onsdag den 26. oktober 2016

på besøg i to haver

Cecil og jeg tog morgenfærgen 8.15, turen gik direkte til Hadsund, her havde vi en aftale med et par andre rhododendronnørder, vi var meget spændte. Lilian og Kai besøgte min have i sommer og inviterede mig op og se deres. Jeg fik heldigvis lokket Cecil med, her følger en masse billeder fra deres have.
 Kai og Cecil kigger på herlighederne, der var mange rhodoer som i rigtig mange
Der er en fin udsigt over Mariager Fjord fra deres have
 Parret er ivrige samlere af rhododendron, de tager på ture til Nepal, Kina, Japan og andre lande for at finde sjældne rhodoer, og hvad de ellers falder over af specielle planter.

 som I kan se, samler de også på sten

 Denne sten fik Lilian i fødselsdagsgave, hun vidste slet ikke, at hun ønskede sig den :) flot er den.
 smukke planter
 og smukke kig
 et lille vandløb, som det lykkedes mig at træde ned i, heldigvis fik jeg ikke våde fødder.
 tykke læderagtige blade
Forskellige flotte cyklamen
 flere flotte blade
smukt indument
 rhodoer med børster på stænglen
 Denne er R. basilicum
 mere smukt indument
 og en drage, her er lavet spaltebed i maj, så flot.
og her var da et lille salgssted, nå nej det var nu ret stort. Kai har selv lavet alle planterne, der var meget lækkert at vælge imellem. Der kom lidt med hjem - ikke ret meget, jeg har ikke så meget plads mere :)
Efter en kop kaffe og lidt godt til maven, kørte vi videre til Anette, som har bloggen Anettes Flora
De to damer faldt straks i ivrig snak, Santa forelskede sig vildt i mig, så jeg havde en trofast følgesvend resten af den tid, vi var der.
Her kommer lidt billeder fra Anettes have: Det her motiv kender I
og nok også dette
 Anettes skønne orangeri
her faldt Cecil og jeg i svime over disse skønne blade, vi fik lov at tage et par aflæggere, så Cecil kan lave nogle til os. Det er en blå vindrue, der får smukke blade om efteråret.
Også her var der lidt godt til maven, vi fik dejlige friskbagte boller med ost, uhm det var lækkert.
Klokken 15.30 hastede vi af sted til færgen, det var ikke spor for tidligt, vi nåede den lige det obligatoriske kvarter før tid. Der var myldretid i Århus, det havde vi heldigvis taget højde for.
Jeg fik da også lige et billede af solnedgangen fra færgen, jeg beklager billedkvaliteten :)
Tak for i går til Lilian og Kai, Anette, Santa og ikke mindst Cecil, der sørgede for, at vi kom sikkert frem. Det var desværre sidste tur i år.42 kommentarer:

 1. Det er så hyggeligt og inspirerende at besøge haver og deres ejere. Sjovt at se så forskellige haver kan være; de to i så i går har helt forskellige udtryk. Og, Anette, hvis du læser med her: Må vi ikke se nogle flere billeder fra dit orangeri? :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Åh, jeg har skrevet "I" med lille - og jeg er dansklærer, så det må jeg lige rette ;-)

   Slet
  3. Ha ha Nana
   Ja det skal være i orden, det kender jeg godt, selvom jeg ikke er dansklærer :)
   Det var bestemt et hyggeligt besøg, dejligt at se andres haver. Mon ikke Anette læser med.
   Kh Lisbeth

   Slet
  4. Du/I kan tro jeg læser med, kan slet ikke lade være;-) da jeg læste din kommentar Nana:-) rendte jeg ned i drivhuset og tog lidt billeder, og heldige mig, fr havde frosten ikke lagt det hele ned. Vender tilbage om lidt igen Lisbeth:-)

   Slet
 2. Godmorgen Lisbeth

  To spændende haver - Jeg kiggede især med hos Lilian og Kai. Rhododendronnørder er jo alletiders og spændende have de har fået indrettet med drage og det hele!

  Tak for turen og ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja det var to spændende haver, men der er lidt mere at se på på denne årstid, når man har haven fyldt med rhodoer, jeg tænkte nok, at dragen lige var noget for dig, rigtig flot ser den ud.
   Selv tak og i lige måde

   Slet
 3. Ja, jeg bemærkede også, at det er to vidt forskellige haver, men begge med masser at byde på. Det må også være hyggeligt at kunne være to om oplevelsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja de er meget forskellige de to haver, men spændende hver for sig. Vi havde en fin tur med godt samarbejde. Jeg bestemmer, hvor vi skal hen, Cecil kører og nyder at se nyt.

   Slet
 4. To spændende og ret forskellige haver - den ene en smule nørdet på den absolut gode måde - imponerende at rejse rundt i verden og finde rhodoer. Jeg tænker, at du Lisbeth har været opslugt, siden du sådan kunne træde vande! Jeg er vild med Anettes have, den ville jeg også gerne se engang - der er en fantastisk positiv og livsbekræftende historie bag (det er der sikkert bag mange haver!).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det må man, det er en nørdehave på den gode måde, det var spændende at se den.
   Jeg er sikker på, at I alle vil synes, at det er spændende at besøge Anettes have til næste sommer. Anette i sig selv er helt sikkert et besøg værd. Ja det har du ret i.

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Et virkelig interessant indlæg, der viser, at have ikke bare er have, men virkelig et udtryk for de ideer og tanker, vi hver især ønsker at bringe til live i vores valg af planter og sammensætninger. Begge haver er spændende og smukke på hver deres måde - og så forskellige, som noget næsten kan være :) Jeg har en forkærlighed for Anettes have, fordi jeg, ligesom hende, elsker det lidt vildere udtryk, og jeg vil så gerne se den - måske til sommer, Anette, hvis det er ok for dig? Flot og fantasifuldt med dragen i rhodohaven og sikke en smuk udsigt! Også spændende med planteudsalg af hjemmelavede planter - dejligt med folk, der går all in :) Glæder mig til at se, hvad du fik med hjem - mon ikke, der kan skrues lidt mere ned ;)
  Rigtig god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Det har du helt ret i, og vi har jo alle den bedste have, for der er det i den, som vi ønsker os. Vildskaben i Anettes have kommer ikke helt frem på denne årstid, men en sommerdag er der ingen tvivl om, at det kan ses. Og at besøge Anette kan jeg kun anbefale alle, der føler man sig velkommen. Det gjorde vi nu bestemt også i Hadsund, spændende var det at se alle rhodoerne og høre historier om planterne, ja så var der jo også plantesalget.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Hej Linda!
   Du er hjertelig velkommen, du siger bare til når tid er, og sommer er altså en god tid for min have:-) din have gør mig også meget nysgerrig med de billeder du viser på fb. Kan også forstå vi ikke har så langt mellem hinanden.

   Slet
  3. Hej Anette
   Nej, der er ikke langt mellem os, så det må vi finde ud af 😊 Glæder mig!

   Slet
 6. To dejlige steder kære Lisbeth som du og Cecil besøgte. Ja man kan godt sige at den første have viser at de holder meget, med streg under, af rododendron. Det må se helt vildt flot ud i foråret og forsommeren når mange af disse blomstrer.
  Og ved besæg ved Anette, kan kun være hyggeligt. Ikke fordi jeg har været der, men Anette er en sød og hjertevarm kvinde, som kun kan tage godt imod folk når der kommer besøg.

  Godt i nåde færgen og solnedgangen er utrolig flot.
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Dejligt at høre fra dig, ja det var to skønne haver, vi fik besøgt. Ja jeg tror bestemt, der er flot i haven i Hadsund om foråret, men det var der nu også nu, især når man kigger mest på løvet.
   Det er helt sikkert skønt at besøge Anette, der kommer du også en gang, er jeg sikker på.
   Ja det var godt at vi nåede færgen.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Sikke to dejlige haver I besøgte og selvfølgelig skulle du da have lidt planter med hjem. Sådan er vi havefolk jo :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det var to dejlige haver, ja selvfølgelig skulle vi det. Netop :)

   Slet
 8. Hejsa skønne fru Høneballe!
  Igen tusinde tak for jeres skønne besøg, jeg nød det stort, tror hvis færgen ikke havde sejlet så præcist at vi godt kunne have knævret endnu, hæ hæ ;-) Jeg bliver så nysgerrig efter at kende jer begge meget mere.
  Gad vide om det billede af Cecil og jeg, var taget inden hun lavede stuntet, for det ligner det næsten;-)
  Snakkede med min Ida i aftes, hun er helt med på en tur til Samsø næste år, hun planlægger garanteret allerede;-)
  Og hvor bliver jeg rørt over at læse mig omtalt sådan<3

  Hvor er det en smuk smuk have i besøgte i Hadsund, det må være fantastisk at gå rundt der uanset årstid-og nyde roen mellem rhodoerne-for for mig symbolisere de ro. Spændende drage, nu ved jeg så også der er noget der hedder spaltebed, havde aldrig hørt om det før. Også smuk sten og selvfølgelig rhodoerne, tænk der er nogle med børster.

  I må have været lidt brugte i aftes

  Krammer fra Anette

  PS også igen,1000 tak for planter og levering, tror de nye planter skaber en helt ny plan for en del af haven-lige nu rumstere der flere ideer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa søde fru Nielsen :)
   Selv tak - det var et dejligt besøg, vi kunne nemt have knævret endnu, så det var ikke sjovt at være den, der skulle stoppe snakken, men ellers havde vi ikke nået færgen. Kender godt det med at blive nysgerrig og have et ønske om, at lære personerne bedre at kende, det har jeg prøvet mange gange i sommer. Derfor bliver jeg glad, når folk kommer mere end en gang.
   Det var før stuntet, det var det første jeg tog, lige da du var kommet ud til os.
   Dejligt hvis du og Ida kommer en tur over og kigger næste år, hvis hun er så interesseret, så hun allerede planlægger nu, så bliver det godt.
   Sådan er du jo - det var også Cecil indtryk <3
   Ja det var en fantastisk have, rhodoer er smukke året rundt, deres stod tæt, det var rigtig flot. Ja så lærte du noget om spaltebed, det ville jeg også gerne have, men det løb fra mig altså timian og sådan noget hurtigtløbende.
   Ja der er flere rhodoer, der har børster og stenene gjorde de meget ud af at lede efter.
   Ja lidt brugte var vi, jeg sov i hvert fald godt i nat :)
   Det lyder spændende med den nye plan.
   Krammer fra os begge.

   Slet
  2. Ja det var en lidt træls rolle du havde, men en skal jo, så det er der masser af forståelse for den rolle.
   Glemte helt at sige 1000 tak for billeder og link til min bolg:-)
   Ida elsker at planlægge tingene i god tid,med detaljer mm, aner ikke hvem hun har det fra, for hverken Kim eller jeg har det sådan. Hun elsker at komme ud og se haver, eller tage på ture også sammen med mig, det er gensidigt. Hun vil dog aldrig mere med på havebesøg hvis der er 20 havegale kvinder samlet på et sted, den erfaring lavede hun nemlig i sommers;-)
   Flere krammer til jer:-)

   Slet
  3. Ja den har jeg altid, jeg er god til det, men bryder mig ikke om at afbryde en god snak, det er man bare nødt til, når man skal nå en færge, det bliver en vane.
   Det var så lidt, du får nu ellers meget opmærksomhed på din blog, men det skader ikke at få mere :)
   Det lyder godt med Ida, sådan har jeg det også, altid mig der planlægger. Ja 20 på et sted er ikke godt, slet ikke når det er i den have :) Jeg husker det godt.
   Krammer

   Slet
 9. Tak for turen igennem de to skønne haver.
  Dejlige billeder.
  God dag.

  SvarSlet
 10. Jammen Selv Tak da for besøget Cesil og Lisbeth. Det er altid dejligt at møde mennesker man deler interesse med. Tak for alle de flotte kommentarer, dem er vi glade for. (Vi skal nok give Dragen sin del af Takken også!) Alle der har lyst skal være velkomne til at komme og besøge vores have. Den er nu nok smukkest om foråret under blomstringen, eller når nyvæksten giver os den 2. blomstring. Hvis der skulle være en kvinde eller mand, der har lyst til at besøge Nepal og Sikkim til næste år i 3 uger, så ring endeligt til os på +45 40408232. Vi har få pladser tilbage før vi er de 12 personer vi max. skal være. Mange hilsner Lilian og Kai Overgaard.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lilian og Kai
   Ja her fik jeres have lidt mere opmærksomhed, jeg håber I får nogle besøgende til foråret, det er måske lidt nemmere at komme op til jer, afhængig af, hvor I bor.
   Hvad hedder den rhodo, som Lilian anbefalede, den der havde meget smukke blomster, jeg savner lidt skilte på planterne, de er lige plantet, to af de små får nye potter og kommer ind i pavillionen.
   Mange hilsener
   Lisbeth

   Slet
  2. Jeg vil tro det var en frøplante af R. Nepal nr. 3

   Slet
  3. Tak skal du have, jeg mente det nok, men ville lige være helt sikker.

   Slet
 11. Alltid hyggelig å se andres hager! Jeg synes at dragebedet var veldig fint. Flotte rhodoer også.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er det bestemt, dragebedet er flot og der er også mange flotte rhodoer.
   Klem

   Slet
 12. Takk for omvisningen fra hagene dere besøkte !
  Hyggelig med "hagevandring" også på denne tiden av året.
  Alltid spennende å se andres hager:-)
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Hyggeligt med en kommentar fra dig igen. Ja det er skønt at se andres haver, det er I flinke til.
   Tak i lige måde

   Slet
 13. Spændende tur I var på og friskt selvom denne årstid ikke altid viser haver fra deres smukkeste sider. Men hyggeligt er det at besøge andre haveglade og ikke mindst at få besøg af nogle som gider se og snakke have - det tror jeg vi alle synes :-)
  Det er imponerende så mange rhododendron Kai og Lillian har og også selv fremstillet. Dejligt som de rejser rundt i verden og finder planter, det er passion.
  Også spændende og hyggeligt med et besøg i Anettes have. De vinblade beundrede jeg også, jeg håber at I får fine planter ud af stiklingerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var en fin og spændende tur, det er nu vi har tid, så må vi se efterårshaver. Det er godt at møde andre haveinteresserede, så man kan få en ordentlig havesnak :)
   Det er en fin passion, Kai og Lilian har - to gode ting at kombinere, have og ture efter planter.
   Ja det var flotte vinplanter, jeg har aldrig set noget lignende, Cecil er god til at lave stiklinger, så jeg regner med det går.

   Slet
 14. Hej Lisbeth
  Noget af en tur I har haft og indtrykkene må da ha' stået i kø. Håber I fik det meste med. Den første have må da lige være guf for en rhodo nørd og alle de flotte sten er sørme guf for øjet. Det er da heller ikke den værste beliggenhed der tæt på fjorden :-)
  Dejligt at se billeder fra Anettes have igennem din linse selv om jeg jo nok genkender noget fra hendes blog :-)
  Måske meget godt at færgen har faste afgange for det er jo svært at løsrive sig når man er på havebesøg i sådan et par flotte haver. Det er jo sådan jeg har det når jeg gæster Høneballe haven. Der kunne jo sagtes gåes flere runder og finde nye ting som skulle studeres og snakkes om :-)
  Hold da op hvor er bladene på Anettes vin smukke og tilbud om aflægger ja så er det da med at slå til.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var en fin tur med indlagte gode oplevelser især for rhododendronnørder, stenene er vældig flotte, jeg tror, de bruger lang tid på at gå rundt og finde de rigtige sten, som kan slibes og pudses.
   Ja man kan godt genkende billederne hos Anette, det var et skønt besøg, selvom vi havde for lidt tid, men det kender du så. Men det er lidt nemmere at køre fra Langemark til Sælvig, end fra Langå til Hou i myldretid, så vi havde lidt småtravlt. Men det er rigtigt, når man er færdig med en tur her, kan man godt starte forfra.
   Vinen skal jo klippes alligevel, men vi var glade for aflæggere.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth

  Sikke et skønt indlæg om en fantastisk dag. Det emmer af begejstring og jeg fornemmer du gik rundt med bredt smil på det meste af dagen :-). Lige til at blive glad i låget af!
  Jeg har også været på havebesøg i dag, kendte ikke ejeren i forvejen. En skøn alsidig villahave og en gavmild, sød ejer. Fik flere lækkerier med hjem og afleverede andet. Så er nok lidt i samme stemning som dig :-).
  Jeg synes faktisk næsten en have kan være lige så spændende nu, som i fuldt flor. I dag gik jeg rundt og nød rummene og de mange planter man kunne forstille sig på deres højeste. Det må se fantastisk ud, F.eks med omkring 30 klematis i blomst ud over alt det andet. 30 er da voldsomt mange for en lille villahave, eller hvad?
  Jeg tror din have gør det samme for de heldige der træder inden for havelågen. Begejstring og længsel efter at se den igen på et andet tidspunkt. Samsø kalder ;-).

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Længe siden sidst, det var hyggeligt at høre lidt fra dig. Tak skal du have, ja men det var en skøn dag, så må man godt smile :)
   Det er dejligt at komme på havebesøg hos en gavmild haveejer, især hvis vedkommende også gerne snakker have, det kan vi lide.
   Du har helt ret, en have kan være lige så flot uden blomster til at forstyrre øjet. Ja det er flot med 30 clematis i en lille villahave, men en god mulighed for at skaffe mere plads, når man kan lade det gro i højden, så er der blomster i flere etager.
   Ja det har jeg hørt flere sige, du må komme en tur til næste år, hvis du får tid :)
   Vh Lisbeth

   Slet
 16. Hej Lisbeth!
  Spännande trädgårdar ni besökte. Fina rhododendron och draken är ett skojigt inslag.
  Ha en fin dag /Marika

  SvarSlet
 17. DET var godt nok en flot rhododendronhave, og sikken udsigt over Mariager Fjord. Det må have været spændende at sludre med havens ejere.
  Anettes have kunne jeg sagtens genkende, men det er altid spændende at se haverne fra en andens vinkel. Anette er helt sikkert også et besøg værd !

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er bestemt en flot rhododendronhave Kai har, det var spændende at se den og at snakke have med ejerne.
   Det er så hyggeligt at besøge Anette og sjovt at se haven.

   Slet