tirsdag den 22. februar 2022

Vandet kom igen


Denne morgens solopgang 

Søndag viste jeg billeder af  alt det vand, der var i haven lørdag. Allerede søndag var det sunket, så alt var godt, troede vi. Men søndag aften og nat kom der 15 mm, så igen fik vi vand i grøft og rende.

jo jo den er god nok, mere regn mere vand i regnvandsbedet
og i grøften - her til morgen er det heldigvis sunket igen
Rosenbedene som ligger midtvejs i den nye del af haven, er også fyldt med vand. Det tager jeg konsekvensen af i dag. Jeg går ud og gøder med NPK i dag, for nu er der tid nok til, at det bliver opløst. Jeg fik rådet i rosengruppen på Facebook På stille dage vil jeg også fortsætte med at beskære roserne. Ham der gav mig rådet skrev, at han selv beskærer sine roser året rundt. Skulle de fryse lidt skærer han blot det frosne væk.
Nå men søndag morgen var jeg igen heldig at få billeder af solopgangen:

den var ikke helt så kraftig i farverne som dagen før, solen forsvandt da også hurtigt igen, så ingen sol søndag men som sagt regn fra middag af. I dag er det til gengæld skønt vejr uden meget vind og med sol, kan man ønske sig mere på en februardag.
Mine crocus

er i fuld gang med at komme op af jorden, de er ikke helt udsprungne endnu
Inden længe blomstrer de næste rhodoer
R. Daurilut
R. globigerum
og R. russotinctum

Cyklamen kommer måske til sidst til at danne et helt tæppe der under rhodoerne i nordbedet
R. February Dawn lyser stadig op
Iris reticulata
og peberbusken blomstrer nu
også primulaerne er ved at vågne op



Flere dobbelte påskeklokker retter sig op
dog ikke alle endnu
men denne er glad for solen
Jeg  har sået forskellige liljefrø, mon dette er martagonliljer? Nogle der kan svare på det?
Jeg blev lokket af et tilbud på Billigblomsts netbutik. Det blev til 2 pæoner, 2 iris ensata, 1 hosta og hvide lupiner. Det bliver spændende. 
For et par dage siden fik jeg billede af en solnedgang

I må have en dejlig stille dag med solskin. 





20 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth
    Flott soloppgang! Ja, nå pipler det opp overalt hos deg, og dine primula og påskeklokker er jo så fine.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Marit
      Ja der bliver mere og mere gang i den.
      Klem

      Slet
  2. Der er vist osse kommet mere vand end normalt. Alle marker sejler. Forhåbentlig kan vi så klare os til sommer.. Nu kan I da "nyde" det arbejde Bent havde da han lavede det regnbed. God ide.
    Ja nu kribler det op alle vegne, og jeg hørte lærken i dag. Så forår ,jubii
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja der står meget vand allevegne, jeg hørte fra min bror på Fyn, at det også var slemt der. Vi nyder virkelig, at regnbedet fungerer efter hensigten. Sjovt nok hører vi sjældent lærken her, men sydligere på øen har de hørt den. Vi håber på en mild marts.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  3. Det var det samme her hos os, og haven stod fuld af vand mandag efter søndagsregnen, men er atter sunket i jorden. Jeg spekulerer på hvor det mon bliver af:)
    Dejlig solopgang med rigtig knald på farverne! Og dine krokus er længere fremme end vores, som kun sporadisk viser lidt kulør. Et tæppe af alpevioler er da dejligt at kunne se frem til. Jeg synes bladene er så fine, og det er der sandelig også meget andet der er hos jer!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja I har også masser af vand, men heldigt for os alle, at det synker igen, ja hvor mon det bliver af.
      Ja det var en skøn solopgang, jeg var bare lidt for længe om at komme ud. Vi er måske lidt foran nu, men det bliver ikke ved.
      Ja alpeviolerne er så fine, bladene er næsten flottere end blomsten. Ja der bliver mere og mere at se på.
      Kh Lisbeth

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Hvor er det en flot solopgang, jeg nyder virkelig dine billeder. Det ser meget vådt ud i din have, men godt i kan pumpe det væk, hvis det bliver for meget.
    Jeg skal love for der sker meget i din have i øjeblikket, de få grader i har mere på Samsø end os andre gør en forskel her om foråret. Min R. daurilut er slet ikke så langt fremme, men jeg klippede den også en del ned sidste forår, så der kommer vist ikke så mange blomster i år. Mine primula er også begyndt at vise farve.
    Spændende med dine nye indkøb. Vi har ellers fået en billig blomst til Herning, men jeg har ikke været derude endnu, man kan være heldig at finde noget. Jeg ville så gerne finde en Magnolia salicifolia, men det er ikke nemt, har du den i haven?
    Kh
    Inge Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Inge Dorte
      Dejligt at du nyder mine billeder og solopgangene, jeg nød det også i morges, men kom lidt for sent ud, heldigvis nåede jeg det. Ja der er meget vådt i haven nu, det er næsten ikke til at gå der.
      Her om foråret kommer alting tidligere hos mig, om en måned har I andre indhentet mig. Var R. Daurilut blevet for stor siden du klippede den?
      Du må prøve Billigblomst, det kan godt være noget rodet der, men måske kan du finde noget spændende til billige penge, dog nok ikke Magnolia salicifolia, nej jeg har den ikke, men den ser spændende ud.
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth
    Nej det er ikke længe vi har tørvejr ad gangen, men godt at vandet på trods når at synke lidt inden et nyt regnvejr kommer forbi. Det startede ellers meget godt idag, men i løbet af eftermiddagen så var regnen tilbage og vinden ligeså.
    Lidt trist at roserne også står og sopper, men ja det er nok en god idé at gøde nu, så rødderne hurtig kan få gavn af det.
    Rigtig mange fine blomstrende planter du kan vise frem, det er jo dejligt. Spændende med dine indkøb hos Billigblomst. Hostaen er lidt sjov med de hvide blade.
    Smukke sol op og nedgange, de må nydes, der er jo ikke så mange for tiden.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det må vi sige, regn er en dagligdags begivenhed sammen med storm et par gange om ugen.
      Ja men måske kan roserne lide at soppe, nu fik de i hvert fald naturgødning.
      Ja spændende med det fra Billigblomst, jeg mangler ikke hostaer, men jeg synes, den så lidt spændende ud.
      Nej vi må nyde solopgangene, jeg var ved at misse den, jeg havde ikke set det, men jeg nåede det heldigvis.
      God nat til dig
      Knus Lisbeth

      Slet
  6. Du er godt nok skarp til at få fanget himlene - wow for en farve.
    Bare vi kunne gemme al det vand til sommerens tørke.
    Ha ha - året rundt køber vi på livet løs til haven :-) Mon ikke vi ser dem i fuld blomst senere?
    Nå, men jeg må i haven... sikken et dejligt vejr i dag.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Tak ja jeg kan ikke lade være, jeg har det helt dårligt, hvis jeg har glemt kameraet, når jeg er på morgentur, men det er nu ikke altid, der er gode motiver.
      Jo forhåbentlig kommer de i blomst, det får vi at se. Pæoner kan godt være længe om at blomstre i hvert fald her.
      Ja dejligt vejr men for blæsende, dog er det svært at holde sig inde, når solen skinner..
      Kh Lisbeth

      Slet
  7. Det er godt, at vandet er hurtigt til at trække sig tilbage. Det har vi også observeret. Det er fint med alt det, der allerede blomstrer i din have. Personligt synes jeg, vejret er for råkoldt til, at jeg får lyst til at rumstere derude, selvom solen skinner ind imellem.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er godt, det trækker sig hurtigt, desværre gælder det ikke i alle steder i haven. Vi er helt enige, det er ikke så tiltrækkende, når det blæser så meget. Jeg får taget flere billeder end jeg får rumsteret rundt.

      Slet
  8. Det er nogle flotte billeder du tager af en fin solopgang. Det er godt nok dejligt så længe din R. February Dawn kan blive ved med at blomstre. Er det ikke skønt at der igen er flere ting at tage billeder af i haven? Bare grene og stedsegrønne kan pynte gevaldigt her om vinteren, men ih hvor bliver jeg glad for at se forårsblomster.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Tak skal du have, ja R. February Dawn er fantastisk, dejligt den holder så længe i år. Jo det tager noget længere tid at gå rundt med kameraet nu. Jeg er glad for mine stedsegrønne, men jeg er godt nok også glad for forårsblomsterne, nu er det crocus, der shiner, herligt.

      Slet
  9. Good evening dear lisbeth,
    After a lot a rain the sun will be there. It´s good that the water is a bit less. Beautiful to see the color of the springflowers. Also here to much rainwater.
    Have a wonderful evening
    Rosehugs Marijke

    SvarSlet
    Svar
    1. Good evening dear Marijke
      Yes it is nice with the sun, but tomorrow rain again. You know all about it I can see. When the sun is shining, we can enjoy the crocus.
      Same to you
      Rosehugs Lisbeth

      Slet
  10. Jorden er vel efterhånden så mættet med vand, at der ingenting skal til for at lave små, lokale oversvømmelser. Vi ser også virkelig mange nye småsøer her på Sydsjælland.
    Kan man virkelig gøde roser allerede? Jeg troede vi skulle vente mindst en måned endnu?

    SvarSlet
  11. Hej Ellen
    Ja der er vist meget vand i hele landet, vi må håbe, vi snart får noget tørvejr.
    Jeg fik rådet med at gøde roserne af en mand, som mener han har forstand på det :) Jeg gødede kun med naturgødning, det plejer jeg alligevel at gøre første uge i marts, så jeg regner med, at det går.

    SvarSlet