lørdag den 2. januar 2016

Årets første solopgang og arkivbilleder fra april

Det var stille vejr i går til en forandring, det skulle nydes, og da solen tilmed viste sig på en helt anderledes måde, måtte jeg ud og øve med kameraet.
 som en appelsin stod den der på himlen og lignede fuldmånen, men det var solen
vand er der nok af endnu, men heldigvis er der kun mudder i haven, mere tørrevejr er ønskeligt, men de lover jo også storm igen de næste dage, suk.
der kom sol i pavillionen, på taget var der rim
det var der også her på timianen
 knopurten er godt på vej, flot og grøn
rosen her blev meget god på billedet
Der var blå himmel, men da vi havde set nytårskoncert regnede det. Heldigvis holdt det op igen, Bent gik med hundene, og jeg tog en cykeltur.
Her kommer arkivbilleder af foråret fra marts:
 den første tur i 2015 gik til Rita og Blomstertøsens haveApril:
 Vi fik lov at få anemoner fra Carstens skov, jeg håber, de vil gro i min lille skov.

 besøg i RhododendronhavenDet var, hvad jeg har valgt at vise fra marts og april
God weekend

42 kommentarer:

 1. Også god weekend til dig...det er næsten ikke til at finde ud af dagene men nu bliver det vel snart hverdag igen. Da jeg lige så billedet af den næsten fyldte bil, syntes jeg jo nok jeg kunne kende poserne ;o))

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er svært at finde ud af dagene, det gør bestemt ikke noget, at det bliver hverdag igen. Ja du så rigtigt :)

   Slet
 2. Hej Lisbeth,
  DEjligt vejr i går. Dejlige billeder - kom helt til at glæde mig over den kommende sæson. Her blæser det noget så meget og der er grå grå himmel. En god lektiedag for mig. Heldigvis er de sarte planter under glas og jeg kan gå derud lige og se om det hele gror. Har du planter i pavillionen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var dejligt stille i går til forskel fra i dag. Her er det også vildt, så jeg holder mig indendøre, undtagen når hundene skal luftes.
   Jeg har lidt af de sarte planter i pavillionen, og så har jeg gravet de nyeste solhatte op i håb om, at de kan klare sig derinde i stedet for at forsvinde, som de plejer.

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Ja dagen i går var en herlig en af slagsen solen skinnede, og man kunne godt finde på at drømme sig hen i foråret. Jeg havde det i hvert fald meget let ved det.
  Dejligt med billeder fra sidste forår. Jeg glæder mig allerede helt vildt til at komme ud og kratte i jorden og se grokraften i de forskellige ting. Meget er jo i gang , men for noget af det er det alt for tidligt.
  Håber at du får en god 2. januar
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Ja det var heldigvis stille vejr, men vi havde nu ikke helt så meget sol, som jeg kan se I havde i Jylland, men stille vejr er heller ikke dårligt, det har vi bestemt ikke i dag.
   Ja nu glæder vi os til foråret, men skal vi have vinter er det bedst, det kommer nu og ikke til marts. Det der er kommet op, tror jeg nok skal klare det i hvert fald her hos os.
   Kh Lisbeth

   Slet


 4. Flott tilbakeblikk! Håper dine anemoner vil trives. Her vokser de over alt, nesten som ugress.

  God weekend!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja sådan er det ikke med vores anemoner, men måske en dag lykkes det også her.
   Tak i lige måde.
   Klem

   Slet
 5. Godt nytår til jer begge herfra:-) Dejligt med en flot sol nytårsmorgen, her er det så bidende koldt at jeg ikke orker at gå ud. Det er bedre at lune sig ved nogle forårsbilleder fra marts, det bliver interessant at se hvordan marts 2016 former sig;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak i lige måde til jer Lisbeth
   Ja det var en fin stille nytårsmorgen, men i dag er det ikke sjovt, jeg har lige været på hundetur i en time, det var koldt. Ja det bliver spændende med marts 16 eller hele året :)

   Slet
 6. Hej Lisbeth, Rigtigt godt Nytår til dig og Bent. Og igen lækre billeder, solen er godt fanget :o) her så vi slet ikke noget til den, det var bare diset hele dagen.
  Hvor er det godt at jeres vand er sunket, det er utroligt hvor hurtigt det egentlig går nå man tænker på hvor meget i havde.
  Og så lige et tak for 2015 og tak for jeres gæstfrihed. Kommer helt sikkert igen i år :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tak i lige måde. Tak skal du have, jyderne var mere heldige med solen, vi så heller ikke så meget til den her. Ja vandet synker heldigvis hurtigt igen, nu er der kun mudder tilbage.
   Ja selv tak og tak for besøg, du er velkommen lige så mange gange, du har lyst og tid :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Jeg håber også på vinter nu og forår i marts. Glæder mig også til det nye haveår men ønsker ikke alt for mildt vejr får planterne til at gå i vækst for tidligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lad os håbe det. Fint med frost nu, så kan det milde vejr komme fra marts.

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Det er et fantastisk billede med "appelsinen". Det lader da til at være et godt kamera. Dejligt med forårsbilleder, for vejret udenfor er gråt, koldt og blæsende. Vi kan vist også risikere snevejr i morgen og ned til 8 minusgrader i nat! Jeg har heller ikke noget imod noget frost og sne,men bare ikke for længe! Rigtig god lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er en flot appelsin, hvem skulle tro, at det er en sol. Det er et fint kamera, men svært at styre, når det blæser så meget. Ja nu bliver det koldt, men det ser ikke ud til, at det skal vare så længe. Nej vi gider ikke frost og sne for længe, men hellere nu end til marts. Tak i lige måde.

   Slet
 9. Fantastisk flot billede af sol-appelsinen :)

  Der blæser en strid pelikan her og for syv sytten hvor er det KOLDT! Jeg fik endelig pakket mine sidste dahliaer (der har stået til tørre i udestuen) i avispapir og sat dem ud i skuret. Så håber jeg de overlever vinteren. De så fine og gode ud lige nu...men for pokker hvor var det koldt at stå med, selvom jeg stod beskyttet mod vinden.
  Det eneste gode ved vinden, er da at vejene tørrer hurtigere...jeg gruer lidt for mandag morgens vejr, må jeg indrømme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Esther :)
   Ja i dag er det for koldt at være udenfor, jeg har kun gået tur - ikke været i haven.
   Du er bange for sne, kan jeg regne ud, det er bestemt heller ikke rart at køre i, men det kan også blive en vane.

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Tak for billeder, de er jo dejlige at sidde at nyde, for udenfor er der ikke værd at være i dag, selv om jeg har været i skoven med hunden.
  Det er en dejlig tid vi går i møde.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er godt med lidt forårsbilleder i de kulde, vi er lige kommet hjem fra hundeturen. Vi glæder os til foråret ja.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. I dag er det da blevet vinter, omend vi ville foretrække mere stille vejr og et let lag sne,hvis vi selv måtte vælge.Det er næsten de små skovanemoner, jeg glæder mig mest over at gense. De er forårsbebudere om nogen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det må vi sige, den her blæst går ind i marv og ben, det er ikke rart, men vi kan desværre ikke vælge. Du har ret skoanemonerne er bare skønne, så jeg glæder mig til forhåbentlig at se dem.

   Slet
 12. Hej Lisbeth!
  Utrolig smukt/godt billede af solen/appelsinen! I går var der også forårsfornemmelser her, sikke et vejr at starte det nye år med, og dine forårs-billeder gør det næsten fuldendt, hvis jeg tænker udelukkende på i går. For i dag blæser det meget koldt, og jeg skulle lave lidt ude, føj.
  Mon ikke dine anemoner breder sig vildt og voldsomt i din gode jord.
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det blev helt godt af solappelsinen, i dag var det kun gråt. Vi havde ikke så meget sol her, at jeg kunne få forårsfornemmelser. I dag har det bestemt ikke været rart at være ude.
   Det håber jeg, at de gør.
   Kram fra Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth.Nu er der da ved at komme gang i bloggerne igen........dejligt.
  Og rigtig flot billede af solen,og dejlige forårsbilleder du viser.Sidder selv og sorterer i alle de billeder jeg har fundet frem til min årskavalkade.......det er noget der tager tid.Men det ved du jo alt om.
  Og hundekoldt og blæsende er det også her.......så dejligt at sidde ved brændeovnens varme med sin PC.God dag Knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er rart med lidt mere aktivitet på bloggene, når vi ikke kan komme ud. Ja det er et kæmpearbejde at udvælge billeder til kavalkaden, men også lidt hyggeligt.
   Det er godt med en brændeovn i ryggen i den kulde ja.
   God aften
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth
  Fantastisk solappelsin det var en god start på året ;)
  Ja her er det også pivkoldt og blæsende, så jeg har helt frivilligt taget brændeovnstjansen idag ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Tak skal du have, ja det var en god start på året, men i dag er det rarest at sidde ved brændeovnen :)

   Slet
 15. Hej Lisbeth

  Flot morgenappelsin:)
  Og gode billeder fra sidste år - vi har noget at se frem til - hvad mon det er for en Fritillaria?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak skal du have :)
   Det bliver dejligt, når vi igen kan vise forårsbilleder.
   Det er en F. Pallidiflora.
   Tak i lige måde

   Slet
 16. Smuk appelsin! Det er godt fanget - det må jo være en til din turban!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja det var nok en appelsin til min turban :)

   Slet
 17. Kære Lisbeth
  Hvor er det fine billeder af den lysende appelsin, du har taget - sikke et syn! Ellers har det vel nok været bidende koldt og blæsende i dag. Jeg har kun været ude i forbindelse med indkøb, og der forsvandt lysten da fuldstændigt til at gå en tur. Dejlige forårsbilleder af påskeliljer og påskeklokker - nu er der kun et par måneder til, at det hele starter forfra igen, og når januar er fordrevet, er vi ovre det værste. Jeg har skovanemoner flere steder i haven, så jeg er sikker på, at de også gerne vil gro hos dig. Et bagagerum fyldt med planter er altid et meget opmuntrende syn, og jeg skal også i år en tur til Ritas have, for hvor har hun mange fine stauder til salg. Rhododendronhaven har jeg stadig til gode at besøge, for en Charles Dickens er der gjort plads til :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak skal du have, ja det så fint ud. Ja meget koldt, men jeg har været ude på mine tre ture i dag som vanligt, godt med tøj så går det, men det er hårdt for ansigtet.
   Ja vi glæder os til det hele begynder igen, jeg vil være fortrøstningsfuld med anemonerne, det er åbenbart nemt, kan jeg forstå på alle. Ja det er lækkert med en tur til Rita og til Rhododendronhaven, vi må se, om vi kan få en aftale der i år.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 18. Hej Lisbeth
  Lige en kort kommentar fra mig idag. Jeg er til fødselsdag hos min ene bror som fyldte år d 31/12 men det er jo ikke lige en dag hvor man holder fødselsdags komsammen.
  Den appelsin på himlen er flot. Nu er det så blevet vinter men heldigvis er det lige pludselig marts som du har tilbageblik på. Det blir dejligt når krokus og anemoner er her igen :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Flot du skriver til mig, når du er til fødselsdag, tak for det og tillykke med din bror.
   Tak - ja det er godt nok blevet meget koldt nu, men heldigvis går vi den rigtige vej, det glæder vi os til.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 19. Halløj fru Høneballe! Så er vi klar til et nyt og skønt haveår. Hvor er det en skøn appelsin du fik - ikke i turbanen - men i haven! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Halløj fru Friis
   Ja det er bare dejligt, tak det var næsten som at få den i turbanen, den får mange likes :)

   Slet
 20. Kære Lisbeth Superflotte himmerigsbilledet, den sol er et vidunder. Jeg husker med glæde en del af dine billeder, især besøget i Ritas have. Jeg håber, at jeg kan komme forbi hendes have på et tidspunkt. Den billeder sender drømme om forår indover en. Kram Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det kære Tina
   Solbillederne får også mange likes på fb :I
   Ja du må endelig besøge Rita, hun har mange skønne planter, og så er det hyggeligt.
   Vi drømmer om forår nu ja.
   Kram Lisbeth

   Slet
 21. Tak for dine skønne billeder.
  Her blæser det en halv pelikan i dag/aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase
   Det er ikke bedre her, og det er så koldt.

   Slet