søndag den 20. februar 2022

Morgensol og vand i haven

 I går morges, da jeg skulle ud på morgenturen, så haven/grøften sådan ud:

som I kan se, var det tidligt om morgenen, der kommer flere billeder senere i indlægget. Her til morgen var vandet væk.
Men først billeder af himlen, da solen stod op:
de første 4 billeder er fra Bertels bakke


også månen stod flot over bakken
her er det genboens pavillion, der har fanget solen


her kan I nok genkende vejen og vandpytterne
dette billede er taget lige inden, jeg træder ind af døren.


Ja men vandet da? jo det løb inde fra haven og ud i grøften

Bent har gang i pumpen

Regnvandsbedet passer nu til sit navn, vandet er på vej ud i grøften, det virker, men det er sjældent, vi har så meget regn.
til forskel for Ulla var mine støvler heldigvis tætte, vi har fået 80 mm i februar, og vores grundvand står højt. Det kommer snart ned og vander roserne, inden længe får de gødning første gang, altså naturgødning. Jeg håber, at roserne igen bliver flotte her til sommer.
Påskeklokkerne er en fryd for øjet
her er dobbelte
og enkelte
lysere farver
nærbillede af
de dobbelte
R. February Dawn ses tydeligt selv tidligt om morgenen
Fint motiv af iris og dobbelt lys påskeklokke
Til slut et par billeder fra min tidligeformiddagstur på golfbanen:
i baggrunden piletræerne, der lyser op med deres gyldne farver
søen med fine spejlinger

I må have en god søndag, den er i hvert fald startet godt, senere kommer regnen igen igen, for en gang skyld ingen vind, så må vi se, hvor længe det varer. 
Vi skulle have været til familien på Sjælland i dag, desværre fangede jeg en forkølelse, og Bent er heller ikke frisk, vi må glæde os over, at covid 19 testen var negativ. 




29 kommentarer:

  1. Good morning dear Lisbeth,
    It´s great to see that the storm did'nt bring damage to your place. Yes also a lot of rain is coming down here in Holland. Lovely to see the springflowers in your garden.
    Have a wonderful sunday!!Hope you both feel better soon!!
    Rosehugs Marijke

    SvarSlet
    Svar
    1. Good afternoon dear Marijke
      The storm was not that bad here. But it is raining again, it is ok it is in the ground now. Storm and rain are what happens in February this year.
      Thank you and wonderful Sunday to you too.
      Rosehugs Lisbeth

      Slet
  2. Hej Lisbeth

    Det er jo ikke vanlig at du får så mye regn hos deg! I år får du sånn sett en en våtere start enn du er vant til, og kanskje noen av plantene dine vil like det?
    God bedring med forkjølelsen!
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Nej vi er ikke forvænte med meget regn, men februar er en våd måned i år i modsætning til sidste år. Jeg tænker, planterne på sigt bliver glade for regnen.
      Tak for det
      Klem

      Slet
  3. Det der med vandet har Bent jo fuldstændig styr på, og det ser ud som om I har fået et smukt lille vandløb gennem regnvandsbedet, og så er der jo ingen grund til panik. Du har da heldigvis styr på gummistøvlerne:)
    Hvor er det dejlige morgenbilleder, men også påskeklokkerne gør sig godt i det gode dagslys nu. 10 timers lys om dagen er allerede fint! February Dawn har i den grad levet op til sit navn i år, så den kan du godt være tilfreds med. Den står ligefrem og lyser op i det grønne. Alt i alt ser der meget forårsagtigt ud hos jer lige nu, og det er en fornøjelse. Lad os håbe det varer ved!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det har han heldigvis, det ser også fint ud med vandløbet, men vandet er løbet væk igen, han pumper det ud på nabogrunden. Ja sådanne morgenbilleder kan man kun glæde sig over, i dag var det ikke helt så flot. Ja February Dawn har virkelig blomstret i hele februar, det er så fint.
      Ja det er dejligt med det forårsagtige, så må vi se, om det fortsætter. Nu regner det i hvert fald igen.
      Kh Lisbeth

      Slet
  4. Dejligt mt se billeder af solskin - det er ikke blevet til så meget solskin de seneste dage. Smart at I har taget konsekvensen og lavet regnvandsbed, grøft og pumpe. Så er I lidt på forkant, hvad angår klimaet. Smukke smukke påskeklokker.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja skønt hvis vi kunne se mere til solen, men i hvert fald ikke i dag. Vi har ikke haft så meget brug for regnvandsbedet, siden han lavede det, men det virkede i går, i dag er det tømt både i haven og i grøften.

      Slet
  5. Faktisk er det kommet bag på os, at marker og haver er så vandmættede, for så våd har vinteren da ikke været. Vi er så heldige at bo på en skråning, så oversvømmelser bliver vi heldigvis ikke udsat for. Det har I så taget jeres forholdsregler for.

    SvarSlet
  6. Hej Marie
    Det kan jeg godt forstå, vi fik heller ikke meget regn i januar, men pludselig var det nok. Det besvær slipper I så for, vi/Bent syntes han var nødt til at gøre noget, heldigvis havde han styr på det.

    SvarSlet
  7. Vilken morgonhimmel! Wow! Ja efter regn kommer solsken...
    Alltid lika kul att kika in till dig :)
    Kram från Titti

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Titti
      Ja nogen gange er vi heldige, at der kommer sol efter regnen.
      Kram

      Slet
  8. Der er kommet rigtig meget vand! Da jeg var ude at handle i går, så jeg flere marker end normalt, der pludselig havde fået en sø, der ikke var der for få dage siden. Der var også flere end vanligt, der havde fået vand i haven! Som du skriver, må markerne virkelig være blevet mættet med vand efterhånden.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja der står meget vand på mange marker i hele landet nu, pludselig er der blevet rigeligt, markerne kan ikke klare mere nu.

      Slet
  9. Sikken en masse vand, men I er jo tilsyneladende godt forberedt med både pumpe og tætte gummistøvler og ikke mindst regnvandsbedet. Jeg har ikke indtryk af, at vi har fået så megen regn. Jeg tror, der er kommet noget i retning af 25 mm de sidste par uger.
    Trods vejret får du taget mange dejlige billeder :-)
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja der er meget vand, pumpe har vi gjort i mange år, mine gummistøvler er tætte, jeg bruger dem altid, selvom det er usundt. Jeg glæder mig over regnen, og håber den bliver lagret godt i jorden :)
      Tak jeg har svært ved at holde kameraet i lommen, når der er så skønne motiver.
      Kh Lisbeth

      Slet
  10. Det var en klog investering den pumpe. Vi har osse lidt vand i haven, men ikke så meget og det siver ret hurtigt væk igen. Vi ligger jo ret højt. Hi hi ja det er om at sikre sig gummistøvlerne ikke er mørnet. Vi har vist fået omkring 45mm i denne omgang og ca det samme først på måneden. Men nu er vandløbnene osse ved at være fyldt, omsider.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja en klog og nødvendig investering. Vores siver også hurtigt væk igen, men kun fordi, Bent har lavet regnvandsbedet så godt og pumper vandet væk.
      Jeg går jo stort set altid med støvler, så det er nødvendigt, de kan holde vandet ude. Jeg tror, vi nogenlunde følger hinanden i regnmængde. Det har taget lang tid at få fyldt vandhuller og vandløb op.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  11. Hej Lisbeth,
    Dejlige morgenbilleder, og mange skønne helleborus.
    Her kommer der nogle hidsige haglbyger ind imellem regnbygerne, så vi er også
    ved at have fået nok i denne omgang, men det er dejligt med min nye sø, nu er den ved at være fyldt helt op. Søen i skoven er helt fyldt og løber lidt over, men det er ikke noget problem.
    Tror faktisk rhodoerne er tilfreds med vejret, i går morges var det lige under frysepunktet, men det kan de sagtens klare.
    En weekend hvor der ikke er blevet lavet noget udenfor, men så kan man jo få ordnet huset lidt indenfor.
    God bedring med forkølelsen, godt det ikke var covid 19.
    Kh
    Inge Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Inge Dorte
      Tak skal du have, ja dejligt med en solopgang. Vi har også fået slud imellem regndråberne. Spændende om din nye sø kan holde vand, herovre udtørrer vandhullerne om sommeren. Jeg tror også, at rhodoerne har det fint for tiden.
      Det er ikke nemt at få lavet noget udenfor, når det regner og blæser hele tiden.
      Tak for det, ja det er jeg også glad for.
      Kh Lisbeth

      Slet
  12. Dejligt for jer, at I har set solen i dag, så heldige har vi ikke været.
    Du viser både hænder og fødder i dag. I påskeklokkesæsonen viser havefolk altid hænder på deres blog. Det er en skam, at de yndige påskeklokker altid kikker nedad. Det er en fin samling påskeklokker, du viser.
    God bedring!

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Vi så heller ikke meget til solen i dag, billederne er fra i går, i dag har det regnet hele eftermiddagen og igen nu.
      Hvis man tager billeder af påskeklokkerne en til to uger efter udspring, kan man være heldige, at de retter sig op. Jeg fandt et par stykke i dag, hvor de kiggede op. Ja jeg har rigtig mange påskeklokker.
      Tak for det.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  13. Hej Lisbeth
    Regn, regn, ja det bliver tilsyneladende ved :-( med søer og vandløb som efterhånden er ved at gå over sine breder. Ja det ser ud til at Bent skal igang med pumperne. Det ser nu ellers meget godt ud med egen Å i haven :-)
    Vi var i Jylland i går og vi kørte i skiftevis regn og sol, desværre var det regnen der vandt kampen.
    Du har sørme godt gang i påskeklokkerne, der er ikke nogle af mine dobbelte der er sprunget ud endnu, men de små Iris er nu på vej.
    Øv da, træls med en forkølelse, surt at det lige skulke være når i skulle på familie visit, men positivt at det ikke er corona.
    God bedring til jer.
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det er dejligt med regn, men vi kan godt tage en pause nu. Ja det ser flot ud med en å i haven, men den er allerede væk igen.
      I øjeblikket vinder regn og storm kampen, synes jeg, men det bliver vel forår en gang.
      Der er mange påskeklokker, som ikke blomstrer endnu, men de dobbelte er startet tidligt, de er så flotte. Nogle af dem er dem du havde med fra Staudefeen.
      Ja det er surt med forkølelsen, men heldigvis var det ikke corona. Vi måtte desværre undvære det gode selskab, vi skulle fejre Ediths fødselsdag, heldigvis var gaven sendt i forvejen.
      Knus Lisbeth

      Slet
  14. Mye vann i hagen hos deg, men du har jo også blomstrene planter allerede. Så det veier opp litt for alt regnet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Martin
      Ja det er rigtigt, lige nu er det bedre med blomster, nu mangler vi ikke vand.

      Slet
  15. Det har kommit mycket nederbörd i februari även här. Jag har testat att rensa lite men det är för kladdigt just nu. Slutar det bara regna/snöa så kommer vinden torka upp jorden snabbt hoppas jag.

    Kram, Carina

    SvarSlet