torsdag den 31. december 2015

Nytårsaftens dag

var lidt speciel her. Først var der en fantastisk solopgang, som jeg vil dele med jer:jeg drog ud før kl. 8, for himlen var helt fantastisk, inden det blev lyst. Jeg lånte et kamera af Bent, mit eget lille kompakte kunne ikke klare mørket og den megen blæst.


da det blev lidt lysere, gik jeg ud med mit nye kamera. Jeg siger jer, det var flot, mon ikke I kan se det. Men det var godt nok også koldt, meget koldt.
De havde lovet regn eller slud fra kl. 12, så allerede ved 11 tiden begav jeg mig af sted på hundeturen, i går nød jeg min tur, men i dag var det noget mere vildt, men jeg kom da til havet.
Det var en kold "fornøjelse" som I kan se, var det i voldsomt oprør
en front kom ind fra syd og dækkede solen, mens jeg var der, men jeg nåede hjem i tørvejr.
hundene venter pænt på mor, mens hun kommer ned af skrænten.
Det blæste faktisk ret meget i går, kan I se på hundene.
Jeg siger jer, der var langt hjem, modvind og op af bakke, det var hårde tider, men jeg kom da hjem.
Det blæste så meget, at en privat vindmølle tabte vingerne. Jo jo det blæser meget herude midt i Kattegat. I morgen lover de mindre vind, så længe det varer.
 men Morten Korch
sommerbillede af samme
og the Generous Gardener holder skansen
31.8.
Rigtig god første dag i det nye år til jer, håber I er kommet godt ind i det.


24 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Jotak - en meget afdæmpet nytårsaften, vil egentlig hellere more mig med folk der ikke er sanseløst berusede;)
  Flotte morgenbilleder i blæsevejret!

  Og imponerende med roser der sådan forsætter ind i 2016, lidt flossede men med gåpåmod!

  Du og dine ønskes et godt 2016

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja vi der har haft en stille og rolig nytårsaften er på dupperne nu, det er fint :)
   Ja det var noget svært at tage billeder i den stride blæst. I dag er det stille vejr, det må nydes, for i morgen går det løs igen med blæsten.
   Ja det er flot med roserne.
   Tak i lige måde.

   Slet
 2. Hej Lisbeth!
  Vackra bilder av en röd himmel, och förvånas över dina rosor som blommar fortfarande.
  Önskar dig ett fint trädgårdsår 2016.
  /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marika
   Det var en smuk himmel, jeg er også forbavset over roserne.
   Tak i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Her havde vi samme fantastiske solopgang i går, desværre var jeg på arbejde og havde selvfølgelig ikke kamera med. Jeg holdt en lille pause og gik ud og nød det smukke syn ;)
  Godt man kan se dit indlæg nu, det kunne jeg nemlig ikke i går.
  Utroligt du stadig har roser i blomst, har har regnen ødelagt knopperne.
  Godt nytår ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja jeg har set rigtig mange billeder på fb af den fantastiske solopgang. Ærgerligt at du ikke havde kameraet med, godt du kunne gå ud lidt onyde det.
   Nej jeg kom til at trykke for tidligt på knappen, så jeg trak det tilbage igen :)
   De fleste af knopperne er også rådnet væk her, men der er få standhaftige tilbage.
   Tak i lige måde :)

   Slet
 4. Hej Lisbeth. Rigtig godt nytår. Hvor er det en spændende årskavalkade du viser. Der har været meget gang i den i 2015's haveår hos dig. Det er en stor glæde at følge med og jeg blev rigtig glad for din kommentar om at Anders og jeg kunne komme hvert år som en tradition. Det vil være rigtig hyggeligt og det er jo i sig selv spændende at komme til Samsø. Jeg håber, det kan lade sig gøre i det nye år igen:) Dine morgenbilleder er meget flotte. Ja, blæsten er strid, jeg har cyklet på arbejde hver morgen kl. 7 her mellem jul og nytår i stiv modvind. Det var en meget kold fornøjelse! Vi har ikke været hjemme hele julen, men nu er det godt, at det snart bliver normale hverdage igen! Jeg håber, I kom godt ind i det nye år og tak for det gamle. Jeg glæder mig til at dele haveoplevelserne med dig i 2016.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak i lige måde. Godt du kan lide min årskavalkade, som du kan se, kommer der meget mere. Jeg synes, det kunne være hyggeligt, hvis I kommer herover igen, det må I endelig gøre, hvis du kan lokke Anders med igen. Jeg tvivler på. at det har været en fornøjelse med cykelturen, det lyder ikke rart. Jeg har lige cyklet en tur nu her i stille vejr, det bider godt i fingerspidserne. I strid modvind har det jo været endnu værre for dig, du er sej.
   Ja vi holder af hverdagen.
   Jeg ser også frem til at dele haveoplevelser med dig i 2016.

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Sikke himmelbilleder hvor er det smukt. Jeg havde også bemærket den røde himmel på et tidspunkt. Men vi kan jo ikke se så meget himmel, her. Men fint ser det ud, du fik dig da også lige en kold og frist morgentur.
  Godt nytår.
  hilsen jessie

  SvarSlet
 6. Kære Jessie
  Tak skal du have, ja det var meget smukt, det er nemmere at se himlen her ude på landet.
  Ja den tur tog vejret fra mig :)
  Tak i lige måde
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 7. Kære Lisbeth
  Hvor er det dejlige billeder, du viser af solopgangen i går. Min veninde fyldte 60 også i går, så hun mener, at æren for den, tilfalder hende :) Her har det været smukt vejr i dag - stille med sol, så det blev til en skøn gåtur i skoven langs en af søerne. Vandstanden er høj, og flere steder var stien oversvømmet. Uha, det var en kold fornøjelse med din havtur i går, for da bed det virkelig. Heldigvis blev det lunere her, som aftenen skred frem, og det var fint og vindstille kl. 24, så fyrværkeriet - som andre skød af, må jeg indrømme - tog sig rigtig flot ud. Utroligt, at du kan blive ved med at præsentere roser. Skønt sommerbillede af Morten Korch - glæder mig meget til at opleve min nyindkøbte fra Jas til sommer :) Godt, at hundene venter pænt på deres mor - det er sin sag at blive hevet ned af en skrænt - har jeg prøvet med vores labrador :) Tak for dejlige havbilleder med hvidt skum - jeg får et helt sug i maven af længsel.
  Fortsat dejlig dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak skal du have, ja det var en utrolig smuk solopgang. Ja men så pyt, lad hende få æren for den solopgang :) Her har det heldigvis også været stille, men vi blev lidt snydt med solen, jeg fik dog solopgangsbilleder. Det gjorde ikke så meget med kulden i går, jeg var klædt på til det, men vinden tog vejret fra mig, når jeg gik i modvind og op af bakke. Ja der er vand mange steder herovre også, men det er nok ikke bedre hos jer med Gudenåen, hvis den er i nærheden af dig. Vi blev inde så kun fyrværkeri indefra, hundene tog det bedre end forventet, men vi ville ikke gå fra dem, for så tror jeg, det var blevet værre. Ja det er utroligt, der er mange, som har købt Morten Korch, jeg håber, de bliver lige så gode som min.
   Hvis jeg var blevet trukket ned af den skrænt havde jeg været godt forslået nu, den er lang.
   Selv tak - ja der er langt til havet fra jer, mon ikke du tager revanche til sommer.
   Tak i lige måde - eller skal vi sige aften.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth vidunderlige billeder af sol opgangen, jeg nød den også herovre ved Østersøen. Men mit kamera kunne slet ikke gengive det, så jeg er glad for a se dine vidunderlige billeder.
  Dejligt at se hundene venter, her har Zeus lidt svært ved at være tålmodig. Han kan ikke komme hurtigt nok frem.
  Det er pudsigt som de roser bliver mere rose i kulden , de kæmper bravt hos dig. Godt nytår til dig og Bent. Kram Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Tak skal du have, ja der skal et godt kamera til at gengive de farver, men det mener jeg da også, at du har. Du må meget gerne nyde mine :)
   Mine hunde er også meget utålmodige, de halser af sted i snoren, men når jeg lader dem løbe ned af skrænten, holder de sig i nærheden.
   Ja der er stadig lidt roser, men det er ikke ret mange.
   Tak i lige måde til dig og Hans
   Kram

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Ja det var noget af en morgenhimmel den sidste dag i året kunne præstere. Fantastisk flotte billeder du fik taget. Billederne fra turen til havet er ser friske men ret kolde ud kolde ud. Det ser dog ud til at de små sorte nyder det i fulde drag. Godt med et billede af dem begge to så kan man jo rigtig se hvor meget Bellis er vokset :-) Lige så meget det blæste i går først på dagen lige så stille og fredelig var det til midnat ja når vi lige ser bort fra alt det krudt der skulle fyres af. Det bruger vi dog ikke penge på. Tænk sig at gi 500kr for et batteri som futter af på få minutter. Næ så hellere planter for pengene dem kan vi da glæde af i mange år.
  Her blev svigermor kørt hjem 21.30 og kl 22 ringede naboen om vi ikke kom over så det gjorde vi og pludselig så var klokken 02.30 så trætheden har været en væsentlig faktor her idag. Godt der lige er et par fridag endnu inden et nyt arbejdsår starter.
  The Generous gardener er godt nok stadig rigtig fin.
  Ha en god aften og endnu engang et rigtig godt nytår til jer.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var en meget smuk morgenhimmel, den var også fin i morges, men noget anderledes, det så du nok ikke :) Det var lidt for friskt med turen til havet, den stærke blæst tog næsten vejret fra mig. Ja derfor tog jeg billeder af dem, selvom det var svært, så kan du tydeligt se, at Bellis er lige så stor som Schippo :)
   Vi var slet ikke ude, blev inde ved hundene, de var ikke bange, men gøede når nogen skød af, så vi ville vænne dem til, at det ikke er farligt, og at mor og far ikke er bange. Nej hellere planter end fyrværkeri for pengene, det har jeg ikke brugt penge på, siden børnene flyttede hjemmefra.
   Jeg var i seng en time før jer så, men oppe før 7 igen, til gengæld er nytårskoncerten god at sove til :)
   Ja godt I har fri et par dage endnu.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Vilken fantastisk soluppgång! Och otroligt imponerande att du har flera rosor i blom!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, ja det er imponerende med roserne.

   Slet
 11. Så mange flotte solopgangs billeder.
  Også fine billeder af dine dejlige hunde.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   ja det var en flot solopgang.
   Tak i lige måde

   Slet
 12. Tror altså i har smukkere solopgange på Samsø :-) Hvor er det flotte billeder.
  Rigtig godt nytår, med ønsket om rigtig mange gode havestunder.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 13. Hej Anette
  Ja måske er der noget om det, vi er tættere ved vandet.Tak skal du have og i lige måde til dig.
  Kærlig hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 14. Sikke mange flotte solopgangsbilleder.
  Jeg har prøvet flere gange at gengive på akvarelmalerier, det er aldrig lykkedes helt godt, solopgangen er bedst på foto.
  Mvh Emmy, detretoftlundhaver

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Emmy
   Ja det er svært at gengive solopgangsbilleder på akvarel, jeg har også prøvet, det er ikke til at ramme farverne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet