tirsdag den 3. maj 2011

Det er så trist, det er så trist

Hos mig kom der ikke hagl og torden, så jeg havde en dejlig dag i haven, indtil jeg kom og så dette.
Jeg har prøvet at skærme den bagefter, derfor ser den lidt underlig ud. Sådan så den ud inden Bukken fejede sit gevir på den. Bemærk at alle topskuddene er bidt af og ligger på jorden :-(
Denne her blev også ødelagt
Sådan passer vi på et lille træ, som endnu ikke var ødelagt
Her er til gengæld et rigtig flot billede af floksen på ørkenbedet

8 kommentarer:

  1. Nej altså!! Det er godt nok temmelig frækt... og trist! Det må sandelig være en balancegang at dele matrikel med disse smukke dyr, men de kunne altså godt finde noget større og stærkere at ordne gevir på!!

    Smukt billede fra dit ørkenbed. Kunne iøvrigt godt tænke mig at høre lidt mere om det ørkenbed, hvorfor hedder det som det gør og hvad har du i det?? Kikkede lidt på din indlægsliste, men syntes ikke jeg kan finde noget om bedet.

    Nysgerrige hilsner fra fru friis :o)

    SvarSlet
  2. Hej Fru Friis
    Tak for din kommentar om de frække bukke. Vi har hele haven hegnet ind, men desværre er hegnet for lavt, så de springer bare over. De har næse for mine yndlingsplanter og lader kun gå ud over dem. Det er fordi det skal være bløde unge stammer, de er bedst at klø geviret på åbenbart.
    Mit ørkenbed hedder sådan, fordi det hovedsageligt er bestående af sand. Planterne gror udmærket i det, men ikke alle overlever. Derfor er det ikke blevet til så mange sjældne planter, som det ellers var planen. Det skulle kunne lade sig gøre p.gr.a. godt dræn, men det er åbenbart ikke godt nok.
    Jeg har nogle azalier i det samt blåpuder og pudefloks, som afløses af nelliker og så har jeg timian af forskellig art i, ja og heuchera og masser af husløg. Edelweiss og et lille grantræ og solcypres. Sidst har jeg plantet en lewisia deri. Der er sikkert mere, men det er lige hvad jeg kan komme i tanke om nu.
    Håber det hjalp lidt på nysgerrigheden :-)
    Lisbeth

    SvarSlet
  3. Det er virkelig ærgerligt og trist at få planterne ødelagt. Det værste er næsten, at dyrene bliver ved med at komme ind i haven :-(

    SvarSlet
  4. Ja kunne man bare se en ende på det, og det kan man måske også snart i år, men næste år gentager problemet sig jo.
    Der er stadig dejligt ude på landet :-) selvom de store gyllevogne kører forbi her hvert 5. minut, nej hvor de larmer.

    SvarSlet
  5. Jamen dog. Her jubler min mand, hver gang han ser en fejning. Den helligste dag i året er d. 16. maj. Starten på bukkejagt. Glæd dig til skuddene. Men det er da så irriterende, når fejningerne skal foretages "inde" i haven. Du må bare pakke det hele ind, der er ikke andet for. Så mange huskeråd er prøvet, intet hjælper. For nogle år siden havde jeg fornøjelsen af at bytte "oplevelse" med en rå. Hun åd alle mine roser, jeg kigge på, imedens at hun åd og samtidig gav die til sit lam. Dette lige ude på terrassen. Jeg kunne stå i vinduet og kigge på, uden hun flyttede sig.

    SvarSlet
  6. Hej
    Kan I ikke komme en tur til Samsø og skyde "min" buk, I må gerne for mig, men nok ikke for de andre jægere.
    Det har da været en dejlig oplevelse at se råen med kiddet, selvom det var lidt træls, at den åd dine roser.

    SvarSlet
  7. Tak fordi du så hurtigt svarede ang. ørkenbedet, dejligt når man kan få sin nysgerrighed stillet ;o)

    SvarSlet
  8. Hvis du er mere nysgerrig er du velkommen til at komme og kigge :-) Færgen sejler fra Hou, jeg kan hente dig på havnen.

    SvarSlet