søndag den 31. januar 2016

Sidste januar dag og solopgang fra torsdag

Flot start på dagen torsdag morgen

Det blev til en dejlig blæsende solskinsdag, jeg gik igen ud og klippede stauder ned.
Blæsende var det også, da vi tog med færgen fredag, heldigvis lukkede de ikke Lillebæltsbroen, så det lykkedes os at komme til 60 års fødselsdag og at få hygget med Arthur og hans familie.
Sejlturen tager heldigvis kun en time, færgen gyngede noget indtil vi kom i læ af Jylland.
Fødselsdagsgaven var populær :)
Her kommer lidt arkivbilleder:
 Duftsnebolle/Viburnum Burkwoodii er en af mine yndlinge her i foråret, den har en fantastisk duft, som breder sig til store dele af haven.
 Dusksalvie havde jeg en del af i 2014, heldgvis havde den sået sig selv, så nye dukkede op i 2015
 Dværgelm er en lille fin bregneagtig busk
Dværgsyren dufter fantastisk, jeg har to. Den ene står i udkanten af skoven og spreder sin skønne duft. Den anden står overfor pavillionen, den klipper jeg til en kugle.
Rhodoerne
 R. Cowslip har jeg haft i flere år uden den har blomstret. I år er der knopper i, jeg er spændt på at se den i blomst.
 R. Creamy Chiffon er en smuk rhodo
 med dobbelte blomster
 R. Cunninghams White er god som hækplante, jeg har to ud til vejen.
 R. Daurilut blomstrer tidligt på foråret i sidst i marts eller først i april.
R. Daviesii er en løvfældende azalia hybrid, den dufter skønt.
Roserne:
 Rose de Rescht har for en gang skyld blomstret flot
 Dronningen af Danmark, en historisk Albarose blomstrer kun en gang, men den har mange blomster og den blomstrer længe. Tillige er den smuk og velduftende.
 Duchess de Montebello er også engangsblomstrende, en gallica rose, som klatrer op af pælen i bedet med de kølige farver.
 Eden Rose er flot men har ikke meget duft.
Eglantyne, en smuk Austin rose.
 den første anemone
nu er de fremme de små erantis.
Jo foråret er lige om hjørnet, og nu er januar endelig forbi. Måske syntes jeg, den var lang, fordi jeg skulle over og hilse på Arthur og Theodor :)
God søndag

36 kommentarer:

 1. dejligt at fødselsdagsgave blev taget imod med glæde. En bil skaber meget glæde hos de fleste.
  Dejlige billeder fra en flot solopgang, blomster var arkivet og de dejlige forårbebuder er godt på vej.
  Jeg spottede i går en lille ensom erantis som lyste så gul, så jeg nærmest kan undre mig over at jeg ikke har set den. Jeg lagde to poser løg i efteråret i detnye bed, og det må være det første, som kommer for at fortælle, nu er de på vej.
  En lille sirlig Anemone :-)
  God søndag til dig, og i morgen er det den. 1 februar og så er der kun 29 dage til at kalenderen viser forår.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Ja det var jeg glad for. Det er rigtigt en bil kan skabe glæde hos både store og små :)
   Ja skønt med forårsbebuderne.
   De skal nok komme de små erantis, der er flere, der har vist billeder af dem før mig. Når dine er nye, er de nok ikke så hurtige.
   En dejlig kort måned, vi skal tage hul på, godt du skriver kalenderen viser forår, man kan aldrig vide med det vejr.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth, den gave den er da også lige det man ønsker sig når man er 2 år. Hvor er han pludselig blevet stor :o)
  Her var der ikke meget sol i går, men alligevel så var der 8 grader i orangeriet. Det er så dejligt at de små forårsblomster pibler frem nu, jeg syntes de er kommet tidligere end de plejer. Du er frisk du allerede er i haven og klippe stauder ned. Det kunne være jeg skulle følge trop og se at komme i gang i kolonien :o)
  Rigtig dejlig Søndag.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja ingen tvivl om det, Arthur har leget meget med den, siden han fik den, der var ellers mange andre gode fødselsdagsgaver. Han gror godt den lille mand, som ikke er så lille mere.
   Forårsblomsterne er tidlige i år på grund af den milde december. Det er lidt koldt at gå rundt derude, så jeg holder ikke ud så længe.
   Tak i lige måde.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Tillykke med barnebarnet - 2 år, hold da helt op hvor tiden flyver af sted.
  Det er skønt med de første forårstegn. Her halter det dog lidt bagefter, men jeg ved jo, der sker noget derude om ikke før, så når vi når ind i den sidste vintermåned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Tak skal du have, ja det er utroligt, at han allerede bliver 2 år. Ja der skal nok komme forårstegn hos dig også, godt vi tager hul på den sidste vintermåned nu.

   Slet
 4. Kære Lisbeth. Skønne billeder af solopgangen, det var lige så smukt at køre sydpå på arbejde og se solen komme i vest. Dejligt ikke altid at skulle køre i snusk og mørke, men at kunne begynde og ane at solen kommer tilbage mod vores del af verden. Hvor er den smuk din duftsnebolle, endnu et ønske på listen. Jeg har ikke set så mange af dobbelt rodoer´ne, hvor er den flot. Så har du endda en anemone, det er vist tid til at gå tur i skoven og kigge omhyggeligt i skovbunden. Tak for dejlige billeder og forklaringer, det er så lærerig. Mojn fra Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Meret
   Tak skal du have, ja det er dejligt, at det lysner, og at vi en gang imellem ser solen nu. Duftsnebollen kan bestemt anbefales. Jeg har nogle få dobbelte rhodoer, de er så fine. De anemoner her er vist meget tidlige, jeg har kun set disse endnu.
   Har du set mit forrige indlæg, hvor jeg inviterer til blogtræf? Der er et link til det øverst i højre side. Jeg håber, du kommer.
   Mojn fra Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth. Hvis jeg kan slippe afsted fra gården her, så vil jeg rigtig gerne komme :-) Det er en flot invitation! Indrømmet jeg vil vildt gerne gå en lang tur i dine have og bare suge til mig af alle de forskellige blomster, planter og buske du har. Jeg lover at sætte et kryds i kalenderen, og give dig en melding i god tid forinden :-) Samsø er jo en skøn ø :-) Mojn fra Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete
   Det vil glæde mig at vise dig min have. Godt du har sat kryds i kalenderen. Hvis ikke du kan slippe af sted den dag, finder vi bare en anden dag, så får du mig helt alene, men det er så hyggeligt med blogtræf, så man lærer nogle flere at kende. Jeg har foreslået Kirsten, at I kan følges ad, jeg har en fornemmelse af, at I ikke bor meget langt væk fra hinanden - uden at jeg dog helt ved det.
   Ja Samsø er en skøn ø :)
   Mojn

   Slet
 6. Det er bare helt utrolig deilig å se vårtegn hos deg nå, for her er det lenge til vi ser noe sånt. Her er det is overalt, og det er umulig å gå ute. Det er alt for glatt :(
  Så fin den doble rhodoen Creamy Chiffon var!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja du kan heldigvis nyde vårtegnene to gange, når nu der er så længe til du selv ser nogle, må du nyde mine først. Ja du må endelig passe på, hvis det er glat, så hellere blive inde.
   Ja R. Creamy Chiffon er så fin.
   Klem

   Slet
 7. Kære Lisbeth Hvor dejligt, at der er gang i de smukke sol op og nedgange igen. Super smukt. Jeg er simpelthen også så glad for dusk salvie, hvor er de bare utrættelige i deres blomstring. Dværgsyren har jeg også, du har ret den har den mest vidunderlige duft. Interessant at du klipper den ene i form måske jeg skulle prøve det.
  Så spændende at se hvad din Cowlishaw bliver for en blomst. Stort tillykke til Arthur, håber I havde en rigtig dejlig tur. knus Tina ( fra Kastrup Lufthavn)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja der kommer da en solopgang eller nedgang en gang imellem, men det er ikke hver dag. Der er to forskellige dværgsyrener, det er kun den buskagtige, jeg klipper i form, det er den god til, den jeg viser er højere, den er ikke så nem at formklippe.
   Ja det er spændende med R. Cowslip.
   Tak for det, vi havde en dejlig tur, det må du også have.
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Tusinde tak og så vil jeg sige som jeg har tilføjet på bloggen, at besøget hos dig og Bent var en del af min glædes kur. Det at få lovet gå rundt i jeres vidunderlige have og smule og dufte. Det var bare så dejligt livsbekræftende og så redelige valmuerne.Jeg glemmer dem aldrig......Tak af hjertet for en vidunderlig dag. Knus Tina

   Slet
  3. Dejligt at høre Tina, det var jo også første gang, at jeres blomst var ude og afprøve verden igen til Festival, så lidt bekymret har I nok været, så er det dejligt at fordybe sig i en have med dufte og gode indtryk.
   Selv tak fordi I kom.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth!
  Velkommen hjem:-) Friske dig at klippe stauder ned i det blæsevejr, men hvor bliver man glad af den friske luft, i dag er det dog noget utilregnelig solen skinner og pludselig kommer der slud og hagl, så i dag er jeg nu mest inde.
  God sidste januars dag
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak skal du have. Ja det var friskt at klippe stauder ned i torsdag, men helt ok. Jeg er jo ikke ude så længe ad gangen. Det var jeg heller ikke i dag, for der kom nemlig regn og slud.
   Tak i lige måde
   Kram Lisbeth

   Slet
 9. Uh ja blæsten har gået lige vel frisk den sidste uges tid Lisbeth.....tillykke med barnebarnet...og du frister mig til at klippe lidt i mine stauder nu - solen er lige ved at bryde frem her så mon ikke en lille tur der ud ville gøre underværker :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe
   Ja der er meget blæsevejr næsten hele tiden. Tak skal du have - ja man kan tage ½ time en gang imellem og gå ind, når man fryser. Dejligt at få det gjort.

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Ja, man kan godt se Arthur er glad for gaven. Dejligt.
  R. spændende at se R. Cowslip i blomst.
  Ja, jeg synes også R. Creamy Ciffon er smuk.
  og jeg kan også godt lide den sarte blomst som R. Daurilut har.
  Jam Lisbeth, nu pibler det hele op, det er en dejlig tid vi går i møde. Der er også meget at blive fristet af, i butikkerne.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja Arthur var heldigvis glad for gaven, skønt.
   Ja det bliver spændende med R. Cowslip. Creamy Chiffon er jeg meget glade for. R. Daurilut er skøn, fordi den blomstrer så tidligt.
   Ja det er skønt, at foråret er på vej, det er bestemt nemt at blive fristet i butikkerne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Ja frisk gået af dig, at du går ud og klipper stauder ned i den kulde, her lå der lidt sne fra i går eftermiddag. Jeg har sovet det meste af dagen, tror det er lidt influenza, men da jeg er vaccineret, håber jeg det er væk i morgen. Skønt at kunne glæde børnebørn med en ny ting, de har så meget forskelligt i dag. For resten tak for den fine buket til min fødselsdag, vi havde en rigtig dejlig dag og herligt besøg af de kære, små og store fra Sjælland og de kommer igen på fredag, da min ældste datter skal giftes lørdag, så jeg har slet ikke tid til at tænke på haven lige nu. Har en fødselsdag i familien i morgen og på søndag, så tiden går hurtigt lige nu. Bruger også meget afslapningstid med at kigge billeder, dine er så flotte. Vinterlig hilsen fra Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Hvor dejligt at høre fra dig, når du har så travlt. Der er da lidt af hvert at tænke på, dejligt med et bryllup midt i det hele, ja så går det hurtigt. Jeg håber, du bliver rask til i morgen og i hvert fald til brylluppet.
   Det var ikke så galt at klippe stauder, her er det lidt mildere, og jeg er ikke ude så længe ad gangen. Tak for de søde ord om mine billeder og rigtig god bedring til dig.
   Mange hilsener
   Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth.Hvor er det et dejligt billede af Arthur der leger med sin fødselsdagsgave.
  Men også dejlige billeder fra din have.
  Jeg har også en dværgsyren som jeg er rigtig glad for.Og flot stor rose de rescht du har.
  Glæder mig til roserne blomstre.
  Sidder og hviler mine trætte ben.Hårdt at stå på en stige i så mange timer.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skal du have, ja det var skønt, han var glad for gaven. Dværgsyrener er fine og velduftende, synes jeg. Sidste år var Rose de Rescht ret flot.
   Det bliver dejligt, når roserne igen blomstrer.
   Jeg kan godt forstå, at du er træt, det er meget hårdt at stå på en stige.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Så stor han er blevet, Arthur - dejligt at se ham med gaven - min den yngste legede også med biler i flere år, intet andet duede... Godt jeg ikke skulle med færgen i det blæsevejr, det ville have givet mig nogle problemer... Det har ellers virket lidt forårsagtigt derude i weekenden og det pibler frem flere steder. Men jeg kunne godt forestille mig at der kom endnu noget vinter, februar er tit så kold og vinterlig. Nu må vi ses.
  Nød selvfølgelig alle dine billeder igen. Uh... den dejlige duftsnebolle :)

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja Arthur er blevet stor - han fik selvfølgelig mange gaver på selve dagen, men bilen var han alligevel glad for, det var dejligt. Jeg var heller ikke stolt af færgeturen, men vi havde sea-band på, om det hjalp ved jeg ikke, men turen tager jo kun en time, så det er til at se en ende på. Ja det pibler op, det er dejligt, men mon ikke vi får mere vinter, jeg tror det.
   Dejligt at du nød billederne, duftsnebollen er bare skøn, også fordi den er så tidlig.
   Knus

   Slet
 14. Anemoner!
  Det var da godt nok tidligt.
  Syntes at mine forårsbebudere lader vente på sig, så det er dejligt at kunne følge med her i stedet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina
   Ja det er tidligt med anemoner, der var også kun de samme :)
   Det er ikke alle, der har forårsbebudere endnu, du må gerne følge mine, hvis du får tid :)

   Slet
 15. Hej Lisbeth
  Tænkte jo nok at I skulle en tur til Fyn så jeg tænkte på jer med den vind der var i fredags men godt at I kom sikkert i havn. At det så ovenikøbet var to fødselsdage var da lige et fint sammentræf.
  Her i huset er der en der fylder 60 på tirsdag (måske jeg bliver lidt fraværende et par dage) på dagen kommer der jo nok nogle forbi sidst på dagen og så holder de en lille morgenmads reception på hans arbejde. Onsdag aften tager vi så svigermor med i folkekøkken og spiser Dansk bøf.
  Dusksalvien er en lidt underlig fætter at se til men den er faktisk ret flot. Mon ikke der dukker nogle op i år også. Det er jo lidt nemmere end at skulle så hvert år tror at det er det du foretrækker :-)
  Ang. besøg hos jer i år så vil vi selvfølgelig meget gerne komme men om det kan blive den dag der er blogtræf ved jeg ikke men det skal jo nok også være når det er rosen tid. Det må vi lige se på når vi når lidt længere frem i tiden for det må jo gerne blive en tradition med en årlig tur til Samsø :-)
  Anemoner har jeg slet ikke kigget efter men det må jeg da hellere få gjort.
  Ja så blev vi endelig færdig med januar (du er nu ikke den eneste der har syntes at den har været lang) og så er februar jo heldigvis den korte måned og så kan vi vel skimte foråret for ude.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg tænkte også, at du havde regnet det ud, det er pokkers, man skal være så forsigtig, men jeg tør ikke skrive det, før vi er hjemme igen.
   Nå er det så jeres tur til at fejre rundt, så kan det godt være, at du må svigte lidt, men tillykke til Mogens i hvert fald. Du er så trofast, at du er tilgivet et par fridage :) du kigger nok med alligevel
   Du har helt ret, jeg foretrækker, at de selvsår sig :)
   Det skulle bare ikke hedde sig, at I ikke må komme sammen med de andre, det kan jo være hyggeligt nok. Måske foretrækker I en dag for jer selv, så er det også helt ok, for det hygger vi os jo også med. Men ja I må i hvert fald komme, når alle roserne blomstrer, det er en oplevelse. Vi finder ud af det som vi plejer, nu har vi jo skabt traditionen :)
   Ja heldigvis kan vi skrive februar i morgen, så må vi se, hvordan den bliver.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 16. Hej Lisbeth

  Ja tænkte nok du var udenø´s:)

  R. daviesii! Ja, igen er det de løvfældende der udmærker sig!

  Og så selvfølgelig dagens tilvækst!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er nok nemt at regne ud, det er jo ikke så tit, jeg springer over :)
   R. daviesii er fin ja
   Ikke dårligt med lidt forårstegn.
   Tak i lige måde

   Slet
 17. Fint billede af Arthur. Godt at gaven faldt i god jord.
  Hvor er dine små erantis langt fremme.. Ja foråret er lige om hjørnet.

  SvarSlet
 18. Tak Aase - ja det var jeg også glad for.
  Dejligt at det snart er forår, nu er der kun februar tilbage af vinteren, det kan vi lide.

  SvarSlet