søndag den 6. februar 2022

Lidt solskinsbilleder fra lørdag og lidt dagliljer fra i sommer.

 Lørdag blev igen en blæsende dag med lidt sol og et par byger, så der blev heller ikke lavet meget i haven den dag. Til gengæld fik jeg taget billeder:



det er ikke så tit, vi ser solen, så jeg måtte lige tage lidt billeder. Her er det tulipantræet i fokus. 
flere lysegule crocus et andet sted i haven
erantis pibler op mange steder
også her i nordbedet hvor jeg har sat nogle i en potte til Inge Dorte
Heucheraen gror fint, den fik jeg af Per, da de var på besøg i oktober
En fin Pieris fra Fru Friis :)
Påskeklokkerne er ved at blomstre
denne har jeg fået af en kær nu afdød veninde

fine farver

Rh. macebeanum Quarts Form står fint i læ, men åbenbart ikke godt nok, de store blade bliver ødelagt af vind og snudebiller, men der er to knopper i, det er fint. 
Dagliljer/Hemerocallis (Billeder fra arkivet)
Moonlit Masquerade
Green Flutter


købt på plantemarked uden navn, en af de flittigste til at blomstre

Double river wye

Sweet Hot Chocolate
Lacy Doily
Outrageous
Til slut Strawberry Fields

I må have en dejlig søndag og god start på ny uge. Her skinner solen mellem bygerne, mon ikke det er det samme i det meste af landet. 



28 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth,
    Ja det er med at få taget billeder mens der er bare en lille smule sol derude, det er godt nok gråt og blæsende. Hvor er det sødt og betænksomt af dig at grave erantis op til mig, det vil jeg glæde mig til at få ned i skoven, det er sjovt med de ting man bliver foræret, de får en lidt speciel betydning, det vrimler med portulak som du gav mig og det er jeg rigtig glad for. Har du navnet på de gule krokus?
    R. macebeanum er jo noget sart, men er det nu der er snudebiller i den? Nogle af mine rhodoer bliver også spist af noget men det er ikke snudebiller. Liljerne er jo altid farvestrålende og flotte.
    Jeg har for øvrigt fundet en spændende hjemmeside i Belgien hvor man kan købe fantastiske rhodo arter. Der kommer nogle heftige byger ind i mellem og det blæser, så endnu en dag indendørs.
    Ha en rigtig god søndag.
    Kh
    Inge Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Inge Dorte
      Ja det er ikke nemt at finde solen, men lidt har der været hos os, sammen med blæsevejr igen igen. Selvfølgelig skal du have erantis, måske skal jeg grave flere op? Jeg har mange, så må vi se, hvordan du får dem, men mon ikke vi ses. Jeg tror den crocus hedder Cream Beauty.
      Billetklippene i R. macebeanum er fra sidste år, derefter har blæsten gjort det værre. Du er heldig, hvis du slipper for snudebiller, her flytter de rundt i alt muligt.
      Det lyder spændende med en side i Belgien, jeg skal ikke have flere nu :) kun hvis Jan Brodersen sælger nogle spændende, det kniber med pladsen nu.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  2. Hej Lisbeth
    Det er så deilig å se dine vårblomster som kommer opp allerede nå! Her er det fortsatt 25 cm med snø som må smelte før jeg ser noen vårblomster, men de kommer jo en gang :)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja du må nyde mine vårblomster, så vil jeg nyde dine orkidéer ;)
      Ja pludselig er de oppe hos dig også.
      Klem

      Slet
  3. Uf for et søndagsvejr her i Ebeltoft. Solen var antydningsvist fremme i morges, men ellers er det regn og blæst. Så er det godt med dejlige Samsøblomster, men jeg studsede faktisk mest over at man kan se en bakke med en mark bag pergolaen - er den ikke helt skjult om sommeren???
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Der er åbenbart forskel, vi fik en byge til morgen tidligt, men ellers er det blæsende med lidt sol ind i mellem.
      Nej bakken er ikke helt skjult, men man lægger ikke mærke til den på grund af pergolaen, tænker jeg. Sidste år var der raps, der var den meget synlig, men jo ikke i september, hvor I var her :)
      Jeg har forøvrigt taget billeder til dig af buskbenved. Min nabo har en hel mur med dem, de blomstrer der hvor muren hører op. Ganske som du skrev, jeg sætter dem på fb.
      Kh Lisbeth

      Slet
    2. Vi havde 29 minuttes sol midt på dagen. Jeg nåede lige at få klippet de sidste græsser i 'Kaffebedet'.
      Nej jeg så ikke marken, men det er nok fordi man har så travlt med at beundre alt det, der er i haven.
      Pyh... det var godt, den gjorde, som jeg havde skrevet ;-))))
      Jeg kigger på fb.
      Kh Lisbeth

      Slet
    3. Ja det var ikke meget, måske havde vi en time, lige nu regner det. Ja man kan ikke nå at se det hele :) marken var helt uden betydning på det tidspunkt.
      Det var meget heldigt, det kommer på senere, vi har lige haft en gæst.
      Kh Lisbeth

      Slet
  4. Good morning Lisbeth,
    Great to see that a bit of spring is howing up in your garden. The daylily´s bring a summer feeling. A thing that´s great to see having bad weather in Holland.
    Have a wonderful sunday
    Rosehugs Marijke

    SvarSlet
    Svar
    1. Good morning dear Marijke
      It is so nice with springflowers. Nice with summerfeelings, we like that. Here is bad weather too.
      Same to your
      Rosehugs Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth.
    God søndag herfra. Det er vel nok længe siden jeg har haft tid til at se ind.
    Altid står de godt hos dig og helleborus er langt fremme. Lækre daglijler - jeg har købte et par stykker som jeg glæder mig til at se her i 2022. Skønt at du stadig holder på og viser fine billeder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Dejligt med en lille hilsen fra dig, så har du lidt tid, det må du nyde :)
      Jeg forsøger at holde ud, men vi er ikke mange tilbage, derfor er der måske flere, der kigger med hos mig :)

      Slet
  6. Härligt med dina påskeklockor och att de börjar blomma. Det blåser mycket men på ett sätt är jag glad. Jag tittar på OS och stickar - en väldigt behaglig sysselsättning. Kan varva det med att se till växterna och fröerna i pannrummet.

    Kram, Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina
      Ja det er dejligt med påskeklokkerne, der er mange endnu, som stadig ikke har åbnet sig. Ja det er hyggeligt at gå rundt og kigge efter nyt og også at se om frøsåningen lykkes.
      Kram

      Slet
  7. Det er ret så omskifteligt vejr i dag. Vi har både haft solskin og en haglbyge. De næste måneder kan vi se frem til påskeklokker en masse. Da vi var børn, mener jeg ikke, de var specielt almindelige, og det kan da godt undre, når man tænker på, hvor robuste de fleste af dem er.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det må man sige, vi har også det hele på skift, men blæst mangler vi stort set aldrig. Ja der bliver masser af påskeklokker, jeg kendte dem først efter jeg havde begyndt på haveinteressen. Min far var ellers meget haveinteresseret, men har aldrig set nogen i min barndom. Tiderne skifter.

      Slet
  8. Her har det været sol regn og hagl på skift. Øsregn i nat, så alt sejler, men jeg nåede da ud i formiddag og dimse lidt rundt. Ville osse ud eftermiddag, men blev sendt ind af et mega haglvejr, øv.
    De er søde dine krokus. Jeg har vist nogen ligende, men de er slet ikke fremme. Dine påskeklokker er nu osse længere fremme, men det plejer du jo at være. Hos mig ligger de fleste og putter sig i "reden" endnu. Til gengæld vrimler vintergækker og erentis frem i ustyrlige mængder. herligt.
    Her det snegle der æder los. Jeg satte en ølfælde i drivhuset og en ved nogle vintergækker der var gnasket af. Og der er adskellige snegle i fælderne i dag allerede.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er ikke det mest spændende vejr at komme ud i, haglvejr kan vi nemt undvære. Det må jo være, fordi det ikke er så koldt hos os, at vi er længere fremme. Jeg har været rundt og tage billeder af alle vintergækkerne. Det er skønt, at der bliver flere og flere.
      Ja det havde jeg glemt, de små snegleunger gnasker godt af vintergækkerne, uhyggeligt at man ikke kan slippe af med de snegle.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. Vi har kun haft enkelte solglimt, og de var korte, så ingen billeder i dag. Jeg kunne knap nok komme udenfor døren for sne og hagl og regn. Så ekstra dejligt at se alle dine fine forårsblomster. Jeg skal love for at påskeklokkerne er langt fremme. Jeg har bare nogle små knopper.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Vi har haft lidt mere sol, men det har ikke været det bedste vejr. Blæsten er stadig hård, men godt jeg kan glæde med forårsblomster. Ja vi er længere fremme, fordi her er så lunt.

      Slet
  10. Hej Lisbeth
    Det var dejligt med lidt sol igår men det var noget køligt i det. Idag har formiddagen været ok, men jeg skal da lige love for at vejrguderne har været i bad mode i eftermiddag, det blev til både hagl, tøsne og regn, rent udsagt et frygteligt møgvejr.
    Yndige forårsbebudere du bringer og skønne billeder af sidste sommers dagliljer, flere af slagsen bor også her i haven, men Strawberry Fields tror jeg at jeg lige skal have i mente hvis der skal nye til.
    Fortsat en dejlig aften.
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det var det, men rigtig godt er det ikke med det blæsevejr. Vi fik først det dårlige vejr til aften, men det er stadig blæsende.
      Ja dejligt med både forårsbebudere og dagliljer. Mon ikke der kan blive et stykke af Strawberry Fields til dig, det må vi holde øje med.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  11. Ja, lørdag var der også lidt sol her hos os, men haven måtte passe sig selv, for vi var afsted hele dagen - først bisættelse, og dernæst en børnefest. En kontrastfyldt dag!
    Det slår mig hvor fint det er med alle de vækster man modtager fra andre havefolk, og hvordan de ligefrem kan bruges som en slags 'mindesmærker' for venner der er og var. - Og du husker dem alle! Det giver haven endnu en dimension og en betydning som ikke kan måles og vejes. Det viser jo meget godt at haven kan være meget god som terapi under en pandemi, men det er trods alt det menneskelige samvær omkring haven, der i sidste ende betyder mest.
    Havebloggen har på sin vis været en god ventil ud mod samfundet, og nu håber jeg bare vi kan få lov at dele dette år med dem vi ellers har savnet!
    Dejlige billeder af det der er og det vi kan glæde os til senere på året!

    Mange hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja så var det næsten lige meget med sol, når I havde så kontrastfyldte oplevelser den dag. Men det er dejligt at sidde inde og kigge ud på solen. I dag blæser det igen voldsomt, det er svært at holde varmen og at lave noget derude. Jeg gik ind igen.
      Jeg ville egentlig have sat flere billeder ind af planter, jeg har fået foræret, men så var der lige noget andet, der skulle med. Når man går i haven, tænker man ikke så meget på pandemien, det er værre, når man skal ind og handle. Jeg har nydt at have besøg i haven, om vinteren graver jeg mig ned, men ikke om sommeren :) da har jeg haft mange besøg, det er skønt.
      Ja det bliver bedre og bedre dag for dag :) nu vi er kommet på den rigtige side af nytåret.
      Kh Lisbeth

      Slet
  12. Det er stadig med hver anden dag godt og hver anden skidt vejr. I går var det skønt, så vi kørte en tur. I dag igen blæsende, gråt og trist - og det endda selv om en af vores søde naboer har fødselsdag. Det må hun vist lige forklare ... 😉

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Her blæste det ½ pelikan i går, så det var ikke så fristende, i dag begyndte solen at skinne til middag, jeg må ud, så længe det varer. Det kan hun nok ikke forklare ;)

      Slet
  13. Jeg blev så betaget af det øverste billede med græsserne. De er så smukke op mod lyset. Godt græsserne har holdt deres indtog i haverne.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
  14. Hej Elna
    Ja jeg er også glad for græsserne, men hen over vinteren har jeg ikke haft så meget fornøjelse af dem, som jeg plejer. Jeg ved ikke, om det er på grund af vejret, det har jo været meget gråt.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet