tirsdag den 17. maj 2011

Vand og nye planter

Det regnede også i formiddag, så nu har vi siden i lørdags fået 18 mm, det begynder at ligne noget. Vi flyttede rundt på 3 rhododendron her til aften, de kan så godt lide at blive flyttet, så må vi håbe stedet, vi flyttede dem til også er godt. I dag fik jeg plantepakke, jeg havde nemlig her først i april modtaget to rørblomster, som ikke rigtig ville gro. Da jeg gravede dem op, viste det sig, at roden var rådnet væk. Derfor fik jeg to fine nye som erstatning. Da jeg nu alligevel skulle have noget sendt, kom jeg til at bestille noget mere. Så jeg modtog foruden rørblomsterne 3 stk. forglemmigej, nu har jeg hørt så meget om dem her på bloggen, så nu må jeg også prøve at have nogen. Vi må håbe jeg ikke fortryder, hvis de frøsår sig over det hele. Nå vi får se, desuden fik jeg en hvid natviol. Jeg har haft en blå, som såede sig villigt, men den druknede åbenbart sidste år, den er i hvert fald væk. Til morgen fotograferede jeg akelejer, så her kommer lidt billeder af mine akelejer.
Akeleje og en staudeclematis
Jeg har en del iris, her er de først udsprungne
Min smukke lille gule vandgran
Jeg har stadig blomstrende Angelique tulipaner

8 kommentarer:

 1. Jeg bliver lige nødt til at spørge til din staudeclematis. Jeg stod med en i hånden på planteskolen, men kunne ikke lige gennemskue hvordan den blev. Kravler den hen af jorden eller bliver den bare ikke ret stor...? Fortæl! Fortæl!
  Nysgerrige hilsner fra fru friis som iøvrigt også nød de resterende billeder med og uden plantenavne ;o)

  SvarSlet
 2. Den kravler eller læner sig op af det, der står ved siden af den, den bliver jo lidt tung, når først blomsterne springer ud, så kan den godt vælte. Jeg har en med grønne blade ved siden af en med røde blade et andet sted, de står ved en kornel, så kan de kravle rundt i den. Men de bliver ikke sådan høje som klatrende clematis.
  Den røde er jo helt fin ved siden af alt det grønne.
  Godt du også nød de resterende billeder :-)

  SvarSlet
 3. Fru friis med hensyn til plantenavne må jeg nok tilstå, at jeg er mest nørdet, når det drejer sig om rhododendron. Kan dog også mange andre navne, men ikke på iris og staudeclematis :-)

  SvarSlet
 4. Dejlige billeder :-)
  Ærgeligt at du ikke er 'nørdet' med staudeclematisen, for den kunne jeg virkelig godt tænke mig at kende navnet på.
  Ved du hvilken farve blomster den får?

  SvarSlet
 5. Hej Hanne
  Ja det er jeg også selv ked af, tænkte på det, da jeg satte den ind, at det var der nok mange, der gerne vil vide. Jeg købte den hos BoGrønt i Kalundborg på udsalg og har så ikke fået skiltet med. Kan ikke huske hvad farve blomsterne har, men skal nok tage billeder, når den blomstrer, det varer ikke så længe, at dømme efter knopperne.

  SvarSlet
 6. Det kender jeg godt, det med skiltene... Og man ærgrer sig sådan bagefter :-)
  Jeg glæder mig til at se billeder hvor den blomstrer.
  Ha' en god dag :-)

  SvarSlet
 7. Man bliver glad i låget af alle de dejlige ting, der myldrer op af jorden i denne tid. Dejlige billeder.

  Og tak for tippet om Shirley. Vi har ingen Netto i nærheden, men der åbner en til efteråret, så der vil jeg holde øje.

  SvarSlet
 8. Tak for svar Lisbeth :o) Jeg så den også hos BoGrønt, og nu ærger det mig at jeg ikke tog den med... men måske det kan nåes endnu!!
  Jeg vil glæde mig til foto når den blomstrer hos dig.

  SvarSlet