tirsdag den 31. januar 2012

Min mening om vejret, hvad er din?

Et meget populært emne, kan man ikke tale om andet, ja så kan man da altid tale om vejret :o)
Da jeg gik tur i dag kom jeg til at tænke over vejret. Egentlig er det jo et fantastisk vejr, jeg elsker høj klar himmel, sol og frostvejr. Vist er det koldt og vist bider det i kinderne, men hvis man klæder sig godt på, findes der da ikke noget bedre end en tur ud i den friske frostluft. Det jeg bryder mig mindst om ved kulden nu, er den frosne golde jord, det er ikke rart.
Om natten er der 11 grader i vores soveværelse, det passer mig fint, en god varm dyne, så kan jeg sagtens holde varmen og sover godt. Vinterens tåge og diset vejr er nu heller ikke lige mig.
De fleste kan bedre lide sommeren, jeg kan også godt lide sommeren med lange lyse sommeraftener og dejlig havetid. Men kommer temperaturen over 25 grader, så kan jeg bedst lide aftenerne. Jeg bryder mig ikke om, at roserne falder samme dag, som de er sprunget ud på grund af varmen, eller at man ikke kan være i haven om dagen uden at blive dårlig, fordi det er for varmt. Nætterne med over 20 grader i soveværelset er heller ikke noget for mig, så bliver søvnen urolig.
Her kommer billeder fra en skøn solopgang.

Ja smukt så det ud på denne kølige dag :o)


Foråret er jo også dejligt, ikke?
Og sommeren!
Og efteråret

Det er så dejligt i Danmark med årstidernes skiften.

Rigtig god aften

18 kommentarer:

 1. Ja, nu spurgte du jo altså selv, ikke :-D
  Jeg synes det er s**** koldt, og det bryder jeg mig ikke om.
  Jeg har lige brugt en time på dyrene i haven. Min 'øvre' dam kunne ikke holdes frostfri mere. Det vil jeg helst for så har fuglene bad med rindende vand :-) Men det kan kun lade sig gøre ned til -5 eller deromkring. Så jeg måtte hive 5 spande varmt vand derud, for at få lavet et hul i selve dammen til slangen fra pumpen, så fiskene kan få deres ilt.
  Og derefter over og fylde godt med halm ind til kaninerne og tø deres drikkeskål op.
  Og så ud og gå med Frostie i kulden, for hun fryser jo ikke med sin tykke pels, og skal jo have sin gåtur.
  Så nej, vinter er ikke mig :-)
  Jeg elsker den høje klare himmel. Men jeg vil hellere have gråvejr uden frost hvis jeg skal være ærlig.
  Imorgen skal jeg have fundet ud af hvordan jeg får beskyttet de mest sarte ting, og have båret et par krukker mere ind i drivhuset. For de lover ned til -15 her på fredag.
  Forår hvor er du :-)

  SvarSlet
 2. Kære Lisbeth. Ja altså hvis der også kommer masser af sne, som de har lovet på disse breddegrader, så må jeg altså også melde pas. Jeg er så TRÆT af sne. Har fået rigeligt de sidste par år.

  Jeg glæder mig til forår og sommer og de lyse timer. Er ikke god til det mørke. Til gengæld går jeg også "kold" på 25 graders varme eller mere.

  Det er vist ikke helt nemt det vejr.

  Rigtig god aften til dig og tak for de smukke billeder.

  Lise Lotte

  SvarSlet
 3. Når der er hedebølge længes vi efter en hurtig snebyge og når der er dybfrost savner vi tropenætterne - vejret er så vidunderligt foranderligt at jeg sætter pris på ikke at bo et sted hvor der ikke er de store svingninger i årstiderne.

  Elsker vejret lige som det er nu.....klart, koldt og smuk......kan tilgengæld blive aldeles trist og modløs i gråvejr og rusk ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Ja Hanne måske var jeg lidt provokerende i dette indlæg, men jeg mener det faktisk. Men klart skal man arbejde med havedam og kaninfoder i over en time, så er det ikke sjovt mere. Men at gå tur med hundene, det nyder jeg rigtig meget, når solen skinner og sneen knitrer. Jeg vidste godt, jeg ikke ville være lige populær på dette indlæg, men sjovt at høre folks mening.

  Hej Lise Lotte
  Nej det var heller ikke det, jeg mente, jeg gider bestemt heller ikke masser af sne, bare lige som det er nu, det er fint :o) Men nu har I jo også været hårdt ramt de sidste år, så jeg kan godt forstå, du står af, ved tanken om meget sne nu.
  Heldigvis er vi helt enige om, hvordan det skal være om sommeren :o)

  Hej Dorthe
  Vi er helt enige, jeg er også helt tilfreds med årstidernes skiften, og elsker vejret som det er nu, men gråvejr og rusk er deprimerende. Tak fordi du var på min side :o)
  Knus

  SvarSlet
 5. I love it...

  Frostklare dage med sol og sne i moderate mængder, som der er nu - lige min vinterstil.

  Ligeså meget elsker jeg foråret med de klare aprildage, lune majdage og den varme juni - hvis de ideelt kunne se sådan ud altid...

  Vil jeg have over 25° så tager jeg til Spanien... Herhjemme bør der ikke være over 25° om sommeren.

  Det var vist det...

  Se i øvrigt flere bramfrie kommentarer hos "Anne Mettes Have under indlægget "undskyld mig".

  Ha' en fortsat god vinteruge ::))

  kh Ulla

  SvarSlet
 6. Vi er så enige Ulla, det er jo skønt. Jeg bliver under alle omstændigheder i Dk, der har jeg det bedst :o)
  Også god vinteruge til dig.
  Kh

  SvarSlet
 7. Der har vi jo hjortetaktræet :-)

  Mht. kulden, så vil jeg til hver en tid, foretrække det vejr vi har nu, end en hedebølge.

  -karina

  SvarSlet
 8. Tak for din hilsen. Det var stof til eftertanke. Tænk at hun kunne skrive så smukt og have det så dårligt. Nogle mennesker gør hele forskellen for alle os andre dødelige. De kan sætte livet i perspektiv, og har ordets gave. Pyyyh ha, - må indrømme at jeg kneb en tåre sammen med min mand da jeg læste om Blegdammens Rose.

  knus til dig og tak fra
  Eva

  SvarSlet
 9. Nemlig Karina
  Der er det smukke hjortetakstræ.
  Og vejret ja der er vi helt enige :o)

  SvarSlet
 10. Kære Eva
  Straks jeg så digtet, gik mine tanker tilbage til 1970. Min første mand havde begge digtsamlinger af Rosa Abrahamsen. Han læste gerne højt for mig, og jeg kneb mere end en tåre. Hun har også skrevet et digt, der hedder "hænder" også meget smukt. Jeg vil tro du kan finde det på nettet.
  Knus og selv tak
  Lisbeth

  SvarSlet
 11. Smuk solopgang.
  Jeg holder af alle årstider. De er smukke hver for sig, men jeg synes nu vinterbilleder er noget helt for sig. Sneen ER da smuk ikke.....

  SvarSlet
 12. Jo Aase
  Vi er helt enige, sådan har jeg det også og hvid sne er smuk.
  Lige nu skinner månen ind til mig, det er også dejligt :o)

  SvarSlet
 13. Hej Lisbeth.
  Vinter om vinteren, forår om foråret, sommer om sommeren og efterår om efteråret! Jeg elsker Danmark for årets skiften. Jeg holder mest af forår og sommer, men uden efterår og vinterens kontrast ville jeg ikke sætte pris på dem. Efter en lang sommer, går jeg indendøre, så Californien ville være kedelig for mig.
  Sne giver mig lys, så jeg ikke behøver at sidde flere timer foran min lysterapilampe, så det hører med. I denne tid, går jeg dog og er nervøs, om min Clematis klarer frosten i "Drive-huset". Sønnen min er syg, så jeg har tid til at gå ud og tænde op i kakkelovnen, men ved ikke om jeg klarer at holde frosten fra døren de næste dage....
  God dag
  Skipper

  SvarSlet
 14. Jamen kære Lisbeth - det er da et højt og flot vejr. Det er koldt og frost men en smuk klar himmel med strejf af sol. Vi skal nok have lidt frost, til at holde det værste utøj fra haven.
  Men det er koldt derude, plejer at rundere i kvarteret, meen må indrømme, at det bliver til små ture pt.
  Så for årstiden - fint vejr. Smukt digt af Rosa. Kan godt huske det, mener der er sat musik til?
  Nå det kan vel googles!

  SvarSlet
 15. Hej Skipper
  Ja hver årstid har sin charme, derfor er der så dejligt i Dk, håber ikke der bliver lavet meget om på det.
  Jeg kan godt forstå, du er bekymret for din clematis, det lader til at vi skal have mere frost, så kan det godt blive svært. Ja sneen giver ekstra lys, i dag er det også et pragtfuldt vejr, men koldt. God bedring med sønnen.

  Hej Bente
  Godt med lidt frost, om det kan holde utøj væk vil vise sig. Vi har skøn solskin også i dag og en flot, flot himmel. Jeg går mindst en halv time over middag, godt med tøj på, så er det dejligt. Jeg går også morgen og aften, men der er det mørkt endnu.
  Hvis du nu var her lige ved siden af mig, så kunne jeg godt synge både Hænder og De nære ting for dig. Jeg husker ganske tydeligt melodien til dem begge.
  Jeg har lige været på nettet og lyttet til nogen af dem, der er sat melodi til, dem er jeg så ikke så vild med, men de gode gamle fra den gang, det dur :o)

  SvarSlet
 16. Hej Lisbeth
  Ja jeg var også lige inde og se om jeg kunne finde især den om de nære ting, som jeg husker, kan også godt nynne den. Men du har ret, det var helt andre melodier, der var komponeret nu.
  Men en spændende historie om at se på det positive i tilværelsen, trods alt.

  SvarSlet
 17. Hej Bente
  Ja helt andre ikke så gode, jeg ledte efter de gode gamle, desværre forgæves. Min ex-mand havde dem på en gammel spolebåndoptager. Det var den gang :o)
  Sikken en masse tanker, det kunne sætte gang i, og denne gang var det ikke haveplaner, men derimod om at se på det positive i tilværelsen. Jeg nynner stadig melodierne efter at jeg har fået teksterne genopfrisket :o)
  Det var slet ikke så dårligt :o)

  SvarSlet
 18. Nej og jeg satte mig og hørte interviewet med Carl Bjarnhof, jeg blev helt rørt. Især over at børnene boede hver for sig, da ingen kunne have dem begge.
  Linket er her: http://www.postpolio.dk/p/index.php?option=com_content&task=view&id=285&Itemid=126
  Ja det satte virkelig noget i gang!!

  SvarSlet