torsdag den 27. oktober 2016

Indian summer?

Tja, mon ikke Karsten fik ret i sin prognose om Indian summer. Her hos os fik vi 4 mm i nat, klokken 10 kom solen frem, over middag var der 13 grader, og solen skinnede til kl. 16, så blev det skyet, men det var stadig lunt. Da jeg gik ud 15.30, var der 13.7 grader. Her til aften blæser det så en del, og det bliver værre i morgen, lover de fra DMI.
I er selvfølgelig ikke i tvivl om, at jeg har taget masser af billeder, de kommer her:
udsigten var forrygende i dag, billederne kommer her i en lind strøm uden ord, jeg håber, I vil nyde dem.


 en af de nye rhodoer uden navn
blev plantet i dette bed, der ligger lige ved nordbedet lidt før dråbebedet. Her er også plantet tre af de nye roser fra Bilka. Jeg må hellere fortælle, hvilke roser jeg købte, der er nok nogle, som er interesserede. Hugonis, Chopin, Bering Renæssance, Kronprinsesse Mary, Marie Curie, Elaine Paige og Caroline de Monaco
Her kommer billeder af nogle af de roser, der blomstrer i dag:
 Audrey Wilcox
 også her
 Lady Emma Hamilton
 også her
Mary Rose
Her kan I se R. eximium som en eller anden har taget en bid af, det er da også lækkert løv, men derfor behøver den da ikke at spise af den. Hvad mon det kan være, der har mæsket sig?
Heller ingen solnedgang i dag, men Himlens syv sønner står stadig smukt.
Så er det fredag igen, og jeg vil ønske alle en god weekend.

24 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth, ja man må da sige at Karsten har nogle gode forbindelser.
  Solen har også været fremme her og dagen er blevet nydt udendørs i haven. Man ser bare farverne så tydeligt her i efterårssolen. Det lyder som nogle spændende roser du har købt. Jeg kan se der er et par af dem du har i forvejen.
  Jeg må da lige ind og tjekke dem ud.
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det har han da åbenbart, det skal han nu ikke høre noget for :) Det hele bliver meget smukkere, når solen skinner, undtagen vinduerne selvfølgelig :) Ja Kronprinsesse Mary og Bering Renæssance har jo ikke været så gode her, og til den pris, kan jeg godt prøve en mere af samme slags :)
   Jeg vidste jo, at du var interesseret :)
   Knus

   Slet
 2. Jamen, hvor er der altså smukt derude for tiden! Jeg synes de seneste to efterår har været smukkere end de plejer (er det mon bare noget jeg bilder mig ind ...?) Farverne er helt fantastiske - især i solskin, og det har vi også haft her i dag.
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er helt utroligt, jeg synes altid, efteråret er smukt, jeg er vild med høstfarverne, det fremgår vist tydeligt, og ja især i solskin. Godt I også har haft solskin i dag.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Denne gang har vi haft det samme vejr og det får vi nok også imorgen for her er det også begyndt at blæse lidt op. Nu ser det ud til at det bliver mere og mere rødt i løvet på meget hos dig. Det er da så smukt især i solens stråler. De lover dog stadig sol i al blæsevejret men desværre frister udendørslivet ikke så meget i stiv kuling :-) nå jeg får nu heller ikke tid. Fredag arbejde, lørdag barnedåb og søndag kreativ messe i Fredericia ja så er den weekend gået.
  Det blir jo spændende med den nye navnløse Rhodoer. Ved du hvad farver de har? Ja hvad mon spiser de fine rhodoblade? En pokémon måske :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nå ja samme vejr er godt nok, men blæsten kan vi godt undvære. Ja det skifter mere og mere farve, de bliver mere mættede, når solen skinner på det bliver det ekstra flot. Godt du har meget andet for i weekenden, så behøver du ikke at ærgre dig over vinden. Hobbyboden fra Samsø skal også til kreativ messe, det er min tidligere kollega :)
   Nej jeg ved ikke noget om den navnløse, det varer nok også mange år, inden den blomstrer.
   Ja måske er det en pokémon, det havde jeg ikke lige tænkt på :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Åh, så smuk en tur gennem din efterårshave - så skønt at se de dejlige billeder med sol på :) Farverne er så intense lige nu og er også blevet nydt her. Det er nogen rigtig skønne roser, du har købt, og det bliver rigtig fint i dit nye bed. Jeg har ikke noget bud på, hvad der er gået på bladet, men sikke da en uforskammet fyr :) Tak for dejlige billeder!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var så smukt derude i dag, men det er det jo mange steder, det er godt, for så kan du nyde det hos dig. Det er rigtigt, at farverne er meget intense nu, skønt med skønt på. Ja det er frækt af den fyr, der har taget en bid af bladet.
   Selv tak
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth. Sikke nogle gode billeder. De mørke orange/røde blade gør noget virkeligt smukt ved de gule og grønne. Det kunne jeg rigtig godt lide. Dine roser er fine endnu, det er mine også, selvom blomstringen bliver mindre. Det har også været dejligt vejr oppe hos os i dag, men dog noget blæsende og heldigvis ret lunt, selvom det blæste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte
   Ja det er smukt nu, godt du kan lide billederne. Det er dejligt, at roserne vil blomstre lidt endnu både her og der. Godt det var lunt, selvom det blæste, her er det først rigtig gået i gang med at blæse til aften.

   Slet
 6. Go morgen fru Høneballe
  Man bliver altså helt høj af alle de lækre farver som er nu-smukke billeder du har taget:-)
  Vejret var så dejligt i går, man kunne sidde ned og nyde solen-jeg lavede mit indlæg ude:-))
  Håber på milde vinde og sol i dag
  Ha en god dag
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen fru Nielsen :)
   Ja det er lige det rigtige udtryk, man bliver høj, jeg kan gå derude og tage billeder i timevis, hvor er det skønt, især i det dejlige vejr i går. I dag bliver det lidt mere vindomsust, men det er stadig mildt, 12 grader her hos os.
   Tak i lige måde
   Kram

   Slet
 7. Godmorgen Lisbeth

  Jamen det er da dejligt at jeg var heldig og fik ret!
  Og du har ret det var en fornøjelse i haven igår! Idag lover de meget mere vind...
  Spændende at du har fået en vildrose Rosa hugonis;)

  Ha en dejlig solskinsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Karsten
   Ja der var du heldig, vi må have flere gode prognoser fra din side. Det blæser allerede godt her hos os.
   Ja den har jeg ønsket mig i flere år, nu har jeg fundet pladsen til den.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Go morgen Samsø, det var nemlig en rigtig fin efterårs solskinsdag i går - ku jeg se gennem vinduet! Der går alt for meget havetid til spilde når man går på arbejde! Hvis karsten har så gode forbindelser, må han gerne trække i trådene, så weekenden bliver god! Jeg har hugonis, og den er en meget fin og enkel rose som er ret tidlig (men har helt sin egen uregerlige vækstform, så jeg synes den fungerer bedst for sig selv, den er lidt svær at passe ind i et rosenbed). Jeg kan da godt forstå at man lige ville smage på de lækre rododendron blade :-) go weekend lige om lidt!

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Horta
   Ja det var det skønneste vejr og ikke ret sjovt at sidde inde og kigge ud på, når man skal spilde tiden med at gå på arbejde, det forstår jeg godt.
   Jeg tror det gode vejr rækker til søndag, det ser sådan ud i hvert fald, først meget vind og så stille søndag, lad os håbe det passer.
   Jeg har fundet en plads til Hugonis, hvor den kan stå for sig selv og fylde, så jeg glæder mig til at se den, det er jo også dejligt med en rose, der blomstrer tidligt. Ja lækre ser bladene på rhodoen ud, men det pynter ikke, at nogen har taget en bid.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Fin kavalkade; den kan minde os om, at solen faktisk var her sidst i oktober, når vi synes, alting er mørkt og gråt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie
   Ja det har du ret i, så må vi kigge tilbage. Her regner det lidt nu.

   Slet
 10. Flotte høstfarger hos deg, og så deilig at det ble litt varme i slutten av oktober! Karsten fikk rett, ja :)
  Her hadde vi et lite besøk av varmen på onsdag, og litt i går, men i dag tidlig var det -1 grad her.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja det er skønt nu både med farver og det milde vejr. Men det er knap så mildt hos jer åbenbart. Her har vi lige fået lidt regn.
   Klem

   Slet
 11. Hej Lisbeth.Dejligt at Karsten fik ret med den indian summer.Her skinner solen og alle de smukke blader blæser ned på græsset.
  Men dejlige billeder du viser.Og nye roser kan man altid finde en plds til.Kronprinsesse Mary købte jeg i foråret.Den står i en krukke........men jeg må se om jeg kan få den skruet ned i et bed.
  Også en rigtig dejlig weekend til dig Knus Jette
  en smukke illede

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var rigtig fint, at Karsten fik ret. Vi har skyer nu, men den har skinnet i dag, og her blæser det også en del, jeg har revet blade sammen i formiddag, men så kom det til at blæse for meget, så holdt jeg. Jeg havde en kronprinsesse Mary i forvejen, den har aldrig været ret god, derfor prøver jeg igen.
   Tak og i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Allerede her få dage efter husker jeg faktisk ikke hvordan vejret var i torsdags, men så kan vi jo altid bladre tilbage til din blog og læse om det :)

  Tillykke med de nye roser, jeg kender navnene på nogle få af dem, men kan ikke lige fremkalde billeder af dem.
  Det er jeg sikker på at vi får til næste sommer af dig...
  :)
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er ikke nemt at hvornår det var godt vejr, men man kan se det hos mig :)
   Tak for det, det er storblomstrende roser, de er ikke alle lige kendte, men hvis man kigger med i rosengruppen på fb, så går man hen og bliver mere afhængig. Ingen tvivl om at hvis de blomstrer skal jeg nok vise dem :)
   Knus

   Slet