fredag den 29. april 2022

Afslutning på april måned

 Den ene måned efter den anden går med raske fjed. April har været tør, jeg har noteret 21 mm først i måneden, siden er der ikke kommet noget. Nu er alt igen ved at være tørt, det er ikke kun her på øen men i hele landet. Vi kan ikke gøre noget ved det, kun håbe at vi snart får regn.  Det har også været en blæsende måned, ja og så har vi haft rimfrost en del gange, alt i alt ikke godt for de mange rhododendron. Her kan vi så igen håbe, at det er slut med de lave temperaturer. 


I går morges - ja hele formiddagen var der en kold vind, ikke noget med at smide jakken. Til gengæld blev det rigeligt varmt om eftermiddagen, ja det er ikke nemt 😎

men som I kan se, er kartoflerne på vej - rigtige Samsø kartofler, det er noget, der dur, hvis du altså ikke selv kan grave dem op i haven, det er det allerbedste, for så ved man, at de er friskopgravede. 
Der kommer flere og flere anemoner, det er skønt
her er det de dobbelte


Bispehue/epimedium blomstrer fint nu
Så er der gang i clematis Alpina

Her er et blåt bed, det er vældig fint nu Anemone blenda sammen med geranium Malviflorum
bemærk de fine kanter, det er Bent også god til
Hostaer er på vej op, nogle er allerede oppe.
også liljerne i skoven dukker op nu
Portulak begynder så småt blomstringen
Vedbendblomstrende torskemund 
Viburnum
Rhododendron:
disse to er så fine sammen, til venstre R. augustinii til højre R. orthocladum
R. Azurika
R. Silber Velour blomstrer nu
se hvor flot bagsiden af bladene er, vi krydser fingre for, at der ikke kommer frost, det kan den ikke tåle.
R. Songbird
Tulipaner:

disse er trofaste
de kommer hvert år
dem har jeg mange af forskellige steder i haven. Snart springer nye ud, jeg har en del i knop nu.
Rigtig god weekend og start på maj måned.

20 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Så mye fint du har som blomstrer hos deg nå. Anemonene dine er så vakre. Anemone blanda har jeg endelig fått til, og de skal jeg plante flere av.
  Ja, nå får vi håpe på at det snart er slutt på kulden.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er skønt. Godt du har fået Anemone blanda, heldigvis er de gode til at blive til mange.
   Ja den kulde kan vi godt undvære, men det er svært at undvære regn.
   Klem

   Slet
 2. Dejlige kombinationer - som sædvanlig! Anemone Blanda med den lille geranium er velnok fin, men der er jo så meget andet. Her har vi ingen tulipaner - endnu - så jeg må nyde dine:) Rhodoerne ser jo også godt ud så jeg forstår I krydser fingre for ordentligt vejr!
  April har været tør, men det er ikke nyt i forhold til statistikken, bare det ikke bliver sådan ved. Bortset fra langfredag med en grå støvregn hele dagen har vi ikke haft de der drivende forårsagtige forhold med tåge og silregn, som der skal til hvis det hele skal eksplodere.
  Jeg fik en kartoffelmad sidste sommer på Samsø, og den var næsten lige så stor som hele øen, men jeg kan kun give dig ret i det er dejlige kartofler!

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja de to er ret flotte sammen, du har forhåbentlig fået noget med hjem af den lille geranium, ellers må jeg lave en til dig.
   Ja tørt i den grad, det er ikke sjovt længere, men de lover ingen regn i næste uge, skriver de, jeg er bange for, at de lige så godt kunne have skrevet næste måned.
   Det var da en gevaldig kartoffelmad, jeg har ikke behov for andet end et stykke rugbrød og en ny kartoffel ovenpå, alt det andet , kan jeg godt undvære :)
   Knus

   Slet
  2. Det er pænt af dig at tænke på mig, men lige præcis den geranium har jeg faktisk, og den er også på vej i blomst:)

   Knus fra Ulla

   Slet
  3. Åh ja nu kan jeg godt huske, at du har den i forvejen, så tænker jeg ikke på dig med hensyn til den :) men der er nok andre.
   Knus

   Slet
 3. Uh ja April er bare løber afsted. Og tørt osse. Tulipanerne brænder alt for hurtigt af.
  Den Alpina er velnok yndig. Og tidlig på den. Og din geranium er da osse meget tidlig?? En rigtig sød farve. Blå kan man vist ikke får for meget af.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det går stærkt, jeg synes nu, at tulipanerne holder helt godt. Ja geraniummen er tidlig, så skal jeg vist have lavet en til dig også, jeg har nok ikke husket at give dig en, den er så taknemmelig, visner væk og kommer igen næste år. Nej blåt er godt :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. De dobbelte anemoner er meget fine. Jeg er helt misundelig på din Clematis Alpina. Jeg plantede én sidste sommer men desværre er der kommet et lille skud og 2 små blade og så holdt den lige der. Jeg vander og gøder og håber at den går i gang igen. Godt at rhodo'erne har klaret den sene nattefrost.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja de er søde de dobbelte anemoner. Min cl. Alpina er en ældre sag, clematis kan være svære at få i gang, det har jeg også ind i mellem problemer med, men den skal nok komme, måske ikke så fint i år, men den er da i gang.
   Ja det er jeg glad for.

   Slet
  2. Hej Lisbeth
   Ja april blev en af de tørre og vandslangen må nok snart i brug, for gødningen ved roser og rhodoer hjælper jo ikke meget når det ligger oven på jorden.
   Den blå alpina er så fin, måske jeg er heldig at finde en i år, det lykkedes ikke sidste år. Min den lyserøde savner en mage :-) nu den endelig ser ud til at være tilfreds med livet efter et par år hvor den ikke har gjort særlig væsen af dig.
   Flotte liljer, jeg syntes at flere af mine er pænt store, men måske jeg bare bilder mig ind at de er større end de plejer at være her i april :-)
   Ja vi må krydse fingre for at der ikke kommer frost så du kan få lov at nyde Silver Velour.
   Skønt med trofaste tulipaner.
   Fortsat god aften
   Knus Anne

   Slet
  3. Hej Anne
   Ja jeg har brugt vandslangen, men kun til rhodoerne. Jeg kan ikke vande alle roserne, jo det kan jeg godt, men ikke så meget som, de har brug for.
   Mon ikke du kan tage en stikling af min Alpina, du plejer at være god til det.
   Ja liljerne er godt på vej, jeg ved ikke, om de er større end sidste år i april.
   Ja lad frosten holde sig væk nu, Silber Velour står så flot nu.
   Ja det er dejligt, så må vi se, om dem jeg satte i efteråret er lige så trofaste, men det er de næppe.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Så har jeg lige fået læst op på din blog. Du er så flittig til at lave indlæg, at jeg var kommet helt bagefter. Men jeg kan se, at det grønnes i jeres have, og flere og flere blomster springer ud. Du har mange Rhododendron i blomst i nu, og sikkert også mange andre planter, som ikke tåler frost, så det må være spændende hver morgen at se, om der er rim i græsset.
  Du må også have en god weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Jeg er glad for at høre, at du har læst op på min blog. Ja jeg er flittig, jeg tager jo bare billeder hele tiden, så må jeg også vise dem. Der kommer flere og flere rhodoer i blomst, heldigvis har de ikke taget skade, her til morgen ser det ikke ud til, at der er rim i græsset, men rigtigt lunt bliver det ikke, ligesom ingen af os får regn.
   Tak i lige måde.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth,
  Mange dejlige billeder fra haven, nu sker der jo noget nyt derude hver dag, min R. augustinii er også kommet i blomst. Jeg frygter også nattefrost, for dem som blomstrer nu tåler ikke frost.
  Det ville virkelig være skønt med regn, vi har intet fået i april, og jeg orker ikke at vande dernede i skoven, det er en travl tid nu, men i morgen vil jeg holde fri og tage til plantemarked på Hald Hovedgård, der er så skønt, og selv om jeg ikke mangler noget finder jeg måske et par ting.
  Rigtig god weekend.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja der sker meget nye blomstrer dagligt eller viser farve. Der var en anelse rimfrost her i morges, men heldigvis er der ikke noget, der har taget skade. Ja det ville være skønt med regn, der er vist ingen, der har fået noget særligt. I marts fik vi intet, men først i april 21 mm, maj viser heller ingen tegn på regn. Du har da vandingsanlæg, så er det vel ikke så galt at vande?
   God fornøjelse til plantemarked, ja jeg tænker da, at du finder et par ting.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Det er vildt, så meget du har blomstrende allerede nu! Jeg kan godt forstå du sagde til mig, at der var noget at kigge på hos dig!
  Jeg må have mig en klematis alpina - jeg ved lige, hvor den skulle stå 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja og der bliver mere og mere, jeg kan knap selv følge med til at vise billeder og se det hele.
   Alpina er skøn, men du skal regne med, at clematis kan være svære at få i gang, jeg håber, det lykkes for dig.

   Slet
 8. Efterhånden har april vist udviklet sig til en særdeles tør måned. Man må næsten imponeres over, så godt planterne alligevel står. Vores augustinii viser slet ingen farve endnu.

  SvarSlet
 9. Kære Lisbeth
  Jeg synes, at du på et tidspunkt skrev, at din have er bagefter - det kan jeg altså ikke se, men det er måske, fordi du har så meget. Der ser fantastisk dejligt ud.
  Her i haven er alt stort set bagefter - jeg tilskriver det primært tørken, og måske de lidt kølige temperaturer (der egentlig passer mig fint). Jeg har bl.a. opdaget, at mine bregner ikke bare er bagefter, jeg tror, de har det skidt, så jeg pøser vand på. Og tænk: I går så jeg en tulipan, der hang med hovedet. Dét har jeg aldrig set før. Den rettede sig med vand.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet