lørdag den 9. januar 2016

Snestorm? - nej ikke her - de sidste julibilleder

Vi fik ikke en gang særligt meget sne i går, det var lidt skuffende, når jeg havde regnet med at stå op til en masse sne, jeg er vist ikke den eneste i landet, der blev skuffet. Der er kommet lidt mere i nat, men græsset kan stadig ses under sneen.

ja det var hvad det kunne blive til hos os

 ikke meget, men grenene på den orangegrenede lind er da fine sammen med sneen
 det kan ikke dække græsset - der kom snebyger igen et par timer om eftermiddagen, men det var ganske fint og tøsne, så det kunne ikke ses.

James Galway lader sig ikke sådan slå ud
Jeg må vist kapitulere, der er ikke meget at vise derude fra, så her kommer de sidste billeder fra juli:
 Egebladet hortensia fik de smukkeste blomster sidste år, aldrig har den været flottere
 denne her hortensia kender jeg ikke navnet på, den har fine ret store blomster og flot rødt løv i udspring
 I juli var der endnu lidt blomstrende rhodoer og clematis i skoven
 valmuerne blomstrer endnu, i år tror jeg, at jeg vil så valmuefrø kontinuerligt en gang om måneden. De første blev sået i efteråret, men jeg har mange endnu, så det skal prøves.
 hortensia og astilbe passer perfekt sammen i farverne
 Anthemis/gåseurt blomstrer hele sommeren og langt hen i efteråret. De lukker sig om aftenen og lukker op igen om morgenen, det er vigtigt at klippe ned, når de begynder at se træls ud, så starter de forfra.

 Eyeliner hedder denne lilje
 Tiger babies
 Det nye løv på rhodoerne er rigtig fint her i juli sammen med clematis Sunny Sky, der gror op ad vandgranen
R. Hydon Velvet viser sin smukke bagside på løvet
Ørkenbedet med den smukke trævalmue
 Pileurt ved bassinet
og en fin opstilling foran huset
roserne kommer her
 klatrerosen Barock gjorde det godt
 Summersong er nu blevet flyttet til et forhåbentlig bedre sted
 Pegasus blomstrede desværre kun en gang
 Westerland
Queen of Sweden slutter juli festen
God lørdag med indendørs hygge

30 kommentarer:

 1. God morgen. Nej det var ikke meget sne I fik. Vi har fået noget mere heroppe, men ikke voldsomt meget. Snestormen var nærmest bare lidt blæst, men det sneede det meste af dagen i går og også i nat kan jeg se. Dit skovbillede er rigtig flot, det er ikke til at forstå, at det hele begynder igen om et par måneder eller tre igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Nej der er ikke noget sne her at prale af. Heldigvis forsvinder det så også hurtigere.
   Ja det er utroligt, at det snart ser sådan ud igen, det vil vi glæde os til.

   Slet
 2. Hei Lisbeth!
  Så vakker din navnløse hortensia er. Jeg blir bare mer og mer glad i den slekten, for det finnes så mange fine av de. Her har vi snart fått 20 cm med snø totalt, og det kan komme 20 cm til innen mandag. Håper du også får litt mer til dekke over plantene dine :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja den er rigtig fin, den har været ved at dø for mig et par gange, men nu tror jeg, at den klarer sig. Ja det er da en pæn portion sne, lige hvad du ønskede dig. Næ mit det tør nok nu, der kommer først frost igen tirsdag, så er det væk.
   Klem

   Slet
 3. Vi har også fået for lidt sne - i hvert fald i følge pigerne! Der er ikke helt nok til en ordentlig kælketur - og nu tør det. Jeg synes nu, det er meget passende, for vejene er pænt rene og til at køre på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Jeg kan godt forstå, at pigerne synes, de har fået for lidt sne, men for os der skal køre på vejene er det godt nok, at det forsvinder igen.

   Slet
 4. Godmorgen Lisbeth

  Så fik vi mere her -en 5cm, men det er jo tø og de lover regn. Og dine billeder ser godt nok grå ud - man får næsten lyst til at skrue lidt på hvidbalancen:)

  lidt trist vejr måske at gå ud i - men weekenden er eneste chance - så det skal vi da!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er ikke meget, vi har fået. Du har ret, der skulle nok skrues lidt på den, men det kan knap nok svare sig, når den er på vej væk.
   Ja ikke det mest spændende vejr at gå ud i, det bliver det vist heller ikke de næste dage, der er ikke meget at se på i haven, men ud med hundene skal jeg da :)
   Tak i lige måde

   Slet
 5. ja her kom der heller ikke det store, dog heldigvis nok til en enkelt hundevasketur. Men der er forsvundet noget så her er der bare pletter og enkelte steder sne. men vi lever fortsat i håbet.
  Især Jack, men også jeg fordi det hele ser lidt mere dejligt ud med noget sne. Men heldigvis bestemmer vi endnu ikke hvordan vejret skal være.
  Her i haven er fuglene meget aktive, de spiser fodder som er lagt ud til dem, men det virker nu også som om spurvene er begyndt at få forårs fornemmelser, for de slås og går kur til spurvepigerne. Det ser lidt voldsomt ud, når 5 haner gør kur til en hun spurv.
  Dejlige billeder af hortensia og alle de andre blomster
  fortsat god lørdag ønskes herfradet sønderjyske
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Heldigvis er det nemt at komme af med igen, når der ikke er kommet mere, men jeg kan godt blive lidt misundelig på de flotte haver der vises rundt omkring på bloggene. Nej godt vi ikke slev bestemmer vejret, tror ikke vi kunne blive enige.
   Ja vi har også mange fugle her, men mest skovspurve og mejser.
   Tak i lige måde
   fra Samsø
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Flotte billeder af snehaven. Vi har heller ikke ret meget sne nu.
  Billedet af skoven med blomstrende rhodoer er bare så flot. Og så alle de valmuer, de har sådan en skøn farve.
  Også fine liljer og det nye løv på rhodoerne er jo altid flot.
  Det er billedet af ørkenbedet også. Jeg kunne jo blive ved, men slutter med roserne, dejligt at mindes den tid.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja det er snart slut med det sne her hos os.
   Ja det er flot med sommerbilleder, har du samlet valmuefrø, eller skal jeg sende til dig? Det må da lykkes til sidst at få en masse hos dig også.
   Ja der er mange fine sommerbilleder, godt du kan lide dem.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth.
   Tak. Jeg har samlet og jeg har også sået, da du skrev du gjorde det.
   Jeg håber der kommer mange.
   hilsen jessie

   Slet
  3. Det lyder godt - ja lad os håbe, der kommer mange.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth!
  Næh ikke meget sne hos jer, her var nu alligevel et rigtig pænt lag til morgen, og så meget at vi måtte skrabe væk for at det ikke væltede ind af dørene, du milde hvor har det været flot til nu, hvor det er tø sne der kommer plaskende.
  Nydelse at se dine sommerbilleder:-)
  Ha en god dag, kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Nej det er forsvindende lidt og nu er det næsten væk, til gengæld er påskeklokkerne ved at rette sig op igen. Her er det bare regn, der kommer.
   Tak godt du nyder dem
   Også god dag til dig
   Kram

   Slet
  2. Altså Lisbeth sidder lige og har kigget billederne fra din have igen, den er intet mindre end VIDUNDERLIG, sagde fuck Kim hvor er Høneballe haven SMUK og SKØN<3 måtte altså lige sige det inden vi skal spise:-)

   Slet
  3. Tak hvor er I søde, mon ikke vi ses igen i Høneballehaven i år :) Det kunne være hyggeligt.

   Slet
 8. Kan godt se vi fik lidt mere sne her...det er nu næsten væk nu. Andre steder i landet har de dog fået en del mere. Mener det var omkring Fakse de havde fået omkring 20 cm (25-30 km herfra).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det er ikke nemt at få mindre sne end vi har fået :) Det er vist i Jylland, de har fået i dag.

   Slet
 9. I har sikkert som os fået mere sne i dag. Den ligger tungt på de stedsegrønn planter. Mit favoritbillede i dag er det med skovstien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej vi fik regn i stede, så det hele er næsten væk. Tøsne er ikke godt på de stedsegrønne, så jeg må glæde mig over, at vi ikke fik mere sne i dag.
   Ja det er der vist flere der synes, det er jo også min yndling.

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Her ser græsplænen ud som hos dig idag og vi har ikke fået nogen form for nedbør idag. Det så faktisk ud til at det skulle blive med nogen sol da den stod op i morges men den forsvandt hurtigt og efterlod os med gråvejr.
  Smukke frodige sommerbilleder idag og at så valmuer af flere gange lyder til at være en god idé. Jeg har ikke sået nogle her i efteråret men jeg lod nogle planter stå så de har jo nok smidt frø og så sår jeg nok ikke nogle før Marts igen alt efter vejret.
  Dejligt at se de frodige krukker hos mig står de fleste og ser kedelige ud i drivhuset så må jeg se hvor meget der overlever. Bla så har Chokolade blomsten har da overlevet de sidste 3 vintre :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Så var I heldige, vi har fået regn et par timer i eftermiddags. Ellers har her bare været trist og gråt, jeg har set på fb, at nogen har set en solopgang til morgen.
   Tak ja jeg søger hele tiden efter smukke sommerbilleder, for vi trænger vist alle. Jeg har vist sået lidt valmuer i efteråret og prøver igen til marts, ja alt efter vejret selvfølgelig.
   Mine krukker er også sat ind nu, de står i Bents værksted. Jeg er spændt på min chokoladeblomst, den ene er sat ind i en potte og den andet plantet udenfor, det er nok ikke godt, men når Nugga kan, så kan jeg vel også :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Tak for dine dejlige billeder. De liver op på en dag som i dag.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase - ja vi trænger til sommerbilleder på sådan en kedelig dag.
   Tak i lige måde

   Slet
 12. Kære Lisbeth
  Vi er så nogle af dem, der fik et pænt lag sne i nat - det var så utrolig smukt tidligt i morges - blev vækket af saltbilen kl. 6 :) Senere gik det så over i en væmmelig kold regn og slud, men noget ligger der da stadigvæk. Jeg er også helt vild med billedet af skovstien - man får lysrt til at slå rod der i din skov :) Super ide med at så valmuer kontinuerligt - det vil jeg også forsøge med, for jeg fik samlet rigtig mange frø i sommers - hvornår starter du med første hold? Gåseurten er så fin - kan godt huske, at jeg var vild med den, da du viste den i sommers. Hortensia og Astilbe er bestemt et smukt match - mon det også er tilfældigt? Ellers er det jo bare en helt fantastisk billedkavalkade med roser og nye rhodoskud, og det hele bliver i den grad nydt - jeg tror ikke, der er noget tidspunkt på året, hvor jeg har mere brug for dine smukke billeder end her i januar :) Også en smuk krukkeopstilling foran huset - ja, vi må glæde os til de første hornvioler kommer, så der sker lidt i krukkerne igen - jeg tror ikke min Chokoladeblomst overlever.
  Fortsat godt aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja I var heldige at få sne, det havde de også lovet, at I skulle få. Det var træls med regn og slud, vi nøjedes med regn. Ja det er dejligt i skoven, jeg glæder mig til foråret, det er mit yndlingssted i haven på den tid af året. Har du ikke fået af gåseurten, det må du have, den er nem og bliver hurtigt til mere. Ja også hortensia og astilbe er tilfældigt match, jeg er heldig. Det er derfor, jeg viser så mange i januar, vi trænger alle til sommerbilleder. Jeg er spændt på min chokoladeblomst, vi får se, ellers må vi købe en ny.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Dejlige sommerbilleder! Billede 3 må være taget fra en vinkel, du sjældent tager billeder fra, for det virker helt nyt for mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne
   Billede 3 er fra gårdspladsen, du har ret, der tager jeg ikke så tit billeder, men det sker dog.

   Slet