lørdag den 21. maj 2011

Alene hjemme I :-)

Ja så sidder jeg her helt alene og hygger mig. Bent sidder i sit lille telt i Jylland og nyder det. I aften har jeg vandet en del af de blomstrende rhododendron. Det var hårdt, og så var det endda kun en brøkdel af dem, og jeg humper rundt på et dårligt ben. Smerterne er kommet af sig selv, så jeg forventer også, at de forsvinder af sig selv, helst i løbet af natten. I dag har jeg haft besøg af min havearkitekt/veninde. Hun er fuld af beundring for min have, godt nok har hun tegnet den og hjulpet mig i gang, men jeg har jo selv sammen med Bent lavet arbejdet. Her på øen har vi en anden besøgs have, som har fået 350.000 i LAG midler!!!! Ja og hvad er så det for noget. http://www.oe-lag.dk/Tilskud.aspx her kan I læse om, hvad det er for noget med LAG midler Den have jeg taler om, er ikke specielt køn endnu og 350.000 kr. er rigtig mange penge, det kan endnu ikke ses, hvad de har brugt pengene til. Jeg har også brugt rigtig mange penge i min have, men ikke så mange, og jeg har selv betalt det hele. Det synes jeg i øvrigt er helt i orden, jeg har jo selv ønsket haven, godt nok laver jeg den til besøgshave, men hvorfor skulle andre ikke også få glæde af min have. Nå her kommer nogle dejlige billeder:
Dtte skønne lille træ er en blærenød, kender I det?
Disse små blomster er det bedste bunddække, jeg kender. Jeg ved ikke hvad de hedder, de kommer vidst nok fra Jersey. Et ældre ægtepar har bragt dem hertil, så har jeg været heldig at få nogen af dem. Jeg har aldrig set noget der breder sig så hurtigt og samtidig er så kønt.
Kender I denne her? Det er en hestetunge, købt i Lille Malund.
Euonimus Sachalinensis et smukt lille træ, der får dejlige efterårsfarver.
Vi har en del hvidtjørn, de dufter så dejligt lige nu, hvor de blomstrer
En smuk lille røn: Sorbus aria lutescens
Smuk lille azalie som hedder Conny, købt på torvedag i Odder for en del år siden.
Løvfældende azalie Golden eagle
Yakushimanum Makiyak
Silberwolke
Og sidst men ikke mindst Snowfire

5 kommentarer:

 1. Jeg har også den lille bunddække-plante, og jeg er enig, den breder sig hurtigere end noget andet. Og den er så køn med det mørkegrønne blanke løv og de små lyserøde/lyselilla blomster.
  Jeg har byttet mig til min på et plantemarket, så jeg ved heller ikke hvad den hedder. Jeg havde faktisk overvejet at lave et indlæg om den, så nogen måske kendte navnet.
  Jeg har set Blærenød et par gange når jeg har gået tur med hunden og altid undet mig over hvad det var for én. Tak, jeg elsker at finde ud af hvad tingene hedder :-)
  Og hvor er din Snowfire pragtfuld, den står perfekt med alt det mørke løv omkring sig. Den er sikkert sjælden, ikke?
  Fortsat god alene-hjemme-tid, og god bedring med benet.

  SvarSlet
 2. Ja det kunne være sjovt at kende navnet på den lille smukke bunddækker, vi må håbe nogen derude læser det og kan hjælpe. Så kan vi få løst en gåde mere :-)
  Tror ikke Snowfire er så sjælden, den kan fås i Rhododendronhaven, men smuk det er den.
  Tak for gode ønsker :-)
  http://www.rhodobutik.dk/shop/frontpage.html

  SvarSlet
 3. Jeg kan ret godt lide dine azalia og så har jeg i øvrigt aldrig set den heste-tunge plante før, men den synes jeg virkelig godt om og ville meget gerne have en magen til i mit stenbed, hvis jeg ellers kan finde en her på sjælland. Er det sådan at du tilfældigvis ligger inde med sortsnavnet? Jeg har nemlig læst mig frem til at det er en lidt omfattende arts-gruppe de heste-tunger. :)

  SvarSlet
 4. Hej Listbeth
  God bedring med benet - og god aleneferie til dig.
  Kender ikke heste-tunge, har aldrig set den før.
  God søndag.
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 5. Hej Joc og Hanne Bente
  Tak for kommentarer. Jeg skal til Lille Malund i morgen, så skal jeg prøve at finde ud af et sortsnavn.
  http://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Mertensia_maritima_4.jpg
  Jeg er ret sikker på, at det er denne her.

  SvarSlet