fredag den 6. januar 2012

Morgenhimmel, hebe og kanal

Jeg tog rigtig mange himmelbilleder til morgen, gik utålmodigt derude og ventede på, at det smukke skulle komme. Det var koldt, men det var det værd. Se selv:


Det har været en dejlig solrig dag, men også kold så jeg har tilbragt meget tid med at finde billeder til min rhododendronfane. Men jeg har også taget flere billeder derude.

Lige nu er det jo smukt med alt det vand, men det bliver der jo ikke, så nu må der graves kanaler.
Som  I kan se har Bent allerede været flittig.
Azalea Conny med sol på, den er så fin
Lyngen er også smuk med sol på
Og skimmia
Og her sol på græsset til Hanne :o)
Her kommer så min hebe, resten er busken er frosset væk og klippet ned, men denne gren er der fint liv i, det ser da meget godt ud, synes jeg.

To hebe mere med sol på er de ganske kønne
Allium Schubertii er på vej op
Hornviolerne blomstrer endnu
Og en enkelt rose

Nu er der en skøn solnedgang, den har I til gode til i morgen.
Rigtig god aften og weekend

20 kommentarer:

 1. Du har fuldstændig ret - en dejlig dag med sol, men ikke mange varmegrader.

  Smukke billeder fra solopgangen og du har garanteret også fanget nogle smukke fra solnedgangen - den var ihvertfald skøn her i Nordsjælland :-)

  SvarSlet
 2. Super smukke billeder af både solopgang, hebe og vand. Kan jo se i også har meget vand i bedene, det samme har jeg. Jeg håber ikke for mange af min buske og stauder går til.

  Glæder mig til at se billederne fra solnedgangen

  Ha en god weekend
  Mange hilsner
  Anne-Mette

  SvarSlet
 3. Det ser jo fantastisk ud med vandspejlet og træerne... :o)

  SvarSlet
 4. Nåeee... ja, I overskriften læste jeg KANEL, så nysgerrig var jeg jo!! Men Bent har da været flittig med KANALERNE... :O)))

  SvarSlet
 5. Ja dem blir' jeg jo aldrig træt af din opgangs billeder. Men i dag havde vi en helt fantastisk solnedgang med nuancer i fersken og lilla, men jo ikke som hos dig.
  Jeg var også lige ude og checkke mine vækster og skimmiaen er som din.
  Godt at Bent har været ude og lave kanaler, det må have været en kold fornøjelse. Det var godt nok koldt i dag! Jeg var lige ude i en hel halv time, så var jeg også helt blåfrossen i ansigtet!

  SvarSlet
 6. Tak for kaffe ! Det er noget af et arbejde din Bent er ude i :-)
  Dejlige billeder, som altid.

  SvarSlet
 7. Åhhhh.. så smukke billeder af solopgangen. Jeg var på markedet i Brørup ,så jeg fik desværre KUN set solopgangen ikke filmet den.
  Hvor har din mand dog et stort stykke arbejde med at få vandet væk.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 8. Nej hvor skønne solopgangsbilleder. Det bliver jeg altså aldrig træt af, at se på.
  Hvor er han flittig din Bent.
  Vi har faktisk også fået en "regnvandskanal"... ja det er nu egentlig en rende som der skal plantes hæk i, men den fungerer glimrende ;-D
  Jeg var så stolt af mig selv i dag, for jeg fik endelig mig taget sammen til at gå en tur i det dejlige vejr.
  Det var en dejlig frisk tur, så jeg var godt rød i kinderne og næsen da jeg kom hjem.
  Ha´en rigtig god aften.
  Hilsen Marianne (i Hvam)

  SvarSlet
 9. Hej Susanne
  Ja det var lidt koldt i dag, men dejligt klart og rart at se solen igen. Solnedgangen tog Bent sig af :o)
  Hej Anne-Mette
  Ja vand har vi rigeligt af, nu må det godt stoppe. Vi håber planterne holder til det.
  Fru Friis
  Ja hvis du troede det var kanel, kan jeg godt forstå, du var nysgerrig. Så skal man være 25, det er mange år siden :o)Men altså ja, Bent har været flittig med kanalen.
  Hej Bente
  Ja det har været koldt i dag, så det var godt, han kunne arbejde sig til varmen, men det lykkedes vist ikke helt. Så han stoppede og tog billeder af solnedgangen i stedet :o)
  Hej Karina
  Ja der er ingen slinger i valsen, hårdt arbejde til den stakkels mand. Godt han vælger selv :o)
  Hej Aase
  Synd du ikke fik billeder i dag, det har sikkert også været flot hos dig. Ja det er et stort arbejde for Bent.
  Hej Marianne
  Ja render må der til med alt det vand vi får. Dejligt du kan lide mine solopgangsbilleder, jeg blev også kold om næsen, mens jeg ventede på, den skulle stå op. Det går jo egentlig hurtigt, men ikke når man fryser og venter på det skal ske.
  Skønt at få røde kinder af en frisk gåtur, og lige så skønt at komme ind i varmen bagefter.

  SvarSlet
 10. Skøn solopgang, og selvom temeraturen ikke har været så høj i dag, har det heldigvis ikke været specielt koldt :-)

  Håber i får held med at få ledt alt det vand væk, der har samlet sig på jeres grund.

  SvarSlet
 11. Ih tak, for mine egne private billeder af græs med sol på :-) Idag stod jeg også og spejdede flere gange i min egen have, men solen når simpelthen ikke længere ned i min have end til toppen af min Forsythia.
  Det ser smart ud med den kanal. Kan I så lede vandet helt væk fra jeres grund? Det er et stort arbejde, Bent er kommet ud på. Jeg håber at han nøjes med lidt hver dag, for det må være meget tungt.
  Jeg synes din hebe ser fin ud ved de to sten. Den ligner fuldkommen den jeg havde sidst. Får den hvide blomster, for så er det den samme. Min døde i de hårde vintre.
  Idag fik jeg da taget mig sammen til at få juletræet ud :-D

  SvarSlet
 12. Hej Hanne
  Ja men selvfølgelig skal der være billeder af græs til dig på min blog, når du nu ikke selv kan se solen i din have på denne årstid.
  Jeg tror ikke, vi kan lede vandet helt væk, der skal laves flere kanaler inde i haven, og så skal der ligge sten i kanalerne. Tror det bliver flot med tiden :o)
  De tre hebe, jeg viser har alle hvide blomster om sommeren.
  Godt så fik du juletræet ud til Helligtrekonger, det skal man vist også, hvis julen ikke skal vare til påske :o)
  En helt anden ting, hvem var det, der satte indlægget ind om det med at skrive de der bogstaver for at få sin kommentar udgivet. Var det dig? Vi har snart så mange nye med, så det kunne være godt at få det udgivet igen, men jeg kan ikke huske, hvem der skrev det.

  SvarSlet
 13. Uhmmm skønne billeder... dog er vandbillederne lidt triste. Det er en flittig mand du har - håber snart I kommer af med noget af alt vandet. Utroligt hvad solen gør, lad os få noget mere af det :o)

  Tak for kigget...

  SvarSlet
 14. Endnu engang dejlige solskinsbilleder. Nu er det tidligt lørdag morgen og det ser ud til, at vi har regnvejr. I går var vejret dog lige så smukt heroppe som hos dig. Jeg bliver hele tiden imponeret over alle de planter, I har. Hebe er interessant, den ser ud til at være meget smuk på denne årstid, så den vil jeg skrive på min liste over planter, jeg måske/nok på et tidspunkt må anskaffe mig. Jeg synes også, det er fantastisk med dine roser. Du skrev tidligere på året (ret lang tid siden), at du ikke havde den helt store succes med dine roser, men det må du have, for det er da helt fantastisk, at du næsten hver dag kan finde en rose at tage billede af!

  SvarSlet
 15. Hej Bettina
  Ja han er flittig, nu er han ude og grave igen. Det var så skønt med solen i går, og hvad har vi i dag, suk gråvejr og regn.
  Anyway ha´ en god dag.

  Hej Birgitte
  Ja det bliver ikke nemt at tage solskinsbilleder i dag, heldigvis har jeg gemt solnedgangsbillederne fra i går :o)Hebe er en sød plante, og kan den ikke overleve vinteren, er den heldigvis ikke dyr. Du skal kigge efter den i august september, mener jeg. Bare det samme sted, hvor du køber de små cypresser.
  Ja men der går sygdom i mine roser, og jeg er ikke så flittig til at sprøjte dem som dig. Og så irriterer det mig, at man ikke kan have dem uden at være nødt til at sprøjte. Men smukke er de, når de står med et hav af blomster.
  Ha´ en god lørdag.

  SvarSlet
 16. Hej Lisbeth,
  Dejlige billeder. Hvor er det et flot skue.
  Jeg er også vild med hebe. Heldigvis for mig har jeg stadig en på 10 år. Det er blevet lidt af en gigant. Den får også børstet sne af sig i det vilde vintre. Blev købt for 10,-kr
  Held og lykke med dine. Kender ikke de 2 andre slags. Jeg skal nok vise et billede.

  SvarSlet
 17. Hej Lisbeth
  Skønne billeder af din solopgang. Dejligt med solen efter en noget regnfuld torsdag.
  Helt fantastisk med din rose.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 18. Hej Anne
  Jeg er forbavset over, at du har en hebe, som er 10 år gammel. Jeg synes ikke, at de er så nemme at holde liv i. Jeg har mistet flere til kong Frost, når først bladene begynder at visne, er de ikke kønne mere.
  Hej Kirsten
  Ja det var skønt at se solen, så længe det varede :o)

  SvarSlet
 19. Hej igen.
  Det var mig som lavede indlægget om 'teksten' når vi kommenterer på indlæg. Og jeg har tænkt det samme som du, med alle de nye blogs.
  Men jeg ved ikke om jeg har lyst til at skrive om det igen, for så virker jeg måske lidt som en pedantikker (Hedder det sådan? :-D). Men måske kunne du gøre det, og så henvise til mit indlæg? Jeg havde det på min blog den 18. oktober.

  SvarSlet
 20. Hej Hanne
  Det vil jeg lige tænke over. Lige nu har jeg rhododendron på hjernen :o)

  SvarSlet