onsdag den 27. april 2022

Internetproblemer, gus og forår

 Igen i går morges var der rim i græsset, det er så ærgerligt, heldigvis tog rhodoblomsterne ikke skade, men jeg så, at nogle nye rosenskud havde taget skade. Pyt, det er så tørt ved roserne, så jeg tænker, de tager skade alligevel, det er trist, at jorden er tør og hård. Gødningen er slet ikke opløst.

her er i hvert fald den første og hidtil eneste rosenknop, taget meget tæt på. 
Morgenturen startede sådan:
i det dejligste solskin og med rim i græsset
da jeg nåede ned til sommerhusene så det sådan ud
mens jeg gik i solskin, kom gusen, det blev koldt og klamt, og der var langt hjem, sådan følte det i hvert fald. 
Til middag viste det sig, at internettet var gået, det kan man jo ikke undvære nu om stunder. Heldigvis kom det igen, men min blog var lukket ned. Det var den så det meste af dagen, først her til aften lykkedes det Bent at få den i gang igen.
Der dukker flere og flere anemoner op i skoven
I får lige blodblommen igen, det er sådan et fint billede
her er det blodurt, som jeg fik foræret af Dorte, da vi mødtes for en uge siden i Rhododendronhaven, den er ikke stor endnu, måske kan jeg være heldig, at Dorte vil købe nogle flere til mig?
Blommetræet blomstrer

også fuglekirsebærrene blomstrer nu
jeg er spændt på, hvordan det går med roserne i pergolaen nu, hvor de har fået mere lys efter træfældningen i efteråret.
Kærmindesøster
Rhododendron:
R. Everred
R. Jacksonii
R. Queen Bee x R. rex
R. Silber Velour er tæt på blomstring, nu må frosten gerne holde sig væk, dens blomster plejer at tage skade.
R. Tholasma med de fine knopper
Sorbus dodong
og tæt på
frynsede tulipaner
flere tulipaner er på vej
og vilde tulipaner
Vibeæg i skoven
overvintrende voksurt
Det eneste vi ønsker nu er en baljefuld regn, men desværre ikke noget DMI lover. 
Der er ikke andet at gøre end at nyde solskinnet endnu nogle dage. God dag til jer.


25 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Ja, det er fortsatt kjølig og veldig tørt her også. Jeg må begynne å vanne rundt i hagen tror jeg, for det er skremmende tørt. Det er ikke spådd noe regn i de neste 14 dagene, og da begynner jeg å bli engstelig for hvordan alt som skal starte med ny vekst nå blir.
  Flotte løkblomster hos deg!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja tørt er det, og vi får ingen vand det er trist. Ja det er nemlig skræmmende så tørt det er, men vi kan kun vande, hvis vi har lyst til det. Vi bliver bekymret for alt det nye.
   Klem

   Slet
 2. Det ser ud som om vi skal have endnu en uge med tørt vejr - og kølige nætter, så det er bare om at bevare optimismen og ikke gå i panik, men sommeren -18 lurer jo i baghovedet, selvom vi godt ved foråret er tørt her til lands.
  Det er så fint at se alle dine blomstrende rhodoer, tulipaner, vibeæg og frugttræer, at man næsten glemmer den natlige kulde. Sådan en havgus er sandelig gyselig kold - til marv og ben - og den er ikke behagelig at vandre rundt i. Godt dagene er lune og fulde af sol!
  Jeg ved ikke meget om Internet og deslige (den slags har man jo folk til:) men jeg kan da se disse kommentarfelter på bloggen ser anderledes ud end de plejer, så måske er der lavet opdateringer. Man kan bare krydse alt hvad man har, for at det ikke forværrer tingenes tilstand yderligere.

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja desværre - det er dejligt med solen, ikke så godt med de kølige nætter, men endnu værre med tørke.
   Der er meget, der blomstrer nu, og der kommer endnu mere, det kniber at følge med til at nyde det hele, selvom jeg går langsomt rundt.
   Ja gusen var uhyggelig, men i dag var det en fin morgentur.
   Kommentarfeltet er lidt ændret, men lad os nu tro på, at de ikke laver yderligere om, vi har da lov at håbe.
   Knus

   Slet
 3. Vi må nyde det som det er, men jeg forstår din frustration for roserne behøver vand. Men naturen er smuk og der er flot ud over markerne:-)
  Det går virkelig stærkt med træernes udspring og det er smukke grønne skud i din røn og dejlige blomster i dine Rhododendron - snart er de eksploderet, jeg håber at du når at nyde dem i tørken.
  Jeg havde den dobbelte blodurt med fra haven i Bagsværd og det er lige med at huske hvor den står for at nyde den, for den forsvinder fra jordens overflade efter blomstring. Den er noget langsomvoksende.
  Ha en dejlig dag, hilsen Lisbeth (countryliv)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja der er ikke andet for end at abstrahere fra tørken og håbe på, at vi snart bliver velsignet med noget regn.
   Jeg kan ikke lave så meget, når det er så tørt, derfor er der tid til at nyde det. Blodurten er bestemt langsomtvoksende, sidste år så jeg den kort uden blomster, i år er den væk, godt jeg har fået en ny, så må vi håbe, den vil blive her.
   Tak i lige måde
   Hilsen endnu en Lisbeth :)

   Slet
 4. Havgus er usandsynligt koldt. Vi bliver også ramt engang imellem, selvom vi har ret langt til Vesterhavet. Søren er begyndt at vande surbundsbedene for anden gang. Træernes nye skud som på dit rønnebær er i grunden lige så smukke som blomsterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er ikke sjovt med havgus, heldigvis slap vi i dag. Jeg har dog kun nået at vande rhodoerne en gang, det er ikke så længe siden, så jeg venter lidt endnu.
   Ja vi skal huske og kigge op - for de nye skud er også værd at nyde.

   Slet
 5. So nice to see Spring happening, Here not so much at this time.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you - I hope it will come soon to you

   Slet
 6. Jeg har også allerede vandet nogle gange, men er april ikke også ofte en meget tør måned? Det synes jeg, at jeg kan huske den er. Det er lidt irriterende at skulle vande allerede, men nødvendigt, hvis jeg vil have frodighed senere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er svært at undgå og vande, men jo april er ofte en tør måned. Også sidste år - men da fik vi regn først i maj, det er der ikke noget, der tyder på nu.

   Slet
 7. Her har der osse været rim i græsset, gys. Dog ingen skader tilsyneladende, 7 9 13.
  Jeg er glad for jeg gødet i februar. Nu er det heldigvis regnet ned.
  Frynsede tulipaner er sjove, desværre er de vist ikke så langtidsholdbare. Ikke dem jeg har haft ihvertfald. men en gang imellem kan jeg ikke dy mig og køber dem alligevel.
  Vibeæg er derimod ved at finde sig tilrette her. Sørme ikke jeg har fundet en fin lille blok der har sået sig selv, og ikke bare en enkelt.
  Jeg kan godt huske du før har haft overvinterende voksurt. Dejligt. Jeg har lige sået en omgang. Jeg har ikke fundet nogen overvinternde i år. Det var vist kun det ene år jeg var heldig.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er noget værre noget med det nattefrost. Jeg synes også, det blev hurtigt koldt her til aften, så jeg er bekymret for i morgen tidlig.
   Du har ret i, at frynsede tulipaner ikke er så holdbar, men det er mange år siden, jeg satte den, og den ser ud til at være god, de andre er vist ikke mere.
   Jeg har oplevet det samme med vibeæg, her var også en fin blok et sted, jeg ikke husker der var så mange.
   Ja overvintrende voksurt har jeg haft før, Anne plejer også at have, men åbenbart ikke i år.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Så dejligt igen at se træerne bliver grønne. Det er en fornøjelse at se alle dine træer med flotte skud og blomster. Flot at se de tidlige rhodo'er godt i gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja det er rigtig skønt nu med de grønne træer og at beundre de nye skud, jeg nyder alle mine blomstrende rhodoer og håber blomsterne klarer sig.

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Ja det er lidt køligt om morgenen, jeg bliver lidt nervøs når jeg kan høre at Mogens skraber is af bilruderne, ikke at jeg har så meget der kan tage skade, men jeg har da et par rhodoer. De ser heldigvis stadig fine ud.
  Jeg har idag fundet ud af at jeg har nogle lysegule anemoner. Glæden vil ingen ende ta’ :-) Jeg havde helt glemt at jeg havde fået en tot af Hanne.
  Sorbus dodong uhh hvor er gar den en lækker grøn farve.
  Jeg har ingen voksurt der har overvintret i år, så jeg må vente på at der dukker nogle friske små frøplanter frem.
  Hvor heldig at få sådan en fin blodurt foræret. De er så flotte.
  Kommentar feltet ser stadig mærkeligt ud, men det vænner vi os nok til.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er det, jeg kan godt forstå, at du bliver nervøs, når du hører at Mogens skraber bilruden, du har jo også rhodoer i blomst nu. Mine har 7 9 13 ikke taget skade i denne omgang, men jeg frygter for Silber Velour, den tåler ikke meget.
   Jeg var sikker på, at du ville skrive, at du også havde overvintrende voksurt, men ikke i år så.
   Jeg var meget heldig med blodurten, jeg havde bestilt den, men så ville Dorte forære mig den, hun har en god plantepusher.
   Ja det ser mærkeligt ud med kommentarfeltet, men det virker heldigvis.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Det har været en begivenhedsrig uge af den mere trælse, kan jeg forstå. Det grå billede af træerne i havgusen er ellers flot. Det værste er vel nattefrosten - og selvfølgelig tørken. Her har vi kun tørke, men det er slemt nok. Jeg må sige, at jeg vander ret meget. Jeg har opdaget, hvordan nogle planter har været sygnet hen af tørke, men jeg tror, jeg har fået reddet dem alle indtil nu.
  Jeg krydser fingre for, at vi snart får vand.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth
  Ja det må man sige, ydermere gik vaskemaskinen i stykker, så kunne vi også ligeså godt købe en ny tørretumbler ;) Jo jo vi hygger os. Det er kølig og blæsende her i dag, men solen skinner heldigvis, til gengæld er det så og som så med regn. Nu skal vi snart ud og danse regndans :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, både kold, tør og dyr ;-(((
   Udgifter til diverse maskiner i huset er så ærgerligt, for man synes ikke rigtig, man får noget nyt og spændende.

   Slet
  2. Nej det er ikke som at købe planter, men jeg tænker, Bent er glad, han er maskinmester her i huset :)

   Slet
 12. Hej Lisbeth,
  Jeg har ikke kunnet skrive til dig, men nu prøver jeg og ser om det går i gennem. Jeg har vandet og vandet alt er tørt, det ville være dejligt men en
  god regnbyge.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Jeg har undret mig over, hvor du blev af, men nu er du med igen. Bloggen er lidt forandret, men du fandt ud af det. Ja det er noget værre noget med den tørke, heldigvis har du nemt ved at vande, men det ville være rart med en ordentlig gang regn, men nej det kommer ikke.
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Här frös några rhododendronblommor men inte alla. Blodörten brukar breda ut sig snabbt hos mig så om 2-3 säsonger kommer de ha mer än dubblat sig :)

  Kram, Carina

  SvarSlet