mandag den 18. januar 2016

Endelig sol til Samsø og nye roser

Endelig søndag fik vi også solskin, dog kun til kl. 14, men det er bedre end ingenting, for jeg fik jo billeder af solopgangen.

smukt så det ud, her til morgen tror jeg også, at solen kommer frem, der er rim i græsset, men flot er det.
 sol i haven
 ser godt ud
vi havde det ikke så koldt i forhold til I andre, men 3-4 grader under frysepunktet, heldigvis passer rhodoerne godt på sig selv.
 græsserne kan endnu, når bare solen skinner på dem

Her kommer lidt mere om de roser, jeg købte i 2014 og 2015
Ghita Renæssance havde jeg i forvejen to af, men jeg fandt en flot på Magtenbølle Planteskole, så den røg ind i bilen på vores sidste tur i september.
Den engelske rose Munstead Wood blev jeg anbefalet i 2014, den fik jeg fat i på en af de første ture til Jas, da jeg var der sidste gang, stod der lige en til. Som Linda Irving siger: den hoppede selv ind i bilen :)
 Nigrette har en smuk mørk farve
 det er en storblomstrende rose
Ophelia Climbing var med i første køb i 2015, den havde jeg valgt hjemmefra, jeg fortrød det ikke, selvom den ikke brød sig om at stå i krukke. Senere blev den plantet ved skuret og blomstrede flot.
 også rosen Sombreul står ved skuret og lågen ind til nordbedet
det er en klatrerose, håber jeg får det at se i år
 Souvenir st. Anne var sammen med den næste, en der var bestilt hjemmefra
det er en bourbonrose, den står mellem to rhodoer i den forhøjede del af staudebedet
Mme Pierre Oger er også en bourbon rose, en sport af La Reine Victoria, den er meget smuk og velduftende og står ved bassinet. Begge valgt efter at have kigget i rosenbøgerne. De kom hjem først på året og blomstrede ret tidligt, det var dejligt.
Ikke flere roser for i dag, men en solnedgang:

Rigtig god start på ugen

35 kommentarer:

 1. ja... det var en dejlig dag i går :)

  SvarSlet
 2. Smukke solopgangsbilleder.
  Vi havde en fin solskinsdag hele dagen i går og i dag tegner det også til at blive fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Det havde vi også, den startede også fint her, men jeg skal love for, at det sner nu.

   Slet
 3. Ophelia Climbing ser helt skjønn ut, og deilig gjensyn med Munstead Wood!

  God dag i kulden!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja Ophelia Climbing var jeg meget begejstret for, og Munstead Wood glæder vi os til at se igen.
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  sol og ingen vind - det var bestemt super igår, det fik da vist mange bloggere på banen:) i det hele taget virker i år mere livligt i haveblogverdenen end sidste år - jeg er selv allerede nu over sidste år besøgstal for hele januar...
  Og roserne er jo lækre. Nigrette har en flot farve synd den behøver støtte...

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var en super dag igår, jeg skal da lige love for, at folk er vågnet op her i weekenden. Du får nu også rigtig meget opmærksomhed, dels fordi du viser meget spændende, men også fordi du er den eneste aktive af hankøn, tror jeg :) når vi ser bort fra CD, men du har fortjent det, du undersøger jo tingene til bunds, det har vi meget glæde af.
   Jeg håber på, at Nigrette klarer sig bedre i år, mange af planterne fra Jas hænger det første år, de har nogen gange stået længe i potter, men de retter sig op året efter.

   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth!
  Det var godt du/i fik lidt sol i går, det havde vi næsten hele dagen i Bønnerup, det gør det hele en del smukkere, men det gør sneen nu også;-) og den har vi været forkælet med både der og her. Skønt med rosen følgetonen de sidste dage, har jo fulgt lidt op på hvad der er sket.
  Flotte solbilleder fra Samsø:-)
  Tak også en rigtig god ny start på ugen til dig.
  Kram og hilsner fra Anette

  PS måske vi ses hos Rita til april, det kunne være så hyggeligt:-)
  I dag startede det også med sol og 15 graders frost.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Så er du tilbage fra ferie og med igen. Dejligt du har læst med, roser er jo vigtige :)
   Vi har en smule sne nu, det sneede lidt her i formiddags. Men vi har ikke de store mængder, det går nok med det, vi har kun en trediedel frost i forhold til jeg.
   Det kunne være hyggeligt at mødes hos Rita til april.
   Kram fra Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Dejligt med solskin, det højner jo det hele.
  Vi håber rhodoen passer på sig selv.
  Græsserne er så fine i solskan.
  Den eng. rose Munstead Wood er så flot også farven, det er sådan en rose skal se ud, synes jeg, men smag og behag.
  Flot solnedgang.
  (vi har sne her nu) hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja solskin gør underværker.
   Ja lad os håbe, det går godt med rhodoen, men det tror jeg, når den ikke er nået længere.
   Ja der er mange flotte farver på roserne, jeg kan også godt lide farven på Munstead Wood.
   Vi fik sne i formiddag, nu er det snart væk, det tør.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Mon jeg kan få lov at skrive noget nu, det kan jeg nemlig ikke altid. Nisserne burde da være gået i hi for længst, men så er det da godt at solen er kommet lidt frem. Vi har set den både i går og i dag...eneste minus at så kommer skidtet da også rigtig frem. Det med rengøring er jo ikke vores store hobby men nu har jeg da fået muget lidt ud oven på. God aften til dig...her er det også begyndt at sne lidt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Driller det nu lidt igen. Ja ulempen ved solen, at skidtet nemmere ses, det er ikke godt, når vi ikke kan lide at gøre rent. Jeg fik ikke øje på det, gik med hundene i stedet.
   Her er det blevet lidt gråt, ingen sne endnu, udover det vi fik i formiddag.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Endelig fik du solen at se, du har også ventet utålmodigt, her har vi både sol og sne nu ;)
  Hvor har du fået mange smukke roser de sidste år, det bliver spændende at følge dine nye klatreroser ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det var dejligt at få solen at se, langt om længe. Vi fik et par snebyger i formiddag, men det tøede over middag, morgenen var dog skøn. Se endelig med i morgen :)
   Ja jeg forstår heller ikke alle de roser, jeg har købt, det bliver spændende til sommer, om de vil noget, men det vil de forhåbentlig :)

   Slet
 9. Dagen i går var smuk, og det har den også været i dag. Jeg spekulerer lidt på, om du har nogle preferencer med hensyn til rosernes form og farve m.m., men gætter på, at det har du nok ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Den var meget smuk i går, men også i dag, dog har vi fået nogle snebyger.
   Jo lidt preferencer har jeg nu haft, men der er mange impuls imellem. Jeg har læst meget i Hugo Lykkes bog og i Torben Thims, det gav lidt flere specielle ønsker.

   Slet
 10. Jeg havde aldrig hørt om Jas, før jeg begyndte at følge med på din blog. Til sidst blev jeg nysgerrig efter at finde ud af, hvem denne mand er, som "stjæler" så mange af dine lommepenge! Så nu har jeg kikket lidt på hans hjemmeside. Det ser spændende ud, han er vist en omvej værd næste gang, jeg kommer på de kanter.
  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Det er der mange som ikke har, men efterhånden er der også en del, der kender ham. Han er helt sikkert et besøg værd, han har ikke alt men rigtig meget. Husk at lave en aftale først.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Tak for det, ja det synes jeg også :)

  SvarSlet
 12. Hej Lisbeth. Det var en utrolig flot solopgang du fik billeder af. Godt at I endelig fik sol:) Det er sjovt at se, at I ikke har fået mere sne, men måske er der noget på vej! Det er godt nok mange nye roser du har fået. Jeg kunne især godt lide Ghita Rennæssance. Den har en meget flot lyserød farve, men den mørke nedenunder er også rigtig flot. Det er meget inspirerende at se alle dine nye roser og også meget, som frister!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja to dage med flot solopgang, det var lige, hvad jeg trængte til :)
   Her i det sydlige Dk har vi ikke fået meget sne. Men ja jeg har fået mange roser, må man sige. Ghita har en smuk farve og en skøn duft, ja de mørke er også fine. Godt det er inspirerende, men ja jeg er ikke i tvivl om, at det frister.

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Godt I fik en smuk solopgang når det skyede til hos jer så tidligt. Så var vi lidt heldigere. I formiddags fik vi så et et drys sne men ikke mere end at græsset kan ses igennem det ellers var det også rimet her i morges og ganske kønt er det jo.. Solen har vi ikke set noget til.
  Græsserne er jo stadig smukke der i solens stråler :-)
  Ja mon ikke vi alle kender det med at planter hopper ind i bilen og det er ikke kun roser det er galt med her hos mig.
  Nigrette var en af dem det hoppede op i hænderne på mig da vi mødtes hos Jas. Det var jo slet ikke meningen at jeg skulle have noget, skulle jo bare lige hilse på Linda og dig. Da jeg kom hjem stod der 3 roser inde i bilen da jeg åbnede bagklappen :-)
  I aften må vi så nøjes med en håndboldkamp.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var dejligt, i dag var vi også heldig ind i meller, så i morgen kommer der mange smukke billeder, synes jeg da selv :) Her var lidt sol, det var rigtig godt.
   Jeg forstår heller ikke, hvordan de planter kan hoppe sådan af sted, det gør de tit, synes jeg. Utroligt hvad man kan finde i bilen, når man kommer hjem :)
   Ja det er træls, at vi må nøjes med håndbold, men mon ikke du ser det, jeg gør ikke.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Kære Lisbeth
  Hvor er det en smuk solopgang, du præsenterer os for i dag, og godt at solen endelig begunstigede Samsø med et besøg i går. Da jeg stod op i morges, var vejen snefri og fortovene ryddede, men så skal jeg ellers love for, at vi fik snevejr ved 7 tiden, så det var lidt træls at køre. Spændende, hvor meget, der kommer i morgen - I ligger os til at få et drys, hvis man skal tro vejrudsigten. Også dejlige rimfrostbilleder fra din have, hvor græsserne tager sig meget elegante ud. Skønt med endnu flere roser :) Ghita kom også til hos mig på din anbefaling, og det bliver vist et rigtig godt bekendtskab :) Munstead wood er en af mine absolut yndlinge, selv om farven var lidt mærkelig i første blomsterombæring - det rettede sig sidst på sommeren. Jeg er vild med Sombreuil og må se om den ikke kan knibes ind et sted :) Jeg kan ikke huske, om jeg fik Mme Pierre Oger med hjem, eller om det var den, Jas mente ikke kunne trives her i det midtjyske - mon du kan huske det? Underligt, at du sådan får flere roser med hjem, end der står på sedlen - den slags kender jeg ikke noget til ;)
  Flot solnedgang - vi blev snydt i dag.
  Fortsat god aften, selv om vi må undvære Badehotellet
  Knus Linda!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var en rigtig fin solopgang i går, i dag så den anderledes ud, men den var også flot. Sneen kom først til os ved 10 tiden, men det pyntede på haven, så længe det var der. De lover lidt i morgen tidligt ja, det har jeg bemærket. Det fryser ikke hårdt her, nærmest slet ikke, måske lidt ved jorden. Græsserne bliver ved, utroligt de kan blive ved at holde sig fine. Ghita er rigtig fin , den bliver du forhåbentlig glad for, ligesom jeg er blevet glad for Munstead Wood, som jeg jo købte på din anbefaling. Det kan jeg heller ikke huske med Pierre Oger, jeg tror ikke, det var den, som ikke kunne klare sig i Midtjylland. Nej det ved jeg, du køber altid kun det, der står på sedlen ;)
   Ja der kommer også en flot solnedgang i morgen.
   Ja træls at undvære Badehotellet, jeg er sur på det sk--- håndbold :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 15. Kæreste Lisbeth. Det har simpelthen været en skøn dag med sol fra en næsten skyhimmel og ingen vind. Så pyt med frostgrader på 3 til 4 minus grader, så solen skinner så vidunderligt, Sådanne dag er bare vidunderlige, de giver plus på energi kontoen, så der er lidt at tage af når den næste dag kommer med gråt i gråt.
  Dejlige billeder af solopgang og herlige roser.
  Tak for dit skud D. vitamin.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Ja det var en fantastisk dag, hvor vi kunne få ladet op igen, det kan vi lide.
   Godt du kan lide mine billeder og mine roser.
   Selv tak- fordi du er med.
   Kh Lisbeth

   Slet
 16. Kære Lisbeth. Skønne billeder af både solen der kom, og solen der gik. Jeg tror det er et af de temaér jeg aldrig kan få nok af.. Solopgang og solnedgang. Det var lige så smukt her i Sønderjylland. Igen skønne roser og fantastiske farver du der har valgt, sikke en masser du har samlet, fantastisk som det giver energi og glæde at kigge på. Mojn fra Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete
   Jeg er også afhængig af sol- op og nedgange, jeg farer af sted med kameraet, så snart der er noget, der ligner en solopgang :) Dejligt at høre, at du nyder mine billeder.
   Mojn Merete

   Slet
 17. Det varmer med rosenbilleder... for koldt er det altså blevet. Men smukt er det med frost i januar også selv om I ikke mærker det helt så meget derovre på øen. Meget smuk og dramatisk solopgang. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du fik tid til at se rosenbilleder her midt i læseriet. Ja det er smukkere end en grå regnvejrsdag med 10 + grader.
   Tak :)

   Slet