulla
  Vi er helt enige, jeg er også til alle 4 årstider incl. sne og frost, men ikke så meget som de to sidste år. Og ja hver ting til sin tid, sol og sommer om sommeren osv.
  Knus :o)
  Hej Jonna
  Nej vi vil ikke have sen frost, så hellere nu eller i februar. De sidste to år har vi haft frost i maj, det kan mine rhododendron ikke lide ej heller æbleblomsterne.
  Hej Bettina
  Vi er helt enige. Dejligt hvis du kan fristes af azalea, de er så skønne :o)
  Hej Bente
  Jeg troede I havde fint vejr på Sjælland, men sådan var det ikke. Du har helt ret, solen hjælper meget på humøret og stille vejr kan jeg også godt lide, så kan man høre fuglene :o)

  SvarSlet
 6. hei :)
  fant din blogg gjennom landbohaven:)
  så mange fine bilder du har!
  hvor varmt er det egentlig i danmark? jeg syns det er så rart at det er så mye som blomstrer hos dere og ingen ting her hos oss.
  klem fra Olea:)

  SvarSlet
 7. Hej Olea
  Velkommen her, hyggeligt du kigger indenfor.
  Det skifter lidt med temperaturen her, i øjeblikket er den på ca. 2.7 grader, men om dagen er den selvfølgelig lidt højere, vi har ikke haft noget særligt frostvejr endnu. Vi bor på en ø, derfor bliver her ikke så koldt, da der er vand udenom.
  Klem fra lisbeth

  SvarSlet
 8. Jeg ved faktisk ikke helt hvad jeg skal svare. Det jeg har lært af at have have i en del år nu, er at vi må tage det som det kommer, og nyde det som byder sig.
  Jeg tror nu ikke at bøgen vil springe ud i marts. Men hvis den endelig gjorde, så ville foråret og sommeren jo bare blive lidt længere :-)
  Andre steder i verden hvor forår og efterår er længere, har de til gengæld af en del af vores forårsblomster også i sensommeren, så måske får vi så bare et ekstra flor.
  Men jeg nyder ihvertfald at det er så mildt. Og selvom vi fik vinter nu, kunne der jo stadig komme frost sent, ligesom sidste år.
  Heldigvis kan ingen af os jo ændre på noget af det, så derfor synes jeg bare at vi stille og roligt skal nyde det, og så tage det som det kommer, frost eller ej :-)

  SvarSlet
 9. Du har ret Hanne, vi må tage det, som det kommer og kan alligevel ikke ændre det, men derfor kan man jo godt tænke lidt over, hvad det ender med.
  Ja der kan sagtens nå at komme frost endnu, men det må gerne være snart og ikke til april/maj :o)

  SvarSlet
 10. Som altid smukke billeder.
  Jeg tror nu vi får vinter. Der loves sne på lørdag, så mon ikke vi kan glemme alt om tidlig forår.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 11. Hej Aase
  Ja det kunne godt tyde på, at vi får vinter til weekenden, men så lad den komme. Hellere nu end i marts.

  SvarSlet
 12. Jeg synes også, det virker forkert, hvis bøgen springer ud for tidligt. Gerne 1. maj :-)

  Sikke nogle skønne farver dine azalea har.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. Tja... jeg tror, du har ret. Vi danskere er på forunderlig vis indrettet sådan, at vi aldrig er helt tilfredse.
  Lige nu har jeg dog temmelig svært ved at forestille mig, at jeg vil have det mindste i mod et tidligt forår med en efterfølgende laaaang og dejlig varm sommer ;-)

  Bedste hilsner fra Mette

  SvarSlet
 14. Hej.
  Jeg synes også at det er lidt underligt at gå i haven i januar og føle at det lige sågodt kunne have været marts.
  Men vi skal nu nok lade være med at fjerne vinterdækningen af havens sarte planter før vi ser om vi alligevel ikke får sne og frost.
  Du mindede mig lige om, at jeg skulle se om mine knolde har det godt i deres vinterhi.

  SvarSlet
 15. Hej Marlene
  Ja bøgen må gerne springe ud omkring 1.5. men de sidste år har det været tidligere. Rhododendroner er skønne, men du har ret i, at det er et stort arbejde at pille alle de visne blomster af, men jeg gør det, for de er altså temmelig grimme med alt det visne på. Bagefter kan jeg nyde alle de nys skud, så er de lige så smukke.
  Hej Mette
  Jeg har heller ikke noget mod langt forår og sommer, men ofte bliver alting så tørt og kedeligt om sommeren (dog ikke sidste år) det bryder jeg mig heller ikke om.
  Hej Ole
  Du har ret, jeg kan også nære mig lidt endnu med at fjerne vinterdækningen. Godt jeg fik mindet dig om at kigge til knoldene, det er det gode ved en blog :o) Så bliver vi mindet om ting, vi skal huske eller får gode råd.
  Det er nu så hyggeligt, at der er kommet en mand med her, der var ikke mange i forvejen.

  SvarSlet
 16. Fik lige Googlet følgende vedr bøgen: »Det er absolut klimabetinget at bøgen springer tidligere ud. Selvom det først og fremmest er daglængden, som afgør, hvornår bøgen springer ud, bliver tidspunktet påvirket af både temperaturen, lyset og f.eks. mængden af nedbør i de tidlige forårsmåneder,« forklarer seniorforsker Flemming Rune til videnskab.dk
  Jeg har nemlig selv spekuleret, hvorfor den sprang ud så tidligt.

  SvarSlet
 17. God idé at google det Bente. Så jeg havde ret, det bliver tidligere og tidligere. Der er jo også den gamle sang: til pinse når skoven bli´r rigtig grøn. Pinsen ligger da som regel efter midten af maj, så alt er ikke som i gamle dage :o)

  SvarSlet
 18. Ja du havde fuldstændig ret, Lisbeth. Det er også meget rart at få sat på plads, for meget (synes jeg) har ændret sig.

  SvarSlet