fredag den 22. januar 2016

Kan vi lide vinter? og arkivbilleder


Jeg tog en hel serie af billeder, mens solen stod op, her er to af dem. Billederne er fra i går, i dag så det helt anderledes ud.
Hvorfor skriver jeg nu, kan vi lide vinter, jo det gør jeg fordi Karen har lavet et fint indlæg netop om det emne. Karen mener, at vinteren er udskældt. Hun har også ret i, at folk er helt syge efter, at det skal blive forår. Sådan vil jeg nu ikke sige, at jeg har det. Jeg holder meget af vinteren, hvis den ser ud som her:

Frost og høj klar himmel ligesom vi har ønsket os det i hele den grå, våde og triste december, det er også godt for småkravlet, vi kan håbe på, at noget af det forsvinder.
Vinteren bruger jeg til at lade op i, nyder at sidde stille herinde og blogge og have kontakt med jer alle,  sidde og læse en god bog eller se en god udsendelse i TV
Men jeg savner at rode i jorden, så når vi kommer til 1. marts ønsker jeg forår, så jeg igen kan komme i jorden og gå rundt og nyde alt det, der kommer op. Jeg bliver frygtelig skuffet, hvis vi får sne og frost i marts, men styre vejret kan vi jo ikke, godt det samme.
nu står himalayacederen igen rank og flot
I forrige indlæg viste jeg Aschehoughs beskærerbog og omtalte bl.a beskæring af glasbær.
 jeg har nu spurgt Marie på Hortofilia, om hun beskærer sin glasbær, vi er jo en del, som har anskaffet os glasbær de seneste år.
Her er svaret: Jeg beskærer glasbær, men ikke voldsomt meget, for at give den en pænere facon og fjerner grene, som går på kryds og tværs. Den er jo tilbøjelig til at blive temmelig ranglet. Jeg er i grunden ikke klar over, om det gør den kraftigere.
 Måske husker I , at Marie har en vældig stor flot glasbær, rådet er nu givet videre, tak for det Marie.
Arkivbilleder:
 Aconitum/stormhat har jeg købt en del af, jeg håber, de kommer igen i år
 Akebia blomstrede for første gang sidste år, der bliver forhåbentlig blomster igen i år.
 den røde rævehale/Amarant er så flot, jeg fik en plante af Birgitte, da hun var på besøg
 anemoner fås i mange farver
skønne er de alle, de må gerne brede sig i haven og i min lille skov
Rhododendron
 R. Azurika er en krybende rhodo med duft i løvet
 R. Azurro - samme farve, men den er noget større.
Hov så nåede vi til B
 R. Belkanto har en fin farve
 R. Bellefontaine
står bare fantastisk i Nordbedet, den har let duft i blomsterne
Roserne:
 Albarosen Amélia har jeg fået som rodskud, min sætter også rodskud, dem giver jeg gerne væk af.
 sidste år fik jeg nogle smukke billeder af den
 Astrid Lindgren blomstrer flot hele sommeren
 Til slut
 dejlige Audrey Wilcox
Så gik der endnu en uge, I må have en dejlig weekend.30 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth!
  Ja det var et super indlæg fra Karen i går, jeg kunne heller ikke holde fingrene fra tastaturet. Jeg er også ufattelig glad for alle vores årstider, og godt nok kan det være træls med det dunkle vejr, men glæden er bare så meget større når det hele forandres som i de sidste dage:-) her til "morgen" forsøgte solen at komme frem med en svag rødmen, men nu er det gråt. Jeg holder som dig også af vinterens pause. I øvrigt smukke vinterbilleder:-)
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var det nemlig, og det er rigtigt at folk sukker efter forår, men vi skal først have vinteren overstået :) Ja vi har nok alle glædet os over høj klar himmel, det er bare fantastisk. I dag er det os, der er heldige, vi har flot solskin her, så jeg har igen taget en masse billeder. Ja så er vi enige. Tak skal du have.
   Kram

   Slet
 2. Jeg liker også vinteren med både snø og kulde, men i passe doser. Så kaldt som det har vært her i det siste liker jeg ikke :(
  Vi har vel vært litt botstskjemte de siste vintrene, for sånn som det er i vinter er mer "normal" vinter. Vi får drømme om en tidlig vår, men vet ikke om jeg tror på det. Leste akkurat at denne kulden skal fortsette ut resten av vinteren...
  Deilige bilder du viser, og soloppgangen er så vakker!

  God weekend!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er dejligt med høj klar himmel, men så koldt som det har været hos jer er ikke rart. De sidste år har det ikke været så koldt, men lad os håbe at småkravlene får lidt kamp, så de forsvinder. Her skal det ikke være koldt længere de næste 14 dage, vi får se.
   Tak skal du have
   Klem

   Slet
 3. Smukke vinterbilleder.
  Ja det er så smukt der ude nu hvor alt er klædt i hvidt.
  Jeg venter dog efter forår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja høj klar himmel kan hjælpe på vinterdagene. Vi venter nok alle på forår, men vinteren skal overståes først.

   Slet
 4. Tak for omtalen af mit indlæg i går :-) Det viser sig jo, at der er mange, der også holder af vinteren. Jeg har lagt flere vinterbilleder på i dag - allerede i morgen slår det om, så det gælder om at nyde det.

  Vi skovler ikke sne. Sneploven kommer af og til på vejen, så posten kan godt komme til. Og vi har ikke noget fortov. Der er mange fordele ved at bo på landet :D
  God weekend og kh, Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Karen, jeg synes, det var så godt, at flere skulle se det. Jeg har set det og skrevet :) Ja desværre er det snart slut med det smukke vejr, så jeg gør som dig og tager vildt mange billeder.
   Ja der er rigtig mange fordele ved at bo på landet, der er ikke så mange huse omkring os, så vi kan tage rigtig mange skønne billeder :)
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Godt at vi har fire årstider, og når vinteren er som nu, holder jeg af den, men fugt og tåge, som vi har meget af tiden om vinteren, er der altså ikke meget sjov ved!- Og jeg glæder mig nu også til foråret. Gør de fleste ikke det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det er godt, at vi har 4 årstider, for så nyder vi skiftet meget mere. Det grå og træls som i december er der ikke meget ved, så godt der er dage med høj klar himmel også. Jo alle havenørder og sikkert også andre glæder sig helt sikkert til foråret :) men det er først til marts, at vi kan forvente det.

   Slet
 6. Hej Lisbeth.
  Jeg elsker som sagt sne og frost, når det er vinter. Og jeg nyder også at holde en pause fra haven, hvor der bliver læst en del, set tv, (som gerne må være have-tv), der bliver tænkt og tegnet nye haveplaner, rodet lidt med noget slægtsforskning og så er det også primært efteråret og om vinteren, at jeg sætter gang i nogle indendørs projekter. Lige nu har jeg planer om, at der skal males i stue og køkken i løbet af de kommende par uger. Det bliver dejligt, når det er færdigt.
  Så jo, jeg synes hver enkelt årstid er dejlig på hver sin måde. Nu begynder jeg endelig også at kunne gå lidt igen, efter et helt års halten. Jeg har været til Osteopat et par gange, og det gjort, at der er kommet nogenlunde styr på foden. Så nu er jeg begyndt at gå nogle små ture ind imellem, afhængig af hvordan foden har det. Det er dejlig jeg endelig kan det igen:-) Og turene bliver absolut mere nydt i sne og frost, end i regn og blæst. Jeg tænker også frosten må være hårdere ved sneglene.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Ja som det har været den sidste tid er det bare skønt. Men det er også godt med mørke om aftenen, så vi kan hygge os med alt muligt indendøre. God idé at male inde, det trænger vi også til.
   Dejligt at høre, at det går fremad med dig. Jeg har for nylig læst om en Osteopat, godt at høre, at det har hjulpet dig. Det er super, at du kan gå ture igen, de er selvfølgelig sjovest i sol og frostvejr på denne tid af året. Ja mon ikke også sneglene får lidt tilbagefald af frosten, det håber vi.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Jeg er helt enig - ser vinteren som en pause som også medfører at lyset og de andre årstider netop kan værdsættes!
  Det atr vi nu har haft rigtig vinter i en 10 dage kan måske give sneglene lidt at tænke over:)
  Det var da en markant blå farve på rhodoen azurik - er det den mest blå du har?

  En dejlig weekend til dig med

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er helt rigtigt, sådan har jeg det også, og vi ved, der er noget at glæde sig til.
   Ja man har da lov at håbe, at sneglene har fået kamp af vinteren.
   Jeg har haft flere blå, men de er ikke så stabile, der er gået svind i dem. Så ja det er nok den mest blå jeg har nu.
   Tak for det

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Det var da en flot solopgang.
  Og flot med snedække i haven.
  Anemoner er så søde, og farven på de viste rhodoer er også flot.
  R. Bellefontaine er fin i blomst, jeg holder meget af den farve.
  Ja. Lisbeth, så er det weekend igen, tiden løber så stærkt. Flot vejr her.
  god weekend til jer begge
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det var en flot solopgang, i dag var den anderledes men også flot. Snedække er nok meget sagt, men der er da lidt hvidt derude.
   Jeg er også glad for farven på R. Bellefontaine.
   Ja det går stærkt, tak i lige måde.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Vinteren kan være utrolig smuk og den kan det stik modsatte. Uanset hvilken model vinter vi får, er den mere bøvlet at færdes i, end sommeren. Jeg hører bestemt til dem der længes efter lidt varme og mere lys, jeg trives bare bedre i den årstid. Når det så er sagt, er vi også utrolig heldige, at vi overhovedet kan opleve alle årstider med deres forskelligheder. Januar og februar er fyldt med forventninger til den nye have- og udendørssæson. Og så må man godt råhygge lidt mere med sofaen på ryggen... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja det har du helt ret i, bøvlet er det, de fleste af os trives nok bedst i den lyse tid, men det er nu heller ikke så dårligt at råhygge med sofaen på ryggen og en god havebog, mens vi lader op til næste sæson :) og glæder os til det der kommer.

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Jeg nyder nu og have lidt fri og genoplade haveenergien.. Og der skal jo lægges nye planer og det bruger jeg især vinteren til og så få styr på alle mine underlige arkiv mapper..
  Men vinteren måtte nu gerne bare være januar så er jeg klar igen. Så lige så snart frosten er væk bruger jeg tiden med og få lagt marksten. Jeg kommer langt på 10 min selv om det er koldt, så 10 min passer lige med at fingrene de er frosne.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Ja det er en god ting ved vinteren, både planterne og vi kan lade op og få styr på arkivmapperne.
   Jeg venter også på at komme i gang igen, men vi skal nok regne med, at februar også bliver vintertid. Ja det er koldt at arbejde med sten i hvert fald for fingrene, men fint at du når en masse.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Nja, både og. Giver dig ret i det ser fint ud, når der er frost og jeg nupper da også selv billeder, hvis jeg falder over et kønt motiv...
  Tidligere hadede jeg vinteren totalt, men det var fordi jeg dengang boede ude på landet med 3 km til nærmeste bus (hvor køreplanen var så elendig, at jeg kom 20 min for sent på jobbet, fordi der ikke kørte en tidligere bus.) Så jeg brugte en FORMUE på taxaer... Dengang kørte jeg jo kun mc.
  Så flyttede til Stevns og havde pludselig adgang til både bus og tog (og en ordentlg køreplan) og så blev vinteren straks noget nemmere at komme igennem, så jeg holdt op med at hade vinteren. Jeg gad den dog ikke for længe, da jeg endelig var blevet haveejer og det kriblede i mig for at komme i gang med alle mine projekter, som hovedet var ved at flyde over af ;)
  Nu er det så min første vinter som bilist - og det har gjort det endnu nemmere. Jeg er rimelig tryg ved at køre i snevejr nu, bryder mig dog stadig ikke om mine medtrafikanter i et sådant vejr!
  Jeg glæder mig dog til foråret, der gerne må komme rimelig tidligt - omkring 1. marts...for ellers bliver jeg lettere hys.
  Nå..det blev vist et længere skriv. Beklager ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Det er i orden med et langt skriv, jeg har jo fulgt dig længe, så jeg kan godt huske, hvordan du skrev om dine vinterbesværligheder. Godt du kom til Stevns og er blevet bilejer, det hjælper noget på det. Jeg har det som du med foråret, 1. marts er det forår, basta :)
   Nu har du heldigvis også dine binderier, så går det vel an med vinteren.

   Slet
 12. Vinteren er et MUST......det er et skønt lille break i haveaktiviteterne - men jeg ser da allerhelst at vinteren er klædt i sne og frost det gør det hele lidt lysere og "spiseligt" :0) Hvor skønt med din Akebia......den skal nok blomstre i år og endnu rigere end sidste år :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe
   Helt enig og helst som nu eller i hvert fald i går, så er det fint.
   Ja endelig er der gang i min akebia, nu har jeg været misundelig på din i flere år :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Vinter jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal mene om det. Tænker tit på at i min barndom så syntes jeg at min far var mærkelig når han sagde at vinter ikke var noget han var så begejstret for. Dengang var det jo altid flere meter sne og søerne var frosne til skøjteløb fra november til marts :-) tror jeg nok :-) Som voksen har jeg dog fundet ud af hvad min far mente og jeg er har det nok som ham nu. Det er dog ok med vinter billeder dem har jeg ikke noget imod og hvis det ikke var vinter ja så fik jeg jo nok ikke strikket som jo er en af mine beskæftigelser i den sure kolde tid.
  Anemoner ja de må godt komme snart og de smukke blå/lilla Rhodoer får da lige vinterhumøret til at stige et par grader.
  Ja så gik der endnu en uge og foråret lidt nærmere :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej du og Linda er vist ikke rigtig til vinter. Det er rigtigt, at i vores barndom var der mere sne og skøjteis, og det er ikke kun noget, vi tror, vi kan huske, sådan var det dengang. Jeg har som sagt ikke noget mod vinter, det kan jo ikke være forår og sommer hele tiden, det ville da være kedeligt. Derfor glæder vi os alligevel til forårets komme her til marts. I mellemtiden kan vi strikke og læse bøger og planlægge, det er godt nok. Og jeg kan underholde med skønne forårs og sommerbilleder, lige pludselig er det forår igen :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Kære Lisbeth Jeg er også blevet glad for vinteren efter, at vi har fået frost. Jeg lavet islygter og figurer til haven, det er hyggeligt og sneen ser fin ud. Det er mere hvis det er sjappet som vi havde i slutningen af 2015 det er træls.
  Dejlige frost billeder du har taget kan næsten fornemme den klare luft.
  Den Amelia deler smuk, dejlig farve mørk af en Alba rose at være. Jeg har fået bestilt plante til mine bed bagved huset. Der blev købt Berberis mod alle odds ;-) God weekend Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Ja vinteren er skøn, når der er høj klar himmel. Islygter er blevet beskæftigelse for mange har jeg set rundt omkring på bloggene. Det er hyggeligt. Slutningen af 2015 var bestem rigtig kedelig, lad os håbe, det ikke bliver så slemt nu, men det er nok det de lover.
   Tak ja det var skønt med de klare luft.
   Ja Amélia er en smuk rose. Nå du har bestilt Berberis, de er så smukke, men lunefulde.
   Tak i lige måde
   Knus :)

   Slet
 15. jeg holder af vinteren når den er som nu. Det er koldt ja, men det kan tøj gøre meget ved. Nej vinteren med sne og frost betyder ofte lys, i en ellers mørk tid, hvis det er for mildt.
  Jeg synes en hvid eller frost vinter giver mig energi til at komme igennem den her periode. Men jeg har det også sådan at jeg gerne vil have at det er foråret når kalenderen viser det, men ved godt at det godt kan være anderledes.
  em jeg nyder vejret i de her dage med sol, vejret er klart og en form for renhed.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Ja vinteren som den er nu, kan de fleste af os vist klare, som den var i december, brød vi os ikke om.
   Sneen lyser dejligt op sammen med en frostklar himmel og endnu bedre med sol.
   Kh Lisbeth

   Slet