fredag den 1. april 2022

1. april og en tøøør marts

 Ja vi må sige, at marts blev tør, vi har ikke fået vand hele marts, så jeg glæder mig over, at vi fik 114 mm i februar. Det gør ikke noget, at vi får lidt mere i april, men det behøver ikke være i påsken. 

der var fine skyer på himlen
I går morges
var der en fin himmel


og skønt ved havet
Lidt fra haven:
Acer palmatum Purpureum har indtil videre klaret kulden godt, smukt er løvet
Akshalen står fint 
Bispehue/Epimedium med blomster
Camellia
her næsten hele planten med udsprungne blomster og mange fine knopper
fuglemælk købt i Netto for nogle år siden
Hasselbror, en skøn stor busk
et lille udsnit af læhegnet med påskeklokker og en blomstrende rhododendrondron 
Photinia/Glansmispel
Magnolia soulangeana forbereder sig på udspring
mit påskebed i 2012
og nu, I kan godt se, at det trænger til at blive suppleret op
R. Sommerduft i nordbedet blev vendt, det ser bedre ud. Til venstre R. racemosum
R. Wheatear blomstrer snart
en anden slags snepryd, tror jeg. 
Solnedgang 30.3.
Spejlbassinet havde is på vandet både i morges og i går morges

I må have en skøn weekend. 





24 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth
    Her har vi fått 6 mm i hele mars, og også veldig lite nedbør i februar. Så vi går mot en veldig tørr vår hvis vi ikke får masse regn. Det er jo ikke det en ønsker seg om våren, men det er det vi behøver. Det er utrolig at dine Acer har tålt kulden. Speilbassenget var flott med is og blomster i sammen :)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det er ikke meget, vi håber på noget mere i april, men man kan aldrig vide. Ja vi kan godt bruge noget regn, heldigvis tør dit sne, så giver det da lidt til haven. Heldigvis er det ikke så koldt her, så acerne klarer det åbenbart.
      Ja det ser da helt fint ud.
      Klem

      Slet
  2. Uha ja det var lidt af en gyser forleden, men det gav nu ikke meget i mm.
    Det er altså flotte himmeller du fanger. Sommetider røde sommetider blå nuancer.
    Jo, dit påskebed er blevet lidt udtyndet, det har da ellers været superflot.
    Men så må du jo til at plante tilbage igen hihi.
    Jeg har faktisk osse to forskellige blå snepryd. Den ene nærmest lavendelblå. den anden skarpere blå med en hvid midte. De er lige søde.
    Her er der is på de tønder der står i skyggen hele dagen, brr. Og jeg så da jeg cyklede hjem, der ligger stadig lidt sne de steder der er skygge hele dagen. Så det bliver spændende hvad påske giver os.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
  3. Hej Gunvor
    Ja det var en gyser hos jer, men gav sikkert for lidt.
    Ja det er spændende at tage billeder af himlen, når den er rigtig flot.
    Ja det var superflot mit påskebed, jeg har også flyttet lidt rundt, fordi der var mange, det hævner sig åbenbart.
    Ja de er søde de snepryd.
    Det er noget koldere hos jer, ja det er spændende, hvad der sker i påsken.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
  4. Det er skønne himle, du får fanget. Det udsyn kan jeg godt misunde dig.
    Nede på jorden kan jeg godt se, at dit påskebed trænger til en opgradering. Du må huske det til efteråret.
    Jeg var ude i haven i dag. Solen skinnede, men luften, man indåndede var skærende kold, så jeg blev der kun 1-1½ time. Brrrr!
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Jeg kan godt forstå, du misunder mig mit udsyn. Lige nu sidder jeg og holder øje med om jeg skal styrte ud med kameraet.
      Ja påskebedet trænger ret meget til en opgradering, det glemmer jeg ikke.
      Ja vinden var kold i dag, men jeg har været ude her i aften, det var egentlig helt fint. Så jeg har været ude mere end 1½ time.
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. I skrivende stund kan jeg kigge ud på sne, der daler stille ned. Det må da også give lidt vand til jorden. Du er heldig, at din magnolia ikke er sprunget ud endnu. Blomsterne i vores stjernemagnolia er allerede blevet brune, ærgerligt!

    SvarSlet
  6. Hej Marie
    Ja men dog sne, det ser vi ikke noget til, endnu i hvert fald, ja lidt vand må det give, men det er nok ikke meget. Jeg er også glad for, at magnoliaen ikke er sprunget ud. Jeg har også læst om andre steder, hvor stjernemagnoliaen er sprunget ud, min er heldigvis ikke. Det er så ærgerligt ja, når de bliver brune med det samme.

    SvarSlet
  7. Det er flotte billeder af skyer, du har taget. Din akshale er godt nok fin - en smuk forårsplante. Jeg glæder mig til min bispehue begynder at vise blomster - der går vist et par uger endnu. Påskeliljer forsvinder lige så stille - jeg bliver overrasket over at der lige pludselig er huller.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja skyerne var flotte i går. Akshalen er så fin nu, den er jeg glad for. Jeg har mane bispehuer rundt om i haven, fordi jeg har delt dem, men det er kun den ene, jeg har set blomster i endnu.
      Ja her er i hvert fald mange huller i påskebedet.

      Slet
  8. Hej Lisbeth
    Ja det blev en meget tør og solrig marts, nu det helet er gjort op. Her kan vi så sige at vi trods alt var lidt heldig med alt det sne vi fik i onsdags. Nu er det næsten smeltet og det har da givet nogle mm.
    Smuk Camelia og med et smukt mørkegrønt løv. Min er ikke så grøn og har ikkeværet det siden den blev købt. Nu er den jo endelig nået til at ville blomstre, men hvad mon jeg så skal gøre for at løvet bliver flot. Mon den bliver gødet forkert, hvad gør du?
    Hvor har Glansmisplen nogle smukke nye skud og en virkelig smuk kontrast til de brogede blade.
    Ja der har da været lidt svind i påskebeddet de sidste 10 år, så ved du da hvilke løg der skal bruges penge på til efteråret :-) her er det mest tete a tete der har det med at forsvinde.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det må vi sige, men I fik så sneen, det giver vel lidt.
      Mine camelia i skoven har heller ikke blanke blade længere, de bliver altid lidt kedelige, når de har blomstret eller sat knopper. Jeg giver dem gødning første gang rhodoerne får og så ikke mere.
      Ja glansmisplen er fin, og den har overlevet, den er vist lidt sart.
      Jeg må have sat nogle flere påskeliljer i bedet til efteråret. Mine tete a tete er meget trofaste, synes jeg.
      Tak i lig måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  9. Hej Lisbeth,
    Flotte billeder af himlen og solnedgangen. Så flot din Camelia blomstrer.
    Torsdag morgen frøs det 7 grader da jeg stod op, jeg tænkte at min pc var
    gået i stykker men da jeg kom udenfor kunne jeg godt mærke kulden. Rhodoerne
    var fuldstændig forfrosne, især R. rex, men de er kommet sig igen. Det skulle blive meget koldt i nat igen. Det har været så koldt idag, at jeg kun har været ude at lufte hunden, ellers har jeg siddet indenfor.
    Jeg var forbi min plante pusher i går, hun havde adskillige ting til salg, bl.a. pæoner, primulaer, gule anemoner, hvid stormhat.
    Gødningen er kommet og alle mine planter fra Tyskland er vel ankommet.
    Har lige fundet en ny spændende planteskole i Dublin, hvor de har rigtig mange stauder, hvis de ikke vil sende til Dk, må jeg have sønnike ud og hente dem og sende dem til mig, ved ikke om det er lovligt, hvis der ikke
    er plantepas med på dem, de havde bl.a. soldanella, sådan en vil jeg så
    gerne have fat på.
    I dag var der krig omkring min ejendom, der landede en kæmpe helikopter tæt ved åen og satte soldater af, fjenden gemte sig lige uden for mit vildt hegn
    og for første gang i 7 år gøede Zulu - meget, han var rasende og jeg roste ham, så nu ved jeg i det mindste at han kan gø.
    rigtig god weekend
    kh
    Inge Dorte

    SvarSlet
  10. Visst har det varit torrt i mars. Jag funderar på att dra ut slangen och vattna några rhododendron som står soligt och där vinden kommer åt. Där är det torrt. Jag är glad att det inte kommit längre här eftersom vi kommer ha långt kallare på nätterna framöver. Minusgraderna tidigare har hållt tillbaka knoppar hos rhododendron och magnolior - väldigt bra nu när det blir kallare.

    Kram, Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina
      I nat frøs det nok til, at blomsterne blev brune på 4 af mine rhodoer :(
      God idé at vande, vores planteskole har netop anbefalet at vande inden vi gøder.
      Kram

      Slet
  11. Hej Inge Dorte
    Ja cameliaen er helt fin, men den bryder sig ikke om kulden, så den får hurtigt brune blomster, derfor har vi plantet nogle af dem ind i skoven, så må vi se, om det hjælper.
    Ja det har nok frosset mere i nat, her var det i hvert fald koldere i morges, men ikke en gang - 1 grad, så det er jo ikke noget at snakke om. Godt dine rhodoer passer på sig selv. Jeg var en del i haven i går, det var ikke så koldt hos os. Godt med tøj på så går det.
    Fint med din plantepusher, gule anemoner kunne jeg godt bruge, hvis du kommer forbi igen, jeg har nogle, så det går nok, hvis du ikke kommer forbi.
    Mon det er lovligt, ja det må du have undersøgt, jeg håber, han har det godt i Irland.
    Krig - det lyder voldsomt, ja sådan en helikopter er skræmmende, godt at du opdagede, at Zulu kan gø, så passer han på dig.
    Også god weekend til dig.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
  12. Jeg tror det er svenskerne der bruger udtrykket 'himle-flot', og det er lige hvad jeg vil kalde dine indledende billeder. Flot lys og skyer!
    Her er der også is på fuglebadet, men det ser ud som om dine påskeklokker tager kulden i stiv arm, ligesom alle de andre fine blomster i haven. Kameliaen er smuk og ser helt livskraftig ud, og de fine buske - hasselbror og akshale - er gode i modlys. Lad os håbe på ganske almindelig regn (og det ser faktisk lovende ud nu) og på at magnolien holder sammen på knopperne så længe der er frost i luften!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Det kendte jeg ikke, men det lyder fornuftigt, flot var det i hvert fald, nu er her hvidt af sne også helt, det ramte lige Samsø denne gang. Ja påskeklokkerne klarer det pænt, til gengæld blev det for koldt for rhodoerne i nat :(
      Magnoliaen passer på sig, heldigvis. Ja de lover regn/nedbør i næste uge, det er helt fint.
      Knus

      Slet
  13. De lysegule, du viser i dag - akshale, bispehue, hasselbror - er alle meget flotte. Den sartgule farve er en rigtig forårsfarve, der passer så fint til forårets lysegrønne farver. Tak for smukke billeder af solens gang fra den står op, til den går ned.
    Du må også have en dejlig weekend!

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja de lysegule er et fint islet i haven her i foråret. Selv tak jeg elsker at tage billeder på mine morgenture.
      Tak i lige måde
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  14. April har en slem vane med at være årets tørreste måned, men den kan næppe nå at blive mere tør end marts. Jeg tror desværre dog bare, at vi kan blive nødt til at vande, hvis vores urtehaver skal spire og gro.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det har du ret i, vi har lige fået to vældige snebyger, alt blev hvidt, lidt vand giver det vel, de lover nedbør i næste uge.

      Slet
  15. Hagen din ser fantastisk ut... Jeg har bare plantet stemorsblomster så langt, de tåler frost, som kom prompte i natt... med snøfnugg. Jeg hadde allerede begynt å vanne rosene.
    Vi hadde allerede 15 - 17 varmegrader. Og vi hadde en fin tur til slottsparken Pillnitz/Dresden/Tyskland.
    Takk for dine vakre bilder
    Solnedgang.
    Ha en god helg. Mange snill hilsen fra Viola

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Viola
      Ja her var også frost i nat og sne i formiddags, det var uventet. Det var varmt, her kommer vi ikke meget over 6 grader. Det lyder hyggeligt med en tur til slotsparken.
      Selv tak og i lige måde.
      Kram

      Slet