fredag den 27. januar 2012

Iris

I dag koldt og blæsende og ingen solopgang. En anelse sne har vi fået, men det er da kun lige til, at det kan feje rundt på fliserne herude.
I går da jeg ledte efter træer og buske med gult løv, kom jeg til at se det kæmpe arkiv, jeg har med alverdens dejlig blomster. Så her kommer en del iris i alle mulige farver og faconer, alle sammen taget i min have. Jeg kan vældig godt lide iris blomsterne, men jeg har slet ikke samme forhold til dem, som til mine rhododendron og roser. Det betyder, at jeg desværre ikke kender navnene på nogen af dem, så I må nøjes med at nyde billederne.
Til slut Iris Pallida Variegata, dem har jeg haft en del af, men har flyttet rundt med dem, så jeg er spændt på om de kommer igen.
Jeg fandt rigtig mange billeder med liljer, så det kommer næste indlæg til at handle om.
God weekend

25 kommentarer:

 1. Mnie nazwy nie są potrzebne, wystarczy, że oglądam piękne irysy. Bardzo mi się podoba z trzeciego zdjęcia od dołu. Pozdrawiam. *** Mig navne er ikke nødvendig, bare se den smukke iris. Jeg kan virkelig godt lide det tredje billede fra bunden. Med venlig.

  SvarSlet
 2. Ja hold da op du har mange Lisbeth. Det er da helt utroligt, at de findes i så mange varianter, det anede jeg ikke.
  Har slet ikke nogen iris i haven mere, og dem jeg havde var alm. blålilla en stor og en lille.

  SvarSlet
 3. Ja og god weekend ... det gik lige lidt hurtigt med at afslutte, men Skypen sagde lyde og jeg blev forstyrret.

  SvarSlet
 4. Hvor er det nogle smukke Iris du har. Du har i det hele taget mange smukke blomster/planter.

  Glæder mig til at se flere billeder.

  God weekend og hilsen fra
  Lise Lotte

  SvarSlet
 5. Heldigt for dine iris, at du ikke har det som en nørd af en haveejer, jeg besøgte sidste år.Han kunne finde på at smide planter ud fra sin have, hvis han ikke havde navnet på dem.

  SvarSlet
 6. Du har mange forskellige iris. Jeg er vild med dem :-)

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth
  Hvor er de bare flotte alle dine iris. De ser ud til at stortrives. Gør du noget specielt? Jeg synes ikke, at jeg har held med mine.
  God weekend
  Kirsten

  SvarSlet
 8. Du har godt nok mange smukke iris, wow :-)
  Jeg kan virkelig godt lide iris, men de trives heller ikke så godt hos mig. Jeg planter for tæt til at de får deres sol på knoldene. Men jeg eksperimenterer hele tiden, så det skal nok lykkes mig at finde flere steder hvor de vil trives :-)

  SvarSlet
 9. Hej Giga
  Ja den er meget smuk, så jeg er ogå ærgerlig over, at jeg ikke har navnet på den.
  Hej Bente
  Jeg har også mange almindelige, men de store har jeg delt, de står i potter nu, og venter på at I kommer og tager nogle med hjem d. 19.5. :o)
  Tak Lise Lotte, der kommer mange flere i morgen, denne gang af liljer. Vi kan jo lige så godt dele her i den kolde tid :o)
  Hej Vivi
  Ja de er skønne, men bliver lidt voldsomme i knoldene til sidst, derfor har jeg delt dem.
  Hej Kirsten
  Det eneste specielle jeg gør er at give dem benmel en gang om året. Min veninde har også mange iris, hun gør vist ingenting, så det kan ikke være derfor.
  Hej Hanne
  Mange af mine står i ørkenbedet, der er selvfølgelig rimeligt med sol, til gengæld er knoldene dækket af timian. Jeg har som sagt mange knolde at bytte med :o) så du kan få nogle med hjem d. 19.5. så kan du eksperimentere lidt mere. Jeg tror jeg har lagt billet ind hos dig på en chrysanthemum :o)

  SvarSlet
 10. hvor "tarveligt" at vise sådan nogle flotte Iris.
  Det er jo lige til at ærgre sig over at der ikke er plads til alt i haven.
  God weekend.

  SvarSlet
 11. Hej Ole
  Ja er det ikke ondt gjort :o)men sådan en lille irisknold, kan du nu godt knibe ind, hvis du gerne vil.

  SvarSlet
 12. Jeg er heeeelt vild med den purpurfarvede.
  Hvad hedder den mon?

  -karina

  SvarSlet
 13. Hvor har du dog mange smukke Iris.
  Jeg er spændt på hvordan mit nyanlagte Iris bed vil komme til at se ud i sommer, om der kommer blomster i år eller om jeg må vent et eller 2 år inden de første blomster.

  SvarSlet
 14. Hvor er de bare smukke allesammen, men specielt den mørke og den lyse med den orange tunge... og så lige den med de brogede blade, og den... ja altså dem allesammen!!!
  Og jeg syntes det er helt fint at du ikke har navnene på dem allesammen... he-he... :o)

  SvarSlet
 15. Desværre Karina jeg har ikke navne på nogen af dem. Jeg har masser af knolde i potter til bytte, men ved ikke hvilken farve de bliver, det er nok ikke så godt :o)
  Hej Aase
  Der skal nok komme blomster, måske ikke i dem alle, men jeg er sikker på, at flere af dem vil blomstre.
  Hej fru Friis
  Hvor er jeg glad for at se dig her igen. Jeg har savnet dine sjove kommentarer ;o) Jeg ville nu gerne kunne navnene på dem, men det er for svært, og så slipper I for at søge efter dem.

  SvarSlet
 16. Hold da op hvor har du mange fantastiske flotte iris :-)

  Gos weekend

  SvarSlet
 17. En skøn skøn samling billeder du har valgt idag. Jeg har iris to steder i haven, men har egentlig ikke givet dem den store opmærksomhed... men nu - nu er jeg da forelsket igen :o) Måske jeg ser på dem med andre øjne i år... ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 18. Tak Gitte H
  Hej Bettina
  Det er jo netop det, der er det fine ved at blogge, men opdager nye skønne ting. Nogen kan man lide og vil prøve igen, andre bryder man sig ikke om. Iris er jo ret kedelige, når de ikke er i blomst, nogen kan ikke lide knoldene, ja sådan er der så meget :o) Jeg har en del af dem, fordi min haveveninde Ida er vild med dem.

  SvarSlet
 19. Hej Lisbeth, ih, hvor HAR jeg nydt dit indlæg her. (det gør jeg hver gang, men skriver ikke så ofte, ved du). Utroligt smukke er de alle sammen, særligt den sart lyse med orange midte. Den farverne troede jeg ikke iris gav sig af med.

  Jeg kan godt høre, du lokker med Samsøbesøget, men jeg kommet nu uanset hvad! Er der egentlig et eller andet, du går og savner (bortset fra fred på jord osv ;), som jeg kan medbringe til dig? Jeg har noteret rosenslynger, men ellers?

  Morgensmil og fuglepip i januar;

  Marianne
  Den Hrlbredende Have

  SvarSlet
 20. Hej Marianne
  Jeg er glad for at høre, at du læser hver gang, og for at du kommenterer i dag, tænk at mine fine irisbilleder kan lokke dig, det er da skønt.
  Jeg regner bestemt også med dig d. 19.5., der er nogle få,som jeg er sikker på, deriblandt dig.
  Noget af det I kan glæde mig med, er små frølinger af noget af det, I selv har sået. Jeg kan sagtens så noget selv nu og til foråret, men når vi når april, har jeg nok at gøre, så det med at prikle bliver et stressmoment for mig. Derfor sår jeg ikke så meget, jeg må jo kende min begrænsning, selvom det klør i fingrene lige nu :o)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 21. Ja, så kan man jo godt blive lidt fristet til at slippe en Iris germanica mere ind i Irishaven. De ser så skønne ud på dine billeder :o)

  SvarSlet
 22. Jeg har virkelig nydt billederne fra din flotte have. Iris Pallida variegata er jeg ikke stødt på før. Måske skulle jeg ønske mig sådan en. Tror ikke det er noget problem, at du har flyttet rundt på dem. De skal nok komme igen. Du skriver, at du har en del af dine iris i ørkenbedet. Er det det bed vi ser med den gule cypres i baggrunden. Godt ser det ud. Hav en god week-end.

  SvarSlet
 23. Tak Berit, så fik du lige set mine iris billeder :o)
  Hej May
  Jeg er glad for, at du har nydt billederne. Jeg har købt Iris Pallida variegata i Lille Malund. Den var billig i anskaffelse og breder sig hurtigt, så der kan blive planter til flere steder i haven.
  Ja det er lige nøjagtig det bed, grunden til at jeg kalder det et ørkenbed er fordi planterne gror i sand. Der er jord og sten i bunden, stabilgrus og til sidst sand. Tak for ros og god weekend til dig også,

  SvarSlet
 24. Hej Lisbeth. Tak for dit svar i forrige indlæg, det var interessant! Åh jeg er godt nok imponeret over, alle de planter, du har. Tænk at have så mange iris blandt alt det andet. Jeg kan vældig godt lide iris og har også selv nogle, men jeg kender heller ikke navnene. Den lyse, du viser et billede af, er meget smuk! Rigtig god weekend til jer.

  SvarSlet
 25. Jeg er jo helt forelsket i iris - både germanica og sibirica. Hvad mon den helt mørke iris germanica hedder - ved du det?

  Kh. Marlene

  SvarSlet